Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Uitvaartverzekering Home | Profile | Archives | Friends
Info over uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering7/2/2010
Een begrafenisverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert bij het overlijden van de verzekerde. De begrafenis verzekering is in feite een levenslange overlijdensrisicoverzekering. De begrafenis verzekering keert doorgaans een vooraf overeengekomen geldbedrag uit.

In Nederland is het ook mogelijk een natura-begrafenis verzekering af te sluiten. Een natura uitvaartverzekering vergoed de kosten, ongeacht de hoogte daarvan, van (een deel van de) uitvaart. De meeste kosten worden vergoed.

De grafrechten en de kosten voor een grafsteen of urn vallen niet onder de dekking. De reden hiervoor is de grote verschillen in deze kosten per plaats.

Het is voor een verzekeraar gewoon niet te verzekeren op die manier.
Ook dingen als een advertentie, bloemstuk en consumpties vallen vaak niet onder de uitvaart verzekering, simpelweg omdat er anders misbruik van zou worden gemaakt.

Let dus bij het afsluiten van een begrafenisverzekering goed op wat er wel en niet gedekt is, want anders kunnen je nabestaanden later voor vervelende verrassingen komen te staan. In veel gevallen valt daarnaast het repatriëren van de overledene vanuit het buitenland niet onder de dekking.

Fiscale aspecten

Voor het opgebouwde kapitaal van een uitvaartverzekering geldt een extra vrijstelling van € 6703 (2009) in box 3.

Het Belastingplan 2010 wil deze vrijstelling ook te laten gelden voor banksparen.

Voorwaarde is dat de waarde in totaal niet meer bedraagt dan € 6703.

Vóór 2009 waren de premie voor een uitvaartverzekering en de kosten van een uitvaart in Nederland als buitengewone uitgave aftrekbaar in box 1. Het fiscaal voordeel kon slechts eenmalig worden behaald, óf bij de begrafeniskosten, óf bij de koopsompolis.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer