Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
scrapbook of my mind

Morgen is nooit vanzelfsprekend.

Posted in Unspecified

Iedere avond voor ik ga slapen bid ik tot God. Vooral om te vragen of hij het leven van degene die ik het meest liefheb een beetje makkelijker kan maken. Dat gun ik ze namelijk van harte. Maar ik bid niet alleen om te vragen om dingen, maar ook om hem te bedanken, voor de dingen die ik al heb. Daar wil ik het nu over hebben, het gedeelte waarin ik God bedank.

 

Mensen hebben meestal best wel wat te zeuren, ik hoor ook bij die groep. Als ik dan uitgepraat ben, of ik luister naar zo iemand wordt ik gek. Ik kan het niet uitstaan. Beseffen wij dan werkelijk niet wat we allemaal hebben? Blijkbaar niet. Ik vind dat we daar best wel eens beter over na mogen gaan denken, de kleine dingen meer mogen gaan waarderen.

 

Daarmee bedoel ik heus niet, dat iedereen nu opeens gelovig moet gaan worden. Dat is je eigen keus, en daar ben je helemaal vrij in. Wat ik bedoel, is dat iedereen eens na zou moeten gaan denken over wat ze hebben. &daar dankbaar voor zijn.

 

Denk bijvoorbeeld eens na, over het feit dat je kan lopen. Het lijkt zo simpel en vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Van de ene op de andere dag kan alles voorbij zijn. Wees dankbaar voor je opa en oma, als je ze nog hebt. Van de ene op de andere dag kan alles voorbij zijn. Het lijkt allemaal zo normaal, maar er zijn ook mensen die dat moeten missen. Denk er gewoon over.

 

Dat hoeft niet iedere avond, dat kan ook eens in de week. Als je het maar doet. Het helpt ook voor jezelf, je ziet het misschien eerst niet in, maar als je eenmaal bezig bent, merk je dat je er blij van wordt. Het doet je goed, als je doorhebt hoe leuk je leven eigenlijk is. Denk gewoon eens een keertje na over hoe mooi de wereld is en hoe je hem nog mooier kan maken.

Liefs, Susan.

19:33 - 31/3/2010 - comments {0} - post comment


Goede Voornemens?

Posted in Unspecified

Jaja, zo heel random halverwegen maart begint Nina aan goeie voornemens.


- Gezonder leven.

En dan bedoel ik minder snoepen, geen frisdrank meer en meer fruit en groente.

- Meer bewegen

Ik ben al aardig op weg. Ik loop eens in de twee dagen hard samen met een vriendin.

- Aardiger zijn tegen mensen.

Familie (jaja, broertje.) En mensen die ik niet zo mag.


Ik hoop dat ik mezelf er aan kan houden.

Ik schrijf snel weer een wat boeiender en langer stuk! Dit wilde ik gewoon even zeggen!


Liefs, Nina

17:37 - 24/3/2010 - comments {0} - post comment


Never say no when you mean yes; you never know if it's your last chance.

Posted in Unspecified

Er zijn zo vaak mensen die naar me toekomen om te vragen wat ze moeten doen. Ik vind dat zo'n vreselijke vraag. Als ik kan bedenken wat ze moeten doen, dan kunnen ze dat toch zeker zelf ook wel? Maarja, ik schijn goed advies te kunnen geven.

 

Ik vind advies echt onzin. Er zijn voor je vrienden is natuurlijk nooit verkeerd, maar door iemand advies te vragen leg je eigenlijk de verantwoordelijkheid bij iemand anders neer. Het is niet zo moeilijk om te weten wat de juiste keuze is. De juiste keuze daadwerkelijk maken is natuurlijk iets anders, en daar kan je niet genoeg steun bij krijgen.

 

Ik denk dat iedereen in zijn hart heel goed weet wat ie moet doen. We weten allang wat het beste is, maar omdat het zo moeilijk is om te doen, hebben we een beetje bevestiging nodig. De juiste keuze weten is niet moeilijk, hem maken wel. Eigenlijk heb je gewoon iemand nodig die onvoorwaardelijk voor je klaar staat. Nou, daar heb je vrienden voor!

Liefs, Susan.

20:08 - 17/3/2010 - comments {0} - post comment


Nederland zit vol met logica.

Posted in Unspecified

Over de hele wereld zijn er belachelijke wetten, de raarste dingen komen aan bod. Maar vandaag kwam ik er toch eentje tegen.. In Nederland is het verboden om sex met dieren te hebben. Logisch, zou je denken, maar ze vermoorden is daarintegen helemaal legaal. Vraag je maar eens af wat een koe liever heeft.

Liefs, Susan.

20:53 - 13/3/2010 - comments {0} - post comment


Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

Posted in Unspecified

Waarom zie ik dingen zoals ik ze zie?


Weer zo’n apart iets. Het zicht. Je ziet dingen en je ziet kleuren doordat het licht erop weerkaatst en op je netvlies valt. Maar, hoe weten wij nou dat iedereen alles hetzelfde ziet. En dan bedoel ik, dezelfde kleur.


Je ouders hebben je toen je klein was kleuren geleerd. Je gaat er vanuit dat het klopt wat ze zeiden. Maar stel nou dat jij iets groen ziet, maar je hebt geleerd dat het de naam blauw heeft.


Hoe weten wij, mensen, dat iedereen alle kleuren hetzelfde zien? Misschien zien sommige mensen wat ik huidskleur/roze noem wel groen. En vinden zij groene dingen wel huiskleur/roze. Of zien ze blanke mensen als getint en andersom.


Ik weet dat je als je dit leest, er zelf ook over na gaat denken.


En blinde mensen, wat zien zij? Zien ze zwart, wit of een andere kleur? Je kunt het ze niet vragen... Want zij hebben dat nooit geleer. Ze kunnen zich ook niet voorstellen hoe kleuren eruit zien. Of hoe de wereld er uit ziet. Dat is best apart, als je er over nadenkt.


Kunnen blinde mensen in hun dromen ook zien? En wat dromen ze dan? Ze hebben de wereld immers nog nooit gezien, dus hoe moeten hun dromen zich dan vormen? En slechtziende! Die zien alles in hun omgeving wazig, dromen ze dan ook wazig? Of zien ze daar wel alles scherp. Om even op het onderwerp dromen te blijven. Kleurenblinden, dromen zij in kleur of niet?


Vragen blijven komen. Je kan er nog zo lang over nadenken. Maar, je zal het toch een professional moeten vragen om achter het antwoord te komen.


Ik ben allang blij dat ik kan zien! Ik zou me geen wereld zonder zicht voor kunnen stellen.


Liefs, Nina

20:15 - 13/3/2010 - comments {0} - post comment


E-mail ons!

Posted in Unspecified
Jaja, zo ook heeft vanaf nu deze blog een eigen e-mail adres! Zo kunnen jullie ons feedback geven over onze stukken, tips geven, voorstellen doen of gewoon een babbeltje maken! En asjeblieft, geen spam... Unpredictability@live.nl Liefs, Nina

08:41 - 13/3/2010 - comments {0} - post comment


Ik denk na over het leven.

Posted in Unspecified

Ik vraag me soms echt af waarom bepaalde dingen gebeuren…


Is mijn leven morgen anders omdat ik nu deze blog schrijf? Misschien wel. Misschien red dit stukje tekst mij van een ongeluk en misschien ook niet. Misschien was vandaag wel veel minder leuk geweest als ik niet 2 minuten voor de wekker opstond. Zo zijn er nog duizenden dingen die je zou kunnen bedenken. En toch vraag ik me nog steeds af waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.


Nu bijvoorbeeld, een van mijn beste vriendinnen heeft ruzie. Misschien was die ruzie wel nooit ontstaan als ze bijvoorbeeld de klemtoon van het laatste woord dat ze gisteren uitsprak anders had gelegd. Of, als ze niet te laat was gekomen voor de eerste les vanochtend. Het blijven van die dingen. En niemand kan het verklaren.


Zijn sommige dingen voorbestemd te gebeuren, zoals liefde. Ik hoop dat het zo is. Het zou de wereld een stuk fijner maken. Misschien is het wel het lot dat dingen laat gebeuren zoals ze gebeuren. Misschien is er wel een god daarboven (of wie weet daar beneden of misschien wel helemaal nergens) die alles bepaald wat met jou en mij gaat gebeuren. Ik blijf het apart vinden.


Het zou ook instinct kunnen zijn. Alsof er stemmetjes in je hoofd zijn die zeggen: “Schrijf nu die blog, en morgen zal je dag goed zijn.” Zijn die stemmetjes in je hoofd dan voor of tegen je? Want er gebeuren toch ook wel eens slechte dingen! Misschien zijn die slechte dingen ook wel bedoeld om te gebeuren.


Als het ‘lot’ om het zo maar even te noemen er niet zou zijn. Zou het leven en de wereld er heel anders uitzien. We zouden allang weten wat er over een paar jaar in de mode is. Of wat er ontdekt word op wetenschappelijk gebied. Zonder het ‘lot’ zouden mensen anders met elkaar omgaan. Zouden we anders leven en zouden we beter voorbereid zijn op dingen die ons te wachten staan.

Als we wel zouden weten wat er in de toekomst te gebeuren staat, zou het de wereld een hoop geld schelen. Zo zouden rampen voorspeld kunnen worden. Er zouden voorzorgsmaatregelen getroffen kunnen worden. Het zou ook een hoop research schelen. Als we al weten wat het beste resultaat gaat worden om een antwoord op vragen te vinden.


Er moet toch een logische verklaring zijn voor het feit dat wij, mensen, hier op aarde leven. En het is toch een apart idee, dat we allemaal onze eigen gedachtes hebben.


Ik denk dat ik er nooit achter zal komen, dus blijf ik dromen over waarom het misschien zo is en misschien ook waarom niet! Ik hou van verrassingen. Ik hoef niet te weten hoe mijn leven er over een paar jaar uit ziet. Ik zie wel hoe het loopt. En ja, ik je leven maak je fouten. Daar leer je toch van?


Liefs,


Nina.

20:06 - 12/3/2010 - comments {0} - post comment


By the way, I still wear the smile you gave me.

Posted in Unspecified

Vorige week raakte een vriendin van me haar ketting kwijt. Ik kon wel juichen, het was het lelijkste ding wat ik ooit had gezien. De dag dat ze hem kwijtraakte, vertelde ze het verhaal dat erachter zat en de herinneringen die eraan hingen. Die was ze nu ook kwijt. Meteen keek ik met andere ogen naar de ketting. Ik wist serieus niet dat hij zo belangrijk voor haar was.

 

Gisteren vond ze een paar oorbellen. Ontzettend dure dingen, en mooi als de hel. Ze wilde ze graag houden. Ik zei tegen haar dat ze ze naar 'gevonden voorwerpen,' moest brengen. Ze weigerde. Vervolgens zei ik, 'Maar meisje, stel je voor, dat iemand jou ketting vond en hem zomaar hield..'. Ze stak haar tong uit en deed de oorbellen in haar tas. Ik keek haar aan, en schudde mijn hoofd. Ik was teleurgesteld in haar.

 

Vandaag zag ik haar lopen, ze straalde weer. Om haar hals hing de ketting. Zodra ze me zag vloog ze me om de hals en zei: 'Ik heb gisteren toch nog de oorbellen naar gevonden voorwerpen gebracht.. Sorry, je had echt gelijk gisteren. Toen ik er vanochtend langsliep waren de oorbellen weg; mijn ketting hing ervoor in de plaats.'. Ik lachte en gaf haar een knuffel.

 

Door zulk soort dingen vraag ik me toch iedere keer weer af; goh, is er dan toch zoiets als karma? Dat zullen we nooit weten, maar het kan nooit kwaad om iets goeds te doen. Je maakt ook jezelf gelukkiger als je iemand anders laat lachen. Behandel mensen altijd zoals je zelf behandeld wilt worden.

Liefs, Susan.

20:01 - 12/3/2010 - comments {0} - post comment


Description

Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Morgen is nooit vanzelfsprekend.
- Goede Voornemens?
- Never say no when you mean yes; you never know if it's your last chance.
- Nederland zit vol met logica.
- Ik zie ik zie wat jij niet ziet.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer