Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wats up met iedereen?

Home - Profile - Archives - Friends

Posted on 5/9/2007 at 16:48 - 6 Comments - Post Comment - Link

Iedereen is nu wel heel erg UIT de newsroom...

Is iedereen al klaar met de scriptie/stage? Is er al een baan gevonden?

Dat soort dingen willen we horen mensen.


Posted on 6/3/2007 at 13:33 - 3 Comments - Post Comment - Link

Vrijdag 9 maart, 20:30
Placebo vs 't Slippertje
Improvisatietheater van de bovenste plank
Met uw aller sterspeler Sytse
Tranen van geluk, van verdriet en van het lachen, zullen u over de wangen lopen en dat allemaal slechts binnen één voorstelling!
Plaats: CREA Theater, Amsterdam
Toegang: € 6 ,- / € 4,- 
Reserveren: 020-525 1400.

De zelfmoordterrorist

Posted on 20/2/2007 at 15:14 - 1 Comments - Post Comment - Link

Daar kwam hij aanlopen. Dikke legergroene jas, muts op, dikke zwarte baard en niet te vergeten zijn Bart Smit tasje, zo'n fel blauwe, deze was speciaal voor smart kids. Mijn eerste gedachte, een zelfmoordterrorist.

Onder zijn dikke legergroene jas zit vast een  bomgordel verstopt die hij zo voor mijn neus laat exploderen (niet dat ik die neus dan nog nodig had gehad). Een blik van verstandhouding met Lieke H. gaf mij de indruk dat zij dat ook dacht.

 

Maar nee, de jas ging uit, daar kwamen twee truien onder vandaan die ook uitgingen. De muts werd vervangen voor een petje, ik kon nog het een glimp van het keppeltje dat hij ook nog droeg opvangen. Hij bleek geen zelfmoordterrorist maar een simpele UvA-student. Samen met zijn felblauwe Bart Smit tasje (iets te klein voor zijn lengte en postuur) logde hij in op de computer en ging een boek halen.

 

Met verve liet hij vervolgens iedereen horen hoe hij een stuk aan het typen was. Ze bestaan nog, de éénvingerige typers. Hangend op de linkerarm en gebruik makend van de rechterwijsvinger probeerde hij met elke slag het toetsenbord te doorboren. Drie tafels verder was de inspanning nog te horen.Plus de geluid van de roggels die hij produceerde

 

We leven nog, het was dus geen zelfmoordterrorist, wel pleegde hij een aanslag op het toetsenbord, dat het overigens ook nog doet. Moraal van dit verhaal?? Is er niet, onze fantasie slaat gewoon een beetje op hol!

Frederique

 


Weer!

Posted on 12/2/2007 at 16:44 - 1 Comments - Post Comment - Link

Niet vergeten vanavond naar het nieuws op AT5 te kijken. Of eigenlijk, dat nieuws kun je wel missen. Het weer-praatje aan het einde niet...

nachtelijke avonturen

Posted on 2/2/2007 at 09:36 - 2 Comments - Post Comment - Link

Je maakt wat mee als 'journalist'.
In het teken van een uitzending over orgaandonatie werd ik woensdagnacht om 1:00 uit mijn bed gebeld, lees 1:00 als in 1 uur 's nachts.
De orgaancoordinator van het UMCG aan de lijn: "Om half 3 komt er een donorlong aan op Eelde vanuit Brussel, be there".


Whaaah ging er als eerste door me heen. We wisten dat we een keer gebeld konden worden maar wanneer was een raadsel. Daarna snel aankleden, Guus bellen en op naar Eelde.
Ik was daar nog nooit geweest en dacht dat we gewoon naar de aankomsthal moesten, nou niet dus. Het vliegveld zal potdicht en er was niemand te bekennen. Na een half uur zoeken vonden we de havenmeester en die nam ons mee de verkeerstoren in. Daarna mocht ik naast de landingsbaan staan om te filmen! Echt spannend allemaal.

En daar kwam het kleine vliegtuigje aan met twee piepschuimen koffers en een grote blauwe kist.


Als een speer gingen ze richting UMCG en wij erachteraan.

We raakten ze onderweg kwijt... maar toen we bij het ziekenhuis aankwamen kwam de auto net weer uit de eerste hulp rijden. Dus hebben we gevraagd of hij nog een keer met vaart die eerste hulp in wilde rijden zodat we dat konden filmen. Ja mensen dat is televisie haha.Toen ik om 4:00 weer in mijn bed lag was ik klaar wakker, en heel blij met wat ik doe.


Gratis

Posted on 23/1/2007 at 10:09 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het nieuwe dagblad De Pers is nog niet in Groningen te verkrijgen. Volgens de telefonist kan dat nog wel een à twee weken duren. De distributie is dus een groot probleem. Goeie promotie van je krant: het noorden valt weer eens buiten de boot. Als het goed is liggen er deze week wel tien exemplaren in de Newsroom. (Hij is ook digitaal te lezen op http://www.depers.nl)


Wie de komende twee weken wat anders dan De Pers wil lezen, wijs ik op deze actie:
http://abonnementen.nrc.nl/index.php?type=52. Twee weken gratis een proefabonnement op NRC Handelsblad, als ik het goed begrijp alleen geldig als je vandaag bestelt.

 

Paul


Posted on 20/1/2007 at 08:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

Er broeit iets in RTV land...

Tijd: vanaf 6 februari wekelijks.
Plaats: TV Noord, waar je Groningen ziet en hoort
Met: rtv'ers uit het nest 2005/2006

De Pers

Posted on 17/1/2007 at 13:52 - 2 Comments - Post Comment - Link

Nog zes nachtjes slapen en dan weten we eindelijk hoe de nieuwe gratis kwaliteitkrant van Marcel Boekhoorn er echt uitziet. Het zal mij benieuwen, de dummy's op de website van De Pers zien er, moet ik eerlijk toegeven, niet slecht uit. Het lijkt in ieder geval echt iets anders te worden dan een Metro of Spits. Dinsdag 23 januari dus allemaal op naar het station om het eerste nummer van Dagblad De Pers te halen. Tot die tijd kun je je op hun website verkneukelen om hun promofilmpjes. De bakken van De Pers zijn mooier dan die van Metro en een vis is beter in te pakken in De Pers dan in NRC.Next. Zo wil je een nieuwe krant toch in de markt zetten?

 

Paul


Felicitatiedienst

Posted on 12/1/2007 at 16:53 - 2 Comments - Post Comment - Link

Vandaag feliciteren wij Nanda Millenaar. Waarom? Klik hier en vervolgens hier.

 

 


Reclame

Posted on 8/1/2007 at 12:26 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vrijdag 12 januari speelt Placebo Theatersport, inkloeding mijzelf, in het Creatheater te Amsterdam een nu al legendarische improvisatievoorstelling. Volledig vanuit het niets zullen de grappen u om de oren vliegen en de tranen van ontroering over de wangen biggelen in een verhaal dat voor de spelers net zo verrassend is als voor de toeschouwers.

Kaartjes kosten 6 euro, voor studenten 4.

Reserveren: 020- 525 1400

 

Sytse


gemis

Posted on 20/12/2006 at 17:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

Over een week is mijn stage bij Het Parool voorbij. En dat gaat gepaard met een heleboel gemis... Ik ga mijn mentoren missen. De drie mannen met wie ik aan een blok zit. De kopjes koffie die dan voor me gehaald worden. Het spelen van secretaresse als ze er weer eens niet zijn. De leuke opdrachten zoals een spread maken over uitgeprocedeerde asielzoekers. Het meewerken aan de Scholengids. Allemaal van die dingen waar ik enorm veel van geleerd heb.

 

Er zijn ook dingen die ik niet ga missen, zoals de dagelijks uurtjes in de trein. De voornaamste reden hiervoor is dat ik gek word van al die mensen die het nodig vinden mij mee te laten genieten van hun muziek. Vooral als ik liever wil slapen. En de ellende is dat je er wel wat van kunt zeggen, maar dat 's ochtends om acht uur niet is te bepalen wie van mijn, wél uitgeruste, medereizigers zijn muziek oorverdovend hard heeft te staan.

Ik ga de opdrachten waarbij ik 2 uur in de tram moet zitten op zoek naar kinderwagens ook niet missen. Het wordt uiteindelijk wel leuk om te lezen. Maar de trambestuurder kijkt je wel raar aan als je bij het eindpunt niet uitstapt en mensen vragen stelt.

 

Liefs,

Martine  


Vuurwerk

Posted on 14/12/2006 at 17:53 - 2 Comments - Post Comment - Link

Ruim 21,4 O.vuurwerk in beslag genomen
 
 DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dit jaar, tot 13 december, meer dan 21,4 Olifant (O.) vuurwerk in beslag genomen, oftewel 107.000 kilo. Dat liet een woordvoerder van het landelijk overleg milieuhandhaving donderdag weten.
 De hoeveelheid in beslag genomen vuurwerk ligt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar aanmerkelijk hoger. Half december 2005 stond de teller op ruim  14 O.(70.000 kilo). Over het hele jaar werd er toen 23 O. (115.000 kilo) vuurwerk gevonden.
 
 141748 dec 06

 

www.rodehond.web-log.nl


Oproep: Groot Dictee

Posted on 13/12/2006 at 09:59 - 4 Comments - Post Comment - Link

Waarde studiegenoten en docenten!

Het is december en dan is het traditioneel tijd voor Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dit 17e dictee wordt uitgezonden op woensdag 20 december en in de newsroom kan er meegeschreven worden. Alle liefhebbers kunnen zich om 20.00 verzamelen in het glaslokaal en strijden om de prijs 'beste speller 2006'. Neem zelf pen en papier mee, Sanna zorgt voor een paar leuke prijsjes.

Komt allen (want het wordt heel leuk)! Oefenen kan op www.vk.nl/dictee.

 

Paul


Het gewicht van vijf volwassen olifanten

Posted on 5/12/2006 at 11:04 - 20 Comments - Post Comment - Link

NRC NEXT dinsdag 5 december

Varende flat voor wie schoen zet

 

"Het is een schip met duizelingwekkende afmetingen (...) Het anker heeft het gewicht van vijf volwassen olifanten."

 

Dit doet me denken aan de zin van een zekere studiegenote (ik noem geen namen) over eht gewicht van een halve aziatische olifant. Zo gek was die vergelijking dus niet....

Groetjes uit Den Haag


En nu?

Posted on 4/12/2006 at 08:22 - 7 Comments - Post Comment - Link

En daar zit je dan... reddeloos.

De stage in afgelopen!!! weeeeeh

Geen leuke redactie meer, niet elke dag filmpjes maken, geen stoere auto/scooter meer, maar gewoon weer naar school. En mijn plaats wordt vandaag alweer ingenomen door een andere stagiair, voor diss'n weer een friss'n he.

Om het allemaal nog even iets dramatischer te maken moet ik zo naar de tandarts...

 

Vanaf vandaaf ga ik iedereen weer vervelen in de newsroom, en gezellig babbelen met Sanna natuurlijk.


de dagen in den haag begonnen toch laat?!?!?!?

Posted on 30/11/2006 at 06:15 - 1 Comments - Post Comment - Link

Ik dacht dat iedereen die in Den Haag stage liep, zei dat de dagen laat begonnen. Waarom zit ik dan nu, om kwart over zes, op mijn eerste en enige dag in mijn woonplaats klaar om naar de Tweede Kamer te gaan?

 

Rotjongens van de NOS! Vandaag mag ik Tofik Dibi, het jongste kamerlid, een dagje volgen. Wat maakt hij allemaal mee... Hij moet opeens ook vroeger opstaan door de rotjongens van de NOS. Zou hij eerst lekker om kwart over negen de trein in Amsterdam nemen, zodat ik tot een uur of negen in mijn bedje kon blijven liggen... Nu moet hij om 7 uur op de publieke tribune staan voor een interview!!! Hoe bedenken ze het!!!

 

Nu moet ik daar ook zo vroeg zijn... Ik hoop maar dat het een leuke dag wordt en dat ik nog wat mensen tegenkom...

 

Liefs,

Martine


Telegraaf

Posted on 28/11/2006 at 14:32 - 2 Comments - Post Comment - Link

Het is wat met die Telegraaf-journalisten


hufterwoningen

Posted on 24/11/2006 at 11:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Sytses roem stijgt over de krant heen. Alom lof hier bij BNR voor het artikel over de hufterwoningen.

hit

Posted on 21/11/2006 at 07:38 - 4 Comments - Post Comment - Link

voor degenen die nog niet weten wat ze moeten stemmen: www.stomwijzer.nl
een hit op de redactie van Het Parool

waardering

Posted on 16/11/2006 at 18:17 - 1 Comments - Post Comment - Link

Ik heb zeer grote waardering voor al die mannen en vrouwen die het volhouden urenlang pubers te onderhouden over dingen die ze niet interessant vinden. Voor de scholengids van Het Parool bevind ik me nu iedere dag op twee tot drie middelbare scholen. En jemig wat zijn die kinderen druk. Ze kijken niet uit, ze lopen je omver, omdat hun vriendje achter je staat. Hoe houd je dat in de hand? Hoe zorg je dat ze bijvoorbeeld Frans leren als ze denken dat ze het toch niet nodig hebben. Alleen al op vakantie kan het heel handig zijn....

 

Toch zijn er ook lichtpuntjes naast al die docenten die klagen dat de verschillende nationaliteiten niet met elkaar omgaan, de leerlingen eigenlijk heel erg ver achter lopen met de stof... Dat zijn de docenten van wie je meteen ziet dat ze hart hebben voor hun werk en die hun stinkende best willen doen om ze iets bij te brengen. Respect!

 

Maar toch zal ik nooit voor die klas gaan staan, tenminste niet als het dagelijks moet. Geef mij maar de rust... Ik ben doodmoe na alle middelbare scholen in Noord te hebben gezien.

 

Liefs,

Martine


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer