Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vakantie Bonaire

Washington Park en klein Bonaire

01:17, 29/4/2008 .. 0 comments .. Link

Gisteren zijn we naar Washington slagbaai Nationaal Park geweest. Dat was echt super! We hebben eerst een poos langs de zee gereden, daar waren grote rotsen en hoge golven. Een heel gevaarlijk stukje zee. Toen zijn we een soort van bos ingegaan. Het nationaal Park moet je door met de auto, en we reden dus met de auto door een soort van bos. We zijn de auto uitgegaan voor een stukje bos waar je niet met de auto kon komen. Daar hebben we hele mooie oranje vogels gezien en leguanen! De leguanen waren groen of grijs, en er zaten soms hele grote bij. Ik ben ook nog aangevallen door een leguaan. ik had marc gevraagd naast een leguaan te gaan zitten voor op de foto. Dat was goed gelukt, toen had marc bedacht dat ik dat ook wel kon doen. Ik ging zitten op iets meer dan een meter afstand van de leguaan, en mee dat ik ging zitten kwam de leguaan op mij afgerend. Toen zijn we heel hard weggerend maar de leguaan kwam achter ons aan. Tot op het punt dat hij zn terretorium uit kwam, toen bleef hij gelukkig staan. Ik vond het wel heel erg eng!!

We zijn wezen zwemmen bij het Slagbaai strand. Daar hebben we ook gesnorkeld. Ik heb Felisa ingegraven en een trein van haar gemaakt, dat vond ze heel erg leuk. Heb ook samen met Felisa gezwommen in de golven, ze gilde het uit van plezier.

Vandaag zijn we naar Klein Bonaire geweest met de watertaxi. We hebben om 10 uur de taxi genomen en die heeft ons op het eiland gebracht. Er stonden hutjes waar we onder konden zitten gelukkig. Er stonden er twee, en omdat wij als eerste op het eiland waren hadden we gelukkig een huisje. Dat was heerlijk voor de schaduw, want verder was er bijna geen schaduw. We hebben gesnorkeld, dat was echt super! Er zaten super mooie vissen, allerlei kleuren en prachtig rif! Dat was het mooiste aan klein Bonaire. Het strand was mooi wit, en het water felblauw op de plaatsen waar het ondiep was. Om half 3 hebben we de watertaxi teruggenomen en die heeft ons weer op de kant gebracht. We zijn boodschappen gaan doen en naar huis gereden.

Marc is met Danilo naar Karpata naar een feestje en ik zit met Heleen op de veranda van de frisse lucht te genieten. We moeten nog eventjes de was ophangen en het brood in zakjes in de vriezer doen en dan kunnen we zo naar bed, want van het zwemmen wordt je erg moe. Hoop alleen wel dat ik kan slapen want heb mn onderrug en mn kont verbrand haha... Dat wordt op mijn buik slapen.

Morgen wordt een rust dag. Ik zet eventjes geen foto's op picturetrail, want het zijn wel heel veel foto's van de afgelopen dagen!! DoeggNoordkant Bonaire

01:13, 27/4/2008 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben we een rustdag gehad. We zijn bijna heel de dag thuis geweest en hebben vanalles hier thuis gerommeld. Om een uur of 5 zijn we gaan rijden met de auto met Heleen en Felisa. We zijn naar de noordkant van Bonaire geweest, de kant waar je niet kunt zwemmen. De golven slaan daar op de rotsen en het is gevaarlijk als je in het water komt. We hebben schelpen gezocht en er lag heel veel rotzooi uit de zee. Schoenen, slippers, flessen stukken hout enz . Hierna zijn we weer terug naar huis gereden want Danilo had een zaklamp nodig op Mangazina voordat het donker werd. Die zijn we eerst gaan brengen en toen zijn we weer verder gaan rijden.

Onima, zo heette het waar we gereden hebben, een stukje zuidelijker. Zo zijn we weer naar huis gereden door de natuur heen. hebben heel veel cactussen gezien en rotsen. Ook hebben we indianen tekeningen gezien in de rotsen. Felisa was al gauw in slaap gevallen op Marc's schoot. We waren redelijk snel weer thuis en hebben nu net gegeten. We gaan nog wat tv kijken denk ik en dan alweer naar bed. We zijn hier veel sneller moe dan thuis.

Morgen gaan we naar Washington Park, dat ligt helemaal in het Noorden van Bonaire.Woensdag en donderdag...

13:52, 25/4/2008 .. 0 comments .. Link

Woensdag hebben we een drukke dag gehad, en het was super leuk! We zijn de zuidtoer gaan rijden om bonaire. We hebben de zoutpannen bekeken, grote bergen van zout, en hele oppervlaktes met water waarin garnalen zwemmen, het water is er helemaal roze van. Die zuidroute liep helemaal langs de zee. Je rijdt op 2,5 meter afstand van de zee soms. Het is heel bijzonder. We zijn geëindigd bij een baai en daar zijn we gaan zwemmen want Felisa was mee. Daar kon ze goed alleen spelen zonder dat wij er heel de tijd bij moeten zijn. Het weer was redelijk. Het was aardig bewolkt en af en toe felle zon. Dat was juist wel goed, omdat we anders veels te snel verbranden. Ik ben goed bruin geworden. Marc goed rood.

Om een uur of 3 zijn we weer gaan rijden richting huis. We moesten nog wat onderdelen halen voor de Isuzu pick up, die deed het steeds niet. Hij wil smorgens steeds niet starten. Daar moesten we dus een oplossing voor vinden. Want met 1 auto hier is verschrikkelijk lastig. Danilo moet vaak naar vergaderingen met de auto, en heleen heeft ook vaak de auto nodig om vanalles te regelen voor Mangazina!

Gisteren zijn we begonnen met de auto te maken. heleen en danilo waren naar Mangazina en marc heeft de auto gemaakt. Zo konden wij ook met de auto naar Mangazina, en hebben we meegeholpen smorgens. Marc en ik zijn om half 11 met de auto weer terug gegaan want ik moest koken voor iedereen. Dat zijn we op Mangazina gaan brengen rond 12 uur. Daarna hebben we de auto meegekregen en zijn we gaan touren samen. We zijn langs Karpata gereden en langs het Gotomeer. Daarna zijn we naar Playa gereden om de banden op te pompen en Nederlandse friet te eten. Sinds een zaterdag hadden we nog niks anders gegeten dan rijst dus daar waren we allebei aan toe :P

Aan het eind van de middag wouden we gaan zwemmen, maar tijdens het auto rijden begon het ineens vanuit het niets heel hard te regenen, dusja toen hoefden we ook niet meer te gaan zwemmen. Nu gaan we vanmiddag zwemmen hoop ik.De 4e dag in Bonaire

00:16, 23/4/2008 .. 1 comments .. Link

Nou gisteren heb ik niet geschreven daar was ik veels te moe voor. Gisterenmorgen zijn we naar Mangazina di rei geweest, het openlucht museum waar Danilo en Heleen werken. Het is er echt super leuk en groot. Er staan niet heel veel huisjes maar de oppervlakte is wel heel groot. Er is een groot gebouw waar museum stukken in staan en 2 losse huisjes, de giftshop en het kantoor. Er staan wat huisjes de berg af en beneden staat de greenhouse. Het is heel mooi hier!

's Middags zijn we naar playa geweest, in kralendijk. Daar hebben we snorkels gekocht en waterschoenen zodat we konden gaan snorkelen. Daarna hebben we wat gedronken op een terrasje in playa aan het water, met van die hawai strandtenten, dat was heel erg leuk! Op de terugweg hebben we Felisa opgehaald van de creche en zijn we warm gaan eten hier thuis. Hebben we nog eventjes buiten gezeten en ben ik een spelletje gaan doen met heleen. Mikado, felisa ging heel de tijd de tafel heel hard bewegen om ons te klieren haha.

Vanmorgen zijn we weer op tijd naar Mangazina gegaan en hebben marc en ik geholpen met werken. Eerst hebben we de vloer van de verranda gedweild en daarna hebben we in de greenhouse gewerkt. Dat was wel heel vermoeiend maar wel leuk. na de middag zijn we weer naar Playa gereden want heleen had wat afspraken daar. We hebben boodschappen gedaan en zijn bij Green Label wezen kijken, een mogelijke stageplaats voor mij, maar dat was niks. Toen we terug waren in Rincon hebben we snel de snorkels gepakt en zijn we gaan zwemmen bij karpata, 5 tot 10 minuten rijden vanaf Rincon, het dichtsbijzijnde strand. De vissen in het water waren echt super mooi!!! We hebben papagaaien vissen gezien, die zijn lichtblauw met geel en oranje, heel bijzonder!! En verder allemaal van die vissen net zoals in de film van NEMO. Het was heel bijzonder. We gaan zeker nog veel vaker snorkelen!

Toen we terugkwamen heeft marc danilo geholpen met het maken van de isuzu pick up. Die was kapot, de hoofdzekering was eruit gesprongen en toen deed niks het meer. En na het vervangen deed de auto het nog niet omdat de accu toen inmiddels leeg was, maar nu doet alles het weer!

Zometeen maar naar bed want het snorkelen was erg vermoeiend!!Dag 2 in Bonaire

00:44, 21/4/2008 .. 1 comments .. Link

Vanmorgen waren marc en ik allebei al om 5 uur wakker, maar dat kwam natuurlijk omdat het in Nederland dan al lang dag zou zijn. Toen hebben we nog wel een beetje kunnen slapen. Nu ben ik ook alweer heel erg moe dus dat zal wel weer vroeg naar bed worden.

Vanmorgen zijn we hier thuis gebleven en hebben we lekker gerust. Vanmiddag zijn we na het eten gaan rijden richting de zee. De weg was een soort zandweg en heel erg veel heuvels, tussen de bergen in zeg maar, heel leuk om te zien. Toen hadden we uitzicht op de zee. We zijn daar in de zee gaan zwemmen. Het is een koraalstrand waar we geweest zijn en dat betekent dus dat er bijna geen zand op het strand was, maar op het einde van het strand lag wel zand, dus daar zijn we gaan liggen. Er zwommen allemaal grote gekleurde vissen op een 1,5 meter van de kant, heel erg mooi! Het water was felblauw aan de kant en moesten over stenen het water ingaan. Dat was wel een beetje eng zonder waterschoenen want er zaten veel zee egels en daar moet je niet in gaan staan. Gelukkig is alles goed gegaan in het water. Het water is een soort van lauw, heel erg lekker, niet te koud en ook niet te warm om niet af te koelen.

Vanavond hebben we lekker gegeten, en zit nu te rusten achter de computer. We hebben net Boes Boes gekeken met de spechten haha, dat vind felisa super! En nu gaat ze slapen..en ik ook, marc slaapt inmiddels al eventjes..

Tot de volgende keer. Groetjes Marc en MargreetAankomst

00:36, 20/4/2008 .. 0 comments .. Link

Vandaag zijn we om 5 uur al vertrokken richting schiphol. Daar hebben we de tickets opgehaald en moesten we om half 7 incheken. We mochten om 9 uur het vliegtuig in en om half 10 gingen we de lucht in. De vlucht is verder goed verlopen en het was super mooi om naar buiten te kijken.

Om half 2 bonairiaanse tijd, dus half 8 in Nederland zijn we aangekomen op Bonaire. We kwamen het vliegtuig uit en het was echt een klap, zo heet, 31 graden. Nu is het rond 8 uur in de avond en zijn we net van onze rode hoofden af!

Vanmiddag hebben we rondgereden over het eiland. We hebben ezels, geiten, wilde varkens en flamingo's gezien. Echt super mooi..!! De foto's staan op www.picturetrail.com/margreetjuh1989 .

We hebben net de cadeaus gegeven aan heleen danilo en vooral felisa, ze vinden het super leuk. Vooral Felisa is heel erg blij om ons te zien, die komt ons steeds kussen.  

Morgen naar het strand om te zwemmen en vanavond proberen om te gaan slapen in die hitte. Andere keer schrijf ik meer, het wordt nu tijd om te gaan slapen, het zou nu immers in Nederland kwart voor 2 zijn!!

Doegg

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Washington Park en klein Bonaire
Noordkant Bonaire
Woensdag en donderdag...
De 4e dag in Bonaire
Dag 2 in Bonaire

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer