Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Exploratieweek 2


Dit is het weblog van: Sander Van den Bosch - Emily Meers - Annelies De Paep - Stephanie Gubbi - Laura Janssens - Gitte Van Handenhove

Home | My Profile | Archives | Friends

exploratiedag 5: de laatste dag!

Posted at 11:03 on 22/4/2008

Vandaag is het zover! De laatste dag van de tweede exploratieweek is eindelijk aangebroken! Het is prachtig weer vandaag dus iedereen is zeer goed geluimd! Aangezien we gisteren nog tot 6 uur goed hebben doorgewerkt in het studielandschap, konden we ons vandaag permitteren om iets later te beginnen met werken. Al onze taken waren immers af.  Alleen de poster moest nog verder worden afgewerkt en er moest ook gezorgd worden voor drank en hapjes om de juryleden te verwennen. 

Aangekomen op school zijn we meteen in de cafetaria bijeen gaan zitten en hebben we het concept van de poster verder uitgewerkt. Annelies en Sander zijn op school gebleven om het laatste knip en plakwerk te doen en de literatuurlijst te verzorgen terwijl de rest van de groep zicht heeft opgesplitst om 'boodschappen' te gaan doen. We moesten namelijk versnaperingen en handboeien hebben. De handboeien maken namelijk deel uit van onze presentatie. Hiermee willen we de campagne van Benetton immiteren waarop een blanke en een zwarte man gehandboeid zijn. Niemand weet echter wie de dadaer en wie de politieman is. We hadden ook op voorhand afgesproken dat we allemaal in zwart-wit gekleed zouden zijn om onze titel kracht bij te zetten (denk niet zwart-wit).

Nu is het enkel nog afwachten... !! Zullen we de presentatie tot een goed einde kunnen brengen? Laat ons hopen!

Laura Janssens

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Maandag 21 april 2008: Exploratiedag 4

Posted at 16:41 on 21/4/2008

We begonnen onze dag met volle moed. Helaas was dit  van korte duur. De secretaresse van Hugo Ongena belde ons met het slechte nieuws dat Mr. Ongena plots ziek was geworden. Wat nu gedaan?! Wel, we zochten met zijn allen naar mogelijke centra die het interview met Mr. Ongena zou kunnen vervangen.

Na vele telefoontjes kwamen we uiteindelijk terecht bij Karla Blomme, de ombudsvrouw van Antwerpen. Zij gaat binnenkort zelf een meldpunt voor discriminatie opstarten. Hierover wilden we haar enkele vragen stellen. Omdat het op het laatste moment was, konden we enkel een kort telefonisch interview afleggen.

We hebben eerst naar de Mortierbrigade gebeld, zij wisten ons te vertellen dat er voor de "Zonder Haat Straat"-campagne geen mediaplan werd opgesteld wegens geen vooropgesteld budget. Vervolgens konden we beginnen werken aan onze opdracht economie.

Tegen de middag was ons stressniveau terug op peil. Maar er stond ons nog een "zware" opdracht te wachten, namelijk de zelfpresentatie. Maar iedereen heeft de uitdaging feilloos doorstaan! Daarna hebben we nog doorgewerkt tot zes uur op de Plantijn Hogeschool.

Na een zware dag vol met frustraties en verrassingen keerde we met een gerust hart naar huis. Op naar de laatste dag!

Stephanie Gubbi & Gitte Van Handenhove

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

What "True Colours" stands for...

Posted at 18:04 on 20/4/2008

 

True Colours, different on the outside but somehow we're all alike!

Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Zaterdag & Zondag 19-20 april 2008: exploratieweekend!

Posted at 07:10 on 20/4/2008

Omdat ik dit weekend voor de scouts weg was heb ik al mijn taakjes deze zondagmiddag moeten maken. Eerst heb ik mijn definitieve tekst die ik voor mijn zelfpresentatie in gedachten had uitgetypt. Dan heb ik het krantenbericht voor de taak van statistische verwerking ingescand en doorgestuurd naar Annelies. Daarna heb ik de drie screenplays voor de taak van Engels in orde gebracht. Vanavond ga ik vroeg onder de wol, zodat ik goed uitgerust aan de laatste twee dagen van deze exploratieweek kan starten.

 

Sander Van den Bosch

 
Het weekend is al weer bijna afgelopen, maar ik heb niet stilgezeten. Er is al veel doorgestuurd en het digitaal portfolio begint stilaan gevuld te raken. Ik heb al enkele leuke ideetjes voor de posterpresentatie en de straatenquête is ook afgewerkt door Gitte en Laura. Voor de rest heb ik vooral lekker uitgeslapen en aan enkele taakjes nog een eindtoets gegeven. Ik moet nu nog even mijn zelfpresentatie voorbereiden zodat ik niet na 30seconden stilval. Als laatste maak ik gauw een overzichtje van wat er morgen moet gebeuren en we zijn weer klaar voor de voorlaatste exploratiedag!

 

Annelies De Paep

 

Ik heb dit weekend aan de zelfpresentatie en de screenplay gewerkt. De zelfpresentatie was al snel klaar omdat het maar een minuutje moest duren, maar ik ga toch zenuwachtig zijn als ik voor de jury moet verschijnen. Voor de screenplay heb ik alleen maar de tekst kunnen schrijven omdat Sander de muziek er nog moest bijplaatsen. Dit ga ik maandag afmaken. Ik heb ook al nagedacht over de posterpresentatie, en ik heb al enkele leuke ideetjes. Ik neem vast en zeker gekleurd papier mee zodat we er maandag met z'n allen aan kunnen werken. Nu dat we terug uitgerust zijn, kunnen we weer met volle moed aan de laatste twee dagen van de exploratieweek beginnen!

 

Emily Meers 

 

Het weekend is weer bijna voorbij. Het was een lekker weertje maar toch heb ik goed aan de taken van de exploratieweek verdergewerkt. Vrijdag hadden Gitte, Laura en ik de straatenquête gedaan. We hadden afgesproken dat Gitte en Laura de tekst gingen maken en ik heb gezorgd voor de nodige grafieken bij de tekst. Buiten de straatenquête heb ik ook de screenplay Engels geschreven van Laura en ik. Deze heb ik vervolgens doorgestuurd naar Laura, zij heeft dan nog de nodige aanpassingen gedaan. Maandag zal het nog een zware dag worden: economie afwerken, het interview afleggen en de posterpresentatie maken. Maar we zullen er maandagmorgend met volle moed de dag starten. Emily neemt gekleurde papieren mee en de overige leden van onze groep een schaar en prit. Nu nog één nachtje slapen en onze twee laatste exploratiedagen kunnen ingezet worden!

 

Stephanie Gubbi

 

Dag bloggers!
Het einde van de exploratieweek komt stilaan in zicht. Nog amper 2 dagjes en de gewone lesdagen beginnen terug. De twee komende dagen gaan we ons dus nog eens extra inzetten om de tweede exploratieweek tot een goed einde te kunnen brengen! Ik heb alleszins al een goed gevoel over het geleverde werk. Vrijdag waren er al enkele taken volledig af. Andere taken waren min of meer af maar moesten nog een laatste verbetering of aanvulling doorstaan. We hadden ons dus voorgenomen om dit weekend de laatste hand te leggen aan deze taken zodat we ons maandag volledig op het interview, economie en de posterpresentatie konden concentreren.
Ik heb geprobeerd de voorbije week al mijn taken zo goed mogelijk af te werken zodat ik dit weekend niet meer zoveel hoefde te doen. Aangezien ik verjaar vandaag had ik niet bepaald veel zin om vandaag nog schoolwerk te doen. Desondanks heb ik dit weekend de literatuurlijst van de opdracht van geschiedenis opgesteld. Daarna heb ik samen met Gitte de straatenquête uitgeschreven. Stephanie heeft gezorgd voor grafieken bij deze enquête. Ik heb ook het screenplay voor engels, waarvan Stephanie een eerste versie had opgesteld en naar mij had doorgestuurd, aangevuld en indien nodig verbeterd. Tenslotte heb ik mijn ideeën voor mijn zelfpresentatie uitgeschreven. Al de afgewerkte taken heb ik doorgestuurd naar Annelies. Zij heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om deze indien nodig te controleren en in het digitale portfolio te classeren.
Morgen weer vroeg uit de veren want we hebben al zeer vroeg op de voormiddag een afspraak met onze deskundige die we gaan interviewen... Hopelijk verloopt morgen alles zeer vlotjes zodat we onze 3 laatste (grote) taken tijdig afgewerkt krijgen!

Laura Janssens

 

Het afgelopen weekend heb ik mij bezig gehouden met het verder uitschrijven van de conclusie van onze straatenquête. Die heb ik dan doorgestuurd naar Laura, en zij heeft die verder afgemaakt. Stephanie heeft de nodige grafiekjes hierbij gevoegd. Ik heb ook al nagedacht over hoe ik mezelf zou voorstellen bij de zelfpresentatie. Ik heb opgeschreven wat ik zeker niet mag vergeten te vertellen morgen. Ik heb het nog niet volledig uitgeschreven omdat ik uit ervaring weet dat ik het dan toch vanbuiten leer, en dan komt dit helemaal niet meer natuurlijk over. Ik hoop dat de laatste 2 dagen van deze exploratieweek even vlot verlopen als de vorige. Ik ben heel tevreden over de samenwerking en taakverdeling in onze groep. Ik heb dit weekend goed kunnen uitrusten zodat ik me morgen weer volledig kan concentreren op de exploratieweek en er terug voor 100% kan voor gaan!

 

Gitte Van Handenhove

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Vrijdag 18 april 2008: exploratiedag 3!

Posted at 18:25 on 18/4/2008

Vandaag kwamen we wat moeilijk op gang, maar we hebben toch alles afgekregen wat we wilden. Eenmaal aangekomen in het EMI, hebben we ons verspreid en begonnen we elk aan ons eigen ding. Sander begon meteen aan de taak van statistiek en Annelies hield zich bezig met de cv-fiches, recht en filosofie.

Gitte en Stephanie hadden commentaar gegeven op de campagnes van Frans, die ik dan later ging vertalen in het Frans. Laura was bezig met de verwerking van de hoofdopdracht van PR.

Daarna gingen Laura, Stephanie en Gitte op pad. Ze vertrokken richting Meir om de straatenquête uit te voeren. Nog geen uurtje later, kwamen ze weer aan in het EMI. Alles was vlot verlopen, en de meeste mensen op straat werkten goed mee. We hadden al een hele voormiddag hard gewerkt, dus een pauze was welkom.

 

Nadien zijn we met volle moed terug begonnen, en begaven we ons naar een lokaal, om de rust en stilte op te zoeken. We gingen namelijk de radiospot opnemen en na een klein uurtje waren de spots klaar. Het was heel leuk en we hebben goed gelachen. Daar hebben we nog enkele leuke beelden van.

  

Om af te sluiten hebben we conclusies getrokken uit de straatenquête, grafieken opgesteld en keerden we met een gerust hart naar huis.

- Emily Meers -

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Donderdag 17 april 2008: exploratiedag 2!

Posted at 13:58 on 17/4/2008

De exploratieweek is nu echt begonnen! We kwamen allemaal op school aan en gingen naar het EMI om onze dag met een uitgerust hoofd te beginnen. Emily belde ondertussen nog wat rond voor het interview. We kregen de ombudsvrouw van Antwerpen aan de lijn, zij zou binnenkort een project opstarten tegen rassendiscriminatie. Ze zei dat we later op de dag maar moesten terugbellen voor een afspraak. 

 

Om onze hoofdcampagne, de zonder-haat-straat, steun te bieden zochten Emily en Gitte het centrum 'Vaka/ Hand in Hand', een vereniging voor vrede en verdraagzaamheid, op. Daar kregen we ook de aanbieding om maandag een interview af te nemen met de verantwoordelijke, Hugo Onega. Daarnaast konden we ook al heel wat materiaal meenemen voor ons inventaris van Nederlands. Stephanie, Sander, Laura en ik werkten ondertussen verder aan de taken in het EMI. We probeerden de ombudsvrouw van Antwerpen nog een te bereiken maar zij had een hele drukke agenda en kon geen afspraak regelen binnen de week. Gelukkig hadden Gitte en Emily ons een interview kunnen regelen met de Vaka-organisatie.

 

De rest van de dag spitsten we ons toe op Duits, recht, filosofie, de interviewvragen, de vragen voor de straatenquête, geschiedenis en de taak van public relations. Deze zijn dus allemaal ongeveer afgewerkt. Statistiek was een lastiger gevalletje want zo'n foute cijfers vind je niet overal. Daar zullen we dus morgen nog even over moeten brainstormen.

 

Na onze afspraak met mvr. Berghmans, die ons heel wat interessante tips had gegeven, hebben we nog even overlopen wat ons de komende dagen nog te wachten stond. Nu we een duidelijk overzicht hebben kunnen we onze tijd goed verdelen. Morgen staat de straatenquête op de agenda samen met de taak van Engels, afwerking filosofie, recht en statistiek. Hopelijk kunnen we morgen ook al een idee uitdenken voor onze posterpresentatie!

 

Annelies De Paep

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Hoe kunnen we de bevolking sensibiliseren voor rassendiscriminatie?

Posted at 17:22 on 16/4/2008

Op die vraag, gaan wij deze week een antwoord zoeken!

Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Woensdag 16/04/2008 exploratiedag 1!

Posted at 16:54 on 16/4/2008

Deze morgen werden we ingelicht over de studierichting die we volgend jaar kunnen kiezen. Twee oud-leerlingen van Plantijn kwamen een presentatie geven over de richting die zij hadden gekozen. Ze vertelden ook wat ze nu met die richting deden in hun dagelijkse job.

 

Eerst kregen we van Debby te horen waarom we voor Public Relations zouden moeten kiezen. Haar presentatie zat goed in elkaar, je kon zien dat ze dit al meer had gedaan. Iedereen was ook dolenthoussiast achteraf! Daarna vertelde Kristof ons iets meer over de richting Commerciële Communicatie. Hij had zich gespecialiseerd in reclame. Zijn presentatie was iets minder vlot en boeiend dan die van Debby. Toch kon hij sommige mensen aanspreken. Dankzij deze informatieve ochtend kunnen we ons nu een beter beeld vormen over de keuze die we moeten maken.

 

s'Middags werden we gebriefd door Rit Degreef i.v.m. exploratieweek 2. Iedereen keek hier natuurlijk al met grote pret oogjes naar uit. We kregen de kaft waar alle opdrachten inzaten en Rit Degreef gaf samen met Inge Polders wat meer uitleg over wat er van ons verwacht werd. In de namiddag verdeelden we de taken op een terrasje in de zon. We maakten afspraken over het verdere verloop van de week. Om half vier werden we verwachten bij onze mentor Linda Berghmans. Zij overliep samen met ons het dossier en gaf ons nog een paar handige tips en instructies.

 

Tot zover onze eerste dag!

 

Sander Van den Bosch

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer