Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

V@lorGoesFinland

Settelen in Helsinki

21:31, 23/9/2008 .. 1 comments .. Link
 Ach als je dan toch heel lang in Helsinki zal rondrennen, kun je het jezelf maar beter gemakkelijk maken en een echte inwoner van de stad worden.  Als eerste op jacht naar een appartement. Nu hoefden we dat gelukkig niet zelf te doen, Sanoma Magazines heeft voor ons een voorselectie gedaan (waarschijnlijk ook op prijs). Helsinki is geen goedkope stad, dus een penthouse verwachten we niet. Hmm lastig, kies je voor een appartement dichter bij het centrum of een met een sauna ? Uiteindelijk had Adem een iets groter appartement compleet met sauna en Leonieke een kleine in de ambassadeurswijk (ach ja je moet een beetje op stand wonen) maar met maar liefst 20 inbouwkasten en kastjes erin!  Geen flauw idee wat ik er mee moet en waarom ze erin zitten. Er zou nog een appartement vrij zijn maar die was helaas al weg toen we wilden bevestigen de volgende dag. Hmm Sander zonder appartement ... er was er nog wel een maar die had geen wasmachine. Om een lang verhaal kort te maken, Adem moet door omstandigheden in Nederland blijven en Sander heeft nu een appartement met sauna J.

Een appartement met een lege koelkast is ook zo saai dus op naar de winkel om boodschappen te doen. Tja wat heb je eigenlijk nodig ? Thuis doe ik nooit boodschappen, Peter doet dat altijd, verder dan kattenvoer en wasmiddelen kom ik nooit. De kat is er nog niet... dan maar wc papier en een zak worteltjes. 8 rollen wc papier passen niet in de tas dus dan maar mee onder de arm. Omdat het pas halverwege de dag was, moesten die mee naar Sanoma. Nou mijn collega’s schaamden zich dood en wilden niet meer naast me lopen.  Nou ja zeg, ook de koningin en de kerstman moeten wel eens naar de wc hoor !

Openbaar vervoer is niet mijn ding. Maar ja als je een echte Helsinkier bent, en wilt integreren ga je met de bus en niet met een taxi naar je werk.  De volgende stap dus, het kopen van een heus maandabonnement. Nu kun je 2 dingen doen, heel verdrietig zijn en gaan klagen dat je met de bus moet, of heel trots zijn dat je een buskaart hebt. Om er een positieve draai aan te geven, heb ik maar voor het laatste gekozen. Het werkt goed, ik was bijna zelfs blij met het abonnement en heb het aan iedereen laten zien. De volgende dag dus op zoek naar de bushalte, nou die is om de hoek, dat valt mee. Helaas hebben de bussen geen vering en is het 2 haltes later overvol, maar ik zit en kan met mijn ipod op rustig wakker worden. Na een minuur of 15 begin ik toch maar eens goed naar buiten te kijken of ik Sanoma al zie... wat duurt het lang, zou ik er al voorbij zijn ? De bus wordt steeds leger en ik herken niets van de omgeving... Oef gelukkig zie ik op tijd dat ik er ben en spring uit de bus. Ik heb het gehaald, Joepie!!  Ik ben trots op mezelf. Ik ben bijna helemaal ingeburgerd !  Ik ben bijna een echte Helsinkier.

 Rieneke heeft een heel gezellig appartement. Op een avond dat we het niet laat maken omdat we nog moeten werken zegt ze:  “Ik ga het vanavond gezellig maken in mijn appartement, doe de kaarsjes aan”  Tja wat moet ik...  “Ik ook; ik zet gewoon al mijn kastdeuren open!”

Leonieke

PS De foto's van onze paleisjes volgen nogV@LOR Goes Finland

19:53, 20/9/2008 .. 1 comments .. Link


Eindelijk is het zover, op 20 augustus staan we op Schiphol met onze privium in de aanslag; we gaan naar Finland ! En niet 1 keer, nee de komende tijd wordt dat voor een groot deel van onze week, onze thuishaven. Na ruim 6 jaar nadat we begonnen waren bij Sanoma Uitgevers en miljoenen abonnementen en tientallen titels verder, mogen we nu in Finland de legacy systemen gaan vervangen voor SAP Media en CRM.

Op 21 augustus is de kick off van het hele SISU programma. SISU is een Fins begrip dat zoiets betekent als 'doorzettingsvermogen, volharding, een ijzeren wil om een bepaalde, vaak langdurige taak te voltooien'. Iets dat nodig is aangezien het programma minimaal 4 jaar zal gaan duren. Ons project is slechts een onderdeel van het hele programma dat ongeveer uit 6 projecten zal bestaan, maar we mogen wel aftrappen. Bij de Kick off waren ongeveer 95 mensen aanwezig en het was erg leuk en professioneel opgezet, met veel eten. Tussen de presentaties door werden door acteurs toneelstukjes gedaan waarbij de verschillen tussen de Nederlandse en Finse cultuur op een grappige wijze werden vertoond. De Finnen heel bedeesd en ingetogen en de Nederlanders uitbundig en extravert. Na de presentaties werden we in groepen verdeeld en moesten we een soort tienkamp doen van typische finse en nederlandse dingen (zo snel mogelijk een blok goudse kaas eten bijvoorbeeld, of een bak mämmi, een finse paas-lekkernij dat nog het meeste lijkt op vloeibaar roggebrood...). Wel een goede manier om het ijs te breken!

Wat gaan we nu eigenlijk doen in Finland? Sanoma is van oorsprong een Fins bedrijf en in Nederland voornamelijk bekend als uitgeverij van tijdschriften met grote namen als Libelle, Donald Duck en Playboy. Daarnaast hebben ze in Nederland nog 120 websites. Sanoma Magazines Finland is de tijdschriften poot in Finland, Helsinki, en heeft ongeveer 800 medewerkers. Ons project bestaat uit het vervangen van de legacy systemen voor abonnementen en customer care. Feitelijk betekent dat, dat we ruim 40 titels, van Donald Duck (aku ankka) tot en met Auto Bild naar SAP gaan migreren. Daarnaast zal de customer care met CRM gaan werken. We zijn tijdens de blueprint met 3 vrouwen en 1 man. Ondergetekenden nemen CRM en IS/Media (abonnementen) voor hun rekening. Daarnaast is er nog een project manager, Rieneke en een financieel consultant van Sanoma zelf: José. We worden uiteraard geholpen en ondersteund door de consultants en medewerkers van Sanoma Nederland en Finland.

We zijn al 4 weken onderweg. De komende periode hebben we het razend druk met voorbereiden en uitvoeren van workshops. We hebben inmiddels allemaal ons eigen appartementje en zijn in het trotse bezit van een buskaart (we zijn nu echte Helsinkiers !) Onze belevenissen zullen we in deze blog gaan zetten voor wie bebieuwd is waarom het noodzakelijk was dat we een senseo apparaat moesten importeren, waarom Berndt, de Finse project manager, Jocke wordt genoemd, wat Sander doet met een sauna in zijn appartement, en waarom hij zijn vrouw, Patricia, steeds meer gaat waarderen, en waarom Leonieke 8 rollen wc papier meeneemt naar haar werk. Kortom we hebben genoeg te vertellen.


Sander & Leonieke


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Settelen in Helsinki
V@LOR Goes Finland

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer