Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Us in het Tonnehuis

Sam's helden

14:23, 25/11/2009 .. 0 comments .. Link

Sam heeft op het moment 2 helden, de ene is logisch... Dat is Sinterklaas, lijkt me duidelijk in deze tijd van het jaar. Dus bij alles wat hij doet is het: "Dat vindt Sinterklaas vast leut dat ik dat doe, of mag dat van Sinterklaas? etc....". Goed, dat houdt vanzelf weer op ergens in januari... hoop ik....

Maar dan Sam's 2e held, hier zijn zijn ouders toch wel een beetje schuldig aan. Hij is namelijk enorme fan van "Man Smit". Inderdaad het gaat hier om de "Volendammenaar" met zijn soms toch wat simpele teksten. Ik beken, ook wij hebben sinds kort een CD van deze volkszanger. De liedjes zijn lekker om mee te bleren tijdens een lange autorit of als ik eens drastisch moet schoonmaken thuis.

Dus Sam is nu fan en vraagt om de haverklap of de "ciedee van Man Smit" op mag. En ook hij kan de teksten inmiddels aardig mee brabbelen. Zo zingt onze Jan tijdens een van zijn hoogstandjes het volgende: "Iedereen zal het horen dat ik ben herboren". Nu is het algemeen bekend dat als dit een tekst is in het refrein van een van zijn nummers je dit meer dan een paar keer hoort terugkomen in het nummer. Dit is onze Sam waarschijnlijk toch een beetje te veel van het goede, hij riep namelijk heel hard na de zoveelste keer dit zinnetje tekst: "Ja ja, gerboren... ik heb je gehoord hoor "Man".

Ach ja, soms werken dingen nu eenmaal op je zenuwen, ook als je nog maar 3 bent!!

 Familie

14:25, 5/11/2009 .. 0 comments .. Link

Sam begint steeds vaker te vragen wie nou van wie de papa en/of de mama is of de broer en/of zus etc.... Laat dat binnen mijn familie nogal een beetje ingewikkeld zijn. Degene die op de hoogte zijn van mijn ouderlijke gezinssituatie weten genoeg.

Maar goed hoe leg ik dat uit aan mijn kleine man en nog meer, kun je dat nu al wel uitgelegd krijgen. Hij begrijpt nu wel dat opa Jaap mijn papa is en oma Mieneke mijn mama. En hij snapt ook dat ze niet bij elkaar wonen, maar hoe passen toch al die andere mensen dan in het plaatje. Hij heeft een oom die in Thailand woont, een opa in Moskou, een tante die jonger is?????? Zelfs ik wordt er soms wel eens een beetje duizelig van. En dat is nog maar mijn ouderlijke gezinssituatie, zo hebben we er binnen de familie nog wel wat.

Maar als puntje bij paaltje komt maakt het voor de kleine Sam niet zoveel uit blijkt. Hij kiest de mensen uit die hij lief vindt en is nog te jong om te begrijpen dat je het bij de een wel over de ander hebt en bij de ander weer niet. Heerlijk die kinderlijke eerlijkheid, misschien moeten we er een voorbeeld aannemen, schilt een hoop denkwerk. Dus voor nu laat ik het zo als het is. Zodra hij ouder wordt zal het hem allemaal wel duidelijk worden... hoop ik?! En gelukkig is de kant van mijn eega wat simpeler ingedeeld, dat scheelt dan weer.Nederig

13:28, 15/10/2009 .. 0 comments .. Link
Soms deelt het leven een tik uit.
Gisteren bij iemand anders en vandaag bij ons.
Niemand blijft gespaard.
Al is de ene tik de andere niet, het is jou lot, verdriet of pijn en jij moet er mee "dealen".
En natuurlijk zijn er ergere dingen in het leven dan de tik die wij zojuist uitgedeeld hebben gekregen, maar wij moeten hier nu even doorheen.
Zo'n "tik" maakt je wel nederig moet ik zeggen, het doet je beseffen dat wat je hebt zo kostbaar en breekbaar is.
En het leert je ook weer dat de mensen om je heen, "de echte vrienden", je zo dierbaar zijn.
Deze mensen hebben het beste met je voor, jou verdriet is een stukje van hun verdriet voor jou.
Dat doet me goed!
En nogmaals mijn "tik" is niet alles overheersend, maar hij doet wel even goed pijn!


Vol verwondering

13:29, 11/9/2009 .. 0 comments .. Link

Ondanks het feit dat Sam inmiddels 3 jaar is kan ik nog altijd verwonderd zijn over het feit dat ik zijn moeder ben. Dat die steeds groter wordende baby (want dat blijft hij toch) echt van mij is.

Ik zit op de bank en kijk naar buiten naar mijn kleine "trots". Ik weet het klinkt allemaal heel zoet, maar het is zo, kan het ook niet helpen.

Hij is aan het spelen, vol overgave vult hij bakjes en emmertjes met zand. Ik zie dat hij in zichzelf zit te praten, hij heeft het druk, heel druk... Plots kijkt hij op en ziet mij zitten, er verschijnt een grijns van oor tot oor en niet veel later komt hij mij een zandtaartje brengen.

Overal ligt zand in huis, dat dan weer wel, maar ik ben trots en dat zand.... ach de stofzuiger is geduldig en ik vandaag ook.Vloeken...

13:33, 5/9/2009 .. 0 comments .. Link
Het is ongeloofelijk, maar mijn kleine, lieve, brave jongen vloekt!! En ook al klinkt het uit zijn mond erg grappig en is het niet het ergste woord wat er bestaat. Het hoort niet, ik wil het niet hebben!! Het ergst is nog wel dat ik altijd tegen manlief loop te zeuren dat hij zijn taalgebruik eens moet aanpassen. Die laat zich hier en daar nog weleens verbaal gaan zeg maar.
Zo vroeg kleine man me ook al een keer tijdens een WC-bezoek zijn "reet" af te vegen. Heel pedagogisch verantwoord reageerde ik met het verhaal dat dat geen net woord was en dat alleen stoute jongens dat zeggen. Zijn respons: "Maar papa zegt dat ook". Tja...euhh |-s , dan is papa een heel stout jongetje??!!! Maar goed, zijn eerste vloek heeft hij dus niet van hem, maar van mij, dit toch groot leedvermaak van mijn wederhelft uiteraard. Dus.... als Sam nu een moeilijk moment met de Duplo doormaakt (sommige blokjes passen nu eenmaal niet op elkaar, maar leg dat maar eens uit) geeft hij dit te kennen door heel boos "gotsielieffuh" te zeggen. En ja... het is misschien niet het lelijkste woord wat er bestaat en als hij het zegt klinkt het ook best schattig, maar het hoort niet hè!? :nah:


Kleine man en zijn "jadieo"...

13:32, 6/8/2009 .. 0 comments .. Link
Kleine man heeft een mondharmonica.....(ik weet het de moeders onder ons kreunen nu:mad: ). Hij heeft deze gekregen van een oom, ik zal hem niet met naam en toenaam vermelden, dat kan hem nog wel eens duur komen te staan.

Vol trots kwam kleine man binnen met zijn "jadiejo". Toen ik zag wat het was kon ik alleen maar denken: "Wacht maar oompje, jij hebt ook een kleintje, mijn wraak zal zoet zijn...". Kleine man is uiteraard dol gelukkig met zijn "jadiejo" (voor de goede orde, hij vindt alles waar muziek uitkomt een radio, vandaar de naam). Hij vraagt dan ook menigmaal heel lief: "Mam, zal ik een siekje voor je singen op mijn jadiejo?" Tja, en hoe goed we het ding ook verstoppen (weggooien kan ik ook weer niet over mijn hart verkrijgen) het lijkt wel of hij hem altijd vindt. Grote man wordt spontaan chagerijnig als hij hem ook nog maar aanstalten ziet maken om zijn nieuwste nummer tengehore te brengen:sealed: . Nu bood mijn lieve schoonzus laatst aan (haar neem ik niets kwalijk, ze is ook moeder)om eens een weekendje op te passen. "Kunnen jullie eens even lekker bijkomen na al het klussen." zei ze heel lief. Dus lieve oom G. te O. binnenkort breng ik Sam even bij je langs voor een uitgebreid concert ;-) .


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Sam's helden
Familie
Nederig
Vol verwondering
Vloeken...

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer