Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Tumke's weblog Home | Profile | Archives | Friends

Schietsportcentrum Stein11/12/2005

Vandaag zijn we met enkele leden van de schutterij te gast geweest bij het schietsportcentrum te Stein om eens kennis te maken met andere wapens dan de schuttersbuks.

Ik weet niet helemaal meer precies met welke wapens ik geschoten heb. Enkele welke ik wel nog weet zijn onder andere een .357 revolver, een 9mm pistool, een .22 revolver, een M1 carabijn, een replica winchester, een replica revolver uit het cowboy-tijdperk en een nogal lomp zwaar buffelgeweer.

De .22 revolver vond ik nogal licht. Mijn eigen luchtdruk-pistool is zwaarder en de terugslag is minimaal. De 9mm vond ik nogal een lastig wapen. Het is een automatisch wapen met nogal veel bewegende delen. Het is daarom ook nogal lastig om tijdens het vuren onder controle te houden.
De .357 is geweldig. Ondanks dat deze revolver wat zwaarder is, is het schieten hiermee nogal 'smooth'. Ligt lekker in de hand en het trekken is echt soepel.

De winchester is ook best wel leuk. Geinig om zo'n wapen in de hand te hebben, omdat je dit vroeger zo vaak in de cowboy-films en series zag langkomen. De eigenaar liet zien dat je met een winchester binnen 10 seconden nogal wat kogels door het rond kan laten vliegen. De winchester moet in vroegere tijden een hele verbetering geweest zijn tov de enkelschots wapens welke voorheen gebruikt werden.


Hetzelfde gevoel kreeg je bij het schieten met de 'cowboy'-revolver. Lekker nostagisch.
Het buffel-geweer is een ervaring op zich. Dit heeft, zoals wij het staande geschoten hebben, weinig met nauwkeurig richten en schieten te maken. Alhoewel ik de kaart toch nog in de 8 wist te raken. Iets meer dan 6 kilo zwaar, is dit toch eigenlijk een wapen dat je liggend of tenminste ergens op steunend moet gebruiken. Wat een ervaring. Een redelijke terugslag, een knal, en dan die damp van het geladen zwartkruit, fantastisch.....


Schieten met de M1 carabijn..... is tenminste schieten. Magazijn derin, doorladen en knallen maar. En dan ook nog redelijk de kaarten weten te raken.


Ondanks dat het berekoud was op de schietbaan, was het toch een ervaring welke ik niet had willen mislopen. De instructie van de aanwezige schutters was helder en voldoende. Ik mocht zelf de wapens laden, patronen in de clips doen enz. Kortom, leuk!!!!

Misschien wel een hobby voor in de toekomst.

0 Onderwerp | Plaats een reactie | Permanent Link

Wie bezoekt mijn website8/11/2005

Overzicht van de meest vreemde bezoekers;

 

weer zo'n hard werkende ambtenaar; 
02 Nov 2005 - 13:55
 195.109.214.181 ZUID-HOLLAND ROTTERDAM NL NETHERLANDS MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

 

07 Nov 2005 - 17:59
 220.194.54.26 - - CN CHINA CHINA UNITED TELECOMMUNICATIONS CORPORATION

 

13 Dec 2005 - 22:08

 82.135.254.178 VILNIAUS APSKRITIS VILNIUS LT LITHUANIA UAB KAUNO INTERNETO SISTEMOS

 

21 Dec 2005 - 02:43

 200.119.57.193 ANTIOQUIA MEDELLIN CO COLOMBIA ETB - COLOMBIA

 

Oei, controle ???

13 Mar 2006 - 13:23

 159.46.248.228 NL NETHERLANDS MINISTERIE VAN JUSTITIE

 

07 May 2006 - 19:20

 140.32.16.104 COLORADO  U S A F ACADEMY  UNITED STATES

 

23 Jun 2006 - 16:59

 162.39.246.20 GEORGIA CANTON UNITED STATES CHEROKEE COUNTY SHERIFF

 

09 Aug 2006 - 13:02

 147.181.20.68 NOORD-HOLLAND AMSTERDAM NETHERLANDS MINISTERIE VAN VROM

 

23 Aug 2006 - 23:55

 131.107.0.96 WASHINGTON REDMOND UNITED STATES MICROSOFT CORP

 

 

0 Onderwerp | Plaats een reactie | Permanent Link

Dagtocht Delft25/9/2005
Gisteren met de schutterij; dagtocht Delft

Voor de eerste keer een hele dag zonder Mika. Mariëlle had er geloof ik meer moeite mee dan ik. Hij is de hele dag braaf geweest en heeft ons geloof ik niet echt gemist, tja.

Iedereen was gistermorgen op tijd aanwezig, goed begin... dus instappen maar. Nadat de buschauffeur ons allemaal ff in het kort heeft verteld wat de bedoeling is, gaan we op weg. Allereerst tot 9.30 richting noorden. Daar een stop met koffie en gebak (zie foto's) bij een Van de Valk wegrestaurant.
Om 10.20 uur weer terug richting bus en verder richting Delft. In Delft aangekomen, uitgestapt direct naast de Nieuwe Kerk (waar de Oranjes begraven liggen). Helaas bleek deze kerk op zondag dicht te zijn voor bezichtigingen, maar waarschijnlijk zouden we toch niet genoeg tijd gehad hebben om een en ander goed te kunnen bekijken, jammer.
Met z'n allen richting opstapplaats voor de rondvaartboot gelopen. Sommigen van ons vergeten dan plotseling alle verkeersregels en worden prompt bijna overreden door fietsers.
Om 12.00 uur allemaal in een rondvaartboot gepropt. Jammer dat José en Wim niet mee (konden) gaan met de rondvaartboot.
Delft is een mooie stad, en een rondvaart door de grachten is zeker de moeite waard om te doen. Dankzij een goed plekje achterop de boot mooie foto's kunnen maken, zonder steeds door glas heen te moeten fotograferen. De rondvaart was mede ook geslaagd doordat de schipper/gids/student voldoende wist te vertellen over hetgeen te zien was.
Zonder dat iemand in het water beland is, weer terug bij de opstapplaats, waar we tot 14.15 werden losgelaten in de stad. Natuurlijk ging iedereen de plaatselijk cultuur op de lokale terrassen verkennen, waar sommigen van ons nogal lang op hun bestelde voedsel moesten wachten, maar uiteindelijk toch gekregen hebben. Er werden nog enkele souvenierwinkeltjes bestormd, maar toch redelijk intact achtergelaten. Rondje markt gedaan en daarna richting Legermuseum gelopen.
In het Legermuseum de tijdelijk expositie over Wilhelmina, vorstin in oorlogstijd bekeken en daarna door naar de vaste expositie. Deze expositie geeft over drie verdiepingen de geschiedenis van het Nederlandse leger weer aan de hand van onder andere wapens en uniformen.
Voor mij was natuurlijk ons 'eigen' uniform één van de hoogtepunten van het bezoek aan het museum. Ik heb geprobeerd om hiervan een aantal goede foto's te maken waarop ook nog wat details te zien zijn. Is wel redelijk gelukt. Ik heb in ieder geval nu ook gezien dat de mouwlissen van de officieren bij ons niet op de juiste manier gebiesd zijn en dat we eigenlijk toch niet de juiste sabels dragen. Het lijkt wel, maar toch net niet helemaal.
Het is jammer dat zelfs het legermuseum op sommige punten de mist in gaat wat betreft geëxposeerde stukken. Zo stond er bijvoorbeeld een korporaal in jageruniform. Helaas was dit een blauw uniform wat bij mijn weten echter nooit bestaan heeft. Ook stond er een uniform van de genie tentoongesteld met hierbij een grenadiersshako, jammer.
Sommigen van ons hebben zich geloof ik nog gewaagd aan boogschieten. Of hierbij slachtoffers gevallen zijn, weet ik niet. In ieder geval niet binnen onze vereniging.
Al met al vond ik het toch weer eens de moeite waard om naar het legermuseum te gaan. De speurtocht naar het Jagersuniform gaat echter verder.

Ik geloof dat het tegen vijf uur liep toen we weer in de bus stapten om weer richting het Zuiden te gaan. Om 18.30 kwamen we aan in Grathem bij zaal Geraats voor het diner. Na ff wachten werd eerst soep binnengebracht. Na iets langer wachten werd toen het hoofdgerecht binnengedragen, waarbij sommige van ons, ik noem geen namen, maar het is een halve Belg (dat verklaart uiteraard) uit de drumband, een redelijke hoeveeldheid frites naar binnen werkten. Moet nog groeien....
Na genoeg voor drie dagen gegeten te hebben, het was namelijk allemaal best wel lekker, werd Mariloe (was jarig; hiep hiep .....) getracteerd op een 'spetterend vuurwerk'. Na afloop kreeg iedereen nog een kommetje ijs (was een beetje hard).

Tegen 21.00 uur weer terug in de bus, waar de voorzitter nog ff de secretaris bedankte voor de genomen moeite van het organiseren van ons dagje uit. Onderweg werd nog een kortstondige (crash and burn) poging tot het zingen van een liedje door de junior leden ondernomen waarna we rond 21.30 weer in Stein arriveerden en allen moe maar voldaan huiswaarts keerden.....

wanneer gaan we weer???
0 Onderwerp | Plaats een reactie | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer