Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Untitled

He chef!

14:57, 29/9/2014 .. 0 comments .. Link

Chefs. 
Iedereen zou denken dat Chefs in de keuken staan. Ze zorgen er voor dat mensen lekker kunnen eten. Ze zorgen er voor dat mensen genieten van hun avond. Het zijn dus hele belangrijke mensen. Dankzij de chefs kunnen al deze mensen eten krijgen.
Maar wat de link nou is tussen chefs en verkopers vraag ik me altijd af. De verkopers lopen door een winkel en helpen mensen die advies nodig hebben. Andere mensen die hulp nodig hebben, wachten rustig totdat de verkoper tijd voor hen heeft. Op de een of andere manier willen sommige mensen niet in die "wachtrij" staan. Als de verkoper dan klaar is, roepen ze over een afstand van zo'n 10 a 15 meter: "He Chef! Ik heb een vraag!". Wat zou je doen? Mensen helpen die het hardst om aandacht schreeuwen of mensen helpen die netjes op je staan te wachten?

 

Dit is een enorme dilemma. Kiest de verkoper voor de klant die netjes aan het wachten is, dan zal de verkoper zien dat de klant die 15 meter verderop staat boos kan worden. Kiest de verkoper voor die klant die 15 meter verderop staat, dan wordt zeker die klant boos die in de rij staat. Om een keuze te maken schieten er allerlei dingen door een hoofd van een verkoper. Meestal wordt er gekozen voor de man die in de rij staat. Zo nu en dan komt de klant die 15 meter verderop staat dan verhaal halen bij de verkoper. Hij wacht niet rustig totdat de verkoper klaar is met de klant. Nee, ze komen gelijk verhaal bij je halen. De discussie is begonnen. Sommige verkopers zijn zo slim om daar niet op in te gaan, andere verkopers zouden hier juist op ingaan. Een hele mooie heb ik gehoord in de V&D in Utrecht. De verkoper zei: " U riep: He Chef!" Ik keek om me heen en zag geen chef staan, dus help ik maar de klant die netjes op me aan het wachten is". Ik hartstikke blij, want ik was juist diegene die even 5 minuten op de verkoper moest wachten voordat ik hem een vraag kon stellen. Die 5 minuten... Tsja... In die tussentijd kan ik even kijken hoe laat mijn trein vertrekt. Ik kan kijken wat er is gebeurd in de wereld. Ik ga er in ieder geval niet dood aan. Die man die 15 meter verderop staat blijkbaar wel. Deze heeft zoveel haast. Het lijkt wel of hij nog maar 1 dag te leven heeft. Hij eist dat er een verkoopleider naar hem toe komt om uit te leggen dat dit niet kan. De klant noemt dit ook discriminatie, omdat hij vindt dat zwarte mensen langer moeten wachten dan blanke mensen. Ik blij, want ik ben blank dus dat scheelt weer extra wachttijd.... Dat ik dan extra snel geholpen wordt vind ik goede service! Wie vindt dat nou niet?

Wat een onzin. Alsof ik vind dat zwarte mensen langer moeten wachten dan blanke mensen. Helaas denken wel sommige zwarte mensen onder ons dat dit vaak gebeurt. Al dit soort mensen zijn zielig. Zij zijn van een zielige soort. Ten eerste noemen ze iemand chef terwijl er nergens in de buurt een chef te bekennen is, ten tweede denken deze mensen dat ze gediscrimineerd worden omdat er iemand in de rij op de verkoper aan het wachten is en die eerder geholpen wordt. 

Aangezien ik daar toch sta, vind ik het leuk dat dit gebeurd. Ik hou wel van een beetje show. Ik ben altijd benieuwd hoe dit soort dingen aflopen. De verkoper belt de verkoopleider en die komt er bij staan. De verkoper neemt mij apart en helpt mij verder. Ik vind dat erg professioneel van hem. Ik heb er niets mee te maken. Toch kan ik merken wat er gebeurd. De man wordt boos en begint een paar overhemden van de rij te halen en gooit ze in het rond. Beveiligers komen eraan te pas en nemen hem mee. Ik vraag de verkoper wat hij hiervan vindt. Aan zijn gezicht kan ik zien dat hij het daar niet over wil hebben. Toch zegt hij: "Ach, dit gebeurt wel vaker. Ik kijk nergens meer van op."

Na het gesprek geef ik de verkoper een hand. Hij heeft mij goed geholpen. Ik loop met overhemden naar de kassa van een behoorlijke waarde. Ik zeg tegen de verkoper met een enorme knipoog: "Bedankt, Chef!



About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

He chef!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer