Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
traceerbaarheid productie voorraad

Traceerbaarheid in de voedingsindustrie

Posted in Unspecified

Beste,

 

 

 

Als software ontwikkelaar binnen de voedingsindustrie brengt BIVtrace organisatie en structuur in de meest ingewikkelde productie processen zoals brouwerijen, vlees en vis verwerkende industrieën, continuprocessen zoals oliën, veevoederproductie, enz. Wij beheren centraal de retour goederen, het rework, het leeggoed, de verpakkingen, de recepturen, de aankopen, de voorraad, de verkopen, de traceerbaarheid en Recalls op de manier van een volwaardig ERP pakket. Hiervan profiteert uw ganse bedrijf in alle aspecten en op alle niveau’s. Van administratie naar verwerking  en van verkoop naar voorraadbeheer, u zult het resultaat van een productie gerichte automatisatie per direct kunnen waarderen.

 

 

BIVtrace streeft naar vereenvoudiging en tijdsbeparing. Vereenvoudiging door de automatisatie aan te passen aan de noden binnen de productie en niet de productie aan te passen aan de noden van de automatisatie. De vereenvoudiging treedt in dienst wanneer nog maar één keer een document ingevuld dient te worden en dat deze informatie direct beschikbaar is voor alle ander gebruikers. Indien u een pallet moet verzenden met artikelen is het veel eenvoudiger een barcode te scannen dan dat je op een document moet schrijven welke pallet met welke artikelen en welk lotnummer werd klaargemaakt. Vanzelfsprekend brengt dit ook een tijdsbesparing met zich mee. Het is logisch dat een barcode scannen niet veel tijd in beslag neemt. Ook zal een scanner u direct kunnen verwittigen wanneer er iets fout gescand wordt en zo moet een chauffeur niet teruggaan.

 

 

Vereenvoudiging en tijdsbesparing zullen dan ook heel snel uw investering terugbetalen. De organisatie wordt versterkt en u ontvangt informatie uit productie en voorraad waar u op kunt rekenen. U weet welke grondstoffen werden gebruikt in een lot van eindproducten en kunt deze traceren naar uw klanten. Dit geeft een belangrijke factor van toegevoegde waarde aan uw onderneming. Of uw firma nu in vlees vis gevogelte of andere voedselverwerkende activiteiten bezig is, BIVtrace heeft de mogelijkheid om uw bedrijf een maatoplossing te bieden.

 

Aarzel daarom ook niet om van ons een vrijblijvende offerte te vragen.  Wij brengen u graag een bezoek om bijgevoegde modules toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Timo Beverdam

 

BIVTRACE NV

Tel : +32(0)71 26 01 20

Fax: +32(0)71 77 65 26

Gsm: +32(0)498 88 62 06

tbeverdam@bivtrace.com

 

VERSCHILLENDE MODULES KUNNEN IN SAMENSPRAAK MET HUIDIGE SOFTWARE BEHEERDERS AFZONDERLIJK GEÏNSTALLERD WORDEN.


                   Module:
AANKOOP & INGANG

 

De Aankoop omvat het geheel van materialen die u binnen uw productie eenheid gebruikt.

 

Dit zijn hoofdzakelijk de Grondstoffen en de Verpakkingsmaterialen.

 

 

LEVERANCIERSLIJST

De aankopen van deze grondstoffen en verpakkingen worden geplaatst bij de leveranciers. Het is dan ook vanzelfsprekend dat BIVtrace een bestand bij houdt van de verschillende leveranciers met hun gegevens.

 

ARTIKEL LIJST

Verder hebben wij voor het opmaken van een bestelling de te bestellen artikelen nodig. Deze bevinden zich in een artikellijst. Aan deze artikelen geven wij de informatie over de manier van bestellen (Bijv.: een pallet) maar ook over de manier van Voorraadbeheer bijv.: in KG. Verder kunnen ook de kostprijs gegevens ingevuld worden eventueel met informatie over kwantumkortingen. De visualisatie maakt het u gemakkelijk om uw bestellingen te plaatsen.

 

BESTELMATRIX

De bestelmatrix geeft u een lijst per leverancier of per familie. U kunt zelf families aanmaken en onder de leveranciers bepaalde grondstoffen opslaan. Bij een bestelling dient u dan enkel het te bestellen aantal in te vullen en vervolgens kunt u de bestelling afdrukken of verzenden via E-mail naar verschillende ontvangers : leverancier aankoopdienst verantwoordelijke etc.

 

INGANG

De bestelling wordt in een planning verwerkt zodat u een overzicht kunt opvragen met de verschillende lopende bestellingen. Bij ontvangst selecteert u de bestelling en voegt u de nodige informatie toe die op het ontvangen artikel betrekking hebben zoals : Vervaldatum of THT, De exacte Hoeveelheid, Het Lotnummer, Het Verzendingsnota nummer… Ook is het mogelijk HACCP punten te noteren.

 

INGANGSREGISTER

De Module Aankoop en Ingang wordt afgesloten met de creatie van het wettelijk verplichte ingangsregister. Het register is op vraag te visualiseren voor een bepaalde dag of periode. Het register toont de details van de leveringen en de opgevraagde lijst kan ook geëxporteerd worden naar EXCEL dmv  een eenvoudige rechtermuis klik.

 

************************************************************************

 


Module: VOORRAADBEHEER

 

 

OPWAARDEREN

Via de module voorraad beheer heeft u de mogelijkheid de voorraad continu op te waarderen.  De voorraad wordt vermeerderd door de inkomende goederen vanuit de INGANG en vanuit de afgewerkte Eindproducten en Halffabrikaten die uit de productie Runs worden gecreëerd.

 

 

 

AFWAARDEREN

Het verminderen van de Voorraad gaat via het aanleveren van grondstoffen aan de productie lijnen en via het uitleveren van de eindproducten aan klanten

 

 

PLAATSAANDUIDING

Ieder artikel in de voorraad kan een plaatsaanduiding mee krijgen. Zo maakt u het de order of productie pickers makkelijk om een artikel in de voorraad terug te vinden.

 

 

MATERIELE WAARDE

Door de kostprijs van de producten in te geven is het mogelijk de effectieve waarde van de voorraad op ieder moment te bepalen. Afhankelijk van de gebruikte valuta kunt u deze ook omzetten naar een waarde in EURO indien u de juiste koers ingeeft.

 

 

LOTNUMMERS en STOCKNUMMERS

Ieder artikel in voorraad heeft een Lot nummer. Indien de loten groter zijn geven wij een voorraad nummer mee. Dit geeft u de mogelijkheid om de omvang van een RECALL te minimaliseren indien er op het gebied van stockage onregelmatigheden voordoen (bijv.: een koeling die stuk is).

 

 

MINIMUM en MAXIMUM WAARDEN

Aan de artikels kunnen minimum en maximum waarden gekoppeld worden. Bij het ingeven van een Minimum waarde zult u een melding ontvangen wanneer deze voorraad de minimum waarde bereikt heeft. Ook kunnen er Maximumwaarden ingegeven worden. Dit dient om het systeem een bestelbon te laten genereren met een bestelhoeveelheid die uw voorraad weer tot de maximum waarde zal aanvullen.

Dit is wel een voorstel tot bestelling want het systeem zal niet de bestelling doorsturen naar de leverancier die moet u zelf nog selecteren indien er meerdere leveranciers bestaan voor 1 artikel.


*************************************************************************

 

                   Module: PRODUCTIE

 

 

PRODUCTIE RUN

De productie run dient om een registratie te krijgen van de te produceren Eindproducten en Halffabrikaten. De productie RUN krijgt zijn inkomende goederen uit de opnames vanuit de voorraad. Deze kunnen opgenomen worden door het manueel ingeven van de gebruikte goederen en loten maar dat kan tevens via een barcode lezer opgenomen worden. In dit geval hoeft men achteraf geen manuele ingang meer te doen. Ook kan een ingang worden gegenereerd vanuit een recept.

 

 

 

INGANG DOOR MANUELE INGAVEN

De ingang door manuele ingaven, zal gebeuren door de verschillende voorraden van een grondstof op te vragen en vervolgens de gebruikte voorraad manueel te selecteren. Op deze manier kan dan de relatie naar de gebruikte grondstoffen gelegd worden. Deze zal terug te vinden zijn in de voorraadbewegingen en in de traceerbaarheid.

 

 

INGANG DOOR HET GEBRUIK VAN GUN’S

Indien men voor de ingang van de grondstoffen binnen de productie gebruik maakt van GUN’s zal men aan de hand van een opname fiche of Pickinglist de verschillende grondstoffen door een scan uit voorraad halen. De opname fiche kan gegenereerd worden door een RECEPT. Het recept werd gemaakt voor 1 KG en door het maken van 500 KG van een artikel zal de opname fiche aangemaakt worden met de juiste hoeveelheden die uit voorraad moeten worden genomen.  Het gebruik van de GUN geeft de mogelijkheid tot het controleren van de opname. De GUN zal een melding geven indien het opgenomen product niet juist is. De GUN’s staan in verbinding met de centrale database en geven alle informatie van de gescande grondstoffen door naar deze database zodat de relatie tussen grondstof en eindproduct kan gelegd worden.

 

 

VOORRAAD VAN DE AFGEWERKTE PRODUCTEN

De productie RUN  Versnijding Verpakking Etikettering Menging Herverpakking zal op het einde een nieuw artikel geven. Dit nieuwe artikel krijgt een identificatie en LOT NUMMER mee zodat de  relatie naar de grondstoffen via de productie RUN’s gelegd kunnen worden. Deze relaties zijn via de Track & Trace terug te vinden.

 

 

 

************************************************************************


 


                   Module: VERZENDING

 

 

De module verzending maakt het mogelijk de klant orders te beheren en deze klaar te maken via de link tot de centrale database krijgen de orderpickers toegang tot de bestellingen die klanten geplaatst hebben.

 

INGAVE VAN DE KLANTBESTELLING

Alvorens een order klaar te maken dient u de odrer te ontvangen. Dit kan via E-mail Fax of Telefoon. BIVtrace heeft tevens voor klanten een online bestelsysteem gecréeerd zodat klanten direct kunnen inloggen op uw website en via login en password toegang krijgen tot de specifieke bestelmatrix van de klant. Zij hebben de mogelijkheid de order direct in uw systeem te zetten en vervolgens gebeurd de verdere orderverwerking automatisch zodat u een pickbon uit de printer krijgt. Indien niet voor deze online bestelprocedure wordt geopteerd kunt u natuurlijk zelf de order in het systeem plaatsen.

 

INGAVE VIA EEN MATRIX

Om het ingeven van een bestelling te vereenvoudigen kunt u via de bestel matrix heel snel de order opmaken. De BestelMatrix geeft een lijst weer van alle artikelen die een klant bij u besteld u kunt eenvoudig door de lijstscrollen en daar waar de klant een levering van wenst het aantal ingeven. Na het afsluiten genereert de matrix een bestelbevestiging die u via fax of E-mail naar de klant kunt sturen. De matrix kan ook per familiegroep aangemaakt worden. Zo kunt u uw artikkelen in groepen indelen en binnen de bestelling kunt u kiezen uit verschillende matrixen zoals bijv.: de klant matrix en de promotie artikelen.

 

VISUALISATIE VAN DE ORDERS

De BIVtrace software geeft u de mogelijkheid om alle orders over een periode te visualiseren. Ook kunt u de details van deze orders opvragen zodat u exact weet hoeveel u van een bepaald artikel over de verschillende orders moet klaarmaken. Dit is zeker van nut binnen uw productieplanning.

 

SYNCHRONISATIE VAN DE KLANTBESTELLING

Indien de klantbestellingen werden ingegeven in een ERP pakket kan de BIV software met dit pakket communiceren en de bestellingen ophalen vanuit dit andere software programma. Ook kan er weer teruggestuurd worden welke arikelen aan een bepaalde klant werden geleverd. De traceerbaarheid is een uiterst gespecialiceerde aangelegenheid en de meeste ERP of goekhoudpaketten hebben geen ervaring met het neerzetten van traceerbaarheid binnen de voedingsindustrie. Vandaar dat zij vaak een beroep doen op BIV om de traceerbaarheid te impementeren naast de bestaande software.

 

****************************************************************

 


 

                   Module: TRACK &TRACE

 

 

TRACEERBAARHEID

De Module traceerbaarheid zorgt ervoor dat vanuit de productie processen ook wel RUN’s genoemd er een relatie wordt gelegd tussen de inkomende goederen binnen die run en de uitgaande goederen. De ingaande goederen zijn de grondstoffen en/of halffabricaten en verpakkingen en de uitgaande goederen zijn de Eindproducten of ook halffabricaten. Ook het REWORK zal deel uitmaken van de inkomende goederen en het uitval zal ook een identificatie krijgen binnen de productie RUN.

 

 

OPWAARTSE TRACEERBAARHEID

BIVtrace Software geeft u op aanvraag de volledige weg die een geproduceerd artikel vanaf de klant tot de oorsprong bij de leverancier heeft afgelegd. Indien de klant effectief een probleem ondervindt met een door u geleverd artikel zal aan de hand van het LOT nummer Onmiddelijk een totaal overzicht getoont worden die de 3 stappen van de Traceerbaarheid opneemt. De 3 stappen zijn  1 De OORSPRONG 2 DE VOORRAAD 3 DE VERZENDINGEN. Deze geven u 1 : Wie de leveranciers zijn van de grondstoffen met de lotnummers en de verschillende HACCP controlepunten. 2 : Of er nog voorraad van dat product met dat bepaalde LOT nummer aanwezig is. 3 Naar wie en wanner u dat product met dat specifiek lotnummer nog hebt verstuurd.

 

 

NEERWAARTSE TRACEERBAARHEID

Indien het probleem werd vastgesteld door de leverancier van een grondstof zal de BIVtrace Software u op aanvraag de volledige weg geven die een artikel vanaf de ingang tot aan de verzending heeft afgelegd.

 

 

RELATIES

De relaties tussen de verschillende grondstoffen en eindproducten worden gelegd door de productie RUN’s. Het aantal productie RUN’s dat wordt gemaakt zal van invloed zijn op een RECALL procedure. Hoe meer runs gegenereerd worden des te kleiner zal de risico groep zijn die teruggeroepen moet worden van de geleverde klanten. Daar waar u de grondstoffen apart beheerd zult u ook bij problemen van uw leveranciers minder moeite ondervinden om de geproduceerde artikelen in quarantaine te plaatsen of terug te roepen.  

************************************************************************

 

                        Module: COMMUNICATIE

 

 

EIGEN BOEKHOUD PAKKET

Wij bieden u de mogelijkheid uw eigen vertrouwde boekhoud pakket te behouden. Indien u tevreden bent met de werking van uw eigen boekhouding zullen wij niet aandringen tot verandering. Het werkgemak van de medewerkers binnen de organisatie moet voorop staan.

 

SYNCHRONISATIE

Via de module SYNCHRONISATIE laten wij onze software communiceren met uw eigen systemen. Dit kan op administratief niveau voor de boekhouding en personeelsbeheer. Dit geldt echter ook voor het koppelen van industriële apparatuur zoals etiketteerders, Weegapparatuur van verschillende fabrikanten zoals Mettler Toledo , Bizerba, Digi, Alwegen , Scanvaegt , Precia…etc.

Wij stellen ons in verbinding met uw leveranciers en trachten het nodige teweten te komen om alle modules met de database te laten communiceren. Het uitwisselen van gegevens zal garant staan voor een ENORME tijdsbesparing en lastenverlaging.

 

 

E-MAIL

De BIV bedrijfssoftware zal ook gebruikmaken van de verschillende WINDOWS applicaties. Onze tabellen kunnen gevisualiseerd worden en vervolgens kunnen deze geopend worden binnen EXCEL. U kunt dan op uw eigen wijze uw rapporten en statistieken genereren. Ook is het mogelijk lijsten van bestellingen leveringsnota’s of facturen via de WINDOWS applicaties OUTLOOK en OUTLOOKEXPRESS te versturen onder de vorm van een E-MAIL. Ook deze toepassing geeft u een enorme kosten besparing op personeel en verbruiksgoederen op niveau van uw administratie.

 

 

 

DRAADLOZE COMMUNICATIE

De apparatuur die gebruikt wordt voor het opnemen van grondstoffen en eindproducten uit de voorraad kan in een draadloos netwerk geplaatst worden. Het draadloos netwerk maakt gebruik van radiosignalen om de gegevens van de scanners over te brengen naar de centrale database. Via de module voorraad beheer heeft u de mogelijkheid de voorraad continu op te waarderen.  Dit gebeurt door de inkomende goederen vanuit de INGANG en vanuit de afgewerkte Eindproducten en Halffabrikaten die uit de productie Runs worden gecreëerd.

 

BIVTRACE

MIDDELWINDENSTRAAT 60

3400 LANDEN

Tel: 0498 88 62 06

WWW.BIVTRACE.BE

info@bivtrace.com

 

************************************************************************


 


        HARDWARE

10:58 - 18/6/2008 - comments {0} - post comment


Description
antwoorden op vragen over mogelijkheden van de traceerbaarheid binnen de voedingsindustrie gerelateerd aan productie processen en voorraadbeheer.
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Traceerbaarheid in de voedingsindustrie
Hosting door HQ ICT Systeembeheer