Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

zondagtrimmers DHC

andere jas

16:09, 17/1/2009 .. 0 comments .. Link

Het was tijd voor een andere jas. Een beetje snel, dat geef ik toe. Ik heb geleerd om mijn spullen af te dragen voor ik iets nieuws kreeg, maar op de digitale snelweg maakt dat allemaal niets meer uit. Zit het niet helemaal lekker dan moet je er niet mee blijven rondlopen. Staat de kleur niet aan, dan sodemieter je het gewoon weg. Dus ook een blogadres.
Je moet niet te vaak van jas veranderen, want dan herkent niemand je meer. Dat zal ik niet doen, want herkenbaarheid is een groot goed, zeker in het grote www-land.

Waarom dan een andere blog? De belangrijkste reden is dat de nieuwe omgeving meer mogelijkheden biedt voor lay out. De tekst is beter leesbaar, want zwarte letters op witte achtergrond. Voor de gemiddelde trimheer toch een heel vertrouwd beeld. En bovendien prettig voor de ogen. Ook is er meer ruimte voor foto's. Hoe weet ik nog niet maar ik ga het uitzoeken.

En dan nu het nieuwe adres: www.trimheren.blogspot.com

Gerrit Geuversdagdromen

16:53, 13/1/2009 .. 1 comments .. Link

Wie was er zondag toch bij het veld? Eerlijk zeggen! Graag via deze blog, 't is niet moeilijk: via leave a comment en dan een reactie in het kader flatsen. Daarna wel de code die in feestcijfertjes wordt weergegeven netjes overnemen. Klaar is Kees.
Maar Ed had dus, op last van Tineke, iedereen geïnformeerd. Dus hadden we tijd. De trimblogger had geen tijd om jullie plaatsvervangende bezigheden te volgen. Gordijnen zaten dicht. Maar later op de dag zag ik Ed de hond uitlaten en Marcel wandelen langs de schaatsbaan in Keppel.
Wandelen? Ja, echt hij wandelde. Ik probeerde een soepel slag uit, met de handen op de rug en, ongetwijfeld, met bewonderende blikken. Met een paar rake klappen degradeer ik een andere schaatser tot een Bökko, om daarna pootje-over in de bocht nog meer snelheid te maken. Totdat een oneffenheid me uit mijn ritme haalt. Afijn, het dagdromen over mijn prestaties blijven niet beperkt tot het hockeyen. Misschien had ik beter net als Marcel een wandeling door de besneeuwde natuur kunnen maken.
Volgende week zijn we er allemaal weer, behalve de sneeuw. Dan moeten er weer andere spieren worden aangesproken en andere dagdromen worden waargemaakt.

Overigens zal ik deze blog verplaatsen naar een andere omgeving. De tekst kan niet anders dan lichtgekleurd tegen een donkere achtergrond. Tenzij ik een heel nichterige lay-out kies (met een hondje).
Jullie horen zo spoedig mogelijk meer.

GerritNog een keertje

18:48, 4/1/2009 .. 0 comments .. Link

Het is volgens mij de clou van een mop: nog een keertje (met een kabouterstemmetje uitgesproken). Maar het verhaal, de mop zelf, is mij ontschoten. Frank kent zijn klassiekers wel maar hield ons onwetend. Het motto irriteerde zelfs omdat het speltechnische overwicht van de hesjes (waaronder ik zelf) er door uit het spel werd gehaald. Maar uiteindelijk liep alles goed af. Mooie combinaties en veel doelpunten aan weerszijden. Maar ook veel missers commentaar hierop. Soms heel direct (Bert de Kruijff), soms heel verholen (Ed van der Heiden). Maar niet alleen de lach over de gemiste kansen, ook de zo gemeende wensen voor het nieuwe jaar, Wim Hommerson komt er na de wedstrijd zelfs in zijn zondagse pak voor opdraven, brengen ons in de kou naar het veld.
En wat voor veld. Leo Klein Gebbink was nog wat witjes. Het zag er gevaarlijk uit. Daarom weken we uit naar het pupillenveld. Met viertien man (en twee dames, natuurlijk) was dat een mooie maat, met als voordeel dat we de ballen niet zo ver hoeven te halen. Snel spel, dus, veel doelpunten, maar dit keer niet voor HAP, maar wel met voor het eerste heuse scoops van Lieuwe de Vries. Maar niet zo snel als het multi-goalstraining. Met 6 doelen leek het meer op een interland van Oranje uit de jaren 60, waar een kleine tegenstander werd opgezocht om aan het afmaken op doel kon worden gewerkt. 
De gebruikelijke warmlooptraining was als vanouds, met dien verstande dat vier rondjes om een half veld langer is dan twee rondjes om een heel veld. Maar om 9.00 uur 's ochtends waren we nog niet zo fris dat we dat al doorhadden. Of waren we nog helemaal in de war van de gelukwensen voor het nieuwe jaar. Tineke Larik zal zich een volgende keer bedenken om als laatste aan te komen. Iedere vergelijking met films van de C-categorie gaan natuurlijk mank.
In het clubhuis stonden de oliebollen klaar. De kou en inspannnig konden de consumptie van dit lekkernij verantwoorden.
Ed had nog het overzicht van de kas. We mogen ons gelukkig prijzen met deze penningmeester, die het geld niet aan een louche Amerikaan heeft toevertrouwd of in de onderste steen van een piramide heeft gestoken. Er blijkt nog een bedrag in kas, ondanks het hoge koffietarief. Piet Adriaanse legde ons even uit waar onze koffiebijdrage uiteindelijk belandt. Als dat niet in de koffie is dan wel in de club als geheel. Begin februari de portemonnee moeten worden getrokken. Kunnen we eindeljik wat doen voor het goede doel. En dat is uiteindelijk de clou. Dat je het weet.

Gerrit Geuversde Rutsch

22:30, 1/1/2009 .. 3 comments .. Link

Een nieuw medium is geboren. Het voelt alsof ik voor het eerst sinds lange tijd weer op schaatsen sta: moeilijk kan het niet zijn, maar het ijs is wel erg glad. En wat erger is: iedereen kijkt naar mij.

Afgelopen zondag had de vorst ook ons, stoere trimhockeyers, in zijn greep. Het veld was hard, de kleding dik. We bewogen als michelinmannetjes. Christel en Tineke legden ons niet op de pijnbank. De strenge kou had hun praatjes een beetje getemperd. We waren met slechts tien man. Wederom waren deze bikkels de winnaars van de dag, want het was dan wel koud, maar de zon maakte de aanwezigheid tot een een feest. Na het warmlopen en rekken kwamen de blote benen te voorschijn. En de beloning was er: ik was na de wedstrijd zelfs al een beetje bruin geworden.
De dames klappertandden naar binnen om de kerststol van ondergetekende aan te snijden en een beetje op te warmen. En als de kat weg is maken de muizen er vervolgens een lekker potje van. Op een half veld kwam een aantal fraaie aanvallen tot stand, die leidde tot het duizelingwekkende eindstand van 5-4 voor de hesjes. Wie er scoorden weet ik niet goed meer, daarvoor heeft het totstandkomen van deze blog te lang geduurd en heeft er teveel eindejaarsvocht gevloeid. Ons sterke punt waren de wisselende posities van André ten Berge en mij. Maar dat was meteen ook onze zwakte, want achterin vielen er gaten. En de cirkel, was ook verrassend. Bij de hesjes werd met twee maten gemeten: een ver schot van Piet Adriaanse was er binnen en een vrije bal van Marcel Larik vlak voor het doel ineens buiten de cirkel. Het gebruikelijke gedimdam, Het winnende doelpunt viel wel erg plotseling en voelde aan als een cold turkey (koud geworden kerstkalkoen). Maar in het clubhuis wachtte kerstbrood.
De vaste toeschouwer, Gerrit, had ook de kou getrotseerd. De kerstgedachte had bij onze trainsters postgevat en onze trouwe DHC-supporter aan de kerstdis uitgenodigd.
Hij is binnenkort jarig en zal ons vergasten op een tractatie zijnerzijds. Heel mooi gebaar natuurlijk maar hoe is het toch gesteld met de trimheren zelf? Ed van der Heiden zal de volgende keer de ledenlijst meenemen om een ieder op zijn morele verplichting te wijzen. Komt allen.

Het waren de laatste bespiegelingen van het jaar 2008, waarna Bert de Kruijff ons allemaal kernachtig een Gute Rutsch toewenste. Zondag 4 januari zijn we uitgegleden en staan we met beide benen in 2009.

GerritAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

andere jas
dagdromen
Nog een keertje
de Rutsch

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer