Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De Verdwaalde Ooievaar


Wat te doen als je ooievaar zn tomtom is vergeten?

Home | Profile | Archives | Friends


Twee maal recht is scheepsrecht?

Posted at 16:56, 7/6/2012

Vandaag moet ik ongesteld worden, maar door de progesteron kan het ook zijn dat het later komt. Dus het zegt helemaal niets als het niet komt vandaag. En zo zegt het ook helemaal niets dat de thuistest gisteren negatief was. Gewoon maar weer afwachten dus!

De tweede ronde

Posted at 14:25, 18/5/2012

Op 4 mei konden we een bloedtest laten doen om te zien of ik zwanger was. Dit hebben we maar gedaan.
´s Middags konden we meteen de uitslag halen en die was duidelijk negatief.

Nu zijn we dus begonnen aan ronde nummer twee!
We zijn maar opnieuw gaan tellen nu we met al die medicijnen bezig zijn, want ronde twee klinkt zoveel positiever dan ronde 26! :s

Maandag moeten we weer naar de gyno om te kijken hoeveel eitjes ik heb klaar gestoomd. Ik voel helemaal niets. Vorige maand voelde ik echt een druk op mn eileiders, maar nu voel ik niets, nada. Noppes! Waarschijnlijk heb ik ook pas eind van de week mijn ovulatie, dus wat niet is, kan nog komen. Toch?

Misschien zijn mijn eileiders wel gewoon al wat opgerekt van vorige maand... hahaha


Plofkip

Posted at 19:51, 24/4/2012

Ik voel me net een plofkip!!!
Zes eitjes drukken tegen de wand van mijn eierstokken, op het punt van exploderen!
Pffffff Maar met goede hoop zien we de inseminatie van vanavond tegemoed.
Duimen, duimen, duimen en dan wachten...


En ei is geen ei

Posted at 17:30, 23/4/2012

Twee jaar geleden hebben we de knoop doorgehakt: we wilden een kindje! Aangezien we twee vrouwen zijn, zijn we volledig afhankelijk van een spermadonor. Omdat we graag willen dat ons kindje weet wie zijn of haar vader is, hebben we gekozen voor een bekende donor. Gelukkig hebben we een goede vriend die dit graag voor ons wil doen.

Na de vierde zelfinseminatie was het al raak! We waren erg blij en verrast, maar helaas begon ik in week 6 te bloeden. Het bleek een "leeg ei". Dat houdt in dat het vruchtje was gestopt met groeien. Aangezien mijn lichaam het niet vanzelf afstootte werd ik in week 8 gecuretteerd.
Daarna mochten we op aanraden van de gyno drie maanden geen poging doen. Drie verloren maanden. We dachten toen nog dat we geen haast hadden, maar als we geweten hadden wat we nu weten...

Vanaf toen begon de onzekerheid. Ik werd niet meer zwanger.

We lieten het sperma onderzoeken en twee gynaecologen zeiden dat het supersperma was! Bijna te mooi om waar te zijn. Dat stelde ons al zeer gerust. Ook mijn bloedwaardes vonden ze in orde.
We wilden mij verder onderzoeken, maar de specialist weigerde te helpen aangezien wij twee vrouwen zijn en gebruik maken van een bekende spermadonor. Hij deed ook erg onaardig.
Gelukkig wilde onze vaste gynaecologe wél helpen en ze liet een hysterosalpingografie maken. Op de röntgenafdeling van het ziekenhuis werd een ballonnetje in mijn baarmoeder geplaatst waar vervolgens vloeistof in werd gespoten om te kijken of het goed door mijn eileiders liep. Tot onze frustratie bleef het ballontje er uit schieten, dus kreeg de vloeistof niet eens de kans om door mijn eileiders te stromen.
Daarom besloot de gynaecologe het onderzoek zelf te herhalen, maar dan met een binnenwaartse echo en speciaal echovloeistof. Bij dat onderzoek, liep de vloeistof wel goed door mijn eileiders.

Nu, na twee jaar proberen, besloten we naar een specialist te gaan, buiten onze verzekering. Ik wist niet zo goed waarom, want alles was toch in orde? Wat kon zij ons nou nog vertellen?
En óf ze ons wat kon vertellen!!!!!!!!!

Ze wierp één blik op het spermaonderzoek en zei dat er te veel spermacellen waren, wat duidde op een zwakkere zaadcel. Zie het als verdunde pannenkoekmix, zei ze...
Er leek ook een infectie te zijn en de hogere leeftijd van onze vriend kon ook zorgen voor een slechtere kwaliteit sperma. Waarom hadden de anderen dat niet gezien?
Toen was ik aan de beurt. Mijn schildklierwaarde was te laag en mijn FSH was aan de hoge kant, wat duidt op verminderde vruchtbaarheid. Toen ik vertelde dat mijn ovulatie al op dag 8 van mijn cyclus is, was ze meteen bezorgd aangezien de kans dan groot is dat ik verouderde eicellen heb. Dat houdt in dat ik 32 ben, maar de kwaliteit van mijn eicellen die van een vrouw van pakweg 42 is.
Een echo liet zien dat ik verkorte eileiders heb en dat ik die maand waarschijnlijk niet eens een eisprong had gehad. En als ik die had gehad, dan waren de eicellen halverwege al verdwenen.
Kortom, ik heb haast!!! Als ik binnen 6 maande niet zwanger ben, wil ze over gaan op IVF.

Ik moest meteen aan de progesteron om mijn baarmoeder te ondersteunen en om de kwaliteit van mijn eicellen op te krikken. Ook moest ik een medicijn slikken die ervoor zorgt dat ik meerdere eicellen "kweek". Daar had ik bij mijn andere gynaecoloog al om gevraagd, maar zij wilde daar nog niet aan beginnen.
Ook heb ik pillen voor mijn schildklier en speciale zwangerschapsvitames.
Verder moest ik opnieuw een bloedtest doen en de sperma moest op kweek.

Donderdag moest ik terug komen om te zien of ik eicellen had en hoe de kwaliteit van mijn baarmoeder was. Ik had twee normale cellen, aan elke kant één, plus een aantal kleintjes die het waarschijnlijk niet zouden redden. Dat was goed nieuws. Alleen was mijn slijm wat te doen, dus kreeg ik ook daarvoor pillen.
De sperma bleek verder in orde, dus geen infectie (meer), maar ik had een veel te laag niveau van vitamine B12 en, nog erger, mijn FSH was inmiddels 16,6!!! Hoewel deze waarde kan schommelen, houdt het in principe wel in dat de kwaliteit van mijn eicellen echt heel slecht is. En waarschijnlijk ook de oorzaak van de eerdere miskraam.
Ze raadde ons sterk aan toch echt serieus te gaan nadenken over IVF. En dan het liefst met donorsperma en donoreicellen! Heftig hoor!
En duur... IVF moeten we zelf betalen en dat kost zo´n 5.000€. Donorsperma kost nog eens 500€ en eicellen nóg duurder! Dat wordt flink sparen. En snél, als we mijn eigen eicellen willen gebruiken.

Vanmorgen weer een echo en ik had nu drie eicellen (of follikels eigenlijk) van rond de 20mm en nog wat kleintjes. Ook was mijn slijmlaag lekker dik. Goed nieuws dus!!!
Ik kreeg een prik om de eicellen te laten springen en morgenavond moeten we dus weer insemineren.
Zondag hadden we al geïnsemineerd en woensdag of donderdag kunnen we het nog een keer doen.

Op 7 mei moeten we een zwangerschapstest doen. Spannend!

Hosting door HQ ICT Systeembeheer