Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
tweeps die vasten

Description

Een weblog van een paar twitteraars die hun ervaringen met vasten delen met de wereld.


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Vasten

Woensdag begint officieel de vastenperiode: 40 dagen ter voorbereiding op het paasfeest. De katholieken starten na Carnaval, op Aswoensdag. Het doel is bezinning door alle genoegens te beperken zodat je je meer kunt inleven in het lijden van behoeftigen.

Twee jaar geleden gebruikte ik dit boek van Christine de Vries in deze periode van contemplatie en verbinding. Ik zag op haar site dat ze nu een alternatief heeft.

Het is mijn plan om van woensdagochtend tot zaterdagavond te sapvasten. Ik drink dan veel water en kruidenthee en op de maaltijdmomenten neem ik een fruit- of groentesap. Meestal van een biologisch merk als Demeter, bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de Groene Winkel. De eerste dagen vind ik het moeilijkst. Afkicken van de suiker, de eetmomenten die er niet zijn en 'leeg' voelen en de weerstand die ik voel. Ook is je lichaam dan nog niet gematcht, dus je hebt een hongergevoel. Na twee dagen past je lichaam zich aan qua energielevel en gaat het beter.

Tijdens het sapvasten ben ik bewust bezig met wat ik voel. Ik schrijf veel, denk na, voel wat er met me gebeurt en reflecteer op mijn leven. Dat schrijven zal ik in deze weblog doen, samen met de anderen die meedoen met het vasten.

Op zaterdag ga ik weer eten. Ik wil daar een speciaal moment van maken. Nog even bedenken wat ik als eerste ga eten....

Posted: 20:32, 6/3/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer