Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
hit counters
hit counter

OVER DAT ROZE STRIKJE...........

16/8/2011 - Nieuwe link

Beste trouwe webvolgers, Ben begonnen met een nieuw blog! Klik op: http://weergewoon.punt.nl Zie je daar! x Anneke
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

9/12/2010 - YES!

Yes! Het boek kan dicht! Gister het laatste bezoekje aan Dokter Scheper gebracht. Alles is normaal! Zowel bloedonderzoek, als hartfunctie als de CT scan. Dus nu behoor ik ook tot de ex-borstkankerpatienten die de komende 5 jaar, ieder half jaar terugkomt voor een routine controletje... Thats it! Samen een heerlijk ijsje gegeten op de goed afloop. Yes! EINDE!!!!! En nu gaan we het dus alleen nog maar over andere dingen hebben. Binnenkort ga ik een nieuwe blog starten.
10 CommentsPost A Comment!Permanent Link

26/11/2010 - Alles uit mijn lijf??!!

Zo! Afgelopen dinsdag een CT-scan gehad. (de eerste in mn leven) Ook weer een aparte ervaring. Het viel op zich mee. Het langste duurde nog het wachten tot ik aan de beurt was en het drinken van een liter gore contrastvloeistof o.i.d........ (waarvan ik daarna 2 dagen aan het toilet gekluisterd zat...) Verder toch weer wat emoties (" kut ziekenhuis, kut situatie....tsja wat kan er allemaal door je hoofd gaan........... ") Maar ben er nu echt zowat vanaf. Vorige week hartfunctie en bloedonderzoeken gedaan. Nu is het wachten op 8 december. Dan zijn alle uitslagen bekend en gaan we weer naar Dr. Scheper die ons dan gaat vertellen dat alles schoon is!! Dezelfde dinsdag had ik 's avonds een borrel van het Prinses Wilhelminafonds (PWF) . Hoe hilarisch.. Deze gelegenheid was speciaal voor de vrijwilligers die in September (PWF-collectemaand) weer goed hadden gecollecteerd op allerlei manieren. Ik behoor ondertussen ook tot een van hen.... (ik heb als vrijwilliger via het PWF callcenter "gecollecteerd" ) Zo'n ge-oliede vrijwilligersorganisatie zie je niet veel. Geweldig!!
3 CommentsPost A Comment!Permanent Link

3/10/2010 - Souvenirtje?

He he daar was ik weer. Vanwege iedere keer problemen met inloggen, duurde het juist NU een tijdje dat ik de kans kreeg om m'n blog bij te werken.. Maar Maandag na m'n yoga had ik een "missed- call" van de chirurg. O, even terug bellen. Ja, ik kon nu langs komen om de PAC te verwijderen. Langleve de flexibiliteit!! Hans ook maar even gebeld en die had gelukkig ook tijd. Samen erheen, een een uurtje later stonden we weer buiten. Wauw! Wie had dat gedacht! Via plaatselijke verdoving ; "je voelt even een prikje" Ach, dacht ik, kan nooit zo erg zijn, en dat was het ook niet. Alleen speelden bij mij vooral de emoties een rol. Verder stelde het eigenlijk niets voor. Dr. Van Leeuwen heeft de PAC er als het ware uitgewipt. Een enorm lang slangetje (40 cm denk ik) zat er aan. Die had dus al die tijd in een ader gezeten. "wil je hem bewaren" "huh??" Ach daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. "Dat vroegen ze bij m'n tiet ook niet .....haha....ahum" Nou, ach doe hem maar in een potje, ik kan hem altijd nog wegdoen.... Nou ligt ie bij mij achter in een la. Sommige souvenirs zijn geen souvenirs... Donderdag ga ik weer terug. Even de hechtingen laten verwijderen. Heb er eigenlijk weinig last van gehad deze week. Een beetje trekkerig. En oppassen met tillen natuurlijk...tsja dat waren we intussen wel gewend.... En NU? Borstreconstructie????? Nou, even nog niet hoor. Zolang ik Koen nog moet/wil tillen, kan ik daar beter nog een aantal jaar mee wachten. (weer een operatie betekent in dat geval weer niet mogen tillen etc.) En over een aantal jaar dan zijn ze vast ook nog een stuk verder in de ontwikkeling van de reconstructie-borsten. Kan alleen maar positief zijn..
5 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/9/2010 - Jammer

Had ik gedacht dat ik er morgen vanaf zou zijn... Mooi niet, ze belden vanmiddag dat de Specialist "een spoedgeval" had en dat mijn afspraak naar maandag wordt verzet. O.....!!! Balen! Had ik me er net een beetje op ingesteld dat ze morgen weer aan me zouden gaan zitten snijden (dat idee wordt ik iedere keer toch weer wat misselijk van). Nou dat is op zich wel fijn dat dat morgen dus niet gebeurd... maar goed.. Maandag dan... Uitstel van executie.. (het is maar een poliklinische ingreep(je), maar toch..)
3 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/9/2010 - YES! Nr 17 zit er in!

"Dat is dan toch nog snel gegaan" zegt iedereen die ik het vertel. Ja, dat vind ik zelf ook. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt blijkbaar. 23e mag de PAC eruit en dan alleen nog maar "opbouwen". Gister na de laatste kuur, die Hans en ik "gezellig" samen hebben gedaan, op naar school om de jongens op te halen. Meteen de vraag " Waarom zijn jullie met z'n 2-en?" Nou, omdat we van t ziekenhuis komen en mama haar laatste kuur erin heeft zitten. Dus ik hoef "nooit" meer voor een kuur naar t ziekenhuis. Ben nu helemaal klaar. Oh zegt Bas, " nou, nog niet helemaal hoor, alleen nog even een nieuwe borst mama" . Oh ja..... Ik wist wel dat hij dat heel belangrijk vindt. Hij kan het echt slecht aanzien als hij mij in de badkamer ziet met mijn a-symetrische lichaam... Maar ook dat gaat weer een keer goedkomen! Als ik Koen echt niet meer hoef te tillen denk ik dat ik er misschien wel klaar voor ben om die OK weer in te duiken.... Bijna niemand beseft zich dat het feit dat ik vorig jaar Koen (ruim 1 jaar oud tot 2 jaar) gewoon niet lekker heb kunnen knuffelen, vasthouden en tillen. (En wat is er voor een kind van die leeftijd het allerbelangrijkste??) Dat heeft voor mij de meeste impact gehad van alles geloof ik. Maar gelukkig ben ik dat nu dubbel en dwars aan het inhalen!!! Tot snel.
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

30/8/2010 - WEER TERUG

Wauw, dat was me het weekje wel zeg! 250 km gefietst langs enkele gezellige vriendinnen (en hun gezinnen) en een leuk feest op mn verjaardag; de bruiloft van mn nicht! Heel apart, dat wel, zonder Hans en zonder de jongens. Maar het was het absoluut waard. De jongens zijn wel ontzettend blij dat ik er weer ben na 8 dagen te zijn weggeweest. Koen zat met uitgestrekte armpjes in zn buggy toen hij mij zag op t vloegveld. Hij wilde erg graag door zn mammie geknuffeld worden. Bas had uiteraard ook een hele dikke knuffel verdiend. hij was tenslotte die dag jarig! En ondertussen ben ik dus voor een deel van jullie ongemerkt 40 geworden! Ja, ik ga het heus nog wel vieren! Maar ik wacht even totdat die "shit" uit mn lichaam is.. 9 sept. laatste kuur en een week later mag de PAC (het kastje in mn lichaam om iedere keer het infuus aan te koppelen) verwijderd worden (kan gelukkig poliklinisch). Scheper gaf aan dat het nog wel een tijdje duurt (jaartje) totdat alles in mn lichaam weer als vanouds reageert (dus met name de vermoeidheidsaanvallen weg zijn). Maar zo lang wachten we niet voor een feestje hoor..
2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

19/8/2010 - Alleen maar leuke dingen...

Feest! Ik zit nu op het vliegveld, '" helemaal alleen" ....... Dat wil zeggen, zonder kids, zonder man..... Nieuwe ervaring! Even een weekje naar NL, want mn nicht trouwt. En alle leuke dingen moet je meepikken, dus ik dacht Lets go! Koen ook niet mee???? Nee, was wel moeilijk, maar eigenlijk wel zo relaxed. Gister mn controle bij Dr Scheper gehad. (weer eens twee-en een half uur van de wachtkamer mogen genieten....) Vanochtend nog even kuur # 16 dr in gepompt, dus ik ben er klaar voor!
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

1/8/2010 - Nog 2 te gaan

Ik merk dat mijn omgeving eigenlijk al vergeten is waar ik iedere 3 weken nog mee bezig ben. Zo snel gaat dat dus. En dat is op zich okay, ware het niet dat IK nog wel mn dipjes en mn vermoeidheidsaanvallen moet wegwerken. Kuur 15 zit erin sinds donderdag! Nog 2 te gaan. Ik geloof dat ik er nu toch ook wat meer last van begin te krijgen... en dat na 15 kuurtjes.... Voel me vandaag echt grieperig en lamlendig terwijl ik dat al 15 kuren heb "gemist". Niet slecht! Italie was een geweldige vakantie. We hebben het afgelopen jaar veel geleerd; o.a. dat je moet genieten Ja bla bla bla.. maar het is echt zo! Dat hebben we dus ook gedaan! Het was behoorlijk warm dus moesten we ook weer niet te veel willen doen op 1 dag. En al helemaal niet met drie kinderen. Dus ook veel op de camping geweest en regelmatig uitstapjes naar mooie kleine middeleeuwse stadjes. Geweldig! Na 3 weken Italie waren we nog enkele dagne in een heerlijk warm NL. Wat kan NL toch mooi zijn. Je zou er bijna gaan wonen...... Eenmaal terug op Curacao (7 juli) , moesten we behoorlijk wennen, maar ondertussen zijn we ons alweer aan het voorbereiden op donderdag want dan begint school weer!
5 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/6/2010 - Kuurtje voor Italie

Zometeen alweer naar mn 13e Herceptin kuur. Want morgen vertrekken we voor bijna een maand. Met zn ALLEN wel te verstaan!!! Beetje stress zo op het laatste moment maar we hebben er ontzettend veel zin in! Hans dacht dat ie met me mee zou gaan zometeen, maarrrrrr, ik heb een verrassing voor hem. Hij gaat naar de massagesalon terwijl ik mn kuurtje doe in gezelschap van een gezellige vriendin! Heeft ie ook wel eens verdiend! Vorige week ben ik trouwens zelf geweest, in het kader van de Viva la Donna dag. Super! Maar morgen gaan we bepakt en bezakt op stap. Ben heel benieuwd hoe het met name met Koen zal gaan.... Eerst week zal in het teken staan van de SunfishWorlds championship (Hans) en daarna echt vakantie!
5 CommentsPost A Comment!Permanent Link

11/5/2010 - TODAY IS THE FIRST DAY OF THE REST OF YOUR LIFE

Ja, dat is weer zo'n spreuk.... Vandaag is t 1 jaar geleden... En sindsdien realiseer ik me dat bijna dagelijks. Toen ik een kleuter was, gaf mijn opa mij een poster met een foto van een klein meisje met halflang sluik haar en een wit jurkje aan, midden in een heel groot grasveld met hoog gras. Dat meisje had een klein madeliefje in dr handen. De tekst onder aan de poster was in t engels en moest ik iedere keer weer uitgelegd krijgen.... "Today is the first day of the rest of your life!" Die poster heeft jaren op mn kamer gehangen. Waar die nu is weet ik niet. Maar ik kan hem nog steeds dromen. En wat een geweldige tekst!
6 CommentsPost A Comment!Permanent Link

9/5/2010 - Controle

Voor degenen die het willen weten. Je zou het bijna vergeten. Dinsdag had ik controle bij de oncoloog en alles lijkt allemaal nog steeds goed. De bijwerkingen kloppen. Nog 6 herceptin kuren te gaan. Tumormarkers hadden ze nog niet binnen en hoor ik as dinsdag. Zal vast okay zijn! Hieronder nog een foto van ons tijdens het weekend met vrienden op Westpunt
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

9/5/2010 - MOEDERDAG

Wauw, vorig jaar moederdag (10 mei 2009) zat ik nog in spanning zonder dat bijna iemand het wist....en probeerde ik er vooral niet aan te denken en een gezellige dag te hebben! Echt in spanning zat ik nu ook weer niet, want ik ging er vanuit dat ik een verstopte melk-klier in mijn rechterborst zou hebben........ Overmorgen (11 mei 2009) is het precies 1 jaar geleden!!!! (dat ik te horen kreeg dat ik borstkanker heb en mijn rechterborst geheel geamputeerd zal worden...de rest van het verhaal met heel veel geduld en spanning , chemotherapie, herceptin, controles etc. hebben jullie het afgelopen jaar kun kunnen volgen in mijn blog) Jeee, wat is die tijd verschrikkelijk hard gegaan. Zo'n jaar gun ik helemaal niemand..... Alhoewel.......eigenlijk vind ik zelf dat we/ik er niet slecht uit gekomen ben/zijn .... integendeel.. Okay, we moeten misschien niet te snel juichen, maar toch! In zo'n jaar leer je heel goed wie je vrienden zijn, waarom je familie hebt, wat er echt belangrijk (werk???) is en waarom ik ook alweer die drie kids op de wereld gezet heb... en niet te vergeten waarom ik ook alweer met die kanjer van een vent door het leven ga.. (binnenkort 12,5 jaar getrouwd ben........) Okay genoeg...... DAAR KAN GEEN PSYCHOLOOG TEGENOP
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

4/5/2010 - Controle

Zometeen ga ik (met Hans) voor mn controle naar de oncoloog.(Scheper) Die heb ik alweer een tijd niet gezien. Zo ongeveer eens in de 3 mnd. lijkt nu de frequentie. Hij zal me vragen hoe ik me voel. Nou, super goed! Ik moet nog 7 Herceptin behandelingen. Ook dat begint lekker op te schieten. En, merk je er nog wat van? Ja, dat ik er iets van merk, begint nu toch steeds sterker te worden. Om de 3 weken krijg ik dat infuus in mn lichaam. Het lijkt wel dat ik iedere keer in de derde week me slecht begin te voelen. Echt super moe en ook erge hoofdpijn. Er begint zich duidelijk een ritme in te vormen. De week na het infuus lijk ik iedere keer wel een ongelofelijke " boost" te hebben gekregen, dan ben ik dus niet te stuiten Als je erover de leest, kloppen de bijwerkingen op zich wel. Maar waar ik erg benieuwd naar ben is hoe het is nadat ik alle behandelingen gehad heb... Dus na September..
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/4/2010 - De Oranje galajurk

Ik kan me de Koninginnedag van vorig jaar nog herinneren als de dag van gister! (wie niet......) We stonden met een stel vriendinnen en kids midden in de stad onze " zooi" te vekopen. En ongelofelijk... maar de oude lakens die ik eigenlijk mee had van ach ik kan ze altijd nog bij het grof vuil zetten.. waren als eerste weg! Zo zie je maar weer. zodoende heb ik mn voorjaarsopruimactie dit jaar nog heftiger aangepakt... De hele zooi staat achter in de auto. Ben benieuwd of t wat gaat worden morgen... Of die lakens weer als eerst weg zijn.. We staan weer met de zelfde mafkezen.. Ik had vorig jaar (onder invloed van een zonnesteek denk ik...) een geweldige knaloranje galajurk met spaghettibandjes gekocht. Een week na koninginnedag kreeg ik te horen dat mijn voorkant waarschijnlijk binnenkort niet meer geheel symetrisch... zou zijn .... Die jurk had ik bij mijn opruimwoede in mn handen , ik zou hem nu weg willen doen, maar je weet nooit, ik bewaar hem toch ... misschien komt het decollete nog wel weer terug!!
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

5/4/2010 - DENKENENDOEN

Zo heet mijn nieuw uitdaging/bedrijfje! DENKENenDOEN ja. Ik vond dat eigenlijk wel DE titel voor waar ik nu mee bezig ben. De ondertitel is communiceren organiseren faciliteren. Ben al aardig druk. Het netwerk dat ik heb opgebouwd, binnen de makelaardij, weet ondertussen wat ik ze kan bieden. Heerlijk om helemaal op mn eigen manier aan de gang te zijn, zonder allerlei verantwoording naar anderen af te moeten leggen of afhankelijk te zijn van collega's en dergelijke. Wat er gebeurt, gebeurt dankzij mij. Wat er niet gebeurt, ligt ook aan mij! En dat allemaal tussen de bedrijven door van de zeil-/toneel-/streetdance- activiteiten van de kinderen, mn 3 wekelijkse bezoek aan mn " kuuroord" en het thuis allerlei klusjes aanpakken en niet te vergeten, de 3 ochtenden die beginnen met sporten! En die kleine druif van 2 natuurlijk, die het liefst aan zn moeders benen hangt, tijdens het bellen, typen, koken, opruimen, noem maar op.. Dus die krijgt ook zn wel verdiende aandacht. En daarbij komt dat ik helaas niet zo veel energie meer heb als voorheen. Dit moet een gevolg zijn van de Herceptin. Maar gelukkig is dat het enige en lig ik er dan ook (on) regelmatig vroeg in. Ik kom mezelf gewoon tegen als ik het niet doe. Hartkloppingen en hoofdpijn en als het echt tegen zit, een grieperig gevoel... Dan heb ik dus duidelijk weer te veel gedaan.. Nog steeds weinig tijd om me te vervelen en ook niet om aan deze blog te werken, hoewel ik het toch iedere keer weer leuk vind om te doen!
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

1/3/2010 - En verder?

Nog steeds geen tijd gehad om me te vervelen. Afgelopen donderdag mn Herceptin behandeling nummer 8 alweer gehad. Het kwam allemaal precies mooi uit. Hans die kwam om half 9 aan op de airport, ik heb hem opgepikt en we zijn meteen door gegaan naar "mijn kuuroord" . Eerst even op mn -ondertussen- vaste adresje een lekkere " kaaspastechi" met een kop cappuchino (met dekseltje) gehaald voor ons tweetjes en daarmee doorwandelen naar het doolhof en het bekende zoldertrappetje naar de dagverpleging. Eindelijk verplicht 2 uren stil zitten..... en bijkletsen met mn mannetje. Was goed! Het is nu alweer maandag. Net mn wekelijkse yogasessie achter de rug. Iedere week weer een ontzettend goed begin! Tot snel!
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/2/2010 - " het roze strikje goes jungle"

Ja en het was gaaf! We (Tijn Bas en ik) zijn vorige week zondag terug gekomen uit Suriname. Een week hebben we er doorgebracht en het was super leuk! Koen was te logeren bij vriendinnen en Hans bleef nog in Suriname voor werk. Maar wat een avontuur zeg! Ja, dit blog begint steeds meer een leuke verhalen blog te worden. Eerst dacht ik er een apart blogadres voor te openen, maar het past toch eigenlijk ook wel weer bij het geheel vind ik. Het gaat er gewoon om dat je moet genieten van het leven, en dat probeer ik (en Hans) steeds meer voor ogen te houden......blabla bla Maar toch...het was een geweldige week met ontzettende contrasten. Dan kom je er ook WEER achter wat er eigenlijk belangrijk is. We zijn met 4 wheel drive en korjaal de jungle in geweest (wel malariavrij gebied hoor!!) en wat we daar zagen deed beseffen hoe het leven ook al weer in elkaar zit. De marrons (bosnegers) leven zoals wij dat volgens mij zelfs niet in de middeleeuwen deden... Nauwelijks gekleed, kind in doek op de rug, wassen in de rivier, koken op een houtskoolvuurtje, mannen hebben hun eigen hut en vrouwen en kids samen. Stamhoofd die alles bepaalt, vervoer per bootje, overdag vooral zorgen dat er te eten is, kindjes maken..... en thats it. Verder alles bechermen tegen de rivier/de regen en het wild in t oerwoud.. Geweldig! En dit was geen museum! Verder hebben we een dag gefietst aan de overkant van de Surinamerivier bij Paramaribo. Ik waande mij in het polderland in NL. Gemaaltjes, bruggetjes, dijken. Geweldig. Alleen ander cultuurtje... Ook nog een 4-wheel drive gehuurd en zelf erop uit geweest. We blijven natuurlijk een beetje eigenwijs. Hoe dan ook, een heerlijke week die wle een maand leek. Nu ben ik al weer een ruime week verder, hebben alweer bezoek uit NL en proberen een beetje het normale ritme weer te vinden. Wat met al deze afleiding niet al te makkelijk is...
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

25/1/2010 - kijk op www.ridefortheroses.net voor info over deze geweldige organisatie

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

25/1/2010 - I did it!

Ja! Gister was hier op Curacao de jaarlijkse "ride for the roses" Een ontzettend populaire fund raiser hier op Curacao. Het wordt ieder jaar groter met meer deelnemers en meer events. Vorig jaar wandelden we mee met ons gezin. Het jaar daarvoor fietste ik nog mee. En nu dacht ik, ik ga zwemmen! Dus mn gezin " in de steek gelaten" , want die gingen 's ochtends de loop doen. Voordeel was wel dat ze mij 's middags konden " aanmoedigen" ... nou ja.... Erg lastig want er zwommen nog 500 anderen. Allemaal van Zanzibar strand naar Sea Aquarium Beach. De dag ervoor had iedereen het er al over; " ben benieuwd of het wel doorgaat want er staan hoge golven en veel wind" Dus wel! Gister om 12 uur doken we er met zn allen in. Best spannend, zo over zee , langs de ruwe kust, op de blauwe rand waar je dus geen bodem meer ziet. En de golven waren inderdaad HOOG! Maar als je daar een beetje mee speelt, was het eigenlijk alleen maar handig, ze stonden namelijk de goede kant op! Het ging allemaal dus eigenlijk best soepel. Ik had nog energie over of juist energie gekregen.. na deze tocht. 2,7 km schijnt het te zijn, maar ik denk dat het hooguit 2 km was. in ieder geval erg gaaf om te doen, volgend jaar weer!!!
6 CommentsPost A Comment!Permanent Link

<- Last Page • Next Page ->

About Me

Er is borstkanker geconstateerd bij mij. In deze weblog wil ik mijn verhaal kwijt over hoe deze ziekte uiteindelijk weer UIT MIJN LIJF verdwijnt.

Recent Posts

Nieuwe link
YES!
Alles uit mijn lijf??!!
Souvenirtje?
Jammer

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer