Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

watwilikovervijfjaar
Betrokken personeel: vijf keer grotere inkomensgroei

Posted at 13:45, 30/9/2009

Bedrijven met betrokken personeel en een goed werkklimaat presteren financieel bijna vijf keer beter dan organisaties die deze zaken niet op orde hebben.

De inkomensgroei van deze organisaties is 4,5 keer groter dan die van de hekkesluiers op dit gebied. dat zegt onderzoeks- en adviesbureau Hay Group na onderzoek onder een miljoen werknemers wereldwijd."Bedrijven met werknemers die zich erg betrokken voelen, regelen hun zaken niet anders dan buiten de crisistijd, "zegt Heleen Cocu , senior consultant leadership & talent bij de Hay Group. "Het verschil is dat de endere bedrijven er voorheen minder last van hadden."Betrokken werknemers hebben vertrouwen in hun baas, voelen zich verbonden met het bedrijf en hebben goede doorgroeimogelijkheden, zegt Cocu. "Als een bedrijf er ook voor zorgt dat mensen op een goede manier kunnen toekomen aan hun werk en invloed hebben op hun werk, vergroot dat de bertrokkenheid.Ondanks bezuinigingen en reorganisaties kunnen goede managers toch zorgen voor betrokkenheid van hun werknemers, stelt Cocu. "Het onderzoek toont aan dat bedrijven die zelfs met de huidige economische neergang open en eerlijk communiceren met werknemers, het vertrouwen weten te bevorderen. Niet door miljoeneninvesteringen, maar gericht op de "zachte aspecten". Dat wil zeggen: de tijd vinden met mensen in gesprek te gaan en de teamgeest te vergroten. De minder goede manager houdt in deze tijd minder aan de grote lijnen vast, zegt minder goed wat hij verwacht en reageert erg op de dag." Hay Group onderzocht wereldwijd gegevens van ruim 1 miljoen werknmers van 41 multinationals met gemiddeld 25.000 werknemers. Van die bedrijven komen er 17 uit de VS, 20 uit Europa en 4 uit Azie en Oceanie. Er deed een Nederlandse multinational aan het onderzoek mee, maar Hay Group wil de naam daarvan niet bekend maken.


de huppelende medewerker

Posted at 16:51, 23/9/2009

De huppelende medewerker

Op een school heb ik als directeur een innovatief traject georganiseerd wat als titel had: "De huppelende leerkracht". De ziektecijfers deden mij achter de oren krabben. Uit gesprekken bleek dat veel medewerkers moeite hadden om gemotiveerd naar het werk te komen. De belangrijkste oorzaak was het feit dat er vooral veel "moest" en er weinig zaken waren die met eigen interesses en competenties van doen hadden. Toen ik daarnaast een artikel las, waarbij uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau ( 2007) bleek dat 6 van de 7 medewerkers hun werk weinig betekenisvol vonden, had ik duidelijke argumenten om een dergelijk traject op mijn school te starten.

De startvraag was: noem nu eens 3 dingen die je echt heel leuk vindt en graag in je werk terug zou zien. N.a.v. deze startvraag zijn er ateliers voor kinderen opgestart, waarbij leerkrachten hun passie mochten verwerkelijken. Er ontstonden bv. ateliers waarbij Russisch, gitaarspelen, topsport ( door mijzelf) werden gegeven. Dit alles ingebed in een curriculum waarbij leer- en ontwikkelingsdoelen werden gesteld. Het doel diende eigenlijk twee groepen: medewerkers en kinderen. Beiden vonden hun werk en leeromgeving leuker, interessanter en gingen daardoor met meer plezier naar school. De verzuimcijfers zakten en de school groeide sneller dan gedacht. Want door de mond -op- mond reklame wilden meer ouders hun kind op die school.

Deze benadering past ook in de opvattingen over postmoderne arbeid. Kijk hiervoor op mijn website: www.vanlondencc. nl onder de button: "artikelen".

Hosting door HQ ICT Systeembeheer