Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Turnen

Home - Profile - Archives - Friends

Nieuwe toestellen!

Posted on 14/12/2011 at 16:37 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Hoi bezoekers!

 

Na onze nieuwe pakjes zijn we ook op zoek naar een paar nieuwe toestellen. Onze balken zijn namelijk best wel versleten. We hebben er zelfs nog 1 van leer tussen staan! Die komt echt uit de middeleeuwen. Helaas is de aanschaf van die toestellen vrij prijzig. Je moet natuurlijk ook wel kwaliteit hebben want het is heel erg gevaarlijk als je prut hebt gekocht. Er is eigenlijk maar 1 merk wat echt meetelt in de turnwereld en dat is Jansen en Fritsen. Een Nederlands merk wat ook in het buitenland veelvuldig gebruikt wordt. Ze hebben allemaal verschillende soorten balken zie ik nu! We hebben zeker 2 normale nodig en ook een paar oefenbalken laag aan de grond. De oprolmat is ook wel fijn.

 

De bond voor turnen is de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Hier staat heel veel informatie op die bruikbaar is. Wij moeten in ieder geval altijd op de agenda letten, want daar staan nuttige datums in. Bijvoorbeeld alle wedstrijden waar we aan mee gaan doen.

 

Aankomend weekend is het weer zover!! Het Unive Gym Gala!! Wij gaan daar ieder jaar met zn allen heen. Een hele mooie show met allerlei vormen van de gymnastiek! Echt heel mooi om te zien! Ik wil ook nog heel graag een keertje naar Cirque du soleil! Vorig jaar kon ik niet want toen was ik op vakantie en het jaar ervoor had ik geen geld.

 

Kim, Meike en ik hebben een vakantiehuis op het oog! We hebben eerst naar een goede gymzaal gezocht in de buurt. Die moet namelijk al aan een aantal eisen voldoen. Hij moet groot zijn, alle toestellen hebben en het liefste ook een valkuil. Dan moet het ook nog mogelijk zijn om die te kunnen huren. Veel zalen zijn bezet en zeker in de het weekend. We hebben nu uiteindelijk wel een zaal gevonden en die is op zondag van 15:00-17:00 nog beschikbaar. We hebben daar nu een optie op. Uiteindelijk hebben we een vakantiehuis in Oost-Vlaanderen gevonden, vlakbij de zaal! Ideaal dus.

 

Groetjes Rosemarie

 

 

 


Nieuwe pakjes!

Posted on 13/12/2011 at 15:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi allemaal,

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.

Als vereniging hebben we allemaal hetzelfde pakje aan tijdens wedstrijden. Tijdens de trainingen heeft iedereen gewoon een eigen pakje. Er zijn een aantal merken waar we onze pakjes bij bestellen.

Ten eerste de pakjes van Milano. Dit zijn hele mooie pakjes en ik bestel die meestal om in te trainen. Volgens mij kun je ook vragen of ze kleurstelling anders maken of andere patronen maken. Ik bestel ze altijd gewoon online want die maten zijn ieder jaar hetzelfde. Heb ook al 4 jaar lang dezelfde maat dus die weet ik onderhand wel.

Een ander merk, en dat mag ik volgens mij ook wel HET merk onder de turnpakjes noemen is Christian Moreau. Deze bestellen we altijd voor wedstrijden. Ieder seizoen hebben we ongeveer 4 nieuwe pakjes. Is altijd een heel gedoe om die te bestellen als je met 12 meiden bent ;) De ene houdt juist van felle kleuren, de andere juist van minder felle. De ene wil graag korte mouwen, de andere juist weer lange. Zo blijf je dus wel weer een tijdje bezig voordat je 4 pakjes bij elkaar hebt. Uiteindelijk heeft Patty altijd wel het laatste woord hoor. Bij Christian Moreau vallen de pakjes overigens niet altijd hetzelfde uit. De ene keer strakker of juist losser. Vooral bij de benen willen ze nog wel eens knellen.

We trainen 4x in de week. Maandagavond, dinsdagavond en donderdagavond en zaterdagmiddag. Gisteren hebben we weer getraind en ik heb echt grandioze spierpijn. Mijn moeder smeert me dan altijd helemaal in met Arnicaforce. Eerst ga ik wel uitgebreid in een warm bad zitten met de speciale spierenbadolie van Kneipp, dat scheelt ook altijd al de helft. Spierpijn is vervelend, maar geeft me toch altijd nog een goed gevoel. Het gevoel dat je echt iets goeds hebt gedaan. Meestal heb ik het altijd als ik iets nieuws geleerd heb. Als ik dat onderdeel dan eenmaal onder de knie heb, is die spierpijn het me allemaal waard.

Patty wil over 2 maanden een weekendje weg. Dit doen we altijd ieder jaar en dan huren we altijd een groot vakantiehuis. Het vakantiehuis ligt altijd in de buurt van een grote gymzaal. Die proberen we altijd voor een paar uurtjes te huren zodat we toch nog even kunnen trainen. Is ook altijd wel leuk om een keer een andere gymzaal te zien. Vorig jaar hadden we een vakantiehuis in Noord-Brabant gehuurd, ze hebben namelijk in Den Bosch een hele grote gymzaal. Dat had Patty nog geregeld, dit jaar gaan Kim, Meike en ik het regelen.

Groetjes Rosemarie

 

 


HOI!

Posted on 13/12/2011 at 14:54 - 0 Comments - Post Comment - Link

Beste lezer,

Ik ben Rosemarie. Ik ben al 15 jaar lid van een turnvereniging. Ik doe ook mee aan wedstrijden door het jaar heen, maar voornamelijk turn ik omdat het gezond is om te sporten, ik het leuk vind en voor de gezelligheid. 

We hebben een hele hechte groep en er zitten een aantal meiden bij waar ik al 10 jaar lang bij in de groep zit. Met sommige meiden ben ik ook naast het turnen goed bevriend en we doen ook heel veel samen. We schommelen allemaal rond de leeftijd 21 jaar. Onze trainster heet Patty en werkelijk heel haar leven draait om het turnen. Ze regelt werkelijk alles voor ons! De wedstrijden, alle papieren, alle zalen als we ergens anders heen gaan, de kleding, de leuke uitstapjes, workshops en zelfs de weekendjes weg.

We proberen haar een beetje te helpen en daarom regelen wij in ieder geval de leuke uitjes en de weekendjes weg. Zo hoeft zij zich alleen nog maar op het turnen te richten. Ze moet namelijk ook nog eens heel vaak op cursus om weer dingen bij te leren.

Op deze blog wil ik alles bijhouden wat we meemaken. Dit zijn de wedstrijden, de bijzondere trainingen, de leuke uitstapjes etc. Veel leesplezier!

Groetjes Rosemarie


Hosting door HQ ICT Systeembeheer