Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Tilburg BLogeiland

Description

Bloggen voor, met en over tilburg en Tilburgers


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends
» My Photo Album

Preventief fouilleren

Preventief fouilleren

1.Preventief fouilleren is het fouilleren van een persoon zonder enige aanleiding of verdenking van een concreet strafbaar feit.
2.Preventief fouilleren vind plaats in de veiligheidsrisicogebieden ter bestrijding van zinloos geweld.

Hoewel ik denk iedereen wel zinloos geweld wil aanpakken kan je echter grote vraagtekens zetten bij de grootschalige fouilleeracties die de gemeente wil. Wat dient immers het doel?

Het vinden van wapens zoals ooit vergeschreven door de gemeenteraad.
Het vergroten van het veiligheidsgevoel. Wat nu als enige pilaar overeind zou blijven. Zoals gisteren 15 januari 2007 te horen was in de commissie modern bestuur van de gemeenteraad. Als dat zou kloppen zou het al een winstpunt zijn Echter is het wel zo dat men zich veiliger voelt door die grootschalige acties?

Enige reacties die ik zelf heb mogen ontvangen:
1.Ik voel me juist onveilig door die acties. Het besef bekruipt me in zo’n actie dat ik daar in een onveilig gebied ben.
2.Mooi die grootschalige acties. Maar dan is het juist onveiliger in de rest van de stad. Daar worden de agenten weggehaald om massaal bij die acties aanwezig te zijn.
3.De kwaadwillende krijg je nooit te pakken met die acties. Zogauw er 1 het weet word het doorgebeld met het mobieltje en pakken ze niemand meer.
4.Op de plaatsen die erom bekend staan zijn die acties nooit. Altijd rond de binnenstad maar nooit buiten dat gebied bij de risicowijken.

Hieruit concludeer ik dan weer het tegengestelde. Wat evenmin bewijsbaar is, net zoals het rapport niet bewijst dat het grootschalige inzetten van fouilleeracties enige wezenlijke werking heeft. Ook word er niet aangegeven wat er gevonden word bij deze wapen zoek acties. Is het werkelijk zoals we afgelopen weekeind in de krant lazen de vangst een halve schaar en iemand die nog een boete open had staan? Een betere manier van inzet is dan ook kleinschalige acties in kleine tijdsperiodes die zich snel verplaatsen. Daarmee hoef je niet veel agenten te onttrekken aan andere gebieden in Tilburg. Door de kleine tijdsspan en het snel verplaatsen gaat het ontwijken van die acties door de doelgroep verloren die het doorgeven via sms en mobiel bellen. Een andere aanpak dus wat mogelijk wel aanwijsbaar resultaat geeft en zeker het veiligheidsgevoel ook stimuleert. En de pakkans vergroot. Echter het blijft een paardenmiddel waarmee altijd zeer zorgvuldig mee moet worden omgegaan. Blijkt dat het doel, namelijk wapens vinden niet bereikt word. Is het een onnodig en onwenselijk mechaniek wat dan alleen nog maar dient voor een gevoel creeeren en in inperken van personelijke vrijheden. Wat weer zeer onwenselijk is.

Posted: 11:23, 16/1/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Voetganger stoplichten

Voetganger stoplichten
Wat me opvalt terwijl ik sta te wachten bij een stoplicht, is dat ik 1 van de weinigen ben. De vele rode stoplichten worden door een meerderheid van voetgangers genegeerd. Wat me ook opvalt is hoe vaak dat eigenlijk goed gaat. Ook moet ik tot me spijt mededelen dat ik er begrip voor kan opbrengen dat men als voetganger, zeker met slecht weer, die stoplichten soms negeert. Met goede redenen.

Het grootste probleem cq oorzaak ligt bij de instelling van de stoplichten. En niet bij de voetgangers zelf eigenlijk. En bij de politiek.
Bij de politiek? Dat vraagt u zich nu zeker af. Ja bij de politiek. Nog niet zo lang geleden is dit door de verkeerswethouder uitgesproken op vragen of stoplichten voor voetgangers iets langer op groen of op afroep ingesteld konden worden:

Quote: Doorstroming staat niet voorop, maar is ook een factor op
het gebied van veiligheid. Er moet op gelet worden dat
geen situatie van schijnveiligheid ontstaat.
Quote: De groentijd alleen bepaalt niet alleen de
veiligheid.

Nu zal je zeker denken. JA klopt. Maar denk dan eens aan de brede hoofdwegen van onze mooie stad. Een gezonde jonge burger komt al niet doorlopend overgestoken in de korte tijd dat het stoplicht op groen staat. Je loopt dus automatisch door rood. En dat geeft een onveilig gevoel.. Dat terwijl als je netjes gaat wachten je bij een aantal stoplichten gewoon makkelijk 5 minuten staat te wachten en daarna 3 seconde bij wijze van spreke krijgt om een 3 baans weg over te steken. En dan hebben we het nog niet eens over minder valide en oudere mensen die iets langzamer lopen dan de jongere mensen. Zeker met minder goed weer is het dan begrijpelijk dat men gewoon oversteekt als men geen verkeer ziet,en niet wacht op die 3 seconden groen licht om dan alsnog door het rood te lopen terwijl er auto verkeer elk moment groen kan krijgen en je van je sokken kan rijden.

Een goede oplossing zou dan ook zijn. Stel de groentijd iets langer in. Zodat men in het groen licht kan oversteken. Aangevuld met het streven de stoplichten voor voetgangers niet automatisch te laten werken maar alleen op afroep. Dat bevorderd de doorstroming op de momenten dat er geen voetgangers zijn. Maar waneer die er wel zijn dan kan die voetganger ook snel en tijdens groen licht oversteken. Dit bevorderd het verkeer veiligheids gevoel van vele Tilburgers.

Posted: 11:59, 12/1/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

test

filmpje

Posted: 08:55, 11/1/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Tilburg Digitaal, virtueel, 3D

Het onmiskenbare digitale succes van de 3d virtuele wereld op de heuvel. Anders kan ik het niet noemen.
Volgens de Wethouder die ik gisteren op zijn chat-uur hierover sprak waren de eerste dag er al duizenden bezoekers geweest. Het leeft dus. Er is bij projecten die daarmee ook goede voorlichting geven blijkbaar behoefte aan een digitale stad waar men in 3d kan rondhangen.

Wij dachten allebei dan ook dat het een verrijking zou zijn voor de stad Tilburg op digitaal niveau om het gekozen ontwerp te laten staan en deze site langzaam uit te breiden naar meerdere gebieden. Denkend aan

1.Verdiplein
2.Wagnerplein
3.Kanaalzone
4.Piushaven
Etc

Waardoor je langzaam een totale digitale stad krijgt waar men rond kan kijken. Waarin men werkzaamheden en bouwprojecten in kan passen om verschillende opties in de buurt te bekijken. Misschien ook een soort van reclame (wegwijzer) voor de middenstand.(misschien gekoppeld aan digitale winkels waar je virtueel via de voordeur binnen kan komen etc Er is zoveel mogelijk met een digitale stad. En nog meer ideeën komen boven drijven nu ik er over blijf nadenken.

Daarom heb ik als nakomer vandaag de dag na de chat een brief naar de wethouder gestuurd om te verzoeken dit idee samen verder uit te werken als wethouder en betrokken burger. En het daarna voor te leggen aan de gemeenteraad om zo een waar stadsportaal in 3 d te creëren van onze mooie en trotse stad.

Posted: 10:01, 21/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Chat over de Heuvel

Hamming chat over Heuvel:

De gemeente vraagt de inwoners van Tilburg om te kiezen uit drie ontwerpen voor de herinrichting van de Heuvel. Wethouder Jan Hamming haakt hierop in tijdens zijn themachat op 20 december van 19.00 tot 20.00 uur. Ook de drie ontwerpbureaus chatten dan mee op zijn site. Onder meer de sterke punten van de ontwerpen komen ter sprake. Ook de wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie zijn gespreksonderwerp.


Winnende ontwerpen zijn bekend (GEEN TILBURGS BUREAU!)

Op dinsdag 12 december heeft wethouder Hamming de drie winnende ontwerpen van de prijsvraag bekend gemaakt:
- Karres en Brands Landschapsarchitecten
- Buro Lubbers BV landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp
- Buro Sant en Co LandschapsarchitectuurProfessionele bureaus aan zet bij herinrichting Heuvel (GEEN TILBURGS BUREAU!).

De deelnemende bureaus waren:
- MTD Landschapsarchitecten uit 's-Hertogenbosch;
- Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten uit Amsterdam;
- Bureau B+B uit Amsterdam;
- Karres en Brands Landschapsarchitecten uit Hilversum;
- OKRA Landschapsarchitecten uit Utrecht;
- Buro Lubbers BV landschapsarchitectuur uit 's-Hertogenbosch;
- DS Landschapsarchitecten uit Amsterdam;
- Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur uit Den Haag.


Posted: 08:10, 15/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Verkiezingsafloop......

INGEZONDEN STUK!

 

Tijdens het joggen werd een bekende Nederlandse politicus dodelijk aangereden door een vrachtwagen.

Zijn ziel komt bij de hemelpoort en wordt ontvangen door Petrus.

“Welkom bij de Hemel” zegt Petrus. Er is een klein probleem, ik kan je niet zomaar binnenlaten.

We zien zelden een zo hoog geplaatst persoon aan de hemelpoort, zie je, dus weten we niet meteen wat te doen met jou".

“Geen probleem, laat me gewoon binnen” zegt de politicus.

“Nou, ik zou wel willen, maar ik heb orders van hogerhand. Wat we zullen doen, je brengt 1 dag door in de hel en 1 dag in de hemel. Daarna kun je kiezen waar de eeuwigheid door te brengen”.

“Echt, ik weet het al. Ik wil naar de hemel”, zegt de politicus.

“Het spijt me maar we hebben hier zo onze regels”, zegt Petrus.

Zo wordt de politicus door Petrus geëscorteerd naar de lift en ze gaan naar beneden, beneden, en nog verder naar beneden naar de hel.

De deuren gaan open en plotseling staat hij midden op een mooie groene golfbaan.

Op een afstandje staat het clubhuis en daarvoor staan al zijn oude vrienden en andere politici waar hij mee heeft gewerkt.

Ze zijn allemaal heel blij en gekleed in avondtenue.

Ze rennen naar hem toe, schudden zijn hand, en halen de goede tijden op die ze hadden toen ze steeds rijker werden op kosten van de burgers.

Ze speelden een prettig partijtje golf en met het diner hadden ze kreeft, kaviaar en Champagne.

De duivel zelf is ook aanwezig, die waarachtig een vriendelijke vent is en zich vermaakte met dansen en grappen vertellen.

Ze hadden het geweldig en voordat hij het wist was het tijd om te vertrekken.

Iedereen gaf hem een hartelijk afscheid en wuifden terwijl de lift begon te stijgen.

De lift gaat omhoog, omhoog, omhoog en toen hij stopte stond Petrus hem al op te wachten.

“Nu is het tijd om de Hemel te bezoeken”.

Hij spendeert zijn tijd met het vergezellen van een groep blije zielen die van wolk naar wolk dansen, de harp bespelen en zingen.

Ze hebben het goed naar hun zin, en voordat hij er erg in heeft zijn er 24 uren voorbij en Petrus komt naar hem toe.

“Nu dan, je hebt een dag in de hel doorgebracht en een dag in de hemel, maak nu je keuze voor de eeuwigheid.”

De politicus wacht even, dan antwoord hij: “wel, ik zou het nooit gezegd hebben van te voren, ik bedoel, de hemel was geweldig, maar ik denk toch dat ik beter af ben in de hel”.

Zo escorteert Petrus hem naar de lift en hij suist naar beneden, beneden, beneden.

De deuren van de lift gaan open en staat hij in een dor landschap bedekt met vuil en afval.

Hij ziet al zijn vrienden, gekleed in lompen, het afval oprapen en in zwarte zakken stoppen terwijl er steeds meer stinkend afval naar beneden komt vallen.

De duivel komt naar hem toe en slaat zijn armen om hem heen.

“Ik begrijp er niets van,” stamelt de politicus.

“Gisteren was ik hier en was er een golfbaan en een clubhuis, we aten kreeft en kaviaar, dronken Champagne, dansten en hadden het hier geweldig.

Nu is er alleen een dor land vol afval en mijn vrienden zien er vreselijk uit.

Wat is er gebeurd”?

De duivel kijkt hem aan, lacht en zegt, “Gisteren waren we op campagne…..vandaag heb je gekozen.”


Posted: 18:37, 5/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Woensdag themachat SPORT

LET OP WOENSDAG WEER EEN THEMACHAT?

 

Woensdag  8 november is er een thema chat in plaats van een willekeurige chat sessie met wethouder Hamming.Deze maal over de sportambassadeurs, en hun taak om meer jongeren aan het sporten te krijgen. Het leuke aan deze chatsessie is wel dat volgens de wethouder een aantal sportambassadeurs meedoet met de chatsessie. Ik ben dan ook heel benieuwd waar het over zal gaan. Ik ben wel een voorstander van sportambassadeurs maar niet in de huidige samenstelling. Zoals je al aan de bijdrage van “bekende Sporter” Greg van Hest kan lezen op het discussie gedeelte van Wethouder Hamming doet die exact wat ik verwachte. Geheel op alleen ZIJN sporttak concentreren En dat met een klein aantal sport ambassadeurs waarvan sommige vaak met dezelfde sport. Dit promoot niet sport in de breedste zin van het woord maar sport voor een bepaalde sporttak. Terwijl vele onbekendere sporten (maar daarom niet minder belangrijk) zelfs blij zouden zijn als ze gewoon met sporten bezig zouden kunnen zijn ipv moeten strijden met de gemeente/sportbedrijf Tilburg voor behoud van training accommodaties. Als Tilburg zoals Greg van Hest bepleit (en ik trouwens ook)meer zou moeten gaan bewegen zou hiervoor ook goed beleid moeten komen. Of elk geval aandacht om aan te zetten voor ander beleid.

 

Waar chatroom Jan Hamming

Tijd 19.00 tot 20.00 uur

Onderwerp sportambassadeurs

Aanwezig Jan Hamming

Aanwezig Sportambassadeurs

 

Kennis sportambassadeurs:

  1. 2 personen atletiek
  2. 1 persoon ijshockey
  3. 3 personen taekwondo
  4. 2 personen diverse danssoorten.
  5. 1 persoon bobslee

Posted: 08:06, 4/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Tilburg.Blogeiland 1

Helaas momenteel onbereikbaar. En dus buiten werking. Wij hopen dat die snel weer bereikbaar is. U kan tot die tijd terecht op dit blogeiland of blogeiland 2 ( link) Wij hopen op uw begrip?

 

 


Posted: 08:05, 4/12/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Tilburg Zeikt weer van zwart?

Tilburgzeikt is van zwart naar informatief. Nog geen nieuwe stukken maar wel de oude vertrouwde site. Incl een poll welke luid. TILBURG ZEIKT MOET WEER OPEN!

www.tilburgzeikt.com


Posted: 07:46, 30/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Groen Links beleid Tilburg

Ingestuurde foto/cartoon. Welke het gevoel van een tilburger aangeeft ten aanzien van het Groen Links beleid van Tilburg. [door Flippo]

De tekst onder het plaatje (wegens lettertype moeilijk te lezen) 

"Ze geven om de natuur, omhakken en opstapelen naast de openhaard"

 

 


Posted: 08:17, 29/11/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

Tilburg gratis ov 55+succes????

Tilburg gratis ov 55+succes?
55-Plussers nemen massaal gratis bus in Tilburg
De proef met gratis openbaar vervoer voor 55-plussers in Tilburg is een succes. Ruim drie keer zoveel senioren pakken de bus nu het vervoer voor hen gratis is. Dat blijkt uit cijfers van busmaatschappij BBA, die maandag bekend werden.
,,Normaal gesproken was ongeveer 7 procent van onze reizigers boven de 55. Nu is dat 24 procent'' De 55+ reizen vooral in de daluren. De spits wordt gemeden ,( maar iedere busreiziger die dan ik de bus zit ziet ook ouderen?) En de BBA verklaart : en dat betekent dat we geen extra bussen hoeven in te zetten wat weer extra kosten met zich mee zou brengen'',

Getekend tilburg/anp
-----------------------------------------------------------
Maar ook de eerste ontevreden klanken klinken gelijk?
Quote
: klopt ja worden geen extra bussen ingezet, met als
gevolg nog voller bussen en ouderen zitten wel in de
spits in de overvolle bus en eer die een zit
plaats hebben en dat allemaal voor de zelfde prijs. Zelfde prijs?
Nee toch niet ik kan soms als betalende reiziger niet meer mee.
Ik ben nu dagelijks min 10 min later thuis soms
half uur. en waarom moet ik wel betalen en hun
niet? ik betaal ook belasting hoor! Ik ga toch maar weer voor
10 minuten reizen in de stad de auto pakken.

Getekend anonieme busreiziger
-----------------------------------------------------------------------

LATEN WE BLIJ ZIJN MET HET SUCCES!
Maar waneer de vaste en betalende reizigers ongemak ondervinden doordat ze niet mee kunnen of geen zitplaatsen hebben dan is er toch nog iets mis en dienen er zeker wel extra bussen te komen. Gratis OV voor ouderen is goed! Net zoals de gratis OV voor de studenten goed is. Maar laat de overblijvende kleine groep betalende reizigers er geen last van ondervinden. Die hebben er evengoed zo niet net iets meer recht op (zei betalen er immers voor!)

Getekend Sven

Posted: 12:34, 27/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

TIlburgse cafes in top 100

Waar we eerder melding maakte dat Tilburg met zijn uitstekende Bourgondische restaurants  (we hebben trouwens ook goede andere restaurants! Denk maar eens aan Japanse wok restaurants, de Griek enz..) niet vermeld werd in een Amsterdams culinair boekje. Nu worden er wel 4 Tilburgse cafés vermeld in  de MISSET HORECA top 100

(eerdere vermelding op http://tilburg.blogeiland.nl )

 

 

Hierbij willen we dan ook feliciteren (voordat Vreeman ook deze sluit)

  1. café. Anvers, Tilburgs beste café volgens de misset horeca top 100    (22ste plaats)
  2. café. Kandinsky  (37ste plaats)
  3. café. Café Bolle (44ste plaats)
  4. café. De Korenbloem (77ste plaats)

 

De juryleden werden geselecteerd op jarenlange ervaringen in en met cafés ?

Gelukkig konden ze mooi turven op een standaard stencil lijstje voor hun punten.

En moesten ze ook zelf hun consumpties afrekenen.

 

Zie de gehele top 100 van misset op www.cafetop100.nl


Posted: 08:36, 27/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

'PvdA liet zich piepelen'

Het PvdA verkiezingscampagne team had ,,hard moeten terugslaan'' toen het CDA een ,,vuile moddergooi campagne'' voerde tegen de PvdA. Welke al begon met het afschilderen van Wouter Bos als draaikont. De PvdA had op de Amerikaanse manier van campagne voeren, die het CDA onverwacht gebruikte geen antwoord gereed.

Volgens Van Hulten heeft zijn partij zich laten ,,piepelen''.

Een commissie zal nagaan wat er is misgegaan. Het PvdA bestuur heeft de burgemeester van Tilburg, en kopstuk cq bekent PvdA gezicht, Ruud Vreeman, gevraagd die commissie te leiden. Benieuwd of die dat net zo doet als dat hij Tilburg leid.


Posted: 12:31, 25/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Onwil Wethouder Aarts (cda, Tilburg)

Foto genomen vanaf de heuvel/ voor de start van de aanleg chittyring

 

 

De grote oppositiepartijen (Sp/Lst/Vvd) zijn de onvolledige verantwoordingen en het niet verstrekken van alle mogelijke informatie waardoor de raad haar en het college kan controleren helemaal beu. Mogelijk is dit al jaren het geval geweest maar bij de oude garde was het blijkbaar genoeg als de wethouder zei “we hebben alles bekeken”

 

NIEUWSFLITS voor de wethouder.

Nieuwe gemeenteraad. Nieuwe partijen. Andere benadering.

 

Het is gewoon belachelijk als je even de politiek volgt hoe de wethouders en het college denken de stad te besturen. Minachting, Neerkijken, onwil,geen mogelijkheden maar onmogelijkheden zoeken, informatie achter houden..Enz  OUDE POLITIEK

 

In dit geval gaat het over de chittyring en de bereikbaarheid?(onbereikbaarheid) van de stad. En de vraag van de oppositie om alle gegevens die de wethouder al tijden zou hebben over het zogenaamd beter worden van de doorstroming van het verkeer in de stad.

 

En ander geval is de ondertussen 1,5 jaar onmogelijke verkeer situatie bij het Tweesteden ziekenhuis. Waar de onwil ook duidelijk van deze wethouder afstraalt. Noodoplossingen worden van Tafel geveegd. Er word niet naar mogelijkheid gezocht maar naar onmogelijkheden om elk voorstel weer van tafel te vegen.. Enz

Zoals ik het al eerder afgelopen jaar regelmatig noemde “Een ziekenhuis moet bereikbaar zijn, Elke seconde telt.” Na 1,5 jaar is er nog NIETS gedaan.


Posted: 08:46, 24/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Electoraal gejojo

 

Gisteren 22 november 2006. De landelijke verkiezingen.

Hadden we in maart 2006 in Tilburg een theoretische omslag in het electoraat.

(het beleid is immers onveranderd in Tilburg)

Nu bij de Landelijke verkiezingen draaien de PvdA en Cda de rollen weer om. Wat zal dit in de verstandhouding van het Tilburgse college betekenen? Immers het Cda heeft nooit begrepen dat ze niet meer de grootste waren in Tilburg. Nu zijn ze dat electoraal weer wel maar in zetels niet. 1 ding is echter zeker na deze electorale slachting van de eerste 3 kabinetten Balkenende is het tijd voor een ander geluid. Een sociaal geluid. Nu hopen dat de SP niet in hun euforie en feeststemming  De hoop en vertrouwen geschonken aan hun verkwanseld en niet probeert mee te regeren.

 

Electorale machtsverhouding in Tilburg

Landelijk(22 nov 2006)

1.Cda

2.PvdA

3.Sp

4.Vvd

5.PvdV

6.Gl

 

Locaal (7 maart 2006)

1.PvdA

2.Cda

3.Sp

4.LST

5.Vvd

6.Gl


Posted: 10:38, 23/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Stem niet blanco!

Stem niet blanco!
Stem niet blanco. Vele mensen zien dat als een protest stem, maar denk eens aan alle verkiezingen. Zie je ooit in de uitslagen staan: zoveel blanco stemmen? NEE die worden volgens het restzetel systeem van Nederland automatisch verdeeld onder de grootste partijen. Een blanco stem kan een stem op Bijvoorbeeld Balkenende zijn maar net zogoed op Bos of marrijnissen of rutte. Stem daarom verstandig op een partij. Dan weet je zeker waar je stem. Ook al is het een protest stem terecht komt. En dan komt die niet automatisch bij te partijen waar je eigenlijk als protest niet op stemt.


Als je gaat stemmen.
Stem dan verstandig en niet blanco!


Posted: 13:54, 21/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Politiek doodsbenauwd voor Smolders

Politiek doodsbenauwd voor Smolders!
Onderstaand persbericht is bij de redactie ontvangen. Omdat we natuurlijk ivm de landelijke verkiezingen die ook in Tilburg gehouden worden ook andere partijen aan het woord gelaten hebben nu ook onze eigen TILBURGER : HANS SMOLDERS.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Politiek doodsbenauwd voor Smolders!

Een week geleden is de aanval ingezet op Hans Smolders door hem vals te beschuldigen van het plaatsen van een naaktfoto van Femke Halsema op internet. Groen Links had schijnbaar op hypocriete wijze aandacht nodig en Smolders werd als maker en bedenker in Trouw weggezet zonder dat in dat artikel aan hem maar iets was gevraagd! Vervolgens wilde afgelopen zaterdag de politiek niet met Smolders in debat in 013 te Tilburg. Jammer dat de zogenaamde onafhankelijke Bossche redactie van het Brabants Dagblad daar gehoor aan heeft gegeven en heeft daarmee zijn lezers tekort gedaan. De inzet van het debat van zaterdag in 013 was om de zwevende kiezers kennis te laten maken met de Brabantse en landelijke kandidaten voor de verkiezingen van 22 november. Bij de Brabantse kandidaten waren alle professionele politieke baantjesjagers uitgenodigd, maar Hans Smolders die als gewone burger tussen al die politici in op wil komen voor alle goedwillende burgers was dus niet uitgenodigd! Een grote schande, want als er één Brabantse kandidaat uitgenodigd had moeten worden was het Smolders wel. Het vreselijke was dat men zelfs 2 kandidaten van de PVDA en 2 van het CDA had uitgenodigd en er zelfs ook nog een lege plek was. De enige conclusie kan dan nog maar zijn dat de politici doodsbenauwd zijn voor de waarheid waar Smolders ze telkens weer mee confronteert! Door de hele zaal heen klonk bij de bezoekers dan ook het onbegrip dat Hans Smolders niet bij de Brabantse kandidaten mee mocht doen. De Bossche redactie van het Brabants Dagblad heeft op deze wijze een bedenkelijke rol gespeeld. Diezelfde zaterdagochtend heeft Hans Smolders in Vlijmen bij wel onafhankelijke journalisten de kans gekregen en heeft vervolgens de vloer aangeveegd met de Brabantse kandidaten. Ze hadden geen antwoorden op de inhoud van Smolders!! Het waren gewoon vragen waar burgers dagelijks mee geconfronteerd worden. En zo confronteerde Smolders de partijen CDA, VVD en de PVDA die vervolgens gewoon voor schut stonden!! Ze waren er natuurlijk ook doodsbenauwd voor, dat Smolders in 013 de politiek compleet in hun hemd zou zetten.
Ik ben blij dat de Bossche redactie van het Brabants Dagblad niet weer vervalt in hun oude gewoontes ten tijde van Pim Fortuyn in 2002, waar een vreselijk en verkeerd beeld was weggezet van Pim Fortuyn, maar Smolders uitsluiten in het debat is ook een onafhankelijke krant onwaardig!

Hartelijke groet, Hans Smolders
----------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: 13:49, 21/11/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer