Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Vakantie naar TsjechiŽ Home | Profile | Archives | Friends
Tips voor een vakantie naar TsjechiŽ

Oost Bohemen5/12/2011

Naast het Reuzengebergte ligt de mooie regio Oost Bohemen. Een schitterend gebied waar we steeds heel graag weer terugkomen. In de winter om te skiën en in de zomer voor een actieve en sportieve vakantie. Meestal nemen we onze fietsen mee, want in deze regio zijn er heel veel fietsroutes uitgezet. De natuur is prachtig, maar ook de cultuur is er goed ontwikkeld. De geschiedenis heeft mooie monumenten achtergelaten. Wij proberen iedere keer weer andere dorpjes te ontdekken en ze blijven ons verbazen.

 

Als je naar Tsjechië op vakantie gaat, raad ik je aan om een vakantiehuis te huren. De vakantiehuizen zijn meestal midden in de natuur gelegen en je hebt echt zeeën van ruimte. Ik ben gek op die typische Tsjechische architectuur en het is dan helemaal leuk om er een weekje in te mogen verblijven. Voor aankomende zomer hebben we een vakantiehuis in Oost-Bohemen gehuurd.

 

Ik kan enorm genieten van de Tsjechische keuken. Veel vlees, aardappelen en deegwaren. Groenten wordt in mindere mate geserveerd en de prijzen zijn altijd laag. Heerlijk met een lekker potje bier erbij! Enkele typische Tsjechische gerechten zijn de knoflooksoep Cesnekova Polevka, het aardappelkoekje Bramborak en het forel gerecht Pstruh prazdroj. Die laatste heb ik al een aantal keren geprobeerd om thuis te maken, maar tot nu toe is dat nog nooit zo succesvol geweest. Hier vind je wat typische Tsjechische gerechten.

 

Zoek je nog een leuke bestemming voor een stedentrip? Denk dan eens aan Praag. Een hele mooie stad die in de winter helemaal omtovert tot een winterparadijs. Vooral de brug met de vele beelden vind ik prachtig om te zien. Een romantische stad die echt niet onderdoet voor Parijs of Londen.

 

Groeten Steven

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Ontdek schitterend TsjechiŽ5/12/2011

Tsjechië is een schitterend vakantieland dat je zeker moet ontdekken. 10 jaar geleden begon het voor mij als vriendenvakantie. Met het voetbalteam zijn we naar Tsjechië gegaan als afsluiting van het seizoen. Natuurlijk was het 1 groot feest, iedere avond een kampvuur met veel bier. Die vakantie was zo goed bevallen dat ik het jaar erop met mijn vriendin ben terug gegaan. Inmiddels is er geen jaar voorbij gegaan zonder vakantie naar Tsjechië. Dit is de site van het officiële verkeersbureau.

  

Het meest indrukwekkende gebied van Tsjechië vind ik het Reuzengebergte. Mijn vriendin en ik zijn allebei enorm actief. In de zomer gaan we iedere dag wel voor een wandeling. Vaak huren we ook fietsen om een mountainbiketocht door de bergen te maken. Een schitterend uitgestrekt gebied met indrukwekkende bergtoppen en vergezichten. De natuur is het mooiste en indrukwekkendste van de regio, maar ook de cultuur is heel mooi. Wij brengen altijd een bezoekje aan de mooie burchten, burcht Frydlandt vind ik zelf het mooiste.

 

 Voor je wintersport kun je ook het beste naar deze regio gaan. Absoluut een winterwonderparadijs! Wij gaan over een maandje ook weer naar Tsjechië toe om te gaan skiën. Ieder jaar gaan we met een groep vrienden skiën en huren we een wintersport chalet. Verspreid over de skigebieden, zijn er veel van die wintersport chalets in Tsjechië te boeken. De prijzen voor een hapje en drankje zijn er nog goed te betalen dus de apres-ski is ook nog steeds leuk. Heb wel een van vrienden vernomen hoeveel ze ongeveer kwijt zijn aan een apres-skiavond in Frankrijk en daar word je niet vrolijk van.

 

 Groeten Steven

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

TsjechiŽ vakantieland5/12/2011

Hallo lezer van deze weblog,

Welkom bij de Tsjechiëblog. Deze blog gaat over alle mogelijkheden die Tsjechië je biedt als vakantieland.

Mijn naam is Steven de Brakel. Sinds 10 jaar ben ik iedere zomer in Tsjechië te vinden. Na al die jaren heb ik de meeste regio's wel bezocht en heb ik mijn favoriete gebieden inmiddels wel gevonden. We proberen ieder jaar weer andere bezienswaardigheden, natuurgebieden of interessante steden te bezoeken. Wat mij vooral aantrekt in Tsjechië is de indrukwekkende natuur. Het is als vakantieland nog niet door iedereen ontdekt en dat zorgt ervoor dat Tsjechië lekker rustig is, maar vooral heel goedkoop. Voor een paar euro heb je een complete maaltijd in een restaurant. Boodschappen zijn eveneens niet duur.

Op deze blog wil ik jullie tips geven en verhalen vertellen over onze vakanties naar Tsjechië. Wie weet delen we uiteindelijk de liefde voor Tsjechië wel.

Groeten Steven

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer