Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Blogse

Description

Van alles en nogwat.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

Bloedzuiger??

Vandaag werd ik (via mail) uitgescholden voor "Bloedzuiger".

Ik kwam niet meer bij van het lachen want dit was wel zo'n belachelijke uitspraak dat ik het gewoon niet serieus kon nemen. Het is toch ook belachelijk, mensen beginnen te schelden als ze een discussie verliezen en dat was in dit geval ook zo. Er zijn nog steeds mannen die de vrouwen "klein" willen houden en van mening zijn dat vrouwen niet moeten denken, laat staan handelen. Tja, die mening deel ik niet. Vrouwen zijn heel goed in staat voor hun rechten op te komen en ze zouden het vaker moeten doen. Partners zouden een verlengstuk van elkaar horen te zijn, de één is niet meer dan de ander. Als ik dan hoor dat een vrouw zich niet dient te bemoeien met de "zaken" van een man (en iets nuttigs moet gaan doen) gaan mij de nekharen recht overeind staan.

Vaak hebben dat soort vrouwen de volledige verzorging van een aantal kinderen op zich, de huishouding en als het even kan een fikse baan. Verder moeten ze zich stil houden? Mooi zijn en rechtop zitten!

Ik ben erg gelukkig met mijn taak als moeder, huisvrouw en "bekstuk". Er is nog steeds te weinig respect voor vrouwen die drie dingen tegelijk kunnen doen, tijd dat het verandert?

Usiena


Posted: 11:52, 19/5/2007 in Opmerkelijk?
Comments (0) | Add Comment | Link

Mishandeling

Anderhalf jaar geleden heb ik een melding van mishandeling gedaan bij de Raad. Toen dit jongetje niet al te lang hierna uit huis werd geplaatst dacht ik dat mijn aangifte (en die van nog iemand anders) hier de aanleiding voor was en het kind veilig zou zijn. Hoe naïef kun je zijn, dat was dus helemaal niet het geval. De raad heeft niets maar dan ook helemaal niets met de aangiftes gedaan. Het jongetje was uit huis geplaatst omdat hij thuis niet te handhaven zou zijn. Ik begrijp en begreep niets van de instellingen die beweren voor de rechten van een kind op te komen. Kinderen die hulp nodig zijn krijgen het niet tenzij ze hier openlijk over praten. Gelukkig heeft Jeugdzorg de situatie anders bekeken en wordt vader (weekend-pa) weer in het verhaal betrokken en kan er misschien nog iets veranderen. Toch worden deze mensen niet gestraft voor hun daden want voor zover ik weet was het een daad, niet eenmalig maar consequent en regelmatig.

Instanties zoals de Raad hebben teveel macht/zeggenschap gekregen. Zaken waarin ze adrem zouden moeten reageren en voor een kind moeten gaan staan, doen ze het niet waardoor zo'n kind erg lang in een onveilige situatie terecht komt. Zaken waarin deze instanties minder macht zouden moeten uitoefenen, zoals echtscheidingszaken, staan ze voorop en roepen "in het belang van het kind te handelen". Tegenwoordig is het heel normaal dat ouders een gedeeld ouderschap hebben maar als één van de ouders beslist dat de ander zijn/haar kind niet meer mag zien, wordt dat zonder meer gehonoreerd.

Weten we nog wel wat het belang is van het kind en wie bepaald hoe dat eruit moet zien? Een kind hoort toch in een veilige, prettige omgeving op te groeien waarin hen wordt geleerd hoe ze een goed en zelfstandig mensje gaan worden. Hoe moet een ouder dit doen wanneer hij slechts één keer in de zoveel weken zijn kind mag zien. Kan een gezin waarin zoveel geweld voorkomt een kind leren hoe het een zelfstandig leven moet leiden?  

Instanties zouden niet zoveel macht mogen hebben, daar worden in mijn ogen heel veel kinderen de dupe van uit naam van "het belang van het kind".

Usiena


Posted: 18:36, 17/5/2007 in Opmerkelijk?
Comments (0) | Add Comment | Link

Mijn eerste blog.

Nu zit ik wel vaker op sites waar je een logje kan bijhouden maar of het echt wordt gelezen? Misschien schrijf ik ook wel niet boeiend genoeg of gaat het teveel over de "gewone" dingen in het leven. Vaak zijn de sites waar ik wat korte verhaaltjes schrijf over het algemeen profiel-pagina's. Op zich is er niets mis met deze pagina's, ze zijn vaak grafisch en het is best leuk om allerlei filmpjes te bekijken. Toch vind ik het ook heel erg leuk om de verhalen van de mensen te lezen.

Dus nu maar eens een "echte" weblog en kijken wat er van komt.

Usiena


Posted: 21:43, 16/5/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer