Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pien en Chris go to India

15/8/2006 - Laatste dagen.......

Lieve Allemaal,

 

Na Ooty dus naar Wild park...een grote farce!!! We hadden een regen dag en avond te pakken, waardoor alle dieren in hun hol bleven! Niets gezien dus, op 3 reeen na dan,haha!

Daarna zijn we naar Mysore vertrokken. We kwamen zondag aan en dat was nou juist de dag dat ze hier het Maharadja paleis verlichten (zag eruit als disneyland). Verder hier een tempel op een berg bekeken en aan het eind van de dag naar de bios voor een echte Bollywood film! 3 uur lang geen woord van verstaan, maar was heel cool om te zien!

De hele zaal fluit en joelt tijdens de film om van alles.

Vandaag ons laatste dagje...zijn net in het paleis geweest. Fantastisch mooi!

Gaan vandaag verder tasje pakken en lekker in een indiaas barretje hangen....MMMM

 

India was erg cool, het is echt zoals ze zeggen: Haat  en liefde ! Hele gave ervaringen, zeker de moeite waard! We hebben nu wel zin om weer naar ons lekker rustige nerderlandje te gaan en goede bruine boterham met kaas te eten! We gaan er nu vandoor , genieten van ons laatste avondje India en tot donderdag...!

 

Veel liefs Chris en Pien

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/8/2006 - Varkala -> Madurai -> Ooty

Lieve allemaal,

 

Vandaag zijn we aangekomen in Ooty, een bergdorpje, ligt in het noorden van Tamil Nadu. En het is hier ijskoud, ongeveer 10 graden!!!! bah, bah, dat zijn we niet meer gewend, haha. Gelukkig hadden we een trui en zijn op jacht gegaan naar een kashmirsjaal.... heerlijk warm en zoooooooooooooooooooo zacht!!!

maar nog even beginnen bij het begin. 2de dag Varkala was Pien goed ziek, flinke buikpijn en natuurlijk flink aan de race . Kwamen er later achter dat dat waarschijnlijk kwam door een dag oude toddy, soort van palmbier, dat we in Alleppey hebben gedronken. Ander meisje was ook heel ziek geworden nadat ze dat gedronken had.... Maar goed, 2de dag diakuur gestart en dag in bed. Zijn vervolgens blijven hangen in Varkala vonden het daar wel lekker relaxt. De zee was daar echt fantastisch!! Enorme golven, heel cool om in te zwemmen.Olifantenrit was de grootste farce ooit, lang verhaal, maar na 10 minuten waren we al weer richting Varkala aan t rijden. Beetje geld terug gekregen, maar niet alles. Nog een goeie doorzak cocktail avond bij de Funky Art (cafe aan t strand) gehad, waar we meteen dikke vrienden waren met de eigenaar en zijn hele liefdesverhaal te horen kregen....natte wind... Verder heel interessant een "Lobster" ontmoet, hahaha, dikke Irish men met criminele achtergrond, mmm. Zoals je ziet een interessante avond!!

Na 5 dagen strand was het tijd om weer wat te doen.... en zijn we 's avonds met 2de class sleeper naar Madurai vertrokken. Bijna niet geslapen en meteen doorgetrokken. Waren om 5 uur 's ochtends al in Madurai. na rooftop ontbijt met uitzicht over het grote tempelcomplex, waren we al om half 9 in de tempel. Gigantisch groot en heel cool en mooi om te zien. Hebben daar wel 2,5 uur rondgelopen en zijn bezegend door een tempelolifant!!! En toen......kleding en potten en pannen markt ontdekt, hahahaaaaa. Hier natuurlijk waanzinnig ingeslagen en lopen nu al 2 dagen met enorme pot in ons hand, want op t hoofd lukt ons nog niet.....

Meteen dezelfde avond zijn we weer vertrokken uit Madurai, kregen zelfs geld terug van hotel, heel fijns..., maar in madurai niet veel te beleven dan behalve tempel en markt. Wel nog om 21:00 de avondceremonie in tempel gezien, waar Shiva naar zijn slaapplaats wordt gedragen (dat hebben we gefilmd!!). Vervolgens om 22:50 weer sleeper genomen naar Coimbatore. Waren hier om 04:30...oeeheee vroeg en wederom bijna niet geslapen.... daarna in heel oud, stoomtreintje de berg op naar Ooty. Mooie theeplantages gezien en hele reis lastiggevallen door indiers die alles over Nederland wilden horen en de reis duurde 5 uur, ga maar na dus.... Trein was leuk, maar beetje lang en echt een hels kabaal! Toen in Ooty, ijskoud dus, maar kan de pret niet drukken, prima hotelletje. Gaan morgen naar Mudumalai National Park, tijgers en olifanten spotten! Blijven hier 2 dagen en gaan daarna naar Mysore, vandaar weer meer!!

 

Daaaaaaag veel liefs en kus Pien en Chris

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/8/2006 - Guru 'Amma' & Varkala

Lieve Allemaal,

 

Voorafgaand aan ons Guru avontuur, hebben we natuurlijk eerst de backwaters gedaan!! Onze tour van Allapuzha naar Kollam kon helaas niet doorgaan ivm off season, dus rondje Allapuzha gedaan! Onze boot was prima, kregen voor lunch meteen een vis curry en als avondeten idemdito.

Was heerlijk,maar beetje te veel van het goede,haha!

De tocht was mooi. Je ziet goed hoe mensen hier langs het water leven, maar we hadden er stiekem toch iets meer van verwacht!

Maar nu de tocht naar Kollam niet door kon gaan, was er wel iets anders leuks wat we konden doen: namelijk een bezoek aan de Ashram een van India's vrouwelijke Guru's. Hele tocht om er met de bus naar toe te gaan, maar wel de moeite waard! In de Ashram is iedereen in witte gewaden gekleed en bij onze binnenkomst zat iedereen in soort van Tempel op de grond liederen te zingen en te klappen (beetje in trance) Werden er een beetje giebelig van, maar waren ook wel onder de indruk! We hadden ook geluk dat Amma in de Ashram was, want ze was net terug van haar lange reis. (voor info: www.amma.nl) Vandaag was ook de dag om haar befaamde knuffel in ontvangst te nemen.... Mensen zijn daar ontzettend vriendelijk en toen een vrouw hoorde dat we snel weg moesten, werden we voorin de rij gestopt (die anders 5 uur had geduurd). Je wordt vervolgens hardhandig naar voren geduwd en je hoofd in goede positie gedrukt om zo de knuffel te ontvangen!!! Tijdens knuffel mag je een wens doen...maar die blijft natuurlijk geheim!

Nu in Varkala, zitten in heerlijk palmhutje bovenop klif! eindelijk weer een lekker matras! Vandaag hele dag op het strand gelegen, want we zijn nog steeds zo wit als wat,haha! Vandaag goed verbrand. Hopen morgen op olifanten te kunnen rijden en nog een paar strand dagen te hebben, maar dan in Kovalam!

Tot snel, veel liefs Chris en Pien

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/7/2006 - Cochin to Alappuzha

Lieve iedereen,

 

Dit is onze derde dag Cochin. We hebben 2 fantastische massages gehad, beetje rare standjes, vertellen we wel als we thuis zijn! 2 dagen een fiets gehuurd en heerlijke verse vis gegeten, die net gevangen was en voor je neus klaar gemaakt wordt. We drinken veel special tea ( bier in een theepot en beker, ze hebben hier namelijk geen vergunning voor bier en drank,hahah) Morgen vertrekken we naar Alappuzha voor onze backwater tocht,daar verheugen we ons al een tijdje op, dus hopen dat het heel cool is! vast wel!!! Daarna gaan we naar familie met grote olifanten kudde. Een soort prive adresje dus geen toeristische bedoeling! Vandaag kregen we een wondermiddeltje aangesmeerd voor heftige muggenbulten genaamd: poor man medicine (een soort witte klei) werkt als een tiet!

We laten als we terug zijn van de backwater weer wat van ons horen...

Hoop dat alles goed gaat met jullie?!

 

Veel liefs Chris en Pien 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/7/2006 - Van Palolem beach (Goa) naar Cochin (Kerala)

Joehoe!!

We zitten nu heerlijk lang in een internet cafe op het station van Madgaon (Goa). Gaan weer een lange treinreis tegemoed. De trein van Chennai naar Goa was heerlijk, hadden een eigen, eerste klas nog wel..., coupe! Lekker geslapen dus en stiekem pafkes uit het raam gerookt. . Je ziet onderweg echt ontzettend veel. De dorpjes onderweg tellen ongeveer 20 huisjes, deels van steen, maar dan wel vervallen en deels van riet en palmbladeren. Erg mooi gezicht zijn de fel gekleurde kleren van de vrouwen die werken in de rijstvelden. Na de heerlijke sleeper van Chennai naar Mangalore, moesten we nog in een trein naar Madgaon (Goa). Dit is iets minder comfortabel, maar maakt niet uit! Zijn bij een eerder station uitgestapt want wilden naar Palolem beach. Dit is volgens de Lonely Planet het mooiste stukje strand van Goa. Hier hebben we in een echte palmhut op het strand geslapen, heel leuk. Alles was wel de hele dag vochtig, want het regende de eerste dag op het strand alleen maar, tis ook moesson tijd!! Hier hebben we twee daagjes lekker gechilled. En bij aankomst meteen een ayurveda massage genomen, heeeeeeerlijk!! In Kerala weer.......Verder beetje rond gelopen, maar was buiten het strand niet veel te beleven. Buiten het hoogseizoen is werkelijk alles verlaten en vervallen. Dit wordt rond eind augustus weer een beetje in elkaar geflansd en voila alles doet t weer. Echt te maf. Strand was mooi, maar doordat alles verlaten en vies was een beetje vergaande glorie. We zijn in Palolem ook een beetje van ons geloof af gevallen en hebben geen enkel indiaas gerecht gegeten. Slecht he. maar hadden we even zin in, twee avonden achter elkaar bij de italiaan gezeten, echte steenover pizza's, jummmie en een glas witte wijn, jeuheu!!! vanaf morgen weer Indiaas, maar ja soms heb je t even nodig een hap italiaans en een goeie bel wijn haha
Gister richting Panjim (hoofdstadje Goa), na helse busritten hadden we t volledig gehad met alle indiers!! T was even te veel, soms wordt je echt gek van ze. Zijn naar hotel gecrosst, daarna snel ergens iets gegeten en vroeg naar bed met Amerikaanse televisie, heerlijk! nog aan de overkant een paar repen chocolade en kitkat gehaald. Vandaag een scooter gehuurd en naar Old Goa gereden. Links rijden is helemaal niet zo moeilijk, Pien deed t goehoed!! was heerlijk, maar de moesson was ook weer van de partij en dus zeikes nat, haha, poncho had geen zin, te veel water. na Old Goa nog 2 tempels bekeken, erg mooi! Tis uberhaupt al leuk om op een scootertje door de jungle te racen! Nou nu dus op station en onze trein vertrekt over 5 uur, dus om 01:30...komen aan in Mangalore om 09:20 en vertrekken pas 's avonds om 18:00 richting Cochin (Kerala), waar we dan weer 's nacht aankomen (03:00), niet heel handigjes dus. maar goed we vermaken ons wel! laten weer wat horen uit Kerala!
Daaaaaaaaaaaaag heel veel liefs Pien en Chris
p.s. Heiky: wat leuk om te horen dat je onze verhalen leest! tot snel!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/7/2006 - Goa?????

Hallo iedereen,

 

Gister in Chennai aangekomen (het derde hotel had gelukkig wel plek).

Leuk,klein eenvoudig hotel,geestige mannetjes en het valt ons op dat ze in het zuiden vriendelijker en minder opdringerig zijn.

Morgen gaan we treinen naar Goa! De trip gaat van Chennai naar Mangalore (20 uur,pufpuf)

We hebben er zin in,we crossen het hele land door,dus hopen veel te zien.

Dan van Mangalore naar plaatsje in Goa (5 uur). Hier gaan we een paar dagen welverdiend

chillen!! Vandaag beetje door Chennai geraced en naar Marina beach gegaan. Je bent als europeaan

een hele bezienswaardigheid (in heel India trouwens). Na verloop van tijd ontstond er een grote kring van

starende mannen om ons heen! Het werd nog erger toen Pien onze laatste smerige peuken ging uitdelen....

nooit doen, haha!! We moeten ook constant op de foto met iedereen, prima! Mamsch (pien) je kasjmir sjaal is binnen!!

We gaan nu eten en we hopen dat Goa eruit ziet als op plaatje... We zullen zien.

Is het daar in Nederland een beetje uit te houden met de hitte? Wij zijn al gewend.

Hoop dat alles goed met jullie gaat en houden van berichten....haha

 

Doei dikke kus

Ps: Lisa, tot nu toe sjaals duurder dan verwacht (echte Kasjmir rond 6600 rs) dus vind het moeilijk om voor je te bepalen (ze zijn wel echt mooi). Of weet je waar ze goedkoper zijn in de buurt van Goa en Kerala?? 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/7/2006 - Diane and Ana (Spain)

Hi!!

 

Maybe we see each other at the airport (Delhi). We hope to stay in the Hotel Impala Continental in Chennai. It is the one in the Lonely Planet under budget, nr. 35 on the map on page 942. If we can't stay there then we go to Broadlands Lodge, nr. 31 (also page 942). Further we want to go to Hampi and then Goa by train on saturday or maybe sunday. It depends on when we can get train tickets.

Maybe we see you there?! Let's keep in touch!

Bye Elselien en Christine

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/7/2006 - Van Delhi naar Chennai (Madras)

Joehoe!!

Nou we hebben vandaag flink geshopt hoor!! Morgen vliegen we naar Chennai (Madras) en hebben er zin in! Vandaag ons laatste biertje in t Noorden gedronken en de dagen gingen achteraf toch best wel weer snel! De eerste 3 dagen hadden we t gevoel dat we er al weken zaten, maar nu heben we al bijna de helft erop zitten!!! Was in ieder geval erg mooi en fantastisch! Zeker de moeite waard en misschien  nog wel iets om naar terug te komen....?! Er is hier nog zoveel te zien!

Maar eerst t zuiden, het mooie tempel gebied en natuurlijk de heerlijke stranden van Goa en Kerala. Weer volop aan t Indiase eten en al 'treinend' en 'bussend' het land door. Een lekkere massage is natuurlijk ook welkom, haha jaaaa worden jullie al jaloers??!! We hebben in Pushkar dus 2 meiden ontmoet, die we waarschijnlijk morgen op het vliegveld weer zullen zien en een paar dagen mee zullen op trekken. We hopen zo snel mogelijk vanuit het zuiden wat van ons te kunnen laten horen...

 

Dikke zoenen Chris en Pien

ps: foto's lukt nog steeds niet, misschien daar!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/7/2006 - daar zijn we weer!!! kopen, kopen???

Joehoe! zijn we weer, als je eenmaal internet hebt dan gebruik je t ook.... Net lag de hele stad plat, geen stroom. We waren lekker ons boekje op de veranda te lezen en zagen in de verte in de stad een enorme lichtflits, leek wel een atoombomflist... spannend!!! maar na paar minuten deed alles t weer!

Vandaag fris gestart met goede moed voor de beklimming van een berg....waaa veel te heet, dus op een tiende al terug gegaan. erg he? De tweede grote tempel niet bereikt. Belangrijkste tempel, Branham, wel gezien!! verder gahts, helige badstukjes in meer, bekeken en beetje door stad gelopen. Rond half 6 zijn we op kameelsafari gegaan, erg leuk!! waggelde heerlijk, aan eind van de rit schuur plek tussen billen, auw. We zijn al meer gewend aan Indiase leven. en bedenken toch ook iedere keer dat het hier zo goedkoop is en mensen hier weinig hebben. Alles is oud, vies en krot, niet te geloven. En onze voeten trouwens ook niet haha, niet schoon te krijgen. Maar dat alles hoort erbij en ook daar genieten we van!!

Foto's lukt hier niet, hopen later ergens anders.

Morgen Agra en daarna weer Delhi. Voor degene die een indiase relaxbroek willen (one sice fits all!!), laat even weten op weblog dan schaffen we deze in delhi aan (voor 1 euro!). En kleur ook doorgeven.

Nou toedels tot snel dikke kus

Comments (8) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/7/2006 - Pushkar "Holy city"

Lieve allemaal,

 

De trip is iets anders gegaan dan gepland... We zitten nu in Pushkar, heilige stad van India in Rajasthan!! beginnen bij t begin: we wilden treintickets kopen voor Agra, maar werden door zeer behulpzame indiers in een toektoek geduwd en naar een tourist office gereden. Daar aangekomen, natuurlijk tours aangesmeerd, eerst wilde we niet, maar de man wist ons te overtuigen dat het makkelijker was om met de auto een ronde te doen, dan met de trein. Uiteindelijk hebben we dus een tour genomen en met extra stad, Pushkar. In het begin voelde we ons verneukt. Werden overal heen gesleurd zonder dat we dat wilden. Maar vandaag is de boodschap duidelijk en doen we alleen wat wij willen, het gaat ons alleen om het vervoer. De tour hebben we omgedraaid, zijn eergister en gister in Jaipur geweest. Ok, maar niet top, geen aanrader, alhoewel alle boeken zeggen van wel... Vandaag dus in Pushkar. Zijn ritueel afgezet en hebben holy paspoort voor de stad ontvangen, haahaa. Belangrijkste tempel bekeken en lekker gegeten op dakterras. Hebben t gevoel dat we al weken in India zitten. Soms wordt je echt helemaal gek van deze mensen. Gelukkig kunnen we er 's avonds samen wel om lachen!! (Lisa bikkel dat je dit in je eentje hebt gedaan!!). Hier ook eerste 2 reizende meisjes gezien en gesproken, uit Spanje. Deze zaten een beetje met hun ziel onder hun arm. Het is ook niet altijd makkelijk hier. Pien heeft een speciale look ontwikkeld voor vervelende mensen.haha. het enige wat we de hele dag zeggen is no, no, no, bye, bye, go away, do we have to be angy?? Maar dat is India, hoort er waarschijnlijk bij. Morgen gaan we berg beklimmen, 1 uur naar tempel en naar speciale badplaatsen aan het heilige meer. Overmorgen vertrekken we naar Agra, waar we 1 nacht slapen en dan terug naar ons Delhi (hier voelen we ons het fijnst). We verheugen ons op het zuiden, horen veel goede verhalen. leuk al jullie berichten/mails/comments! Hopen dat we snel weer wat kunnen laten horen! dikke kus uit holy city Pushkar Pien en Chris

p.s. mama's alles hier okai! drinken jullie maar lekker samen een borrel op ons! en jezelf natuurlijk! haha

p.s. Pie. lukt ie met je tentamens? Succes he! we zullen een bloem in het heilige meer voor je gooien!!

p.s. Ca thanx voor je tips, altijd handig, succes met werken, Tinus veel plezier op vakantie met de KIP

p.s. Dikkie dank voor je heerlijke muziekjes op mn telefoon!! kusje!!!

p.s. Nor haha, gefeliciteerd schat met ons!! we sms-en dikke zoen!!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/7/2006 - Dag 2 in Delhi

Lieve allemaal,

 

Vandaag 2e dagje Delhi. En de moesson is vandaag gestart...jehee! poncho's in aantocht. Zijn beetje geschokken gister vanwege aanslagen Bombay. Delhi is on high alert en wij willen nu juist met de trein naar Agra...vandaaag bedenken wat we doen.

De ritten door de stad in een riksha zijn dodelijk! haha. We zitten samen ingehaakt en worden zo nu en dan er beetje melig ervan. Nog nooit zoiets gezien als hier in deze stad. Hotel heerlijk en Indiase eten ook. Gister Red Fort en grootste moskee India bekeken. Daarna bekaf op bed. Je wordt moe van de indrukken en de hitte. Maarr het is heerlijk en we vermaken ons meer dan goed!

Dit is t even voorlopig, wie weet meer uit Agra of Jaipur. Anders proberen we het de 19e nog voordat we naar Chennai vliegen!

Geen zorgen alles komt goed en telefoon doet het gewoon! Daaag wij gaan ons nu weer begeven in de Indiase gekte!!

dikke kus Pien en Chris

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/6/2006 - Route

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/6/2006 - Vertrek 9 juli!!!!

9 juli is het dan zover en vliegen wij naar het verre, exotische India!!! We vliegen op Delhi, waar we de eerste paar dagen even gaan genieten en natuurlijk wennen aan het Indiase leven. We zitten in het Star Palace hotel vlakbij de Main Bazar.

Hotel Star Palace
4590, Main Bazar, Pahar Ganj New Delhi - 110 055, INDIA
Tel : (91-11) 23584849, 23562400, 23582825
E-mail : starview@vsnl.com / stargroupofhotels@hotmail.com

 

Vervolgens treinen we naar Agra om de wereldbefaamde Taj Mahal te bekijken. Vandaar vervolgen we onze ronde, De Golden Triangle, naar Jaipur. En van Jaipur weer naar Delhi. De 20e vliegen we van Delhi naar Chennai (Zuid oost India). Vanaf daar is het plan om dwars door Zuid India te trekken naar Goa en dan af te zakken naar Kerela!! Maar wie weet wat we tegenkomen tijdens onze trekking. Een plan is gemaakt, maar er kan nog van alles gebeuren.... We houden jullie op de hoogte!

Tijdsverschil: India ongeveer 4,5 uur later dan de Nederlandse tijd.

Hieronder staan onze vluchtgegevens voor de heen en terugreis:

 

9 juli        KL 1027 Amsterdam - London, Heathrow  

vertrek: 19:05    aankomst: 19:25

9/10 juli   9W 117   London - Mumbai                        

vertrek: 21:25    aankomst: 10:50

10 juli      9W 351   Mumbai - Delhi                            

vertrek: 13:50    aankomst: 15:45

 

16 aug.    9W 484   Bangalore - Mumbai                    

vertrek: 21:30   aankomst: 23:10

17 aug.    9W 120   Mumbai - London, Heathrow       

vertrek: 01:25   aankomst: 06:45

17 aug.    KL 1008  London - Amsterdam                   

vertrek: 09:55   aankomst: 12:15

Comments (7) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Weblog van Christine Scheepmaker en Elselien van der Wal in India. De 6 weekse reis gaat van Delhi (Noord India) via Chennai (Zuid-Oost India) naar Goa en Kerala, om vervolgens te eidigen in het onderste puntje van India. De terugvlucht is vanaf Bangalore.Tijdens onze rondreis door het land zullen we hier al onze korte berichten, foto΄s, mededelingen en verhalen opstellen. Blijf de weblog volgen, zodat je helemaal op de hoogte blijft!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer