Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
VVV

VVV 2

Posted in Unspecified
1903-1952: Ontstaan en eerste decennia

VVV is voortgekomen uit voetbalvereniging 'De Gouden Leeuw' die eind negentiende eeuw door een groep vrienden in Venlo was opgericht. Er vonden nog enkele naamswijzigingen plaats, zo was de ploeg ook enige tijd bekend als 'Valuas'. Uiteindelijk besloot men op 7 februari 1903 de naam in 'Venlose Voetbal Vereniging' te veranderen, de huidige naam van de club. VVV mag zich hiermee tot een van de oudste verenigingen in het Nederlandse betaalde voetbal rekenen. In een later stadium is 'THOR', een van de eerste voetbalteams in Venlo, ook nog opgegaan in VVV. De eerste jaren van haar bestaan kon VVV niet in de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal uitkomen. Tot aan het seizoen 1911/1912 was er namelijk in het zuiden van Nederland geen Eerste klasse, terwijl er wel al een oostelijke en een westelijke Eerste klasse was. Pas vanaf het seizoen 1912/1913 kreeg ook het zuiden een eigen Eerste klasse. VVV maakte hier bij de invoering deel van uit, al was het met wisselend succes. Na afloop van het seizoen 1921/1922, volgde degradatie naar de Tweede klasse. Hierna speelde de ploeg vrij lang in de Tweede klasse, waarin gedurende diverse seizoenen het kampioenschap werd behaald. Het lukte echter steeds niet om daarna te promoveren naar de Eerste klasse. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het aantal Eersteklassers uitgebreid, waarbij ook VVV hoorde. Van 1948 tot en met 1952 werd een verdienstelijke vierde plaats behaald in de Eerste klasse.

[bewerk] 1953-1961: Betaald voetbal en glorietijd

In 1953 kwam het tot een aanvaring met de KNVB, omdat zij VVV betichtte van betalingen aan spelers. De voetbalbond was traditioneel fel gekant tegen betalingen aan spelers. Betaald voetbal kwam er uiteindelijk toch nadat in 1953 de NBVB als professionele voetbalbond en tegenhanger van de KNVB werd opgezet. Het was echter niet VVV wat aan de NBVB-competitie deelnam, maar Sportclub Venlo dat op 3 augustus 1954 was opgericht. De eerste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal, op 14 augustus 1954, was de oefenwedstrijd tussen Alkmaar '54 (voorloper van AZ) en Sportclub Venlo, die in Alkmaar met 3-0 gewonnen werd door de thuisploeg. Na de fusie van de KNVB en de NBVB op 25 november 1954 fuseerden een dag later ook VVV en Sportclub Venlo, tijdelijk de naam Sportclub VVV '03 dragend. In de eerste competitiewedstrijd na de fusie wist de Venlose ploeg meteen Ajax in De Meer te verslaan. In de jaren '50 en begin jaren '60 kon VVV een subtopper genoemd worden die regelmatig bovenin te vinden was, de club acteerde vanaf 1954 tot en met het seizoen 1961/1962 op het hoogste niveau van het professionele voetbal. In die tijd maakten onder meer de internationals Jan Klaassens, Faas Wilkes en Coy Koopal deel uit van de spelersgroep. In 1959 werd het grootste succes in de clubhistorie behaald met het winnen van de KNVB-beker. In de finale werd de Haagse voetbalclub ADO in het eigen Zuiderpark met 4-1 verslagen. In 1961 werd de beste klassering ooit in de Eredivisie bereikt, de derde plaats, waarop deelname in de Intertoto competitie volgde.

[bewerk] 1962-1989: Eerste-, Tweede- en Eredivisie

Na deze gloriejaren volgde in 1962 echter degradatie naar de Eerste divisie, en werd er daarna zelfs enkele seizoenen in de Tweede divisie gespeeld. Tijdens deze magere sportieve periode en mede door grote financiële problemen, is het voorbestaan van de club twijfelachtig geweest. Vanaf het seizoen 1972/1973 werd onder leiding van trainer Rob Baan geleidelijk aan de weg omhoog ingeslagen en kon via het winnen van de nacompetitie in 1976 promotie naar de Eredivisie worden afgedwongen. De daaropvolgende twee seizoenen was VVV vooral in eigen huis een moeilijk te kloppen tegenstander en werden gerenommeerde grootmachten als Ajax en PSV bedwongen. Het seizoen 1978/1979 werd met de nodige ambities begonnen, maar met name door trainers- en spelersperikelen volgde een desastreus jaar en degradatie. Na enkele jaren was er in 1985 weer reden tot vreugde nadat via een tweede plaats de club wederom op het hoogste niveau terecht kwam. In 1986/1987 en 1987/1988 kende VVV zelfs twee succesvolle seizoenen waarin het tweemaal als vijfde eindigde in de Eredivisie en daardoor deelnam aan de nacompetitie voor Europees voetbal. Bekende spelers uit die tijd zijn onder meer Ger van Rosmalen, Remy Reynierse en natuurlijk de latere international Stan Valckx. In 1988 werd de halve finale van de KNVB-beker bereikt, waar in Kerkrade na verlenging op discutabele wijze met 1-3 van Roda JC werd verloren. In 1989 bleek door uitholling van zowel technische staf als spelersgroep de degradatie onafwendbaar.

[bewerk] 1990-2007: Tussen Eerste en Eredivisie

De eerste helft van de jaren '90 kende VVV enkele extreem wisselvallige voetbalseizoenen. In 1992 promoveerde de ploeg via de nacompetitie (met 2 beslissingswedstrijden tegen NAC Breda) naar de Eredivisie, maar een jaar later volgde al weer degradatie. Meteen daarop werd VVV in 1993 zelfs kampioen van de Eerste divisie, een van de hoogtepunten uit de historie van de club. Maar ook nu volgde een jaar later direct weer degradatie uit de Eredivisie. Hierna volgden een aantal zeer moeilijke jaren waarin de ploeg in de onderste regionen van de Eerste divisie verkeerde; er werd zelfs even voor het voortbestaan van betaald voetbal in Venlo gevreesd. Vanaf het seizoen 2003/2004 heeft VVV-Venlo (de vereniging heeft in de tussentijd een naamsverandering ondergaan) zich in sportief opzicht weer doen gelden. In 2004 en 2005 haalde de club de nacompetitie, maar wist men beide keren niet te promoveren. Gedurende het seizoen 2005/2006 werd VVV-Venlo zelfs als de titelkandidaat bij uitstek gezien. Het gebrek aan scorend vermogen en de vele blessures waren er uiteindelijk debet aan dat men in de eindrangschikking genoegen moest nemen met een tweede plaats achter Excelsior. De club wist in de daarop volgende en net ingevoerde play-offs opnieuw geen promotie af te dwingen, daar men in de tweede ronde door De Graafschap werd uitgeschakeld. Voor het seizoen 2006/2007 werd VVV-Venlo in eerste instantie geen promotiekansen toebedacht, dit door het vertrek van Marcel Meeuwis en Luwamo Garcia en een trainerswissel. Toch wist de ploeg net als voorafgaand seizoen op de tweede plaats in de competitie te eindigen. Hierdoor kwam de club in tweede ronde van de play-offs uit tegen FC Den Bosch, dat in 3 wedstrijden werd verslagen. Daarna moest VVV-Venlo het opnemen tegen Eredivisionist RKC Waalwijk. Thuis werd met 2-0 gewonnen, waarna in Waalwijk een 1-0 nederlaag volgde. De beslissende derde wedstrijd werd thuis met 3-0 gewonnen, waardoor VVV-Venlo opnieuw naar de eredivisie promoveerde.

[bewerk] 2008: Terug naar de Eerste Divisie

Het eredivisieseizoen 2007-2008 kende, onder leiding van trainer André Wetzel, pieken en dalen. De hoogtepunten waren de gelijke spelen thuis tegen de 'top 3' (0-0 tegen Feyenoord, 2-2 tegen Ajax en 1-1 tegen PSV) en de uitoverwinningen op onder meer FC Utrecht, Willem II en Vitesse. Toch eindigde VVV-Venlo als zeventiende, waardoor de play-offs van 2008 moesten uitwijzen of VVV-Venlo in de Eredivisie zou blijven voetballen of niet.

In de play-offs strandde VVV op ADO Den Haag, waardoor de Venlonaren na één seizoen eredivisie weer degradeerden naar de eerste divisie. De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door de Hagenezen, de thuiswedstrijd werd met dezelfde cijfers gewonnen door VVV, waarna penalty's moesten uitwijzen wie het derde duel thuis mocht spelen. Deze serie werd gewonnen door ADO Den Haag door een misser van keeper Kevin Begois na een 9-8 stand in het voordeel van ADO Den Haag. De derde en beslissende wedstrijd werd in Den Haag gewonnen door de thuisploeg met 2-0.

Vanaf de zomer van 2008 speelt VVV-Venlo dus weer in de Eerste Divisie. André Wetzel, die naar ADO Den Haag vertrok, is opgevolgd door Jan van Dijk. Onder zijn leiding werd in de Eerste divisie 2008/09 de tweede periodetitel gewonnen.

vvvfor0.jpg

10:34 - 1/12/2008 - comments {0} - post comment


VVV Venlo

Posted in Unspecified

VVV-Venlo is een Nederlandse voetbalclub uit Venlo die op 7 februari 1903 werd opgericht. De afkorting VVV staat voor 'Venlose Voetbal Vereniging'. Het tenue van VVV-Venlo bestaat uit een geel shirt, zwarte broek en gele kousen. De club heeft lange tijd haar thuiswedstrijden in stadion De Kraal gespeeld, maar sinds 1972 vormt stadion De Koel de thuisbasis voor VVV-Venlo. Dit authentieke stadion bevindt zich letterlijk in een kuil ("koel" is Venloos dialect voor kuil) bovenop de Kaldenkerkerberg. Het is een stadion dat bekend staat om zijn echte voetbalsfeer en wist ooit zelfs 24.500 toeschouwers te herbergen tijdens de wedstrijd VVV-Ajax in 1977 (die met 2-2 werd gelijkgespeeld, overwinningen zouden volgen). In 2004 werd De Koel grondig verbouwd en gaat sinds 2005 door het leven als "Seacon Stadion -De Koel-". In 2008 zijn de plannen goedgekeurd voor het bouwen van een nieuw stadion.

Afbeelding:De Koel.jpg

10:29 - 1/12/2008 - comments {1} - post comment


Description
Historie van VVV Venlo
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- VVV 2
- VVV Venlo
Hosting door HQ ICT Systeembeheer