Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
werken als verkoopster Home | Profile | Archives | Friends
mijn ervaringen als verkoopster, alle nieuwe recente vacatures voor verkoopmedewerker, informatie over verkoopster en verkoopmedewerker

De wintermaanden en de kerstverkoop25/10/2012

De kerstartikelen liggen al in de schappen!

 

Het is oktober en de herfst heeft nog maar net zijn intrede gedaan. In de verenigde staten liggen de kerstartikelen al in de schappen van grote en kleinere winkels. Natuurlijk is het Kerstfeest in de verenigde staten een veel grotere business. Men begint daar dus eerder aan de verkoop van kerstartikelen.

 

Pepernoten en kerstballen

Toch zijn de winkeliers in Nederland er ook vroeg bij als het gaat om pepernoten (in september al in de schappen!) en kerstdecoratiemateriaal (de eerste quirlande en kerstballen zijn al gespot in een tuincentrum!). De marskramer verkoopt al kerstdorpjes en ik zag bij de kassa van de Blokker de eerste ???kerstcd??? liggen.

 

Inkoop en verkoop kerstartikelen

 

Een ondernemer wil zo min mogelijk risico lopen en zet dus direct zijn ingekochte waar in de schappen.

Meer tijd om te verkopen en minder kans op winkeldochters.

 

Fijne winter!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Verkoopster van een lingeriezaak8/10/2012

Beste allemaal,

Mijn naam is Angelique Verhaar. Ik ben 39 jaar oud en ben 10 jaar getrouwd met Karel. Wij hebben twee kinderen.

 

Ik ben gevraagd om mijn ervaring als verkoopster in een lingeriezaak te delen op dit blog. Ik ben 5 jaar geleden aangenomen als verkoopster bij een groot lingerieketen. Ik ben in dienst van een nederlands bedrijf. Ik verkoop badkleding, nachtkleding, vrijetijdskleding en lingerie. Mijn takenpakket bestaat uit het adviseren van de juiste maten aan klanten, het verkopen van de artikelen in de zaak, het aankleden van de etalage-poppen en het bijhouden van het magazijn.

 

Elke dinsdag komen de nieuwe bestellingen binnen. Mijn collega en ik bestellen samen elke week de nieuwe badkleding, nachtkleding en lingerie. Vooral aan het begin van elk nieuw modeseizoen is het spannend welke kleuren en franjes nu weer worden geleverd.

 

Ik mag voor een bepaald kortingspercentage kleding en lingerie aanschaffen voor eigen gebruik. Ik heb dan ook een heel assortiment aan lingerie en nachtkleding thuis op de plank liggen! Verder verras ik vriendinnen ook graag met een kadobon van de zaak.

 

Ik sta elke dag met een lach op mijn werkplek klaar om mijn klanten op de juiste wijze te helpen. Werken als verkoopster is het helemaal voor mij!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

werken in de detailhandel fulltime en deeltijd25/9/2012

Een nieuwe loopbaan in de detailhandel? In de detailhandel zijn veel vacatures voor verkoopster/verkoopmedewerker. Zowel fulltime als deeltijd vacatures.

 

Als je kostwinnaar bent, wil je waarschijnlijk fulltime werken als verkoopmedewerker. Heb je naast je baan nog de zorg voor je gezin en is het niet mogelijk om fulltime te werken, is het werken in deeltijd een oplossing.

 

Hoeveel uur mag je maximaal per week werken in een fulltime dienstverband? De rijksoverheid zegt hierover:

 

U mag maximaal 12 uur per dienst werken en maximaal 60 uur per week. Dit staat in de Arbeidstijdenwet. In deze wet staat ook wanneer u recht heeft op pauze of rusttijd. De regels gelden voor werknemers van 18 jaar en ouder. Voor jongeren tot 18 jaar gelden andere regels.

Let wel: U mag niet iedere week het maximale aantal uren werken!!!

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij je naar:

de website van de rijksoverheid.

 

Deze website geeft informatie over de wettelijk aantal uren dat je als werknemer werkt.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

opleiding voor verkoopmedewerker11/9/2012

Opleiding voor verkoopmedewerker.

 

Als je als verkoopmedewerker wilt werken, zal je een opleiding moeten volgen voor verkoopmedewerker. Als je over de volgende competenties beschikt, is de baan voor verkoopmedewerker is voor je:

 

 • communicatief vaardig
 • klantgericht
 • zelfstandig
 • betrouwbaar
 • commercieel ingesteld

 

Je kunt een opleiding volgen via een thuisstudie, een ROC of een erkende beroepsopleiding. In Amstelveen wordt elke jaar een aantal opleidingen voor verkoopmedewerker gegeven. Tros Advies en Training geeft deze praktijkgerichte opleiding.

 

In vijf weken je diploma én binnen een jaar (weer) aan de slag als verkoopmedewerker. Dat is het doel van de docenten en trainers van Tros Advies en Training beroepsopleidingen. Kijk ook eens op de website van deze opleiding voor verkoopmedewerker en haal binnen 5 weken je diploma!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Opleiding verkoopmedewerker 55+3/9/2012

Als je als verkoopmedewerker wilt werken bij grote of kleinere zaken is het verstandig een goede training of opleiding te volgen.

Wat leer je tijdens een opleiding voor verkoopmedewerker?

Hier leer je verschillende verkooptechnieken, omgaan met verschillende klanten, inkopen en verkopen en allerlei zaken die je nodig hebt om het beroep van verkoopmedewerker uit te oefenen.

Een opleidingsinstituut met opleidingen voor verkoopmedewerker is Tros Advies en Training beroepsopleidingen. Zij ondersteunen studenten bij het zoeken naar de juiste vacatures en geven uitgebreide sollicitatietrainingen.

Werken als verkoopmedewerker is uitdagend, geen dag is hetzelfde. Elke dag andere klanten en je werkt samen met een team van enthousiaste collega's. Deeltijd werken als verkoopmedewerker is heel goed mogelijk. Dus de baan van verkoopmedewerker is goed te combineren met een gezin, studie of hobby.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

werken als verkoopster en reageren op vacatures als verkoopmedewerker2/9/2012

Er zijn zo ontzettend veel banen in de detailhandel. Als je wilt werken in een winkel of groothandel kan je het beste internet in de gaten houden of met je C.V onder je arm langs winkels gaan. Soms mag je meteen op gesprek komen.

Zorg er altijd voor dat je er representatief uit ziet.

 

Wat draag je tijdens een C.V rondje of sollicitatiegesprek?

In iedergeval schone kleding, haar netjes en voor vrouwen make-up. Werken in een modezaak of boutique vergt een representatief uiterlijk.

Als je bij een slager of bakker gaat solliciteren zorg er dan voor dat de nagels kort én schoon zijn. Natuurljk draag je ook nu het haar vast en zorg je dat je geen plukjes haar in je gezicht hebt hangen. Want een bakker of slager wil namelijk niet dat haar in de verse producten komt.

.

 

Verder zijn de schoenen gepoetst en is je kleding heel en schoon. Een eerste indruk tijdens de sollicitatie is zo ontzettend belangrijk.

Zeker als je met je C.V onaangekondigd langs winkeliers gaat, is het verstandig om te zorgen voor een representatief uiterlijk. Binnen 7 seconden is een eerste indruk gewekt en aangezien je onaangekondigd langskomt, zal je niet lang de tijd krijgen om een indruk achter te laten.

Bellen heeft totaal geen zin want de meeste filiaalhouders of zelfstandigen hebben het te druk om de moeite te nemen een sollicitant via de telefoon te woord te staan. Behalve natuurlijk als er een telefonisch gesprek is afgesproken als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Maar dat is hier niet het geval.

 

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Bestellen van nieuwe goederen1/9/2012

Het bestellen van nieuwe goederen is een veelvoorkomende taak als je als verkoopmedewerker in de detailhandel werkt.

De goederen worden meestal besteld bij een groothandel en door de groothandel bij de winkel afgelevert. De nieuwe goederen gaan het magazijn in of direct de winkel in.

Als verkoopmedewerker draag je dus ook zorg voor de juiste inkopen. En het is belangrijk dat je de goederen op een juiste wijze plaatst.

Tijdens de meeste beroepsopleidingen voor de detailhandel/verkoopmedewerker krijg je les in inkoop en verkoop van goederen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Opleiding voor verkoopmedewerker en CRKBO-keurmerk20/8/2012

Als je een opleiding wilt volgen voor verkoopmedewerker, zorg dan dat je er één uitkiest die bij je past. Wil je graag praktijkgericht bezig zijn? Of wil je nog een aantal jaar studeren (VMBO,MBO).

Als je op internet gaat kijken naar verschillende opleidingen zie je een groot aantal aanbieders.

Welke opleidingen voor verkoopmedewerker zijn goed?

In iedergeval heb je na te gaan of de particuliere opleidingen voldoen aan een keurmerk. In dit geval het CRKBO-keurmerk.

Dit is een register waar particuliere beroepsonderwijsinstellingen in moeten worden geregistreerd. Dit gebeurt alleen na een grondig onderzoek. Deze opleidingen bieden dus hoogwaardige opleidingen aan. CRKBO-erkende opleidingen zijn o.a. NTI, Scheidegger opleidingen, LOI, Tros Advies en Training beroepsopleidingen. Nooteboom opleidingen etc.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Vacature voor verkoopmedewerker, zijn er vacatures?20/8/2012

Waar kan je vinden of er vacatures voor verkoopmedewerker zijn? Allereerst is het een goed idee om je in te schrijven bij verschillende uitzendburo's.

Intercendenten hebben een goed overzicht van verschillende banen in de detailhandel.

Voor de meeste klanten van een uitzendburo is het niet makkelijk om via het uitzendburo aan een vast contract in de detailhandel te komen.

Daarom is het ook een goed idee om zelf alle vacatures voor verkoopmedewerker bij te houden.

Je checkt natuurlijk het internet op vacatures in de detailhandel maar veelal zijn deze vacatures verouderd. Er zijn ook opleidingsinstituten die praktijkopleidingen geven en daarnaast studenten voorzien van vacatures. Zo ben je als eerste op de hoogte van vacatures voor verkoopmedewerker. Een hele ouderwetse methode maar wel heel functioneel is om met C.V. en motivatiebrief langs ondernemers te gaan en bij elke winkel je C.V. en sollicitatiebrief af te leveren.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Werken als makelaar20/8/2012

Wil je liever huizen verkopen? Dan is het mogelijk een opleiding voor makelaar te volgen. Er zijn een aantal instituten die cursussen of opleidingen tot makelaar in hun lesaanbod hebben. Kijk of je bij een erkend opleidingsinstituut de opleiding tot makelaar kunt volgen. Een erkend opleidingsinstituut staat voor kwaliteit. De NTI geeft deze opleidingen. Ook kan je voor een makelaarsopleiding terecht bij het NCOI. Dit is een HBO Bacheloropleiding. Het NHA geeft cursussen taxateur en makelaardij.

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Ben je verplicht om als verkoper op zondag te werken?20/8/2012

Is het verplicht om als verkoopmedewerker op Zondag te werken? Voor sommigen mensen is de zondag een (verplichte) rustdag vanwege geloofsovertuiging. Is het verplicht om op zondag te werken?

De overheid zegt hierover: U hoeft niet op zondag te werken, tenzij u dit van te voren met uw werkgever heeft besproken.

Tijdens het sollicitatiegesprek als verkoopmedewerker zal de nieuwe werkgever dan ook aangeven dat de winkel/supermarkt op (een aantal) zondagen in het jaar open is. Als je niet op zondag wilt werken dan kan je dit aangeven. Of de nieuwe werkgever hiermee akkoord gaat, is per persoon verschillend. Er zijn groot winkelketens die elke zondag opengaan en dus ook elke zondag personeel moeten inroosteren, zij kunnen wel makkelijk schuiven met personeelsroosters. Maar over het algemeen zal een werkgever nieuwe medewerkers willen die ook op zondag werken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Werken in de meubelbranche20/8/2012

Bron: CBS

De meubelindustrie heeft in januari 2012 meer omzet behaald dan in januari 2011. Het omzet- en productievolume per gemiddelde werkdag waren kleiner. De producten van de branche werden wel duurder vergeleken met een jaar eerder. Producten van de branche waren in januari 2012 bijna 1,5 procent duurder dan een jaar eerder.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Werken in de weekenden12/8/2012

Als verkoopster/verkoper moet je vaak op zaterdag en zondag werken.

Je hebt rekening te houden met een aantal uren per week werk in het weekend als je als verkoopster/verkoper in een winkel werkt. Veelal werk je op zaterdag en heb je door de week een vrij. Wat natuurlijk ook wel fijn kan zijn want door de weeks vrij betekent rustig je boodschappen kunnen doen, geen oppas voor de kinderen hoeven te regelen,rustig sporten, een keer op school mee kunnen helpen etc.

De meeste grote steden zoals amsterdam en rotterdam hebben elke zondag koopzondag. De kleinere steden houden veelal één keer in de maand koopzondag. Koopzondag betekent dat je werkt van 12 tot 18 uur. De meeste grootwinkelketens zijn elke koopzondag open. De kleinere zelfstandige ondernemers houden soms op koopzondag hun zaak dicht.

Veel werkgevers vragen je dan ook tijdens de sollicitatie of je het een probleem vindt om te werken op zaterdag en zondag. Denk hier goed over na voordag je gaat solliciteren als verkoopmedewerker!

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Interview met een verkoopster van een modezaak10/8/2012

Is het ook je wens om te werken in de mode? Ik heb Chantal gevraagd om een aantal antwoorden te geven op veelgestelde vragen.

Hier komen de vragen én de antwoorden:

Vraag: Wat is het leukste aan je werk als verkoopster in een kledingzaak?

Ik geniet ervan als klanten tevreden de deur uitgaan. Ik werk in een kleine modezaak. Ik ben dus medeverantwoordelijk voor de inkoop omdat ik elke week aan mijn werkgever doorgeef wat ik vind dat er nog in het assortiment moet worden opgenomen. Mijn werkgever neemt mij vaak mee als zij gaat inkopen.

Bovendien krijg ik ook als medewerker van de modezaak 20% korting op alle kleding en loop ik vaak rond in de nieuwste mode want ik ben up-to-date met de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode.

Vraag: Nadeel van het beroep?

Ik vind het altijd verschrikkelijk als de zaak te maken krijg met diefstal. Het is één keer gebeurt dat ik een dame op heterdaad heb betrapt en dus de politie heb moeten bellen. Ik kan verder geen nadeel opnoemen.

Vraag: De drukke decembermaand misschien?

Nee hoor, ook daar hou ik van want ik vind het fijn om met de feestdagen wat harder te werken. De sfeer in de stad is altijd goed! Ook winkelpersoneel onderling is elkaar altijd tot steun tijdens de drukke sinterklaas-en kersttijd. Bovendien is het leuk om de kassa op te maken aan het eind van zo'n dag en een flink bedrag te zien.

Vraag: Advies voor mensen die ook in de mode willen gaan werken?

Volg een opleiding richting detailhandel. Ben je al wat ouder? Volg dan een verkorte beroepsopleiding voor verkoopmedewerker. En ga gewoon solliciteren. Je zal zien dat er voor alle leeftijden en interesses wel ergens een functie is.

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoe solliciteren als verkoopmedewerker?Verkoper/verkoopster? Alle Tips!9/8/2012

Als je wilt reageren op de vele vacatures voor verkoopmedewerker zal je in je sollicitatiebrief moeten vermelden waarom jij zo'n goede verkoopmedewerker bent. Je moet dus met een goede sollcitatiebrief voor verkoopmedewerker komen. Tegenwoordig zijn veel vacatures voor verkoopmedewerker snel vervuld. Hier enkele tips om de gewenste baan als verkoper/verkoopster te krijgen:

 • Maak een foutloze sollicitatiebrief met passende C.V (relevante werkervaring of relevante beroepsopleidingen  erin zetten)
 • Zorg voor een representatieve uitstraling als je op gesprek mag komen (een verkoopmedewerker is het visite-kaartje van een bedrijf dus zorg dat je er netjes uit ziet.
 • Zorg voor een goede motivatie. Voor jou tien anderen die op gesprek komen en graag deze functie als verkoopmedewerker willen hebben.
 • Aantoonbare werkervaring? Vertel hierover tijdens het gesprek.
 • Laat de interviewer uitpraten. Voorkom dat je uit enthousiasme door de gastheer/gastvrouw heen gaat praten.
 • Je wilt de baan en een werkgever heeft niets aan een verkoopmedewerker die niet op tijd aanwezig is om de zaak te openen of klanten te helpen. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd aanwezig bent.

 

Voor vacatures voor verkoopmedewerker kijk op de volgende sites:

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De werktijden van een verkoopmedewerker9/8/2012

De werktijden van een verkoopmedewerker

De werktijden van een verkoopster/verkoper zijn wisselend. Je kunt deeltijd werken maar ook in een fulltime dienstverband het beroep van verkoopmedewerker uitoefenen.

De meeste winkels openen om 9 of 10 uur in de ochtend. Behalve op koopavonden zijn de winkels geopend tot 17:00, 18:00 of 18:30. De kleine zelfstandigen kiezen er vaak voor op hun zaak wat later te openen en rond zes uur te sluiten.

Als je deeltijd werkt, werk je vaak enkele uren per dag. Je vult de ochtenden, middag of avond in. Als deeltijd kracht ben je makkelijk inzetbaar op de uren dat het nodig is. Je werkt veelal drie tot vier uur op een dag. De meeste deeltijd banen in de detailhandel zijn te vinden bij groot winkelketens zoals Hennes en Maurits, C&A, HEMA, Vroom en Dreesman (V&D). Maar ook veel meubelzaken maken gebruik van deeltijdkrachten. Kijk eens rond op vacature sites zoals jobrapido en Indeed verkoper banen en vacatures.

vacatures en openingstijden HEMA

Warenhuizen zijn vaak vroeg geopend (de HEMA rond half 9 en sluit vaak om half 7 in de avond). Je kunt hier de openingstijden van de HEMA nagaan. Ook kan je hier lezen of er een HEAM-winkel in de buurt is. De HEMA heeft vaak vacatures voor verkoopmedewerker. Dus solliciteer hier als verkoopmedewerker bij HEMA.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Salaris verkoopmedewerker9/8/2012

Wil je weten wat je gaat verdienen als verkoopmedewerker?

Wat je gaat verdienen als verkoopmedewerker hangt af van je werkervaring, leeftijd, functie en aantal uren dat je werkt.

Voor informatie over je salaris als verkoopster en verkoper zal je even moeten kijken op de site van loonwijzer. Dit is een site met alle informatie over het salaris van verkoopmedewerker.

Wil je gaan werken als verkoopster in een leuke winkel of bij een groothandel?Besef dat je salaris afhangt van je functie en aantal uren.

Naarmate je langer bij een werkgever werkt, zal je meer gaan verdienen.

Bij sommige functies in de detailhandel kan je meer verdienen (bonussysteem) naarmate je meer verkoopt.

Veel witgoed zaken werken met bonussen. Ben je al een echt verkooptalent en vind je het leuk om een salaris te hebben aangevuld met bonussen? Solliciteer dan bij bijvoorbeeld  Megapool voor vacatures als verkoper.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wat zijn de functie-eisen voor verkoopster9/8/2012

Wat moet je kunnen en welke opleiding moet je hebben gevolgd om aan de slag te gaan als verkoopster?

Als verkoopster heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het altijd handig als je een opleiding in de richting van detailhandel (verkoopspecialist of verkoopmedewerker) hebt gevolgd. Er zijn veel beroepsopleidingen voor verkoopster dus je kunt er vast wel één vinden.

Op de website van het ROC staan veel goede (particuliere) opleidingen voor verkoopmedewerker. Je kunt dan ook meteen lezen aan welke eisen je als verkoopmedewerker moet voldoen.

Voor je gemak heb ik er ook een aantal op een rijtje gezet:

Eisen voor verkoopmedewerker (verkoopster/verkoper)

 • vriendelijk
 • behulpzaam
 • commercieel vaardig
 • goede kennis van de nederlandse taal
 • goede communicatieve vaardigheden

Het is gewoon heel belangrijk dat je klanten goed kan ontvangen, goed kunt luisteren naar de wensen van de klant en daarna de klant een product verkoopt. Een goede verkoper/ verkoopster zorgt ervoor dat klanten weer terugkomen en nogmaals hun geld besteden bij deze verkoopmedewerker!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Werken als verkoopster4/8/2012

Wat zijn de taken van een verkoopster?

De werkzaamheden van een verkoopster zijn:

 • klanten adviseren
 • demonstreren van produkten
 • uitleg geven over produkten
 • bestellen van produkten
 • in de schappen zetten van produkten
 • winkel schoonhouden
 • kas opmaken
 • nieuwe collega's inwerken

   

  Het werk van een verkoopster is een uitdaging als je graag met mensen omgaat en je het leuk vindt om klanten nieuwe produkten te verkopen. Je zal als verkoopmedewerker ook vaak in een team werken of zelfstandig beslissingen moeten nemen. Commercieel inzicht is noodzakelijk als verkoopster. Je moet weten wat je aan welke klanten kan verkopen en tegen welke prijs.

  Voordeel werken in een warenhuis zoals HEMA, V&D en Hennes en Maurits en werken in een 'kleinere'zaak

  Als verkoopster kan je werken in een warenhuis (veel collega's en verschillende afdelingen) of in een 'kleinere'winkel (soms als onderdeel van een winkelketen).

  Werken in bijvoorbeeld een kleine modezaak, bakkerij of slagerij heeft als voordeel dat je in een kleiner team werkt waardoor je sneller zelfstandig beslissingen zal mogen nemen.

  Werken in een warenhuis betekent dat je meer flexibele werktijden hebt en je gemakkelijker deeltijd zal kunnen werken. Bovendien werk je in een warenhuis in een team en zal je dus altijd wel een collega vinden waar je aansluiting mee kan vinden of een dienst mee kan ruilen.

  'Kleinere ' winkels hebben namelijk vaak maar één of twee personeelsleden in dienst en dan is het wat vaker schipperen met de werktijden (dus minder makkelijk een werkdag te ruilen met je collega). Wel is het heel leuk dat je in een 'kleinere' winkel veel taken op je mag nemen die in een 'grotere' zaak niet mogen. Je opent dan de winkel en sluit ook de winkel. Je telt vaak zelf de kas aan het einde van een werkdag. Je doet ook vaak zelf de bestellingen voor de produkten die een paar dagen later in de schappen liggen. Soms mag je zelfs mee om nieuwe artikelen in te kopen! 

 • Meer over het werk van een verkoopster op de startpagina voor verkoopmedewerker. Ook staat hier informatie over trainingen en opleidingen voor verkoopmedewerker.

 • 0 Comments | Post Comment | Permanent Link
  Hosting door HQ ICT Systeembeheer