Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Paul IM Frankfurt 2012

14/7/2012 - wedstrijdverslag ironman Frankfurt

Op een regenachtige vakantiedag in Luxemburg ga ik toch maar een wedstrijdverslag schrijven, ik merk dat ik nu al details aan het vergeten ben die wel het vernoemen waard zijn.

S’morgens gaat de wekker om 2:30, jawel ik heb daadwerkelijk een uurtje kunnen slapen. Ik sta op en doe meteen mijn loopspullen aan, om 2:50 ga ik 20 minuten lopen, ik vind het op een of andere manier ook nog vreemd dat ik niemand tegen kom..

Ik kom terug op de camping waar peggy de koffie klaar heeft en ik met een redelijke noodgang de 2 broodjes naar binnen werk die ik mezelf gepland heb. Daarna naar de wc, witte tas met spullen voor na de wedstrijd pakken, de auto in en naar de stad.

Peggy zet me daar om 4:20 af zodat ik om 4:30 al in de bus zit, pffff eerste geruststelling, we gaan in ieder geval naar het zwemmen, de bus kan niet meer fout gaan. Aangekomen bij de langener waldsee staat de muziek al op een acceptabel niveau en is iedereen met zijn eigen ding bezig, ik ook. Banden voelen, hard genoeg? Ja, …nog een keer nakijken en nog een keer en nog een keer, langs me staat iemand te klooien met een pomp, ik help hem niet omdat er vanaf alle richtingen vrijwilligers toesnellen die erg goed helpen. De dag ervoor was dit ook al perfect geregeld, je krijgt een persoonlijke vrijwilliger die je helpt met het klaarzetten van je spullen en nog nuttige tips heeft over het zwemmen. “Ga even kijken waar je nog tegen op moet lopen na het zwemmen, dit is best losse zand berg op”, erg goed advies want dit was nog redelijk steil.

Toen warmlopen en blijven kijken of je bekende mensen ziet, niet dus in alle drukte en stress, dan maar het wetsuit aan om 6:00 uur en om 6:15 naar het water. Ik zat blijkbaar met foute badmutsen al ik het water, de gele mochten eerder starten, dat zijn pro’s en dergelijke, ik ben wel ik het water blijven hangen zodat ik een goede plaats aan de buitenkant vooraan kon houden. Dan kijk je een keer achterom, en staat het hele strand nog vol met rode badmutsen die dus achter je aan moeten sluiten (en dus over je heen kunnen zwemmen), dan wordt je wel een beetje stil en erg klein. Italianen hebben en andere manier van stress verwerken, die gaan ineens van plaats wisselen in het water, en nog een keer, en dan weer praten tegen elkaar. Ik hou me vooral met mezelf bezig, ruimte om me heen, en wachten op de start.

Het kanon wordt afgeschoten en iedereen gaat beginnen met zwemmen, en na ik denk 100 meter oorlog voeren in het water heb ik een beetje ruime en kan gaan zwemmen, er staat een huizenhoge bidon van powerbar aan de andere kant van het water, hier kan ik me mooi op richten, dat ding is er dus voor neergezet, want overal waar je kijkt wordt gezwommen, overal dus, het zijn er dan ook 2800 tegelijk.

Na de eerste ronde komt de landgang, veel op getraind, maar de andere mensen niet zo volgens mij, de meeste mensen lopen dor de landgang, gvd ik ga niet lopen en besluit buitenom toch te rennen. Dit wordt opgemerkt door peter die  mijn naam schreeuwt, hehe ik ben niet alleen denk ik even en ga vol moed de 2e ronde in, deze gaat veel ruimer en we halen zelfs gele badmutsen in, in de verte hoor ik de muziek op het strand en ik kom in de buurt, ik zwem door tot mijn hand het grind raakt (90% loopt dan al een aantal meter) en begin al lopend mijn pak uit te trekken, bovenkomt is uit, rennen naar boven door het losse zand, haha dat was wel ff bikkelen. Boven maar even mijn voeten door een bak water gehaald om de zand er af te spoelen en door naar de fiets. Geen tijd gunnen om te rusten, gas geven tijdens de wissel en door op de fiets. Tijdens het verlaten van het parc fermee weer bekenden, lekker. Toen het fietsen

Het regent, maar het is niet koud, dus ik hou me aan het plan, op hartslag rond rijden en op heuvels gas geven, en daarna weer terug op hartslag. Naar de stad is het blijkbaar bergaf want ik ga met 40+ naar het centrum, hier regent het al harder en ik wordt een beetje bang dat ik het koud krijg. Zoals al vaker gehoord en ook meegemaakt neem je beslissingen in een wedstrijd als deze waarvan je de impact nog niet weet, ik nam op dit moment de beslissing om te voorkomen dat ik het koud zou krijgen, hiervoor ging ik meer gas geven, want onderkoeling betekend stoppen en dat was GEEN optie. De rest van de 1e fietsronde was het regen en koud weer, maar voor mij spannend om te fietsen, ik heb idd meegemaakt hoe aquaplaning op een fiets voelt. Dit voelt alsof je glijd over de weg, was alleen met een snelheid boven de 70 km per uur, dan wordt je wel weer bang en ben je blij dat er geen bocht in zicht is. 2e ronde breekt de zon ineens door, maar had ik dus al aardig gas gegeven, ik had het toen dus al redelijk zwaar. Hoe nu verder denk je dan want ik moet nog een gedeelte van de 2e ronde. Ik dacht toen; laat ik deze ronde gewoon veel aan peggy denken en wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt, dat helpt misschien om de pijn in benen en schouders /rug te verdragen. Dit werkte zo goed dat ik redelijk door deze ronde heen kwam. Ik mag het duitse en vooral het eigen publiek niet vergeten, die hebben me zo’n beetje naar boven geschreeuwd op elke beklimming, erg goed!

Wissel is erg luxe, je hoeft alleen af te stappen, men pakt dan de fiets aan en je loopt door naar de tassen met loopspullen (zaterdag ingeleverd), hier staat wederom een vrijwilliger klaar om je te helpen en al je ranzige spullen mee aan te pakken en in de tas terug te doen. Pet op en lopen.

Wat een publiek, je raakt gewoon onder de indruk als je begint met lopen, weer ander bekenden gezien, het feest begint. Tijdens fietsen had ik ook al de 4 rondes die ik moest lopen uitgedeeld aan al mijn 4 kinderen, daar gingen we dan. 1e ronde met piet, mooi op tempo met in het begin wat moeite om in het lopen te komen en daarna lekker de ronde afgemaakt, prima piet! 2e ronde met Ilse, die heb ik toch een aantal keer om hulp moeten vragen, de pijn begon al binnen te komen, en de hartslag begon te dalen, feest was voorbij en werken was begonnen, doorbijten en doel berijken. Ronde 3 was een grote ellende, tempo 0 en veel mensen op het parcours, zelfs bijna en keer moeten stoppen door drukte bij de drankpost, nu niet en nooit niet, der wordt goddomme niet gelopen willem dat was de deal. Weer bekenden en familie, toch maar gas geven, de verleiding om te gaan wandelen is zo groot, maar ik doe het niet, dankjewel willem. Laatste ronde was voor vera, hierin deed echt alles pijn maar deze ronde heeft toch een voordeel, alles en overal waar je komt kom je voor het laatst en daar kan ik me lekker op focussen, met vera in het hoofd tot aan de laatste brug gelopen, en vanaf toen waren het nog 2,5 km, die heb ik met iedereen samen gelopen, je praat dan letterlijk hardop tegen jezelf met tranen in je ogen, dankbaar, heeeeeel dankbaar. Laatste roze bandje neem je aan en dan weet je het, je gaat het halen gvd, doel bereikt. Je wordt in Frankfurt dan de finishfuik in geloodst en dan begint het feest, het staat hier rijen dik te klappen voor je, en in het stadion dat hier speciaal voor wordt neergezet stonden vera en willem klaar om mee te rennen. Een geweldige finish van een hele zware ironman wedstrijd in 10:09:48.

Daarna heb ik alles en iedereen bedankt die ik tegen kwam en als ik ergens of iemand vergeten ben, bij deze bedankt. Maar vooral wil ik mijn gezin bedanken die me hebben geholpen in deze wedstrijd, voor de mensen die me kennen lijkt dit erg vaag voor de nuchtere boer, maar als je zoveel hebt gedaan voor zo’n wedstrijd is het fijn om dit samen te doen. Ik heb het ze 2 dagen later verteld, en ze stonden een beetje raar maar wel vereerd te kijken. Erg leuk.

Nu niks doen en vetreserves kweken voor de winter, volgend jaar wat kleins verzinnen en daarna weer een hele?? Wie weet, ik plan nog niks, dit was een avontuur waarin we erg diep zijn gegaan, en ik door omstandigheden wel mijn doel, maar niet mijn streeftijd heb gehaald. De weg er naar toe is een groter avontuur, dus daar moet en we dan weer voor willen kiezen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/7/2012 - Peter Bedankt!

Al het werk is gedaan, en dan heb je een taper week. een week waarin je eigenlijk gewoon moe bent na een hele zware week.  Maar de titel van dit stukje is niet sarcastisch bedoelt over het schema van afgelopen week.

Afgelopen jaar ben ik vanaf Juni bezig geweest met het trainen voor de IRONMAN van Frankfurt, en ben ik op al mijn onderdelen sprongen vooruit gegaan, dit is mogelijk gemaakt door de begeleiding die ik heb van Peter Scheres.

Ik kom namelijk enkel met een doel naar hem toe, de weg er naar toe wordt niet door mij, maar door Peter gevormd, deze weg volg je en je bereikt je doel.

Wel leg ik meer dan een jaar lang mijn prive tijd niet zomaar bij iemand in handen. Dit was soms zwaar, maar volgens mij op het randje, en dus het maximaal haalbare.

Eigenlijk ben ik niet van het hoog opdoen over mensen maar in geval van Peter mag dit wel een keer. Dus zie ik de opmerkingen over geslijm mbt bovenstaande alinea wel tegemoet, maakt mij geen flikker uit. Dus: Peter BEDANKT!

Volgende week woensdagmorgen vertrekken we naar Frankfurt, het begint langzaam te kriebelen. donderdag race-package (startnummer) ophalen en parcours verkennen. zaterdag fiets weg brengen, en zondag wedstrijdje doen

Ik probeer nog een stukje te schrijven voor de start, maar zal dit denk ik via facebook doen, wij zijn nl niet mega-online de hele dag. wordt met de laptop naar de mcdonalds denk ik.

ps.1 twan, lekker gezeken gisteren. wil jij op mijn vakantie de vissen voeren en opletten dat niemand in het water plast. misschien kan jens je helpen, heeft nu toch een mooie groene fiets

ps. 2 mijn foto op de site van de peelrunners zag er nogal angstaanjagend uit. ik was echter niet kwaad of teleurgesteld, dit is mijn normaal ontspannen gezicht, vroeger waarschuwde mijn ouders ook al dat mijn gezicht zou blijven staan als ik kwaad zou kijken, heeft niet mogen helpen

ps. 3 iedereen waarmee ik heb getraind, en iedereen die mijn gezemel over Frankfurt heeft moeten aanhoren, bedankt, heeft geholpen en ik was het kwijt.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/6/2012 - week 25 voorbij, met een grote V.

Deze week ging het er om, de zwaarste week voor Frankfurt.

maandag 1,5 uur in de kasteelse bossen gezwommen met landgangen, meteen daarna 2,25 uur duurloop met elke 17 tot 20e minuut versnellen naar wedstrijdtempo. In de bossen gedoken vooran in tienray om maar afwissling te hebben. Kom ik ergens de bossen uit, kijk ik ineens tegen de weg langs de maas aan. mijn richtingsgevoel heeft me weer eens geholpen....... toch uiteindelijk goed thuis gekomen na 4,2 km zwemmen en 24 km lopen

Dinsdag naar het zwemmen in Venray fietsen, dan zwemmen en op de terugweg 30 min volle bak wedstrijdtempo en daarna uitfietsen. Meer uren maken begint wel zijn vruchten af te werpen met zwemmen, ik zwem iig niet meer achteraan.

Woensdag 3 uur in Stein parcours verkent op de fiets en daarna 1 uur loopparcours half op tempo gelopen (berg op wedstrijdtempo, rest duurlopen). Duidelijk wordt het dan wel dat je de parcoursen in Stein serieus moet nemen, vooral het loopparcours. Het maken van een horizontale weg hebben ze in deze regio niet geleerd, en dat is niet overdreven.

Donderdag ben ik na 3 kwartier zwemmen op de kant gaan zitten en dacht ik:"dit is ff niet gezond meer". Ik heb een nieuwe zwembril en dacht dat ik die niet goed op had of zo, aan de kant weer kijken, weer zwemmen, nog niet goed. op een gegeven moment keek ik boven water zonder zwembril voor me uit en zag alles dubbel, net als onder water. Ik was dus zo vermoeid dat ik scheel keek. Niks meer gedaan en naar huis naar bed.

Vrijdag zag de wereld er heel anders uit, in ieder geval weer enkel beeld en lekker 2:20 uur gefietst in duitsland. s'avonds een loopwedstrijd in horst gedaan om tempohardheid te trainen, ongeveer 10e overall in 37:25, weer een PR. Leuk is wel dat ik deze wedstrijd 7 jaar geleden ook heb gedaan als mijn 1e 10km wedstrijd, ik werd toen (ik was toen terecht heel trots op mezelf) latste, net onder het uur....things change...

Zaterdag morgen 3 kwartier in de kasteelse bossen gelegen en daarna 1,5 uur stevige duurloop in vol ornaat (wedstrijdkleding met naam er op en wedstrijdschoenen) voelde goed, kreeg mijn hartslag moeilijk omhoog wat voor mij vaak een goed teken is, 18 km gelopen

En vandaag Triathlon Stein, met als opdracht om dit op basis van hartslagen Frankfurt te doen. Zwemmen ging voor mijn doen goed, in 31 minuten uit het water. wel een geduw en gekret als je midden in het veld denkt te moeten zwemmen, maar nu ben ik ook eens een keer over iemand heen gezwommen. ik heb sorry gedacht want er moet gezwommen worden. Fietsen was lastig, wel spannend, maar met een gladde weg en van die dunne bandjes kun je wat wegglijdende achterbanden verwachten, leuk als he 45 per uur gaat en je achterrem heeft geen nut meer...., maar niet gevallen en aangemoedigd door vele bekenden overgegaan op het lopen. Dit ging Super, en dan bedoel ik echt super(1:29:19, mijn 2e esttijd op een halve marathon, in een triathlon), na de 3e ronde door de finish in 5:08:03. En dan doorbijten want er moet nog een ronde extra worden gelopen als voorbereiding op Frankfurt. Hoe doe je dat: medaille af, in achterzak, chip af en bij gebrek aan opgergplaats onder de pet bewaren (krijg je iig geen foute tijdmeting), een weg door de athleten banen die allemaal lekkere dingen aan het eten zijn na de finish, beker cola naar binnen en GAAN, ik keek even om en er stonden een paar triathleten raar te kijken, who blaims them? na de 4e ronde dus voor de 2e keer door de finish in 5 uur en 40 minuten.

Nu welverdiende Pizza gehad en nog ff dit stukje schrijven, volgende week een Z week.

Omdat de ZZ week 8 dagen had deze keer is het totaal uitgekomen op 31 uur en 41 minuten, bijna een werkweek vol

Bedankt aan alle bekenden en supporters langs de weg, heeft ECHT geholpen!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/6/2012 - week 24 heeft maar 6 dagen, hellweek is begonnen

Deze week en verdiende rustweek gehad, lekker (bijna) niks uitvoeren 13 uur in totaal, woensdag nog ff getwijfelt of ik mijn nieuwe knal-oranje wedstrijdpak aan zou trekken, maar omdat ik rustig wilde fietsen in duitsland heb ik dat maar niet gedaan.

zaterdag an lange tijd weer een keer lekker met neiske gefiets en twan weer eens lekkerr afgezeken, helaas was mijn innerlijke mens het niet eens met de training dus het ik de looptraining af moeten breken.

Week 24 heeft voor mij maar 6 dagen ipv 7 omdat week 25 er 8 heeft, anders kom je nl weer niet helemaal uit...., dit alles omdat de ZZ week op zondag begint, dan kunnen we ons zelf nog een dag extra pijn doen.

vandaag dag 1, 45 min zwemmen, 200km fietsen met heuvels en meteen erna 40 minuten rennen. ging erg goed, wel een dikke dip tussen de 130 en 170 km ergens, want er was veel wind.Sorry dus aan de zondag fietsers met trapondersteuning het was niet voor jullie bedoeld maat voor de wind. vanaf de 190 had ik het licht volgens mij weer gezien of rook ik de stal, daarna 40 minuten lopen ging erg lekker. nu pijn in de poten.

Maar zoals beloofd ontbijt op bed, vanmiddag om 1600 uur. Papa heeft een dikke pot pasta gescoord, YESSSSS! 

morgen dag 2 van mijn 8-daagse hellweek, bijgevoegd een overzicht (ongeveer)

zo zwemmen 45 min open water
  fiets 360 min tt, 200 km met 4x 10 km wt
  lopen 10 z3,10 z2, 20 z1
   
ma 75-90 open water met paddles en landgangen
  135 z0-1 met elke 17 min 3 min z3
   
di naar zwemmen op race
  zwemmen atv
  retour fiets 30 min Z3, daarna uitfietsen (over america en dijkerheide)
   
wo 180 parcoursverkenning
  60 fartlek parcoursverkenning
   
do 90 open water met landgangen en paddles
  baan zz programma, 4km inl 12*1000 4km uitl
   
vr 180 z0-1 losfietsen in duitsland
  acht van horst
  30 min uitfietsen
   
za rust, startnummer ophalen etc
   
zo 1/2 tri stein, na finish meteen weer parcours op en 10 km extra lopen

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/6/2012 - week 23, ik ben ex haar-aap en een keer 2e geworden

Deze week kreeg ik mijn nieuw triathlonpak binnen, zo oranje als maar kan. Op geen enkele manier verband houdend met het EK, want daar heb ik toch geen tijd voor. Dit is gekozen om volgende jaren evt ook bij nk/ek/wk te kunnen starten, hoef ik er dan geen extra meer te kopen.

Dus passen dat ding, zit lekker, alleen viel mij op dat het contrast tussen het strakke pakje, en mijn wollige rug-vachtje toch wel erg groot. om mijn 2e jeugd niet al te prominent tentoon te spreiden, besloot ik om de rommel af te scheren, damn wat een werk. Eerst tondeuze, maar ik kom niet bij mijn rug dus hebn ik peggy gevraagd om te helpen. Als een volleerd schapen-scheerder werd mijn rug ontdaan van zijn vacht en daarna met 2 scheerapparaten in de weer om het een beetje glad te krijgen. resultaat kan er mee door, maar ik ga dit niet nog een keer doen voordat ik naar frankfurt ga.

Gisteren naar Stramproy geweest voor de steinakkerloop 10 km, om te kijken hoe hard ik was en waar de pijn zou komen na een zware trainingsdag. Ging erg lekker,en met toch wel wat pijn in 37:38 een 5e overall en een 2e plaats in de samengevoegde leeftijdsindelingen, hopsakee! iedereen deed het goed in stramproy, Roy B. een dik PR Marcel 1e, Finn 3e, frank 3e, suzan 1e.

vandaag nog lekker gezwommen en 2,5 uur op de TT fiets gevolgd door 1/2 uur lopen in het nieuwe pak, dat ding doet het erg goed, moet alleen nog ff denken of ik mijn naam er op laat drukken, beetje over de top.......(twijfel/twijfel).

Even een blijk van respect voor zus Petra, die heeeeel veel pijn heeft gehad bij maastrichts mooiste vandaag, maar ja.....maastricht....... niet echt plat..... wel mooi....!?

komende week een rustweek en dan nog een week en een dag vol gas in de ZZZZZZZZZZZ-week.

nu pannekoeken bakken en oppe bank niks doen, de groeten

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/6/2012 - gewoen blieve trappe versteegen, gewoen blieve trappe

Deze wwek een ZZ week gedraaid, lekker begonnen met en tourtocht en een dik uur lopen in Veldhoven met Peter Marcel en Neiske.

Dinsdag een goeie zwemtraining en op de terugweg een 30 minuten volle bak en dan uitfietsen, woensdag naar de baan in baarlo dan baantraining en daarna terug, gevolgd door 20 stevig lopen, 10 hard lopen en 30 min uitlopen, pfffffff, zwoar maar wel volbracht.

Donderdag eerst zwemmen, voor het eerst 8x kasteelse bossen op en neer geweest in 1,5 uur, met landgangen erbij, daarna baantraining 10x 1000 meter z3-4, alles volgens planning.

zaterdag eerst 2,5 uur fietsen met sprintjes en daarna 1,5 uur zwemmen (jawel weer 8x kasteelse bossen op en neer) en daarna 5fs en de zaterdag training, totaal 26,5 km gelopen onder het genot van funpop, 1 x per jaar een keer met muziek traingen.

Maar toen, vandaag..... planning was om 3/4 uur te zwemmen en daarna 5 uur te fietsen gevolgd door 50 min lopen, de praktijk:

3/4 uur zwemmen, check vanmorgen om 7:00 uur zat de gladiool al in de kasteelse bossen (wel mooi om te zien dat er rook van het water komt omdat het water veel warmer is dat de rest). toen regende het dus ineens erg hard, plan 2 we gaan na de middag fietsen want dan regent het niet.... om 1300 uur begonnen en 1,5 uur later besloten dat dit niet helemaal gezond meer was, en nat en koud naar huis gefietst. op de weg vanaf de floriade naar horst heb ik denk ik wel 20 x tegen mezelf moeten zegggen: "doortrappen versteegen, gewoon doortrappen", daarna 30 min in de douche gestaan met blauwe tenen

totaal deze week 26 uur gedaan, lekkere en minder lekkere trainingen gedaan, maar mezelf idd een paar keer goed pijn kunnen doen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/5/2012 - week 21 met pinkteren in Veldhoven

Deze week een mooie week gemaakt, met maandaf 45 min lopen en 45 min zwemmen in open water. Dinsdag naar het zwemmen en een intervanl terug fietsen, woensdag met Peter naar de baan in Baarlo en daar lekker gefietst, helemaal kapot haha. Donderdag weer 1:25 uur buitenwater en daarna 2 uur baartraining met den 5 geteenden schoeisels, is weer lekker druk opppe baan. vrijdag rustdag. zaterdag 2 uur rustig fieten, inclusief fietspad naar de Zaar en een Floriadebrug. in de middag 1:15 zwemmen open water en daarna 5 finger yeti shoes en trappetjestraining op de flanken van de A73, langs het rode fietspad. zonnegroet powerjoga style, damn die voelde ik de dag erna nog

Zondag 1:15 gezwommen in de kasteelse bossen, en s,avonds 2 uur gelopen interval. Vandaag naar Veldhoven tourtocht 135 km, 1:05 lopen en net nog 55 min open water gedaan. nu oppe bank.

2 opmerkingen over deze week; als je iemand in de kasteelse bossen richting strand ziet zwemmen, en  daarna richting trapje ziet rennen, om vervolgens weer richting water te gaan en dan weer naaar de andere kant te zwemmen kan ik het zijn. Tijdens mijn Ironman in Frankfurt moet ik nl een stukje tussendoor over het strand rennen dus trainen we dit ook maar in Horst. Ik sta open voor alle aanmoedigingen of rare opmerkingen maar of ik reageer weet ik niet :)

Vandaag heb ik me er officieel bij neergelegd dat ik NIET 2 dingen tegelijk kan als het om sport gaat, we (Neiske en ik) zijn 4 keer fout gereden, waarvan 3x op de fiets en 1x in de auto. We hebben onze sport dus goed gekozen, ons is ellende tijdens GPS -en of speurtochten met kompas en dergelijke in ieder geval gespaard gebleven. Maar...... het blijft raar dat als je op kop komt, je het 1e bordje voorbij fietst..... (verder fantastisch gefietst, iedereen had goede benen en daar heeft menig volger vandaag van geprofiteerd, graag gedaan ! totaal in deze week 20:20 uur, komende week een ZZ week met vandaag dus al 7:20 uur op de teller.

Voor de mensen die echt niet snappen wat hier lekker aan is, eerst een keer doen, dan pas oordelen (gewaarschuwd, als je eenmaal de smaak te pakken hebt is het erger dan roken).

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/5/2012 - Langeboom tourtocht en Triathlon weert, koud water met veel zon

op donderdag tourtocht Langeboom-Millingen Langeboom gedaan met een gedeelte van bike4life en Marcel en Neiske. Erg goed gefietst, lekker weer, en de kleine kinderen waren weer los (Peter,Leon,Paul) vette interval bergop en over de 7 heuvelenweg, daarna nog gezwommen in de kasteelse bossen met Vera en 10 minuten overgangsloop gedaan. Prachtige trainingsdag zo op hemelvaart, erg geslaagd! Beter dan het jaar ervoor, toen hebben Peter en ik de laatste 10 km niks meer tegen elkaar gezegd, en dat was niet omdat we elkaar niet leuk vinden, maar omdat de dood al in de poten zat.

Vandaag hele organisatie in en om de triathlon Weert: Peggy met de kinderen, fietsen achter op wetsuits mee, gedoe met parkeren, pasjes vergeten.Ik zelf naar venray met fiets, toen zwemtraining, naar Weert met de fiets, wedstrijd en dan weer terug naar huis met de fiets, leuk terug gefietst met Geert, suzan, anne, marcel, bart, zanikgenoot Twan en ik zei de gek.

Als iemand gewoon een keer wil kijken wat triathlon is, dan kun je in Weert het beste gaan kijken, dit is perfect georganiseerd. Wel ben ik een zak broodjes met een pot chocopasta kwijt, Neiske die heb je heel dik verdient. De cola naar afloop en de "hestelduik"achteraf waren zoals alles Na een wedstrijd erg lekker.

Oh ja, ik heb zo'n tijdrithelm gekocht die ik meteen maar "wortel" als naam heb gegeven. Triathleten let op dat je niet de volgende opmerking in bepaalde omstandigheden maakt: "hey, ik heb een nieuwe wortel, wil je hem zien?" ik spreek nu uit ervaring, leg eerst uit wat een nieuwe wortel is......

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/5/2012 - parcoursverkenning en een ZZ week met een slecht einde

na een rustweek zijn peggy en ik Frankfurt gaan verkennen, hier moet het nl allemaal gaan gebeuren op 8 juli dit jaar. Ik heb het fietsparcours verkend, fantastisch uitgezet met borden die het hele jaar door gewoon langs de weg staan. mooie beklimmingen en lange afdalingen. ondanks het slechte weer lekker gefietst. daarna met de trein naar de stad en daar alle belangrijke plaatsen bekeken, we weten war we moeten zijn :).

op zondagmorgen tussen de slapende zwervers de loopronde gedaan en stiekum de afslag naar de finisch genomen, en over het plein naar de virtuele streep gelopen, loopronde is ondanks dat ie langs de kade loopt iets glooiend maar overal toch wel redelijk beschut

We hebben de camping op 200 meter van het fietsparcours, waar ik over een viaduct 2 x voorbij ga komen, achter viaduct is een afdaling. dus om te overnachten in combinatie met kinderen en het parcours een ideale plaats denken we nu.

uitdagingen: niet ergeren aan de snelheid van de wagen op de heuvels met een caravan er achter, en opletten met grapjes over duitsers.

Daarna deze week tot aan het weekend een erg goeie ZZ week gedraait, maar door buikpijn etc vanaf zaterdag ovond niks meer gedaan, zal denk ik door de "gezonda voeding" op de verjaardag van willem hebben gelegen, eigen schuld dikke bult.

Ook weer lekker buiten gezwommen in de kastelse bossen en de eerste vis van 40cm lang al gespot. over een paar weken zien we alleen maar bruin water een meter voor de ogen dus genieten we nu maar van het uitzicht.

zo, nu maar snel vergeten wat voor een kl.... einde we aaan deze week breien en wat filmpjes kijken ter motivatie: http://www.youtube.com/watch?v=mKXHP9eNGM8 , http://www.youtube.com/watch?v=VgVr6xgyaCI&feature=related , http://www.youtube.com/watch?v=prD2E4lKN5g

volgende week langeboom/millingen/langeboom en trathlon weert als training met heen en terug fietsen, ter voorbereiding van: www.ironman.de

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/4/2012 - Powerman 2012, pijn is fijn

Zondagmorgen om 5:20, je staat op en zet de koffie aan, alsof je gaat werken. Verschil ontstaat als je ineens een tafel vol sportkleding/sportvoeding/startnummers tegen komt, onder en grote bak met Muesli. Om 6:00 uur kijk je op facebook en reageer je op berichtjes, 't is gvd 6:00 uur.

Alles klaar, om 7:15 fiets je door het dorp naar het parc fermee, niks te doen op straat alleen af en toe iemand op een tijdritfiets. er haalt mij iemand in met zo'n dicht achterwiel, klinkt wel erg cool. Maar mijn fiet mag der ook zijn, dus no worries!

Parc fermee, poepen. Aan de lucht van de dixies kun je merken dat het hele veld volgens mij alles ophoud voor in het parc fermee, lekkere luchten om 8:00 uur 'smorgens, haha. Dan de fiets klaar zetten, stiekies om de schoenen, 458 keer in je hoofd alles doornemen. Excuus voor iedereen voor de start, mijn humeur is dan niet om naar huis te schrijven, en ben dan nogal afwezig omdat ik nou eenmaal 458 keer alles in mijn hoofd moet doornemen en ik maar 1 ding tegelijk kan

Dan inlopen, en dan het thuisvoordeel benutten, nog een keer op eigen toilet. Daarna naar de fiets, cafeine/water/gel mee en naar de start. Daar was ik ook veel te vroeg en daar ook weer ff stressen totdat het kanon afging.

Eerste run, 15 km: rustig aan, niet gek laten maken, half duitsland stiefelt er tussen uit alsof ze een 3e wereldoorlog verloren hebben. was de vorige keer ook, dus rustig aan. uiteindelijk toch sneller dan verwacht 58:40, goed begin en nou de fiets op godomme! Iedereen bedankt voor het aanmoedigen zo vroeg in de ochtend, heeft echt geholpen. en ik ben blijven lachen.

Fiets, 60 km: hopsakee, op de fiets, vastbijten en gas geven. Veel wind en een redelijk druk veld, dan moet je weer erg opletten dat je niet gaat stayeren, is niet sportief en kan je een tijdstraf opleveren. Ik had wel een beetje een angstkeutel in de boks, omdat ik vorig jaar met een kapot wiel ben uitgevallen, en die had ik er nu oop weer in zitten.Maar alles bleef heel, en op het einde kom je de hele duitse kolonne weer tegen, die hebben zich opgeblazen tegen de wind in. in 1:38:46 was ik weer terug bij af.

2e run 7,5 km, ik voelde tijdens het fietsen dat ik ook op het einde al tegen de kramp aan zat, dus hier was ik wel bang voor, dus ik dacht: verstand op 0, pijn gaat het toch doen, dus dan maar gewoon hard van start. 1e ronde deed pijn, veul pijn. was volgens mij ook zichtbaar, want de aanmoedigingen werden ook harder. 2e ronde ging redelijk lekker, en de derde ronde deed vooral veel pijn. Maar de tijd was goed, 31:51.

Totaaltijd met wissels en zo 3:12:01, of 3:11:61 zoals sommige dit noteren. Alles volgens plan, maar dan ook alles, voeding was smerig maar werkte perfect, om een overzicht te geven: 1 gel met water en caffeine voor start, 1 gel halverwege 1e run, 3 gels/bidon sportvoeding met caffeine en water met fietsen, 1 gel met 3e run. waarschijnlijk slaap ik vanacht door de caffeine niet vannacht, maar dat maakt me geen ene moer uit, voor mijn niveau een topprestatie en zo vlak als een dubbeltje. Dus, nu pizza en morgen weer verder naar triathlon Weert, triathlon Stein en Ironman Frankfurt, verstand op 0 en snot vur de oege !!

Petra en Piet, bedankt voor de foto's!!!!, Twan vur de flauwe opmerkingen
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/4/2012 - rommelige week 16 met een leuk filmpje

Deze week was het niet echt zoals het hoort, maandag duurloop ging voor geen meter, afgebroken en dinsdag helemaal niks gedaan.

Woensdag wel weer lekker lopen knallen op de baan in Baarlo met lopen voor en na de fietstraining, ik heb de vreemde eigenschap om nog een keer aan te zetten als ik op kop kom, dan ga ik ineens van 38 naar 41 km/h en maant men mij tot rustig fietsen (ruig he)

Donderdag creatief gedaan, 2:45 op de tijdrit fiets gezeten, en 's avonds 1 uur zwemmen en daarna lopen, niet dus na een kwartier met buikpijn en pap in de benen naar huis.

vrijdag mezelf verschrikkelijk kwaad gemaakt, en van gif 1 uur hard op de tijdritfiets door de hagel en daarna met koude poten 1 uur Z3. zo ik zal het mezelf gvd wel leren.

Daarna in het weekend weer precies gedaan wat ik moet doen zonder kracht, kreeg ik me deze week niet voor van de bank af, peter excuus. totaal nu op een kleine 18 uur deze week

Wel mijn fiets voor dit seizoen opgehaald en op gefietst, waarschijnlijk te hard zo kort na een ZZ-week, zal wel een gedeelte van de oorzaak zijn, de fiets doet het toevalleg wel erg geweldig, dat maakt het dan weer allemaal een beetje goed:)

Wat wel kei ruig was is het flimpje dat af is gekomne ter promotie vd powerman, mediavisible complimenten, we vinden het allemaal kei ruig !!, allemaal bekijken en doorsturen die handel, en bedankt: http://www.youtube.com/watch?v=TFrLlVaTZ_w of via http://www.powertainment.nl/

Volgende week POWERMAN, en het wordt mooi weer ook nog als we piet mogen geloven !

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/4/2012 - Week 15, goeie week in voorbereiding op Powerman

Gaat ie dan, maandag fantastische tourtocht gedaan, totenhugel met Geert en Anne Reintjes, en met Neiske Becks. Het was geen mooi weer, maar we hebben ons er doorheen geslagen. 170 km op de teller en 2 broodjes chocoladepast verder was de maandag voorbij.

Dinsdag met de fiets naar zwemmen, verstand op 0 zwemmen en op de terugweg 15 min gas geven en dan uitfietsen, lekker.

Woensdag 30 min lopen van 0 tot 100, daarna een uur op de baan in baarlo, en dan weer 30 min lopen van 100 terug naar 0. eerste 5 minuten na de wissel met lopen was niet echt lekker, met koude voeten, maar als je door die pijn heen bent in het toch wel lekker lopen, ook al weet ik niets meer van dat zandpad waar ik overheen ben gelopen (muv dat er tractorsporen te zien waren)

donderdag zoals gewoonlijk 1:20 zwemmen met twan, en daarna 2 uur baantraining op mijn prive-baan "de westsingel", en ik wil heagens bouw bedanken voor de mooi aangelegde parkeerplaatsen, hier kun je mooie loopscholing uitvoeren.

vrijdag heb ik mijn permanente badmuts aangemeten

zaterdag met Joris en Neiske vertrtokken om 7:15 om in overloon een tourtocht te doen, door het verschikkelijke regenweer en dito temperatuur hebben we ergens in het begin van de tourtocht gezamelijk besloten om te stoppen, erg verstandig want ik kreeg het ook erg koud "oppe kneuk". Moeite om de sleutel om te draaien van de kou etc.  s'middags ruimschoots ingehaald door een trappen/hellingtraining in horst tegen de flanken vd A73, dat is echt iets voor mij met mijn korte pootjes.

Vandaag fietsen naar venray, hard gezwommen(dat is voor mij dus eigenlijk intensief harken) en daarna met Marcel en Neiske naar duitsland gefiets, marcel haakte eerder af en toen met 2 man (of 2 vrouw, hoe zeg je dat gemixt?) verder over venlo naar Baarlo gefietst, vanaf toen was het dus wind tegen naar horst, Neiske de wind kwam dus ondanks onze berekeningen niet van opzij :). Daarna direct 45 minuten gelopen in kasteelse bossen op verschillende tempo's

Eind van de week en na invullen logboek gaat ie net over de 25 uur heen, 25:10 om precies te zijn. 60 km lopen, 9.5 zwemmen en een dikke 400 km fietsen, en nou doe ik ff niks meer.(vandaag iig, morgen begint het feest weer.

Foto van mijn permanente badmuts

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/4/2012 - als 2 veldrijders in baarlo

Afgelopen week een z-week gedaan, begonnen met lopen en kracht op maandag, disndag moest ik ivm werk vroeg beginnen en was ik later thuis. Ik dacht dat ik beter woon werk verkeer als best kon doen, dan had ik in ieder geval nog een fatsoenlijk aantal uren oppe fiets. om 4:00 uur op om 4:40 op de fiets, dan werken en uit eten, en toen weer terug naar huis, om 23:15 thuis. Onderweg terug was het een combinatie van kapot zijn en gapen, apparte ervaring. Maar toch net binnen 4 uur op en neer, das niet slecht voor in het donker fietsen.

Woensdag zoals afgesproken met Twan naar baarlo gegaan, hier was het de bedoeling om 20 minuten te lopen, een uur gas te geven op de fiets op de baan, en dan weer 20 minuten gaan lopen. Lopen ging goed, daarna wisselen naar het fietsen, ook dat ging redelijk, maar ik heb zeker een kwartier moeten wennen aan het tempo in de groep, dit lag tussen de 36 en 40 km/h. Daarna vond ik het fantastisch, alsof je een uur lang an het spelen bent op de fiets, beetje het idee dat je op de crossbaan har vroeger. Het was wel verschrikkelijk weer, regen, opspattend water, alles was zeiknat. Toen het lopen, ik kijk collega Twan aan, hij mij, en voordat ik hetzelfde wilde zeggen klonk het commentaar: "hedde geej gezeen hoe geej der oet zit" als 2 parijs roubaix finishers, we zijn toen idd nog 20 minuten gelopen, en Twan zijn auto was bijna ingesloten op het terrein van de baan in baarlo. "Jammer" genoeg was de beheerder vergeten het slot dicht te drukken en kon ie toch nog naar huis, kwestie van geluk.

Gisteren 2 uur op de MTB en 2,5 uur gelopen, in de kasteelse bossen, samen met Twan, we voelen ons bijna de enige 2 holbewoners van de kasteelse bossen, vissen let op, vanaf eind april doen we hetzelfde met jullie water!

Daarna nog met willem en vera een koppeltraining afgewerkt waar een promo van is gefilmd voor de powerman wedstrijd op 29 april, waar we alle 3 aan mee doen, www.powerman.nl een fantastisch evenement, wat zeker dit jaar erg toegankelijk is voor alle leeftijden, laten we eerlijk zijn er is toch niks leukers dan zo snel mogelijk op een afgesloten circuit door horst fietsen? voor iedereen die twijfelt, niet doen, gewoon meedoen!!

Vandaag zoals al gemeld 2 uur dood gegaan tijdens een duurloop, vanad 20 minuten hongerklop en zware poten, maar das ook een training, nu begin ik nog aan kracht training, dat maakt het totaal deze week 17 uur 20 minuten, 185 fiets, 77 lopen en 2,25 uur kracht, morgen totenhugel in duitsland, totaal ongeveer 170 km

ps ik plaats de foto's door de week vanaf nu op facebook, op een of andere manier kan ik niet meer foto's plaatsen:(

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/4/2012 - lekker een rustweek en zwemloop is niet mijn vak :)

Als ik tegenwoordig krachttraining doe begin ik eigenlijk altijd met 15 minuten touwtjespringen, ik zet dan de muziek zo hard dat ik in ieder geval dat kwartier vol hou. Mijn herrie bestaat dan uit de volgende bandjes: prodigy, soundgarden, therapy, primus, foo fighters, machine head. kortom agressieve rommel. op een of andere manier fok je jezelf op met dat soort muziek en red je dan dat saaie kwartier wel. Het lijkt volgens mij wel op spinnen. even een beeld schetsen: Piet (3 jaar) headbangend op de foo fighters, ilse (4 jaar) is mee aan het springen met een roze springtouw en Willem (7 jaar) komt heel trots vertellen dat ie 72x achter elkaar heeft gesprongen, en dit alles onder het genot van therapy? op volume 10. Buren, sorry, en ook alvast sorry voor de komende maanden.

Verder dit weekend alleen met de kinderen geweest, peggy was een weekendje weg, das een heel geregel, ik bespaar iedereen de details, maar milou en pap en mam, BEDANKT!

Vandaag zwem-loop gedaan, wel leuk, maar niet echt mijn ding. Onder het zwemmen is mijn hartslagband losgeraakt, dus toen ik begon met lopen leek het alsof ik een hartslagband had uitgesch.......en.

Vera en Willem deden het beter die hadden allebei prijs, proficiat!

Nu net terug van 2:45 fietsen, 2x dood gegaan onderweg, en met de kop in de wind terug van venlo 3/4 uur, bwaaah. volgende week voor het eerst op de baan fietsen in baarlo, met lopen vooraf en erna, samen met o.a. Twan en Joris, en volgens mij ook Judith

totaal toch 16 uur gedaan, rustweek

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/3/2012 - doel 1, venloop in een vet pr. DONE, op naar de powerman

Week voor de Venloop, wat verkouden en wat last van de buik en zo, wel redelijk kunnen trainen.

Vandaag naar Venlo gefietst met mijn onerhand redelijk trouwe compaan Twan, en we weten beide wat voor idee je hebt als je dan weer Venlo in fietst: "waarom doe ik dit, kan ik niet gewoon een medaille kopen en de hele middag in het park op het gras liggen,?" niet dus

s'morgens hadden Willem en Vera al een 1 km kids-run meegelopen, ging erg goed, en kwamen met een vet verdiende medaille thuis. Ze lopen in ieder geval een snellere km tijd dan ik s'middags doe (willem 4:12 en Vera 4:02 op de km)

Ja, en dan ben je toch wel een beetje zenuwachtig aan de start, sta je ineens in een startvak onder de 1:30 tussen allemaal mensen die dit de normaalste zaak van de wereld vinden. toch wel imponerend.

Kort wedstrijd verslag: 1e 5 km gingen volgens plan in 4:05 per km, 2e 5 km gingen in 4:00 per km, 3e 5 km gingen in 4:00, de 4e 5 km gingen in 3:50 en het laatste stukje ging met buikpijn en snot voor de ogen ook zo snel als het maar kon, eindresultaat: 1:25:03, tadaaaaaaa.

Dat is een verbetering van 4,5 minuten op mijn PR, en voor de Venloop een verbetering van 5,5 minuten!

Daarna nog lekker op het gras gelegen in het park in venlo, hele family was ook nog gekomen dus het was gezellig. Daarna naar huis gefietst met Twan (wie anders) en Zus petra die haar 1e 10 km wedstrijd heeft uitgelopen, complimenten!!!!!

Ik mag Peggy weer bedanken voor al het geregel vandaag, ik vond het erg leuk.

Volgende week een rustweek, en op naar de powerman, de vooruitzichten zijn vanaf de Venloop in ieder geval goed.

Schrijvend vanaf een tuinstoel met een fantastisch zonnetje hebben we het nog niet zo slecht, wel?

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/3/2012 - week ZZ afgemaakt, uren maken de man

Omdat het een ZZ week was en het deze week weer wat beter weer is geworden ben ik maar weer een keer op de fiets naar het werk gereden, dat hebben we geweten. Ik zat opm 4:40 s'morgens op de fiets richting Eindhoven, waar ik mo 6:40 naar binnen reed om te gaan douchen.

shit.... lamp kapot van de doucheruimte, dan maar de andere doucheruimte gebruiken, damned hier was de afvoer niet meer goed van, maar dat merk je te laat, na het douchen als je staat te klooien om je normale kleren weer aan te krijgen in ongeveer 1,5 cm water, goeie balansoefening.

Op de terugweg had ik tegenwind vanaf eindhoven tot...........horst, maar ja we moeten toch thuis komen dus verstand op 0 en maar blijven trappen, thuisgekomen meteen gevolgd door 1 uur zone 2 lopen, man wat is een glas cola daarna toch lekker!

Dit weekend eigenlijk de gehele dagen met sport bezig geweest, zaterdag lekker gelopen in de schaak, en vandaag1 uur zwemmen, 4 uur fietsen, meteen gevolgd door 1:15 fartlek, nou ja fartlek, ik zoek uit bittere noodzaak maar zwaar terrein op (viaduct/reuksberg motorcrossbaan etc. waar de hartslag vanzelf wel op hol slaat, want veel puf om nog eens lekker gas te geven had ik niet meer.

in totaal 8.5 km zwemmen, 300 km fietsen, 81.5 km lopen en 45 min kracht, totaal 24 uur en 25 minuten, das genoeg dacht ik zo!

Volgende week de venloop waar ik een PR wil lopen, dus onder de 1:29:22. Dit in voorbereiding voor o.a. de Powerman in Horst. Altijd een leuke wedstrijd, en de enige mogelijkheid om op je fiets zo hard als je kunt door het centrum van je eigen dorp te rijden. www.powerman.nl

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/3/2012 - Week 10 voorbij, rustweek heet dat

Deze week een verdiende rustweek gehad, wel goed uitgerust om volgende week er weer vol tegen aan te gaan in een ZZ week. op een of andere manier maak ik makkelijk uren, want ik heb er toch 16:45 uur gemaakt afgelopen week.

Maar goed, de week bestond uit gepraat over rode bieten sap, 0:59:68 looptijd, eerste fatsoenlijke interval boven de 35 km per uur. en een extra rustdag op donderdag.

Het viel me gisteren wel op dat je tijdens het fietsen veel molens tegen komt: meterik, herungen, hinsbeck, venlo.

En als je alle windmolens erbij neemt fiets  je in duitsland eigenlijk van molen naar molen, maar dit vind ik niet zo erg want elke afleiding kan ik in hinsbeck en herungen wel gebruiken heuvel op......

in totaal nu 245 km fietsen, 5 km zwemmen, 34 km lopen en 1,5 uur kracht gedaan.

Leuk aan deze week was het zien van die 2 van ons die een eerste wielrenfietje kregen, en hier voorzichtig de eerste meters op maken. Willem is dus al een keer tegen het asfalt gevlogen en Vera kreeg ineens in de gaten dat als je gas geeft op zo'n fiets, het een stuk harder gaat dan op een normale fiets. na een kwartier heb ik heel vaak "RUSTIG" geroepen, en toen willem opstapte en wat later het 2e pedaal vond (en dus midden op de weg staat) kreeg ik het ook een bietje benauwd.....

Volgende week weer een keer goed gas geven en dan nog een week voor de Venloop. de ideeen zijn er al weer. Allemaal tot 1 km voor het einde achter John aan lopen, petra hazen naar onder het uur, etc etc.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/3/2012 - lekkere week met mooie afluiting

Deze week lekker getraind, ondanks dat ik eg veel en vroeg heb gewerkt alles redelijk goed kunnen doen, alleen kracht valt er dan af. (sorry peter)volgende week in de rust week wel weer volledige kracht doen.

Vrijdagavond nog naar het sportgala in Horst geweest, erg leuk om te zien hoe sportend Horst echt sportend Horst is. Op het moment dat er op muziek meegedaan moet worden haken ze af, haha (geintje, maar wel waar) Wel goed georganiseerd met een goed filmpje per genomineerde, zag er erg gelikt uit. Erg goed talent vanuit de paardensport, prachtig figuur! 

Volgend jaar weer een gala....?

Zatedag meegedaan aan de spinning marathon voor tour for life, dat doe ik eigenlijk nooit maar wel leuk om een keer te doen. was ook voor het goede doel dus dan is het dubbel leuk. leuke mix van peelrunner/twc/atv en noem verder maar op wat voor soort mensen, kom je niet vaak tegen. Volgens mij was het financieel doel gehaald dus proficiat mannen.

Bijkomend ding is dat je dat blijkbaar in een ruimte doet met een spiegelwand, en dan zie je jezelf een keer zweten. voordeel is dat ook ik wel ijdel ben en dan kun je een keer zien of je afgetraind aan het worden bent, ik heb mezelf dus een schouderklopje gegeven (joris houben ook, thanks / twan keijsers niet, niet anders verwacht:)). Om de opmerkingen voor te zijn, ik denk dat iedereen die langs een kas of grote winkel loopt er ook in kijkt om te zien of het allemaal mee door kan wat er weerspiegelt. Dus voor mensen die in de winkel werken, wij kijken niet naar jullie, maar naar ons zelf!

Vandaag een mooie afsluiting, eerst naar venray oppe fiets, daar zwemmen, toen samen met johan vaars naar venlo gefietst (petra en bart nog ergens voorbij gekomen), berden voorjaarsloop gedaan en weer terug naar horst gefietst.

Berden voorjaarsloop heb ik vooraf mezelf voorgehouden om in te delen in 3 delen: 1e 5 km 4:05 per km, 2e 5 km 4:00 per km en de laatste 5 km in 3:55 per km. letterlijk zo gezegd zo gedaan, ik heb op mijn horloge alleen hartslag en km tijd stan, dus ik wist mijn totaaltijd pas op de streep, 1:00:08, acht seconden afwijking op 15 km, volledig volgens plan vlak gelopen dus!

Ook leuk aan de berden voorjaarsloop is het stuk heen en weer langs het kerkhof in venlo. dan kijk je tegen de koppen aan die net zoveel pijn hebben als jezelf, mooi om te zien!

volgende week een rustweek, dat betekend voor mij 10-12 uur denk ik nu. weektotaal deze week 16 uur 20 minuten. geen foto vd week deze week, maak zelf maar een mooie tekening, verloot ik een appel uit de inzendingen

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/2/2012 - triathlon, dat doe je met 6 personen ?!

Dan beslis je samen om een hele triathlon te doen, samen ?

Ja samen, klint voordat je er aan begint een beetje raar, want je sport immers toch alleen? Ook dat klopt, maar alles er omheen wordt door het hele gezin geregeld, behalve door mijn persoon. een paar voorbeelden: Vera en Willem doen mee aan een paar loopwedstrijdjes waar ik ook aan mee doe, dan zou het logisch zijn dat ik ze mee neem......... maar ik fiets heen en terug, dat haal ik niet met vera en willem, dus mag mijn vrouw dit regelen.

Een ander voorbeeld is dat ik op maandag, dinsdag en donderdag als ik van het werk thuis kom gelijk weer ga sporten, en dus geen hol uitvoer thuis. want op het moment dat ik thuis ben, ben ik te moe om iets te doen.

Daarom zal ik dit ook niet elk jaar doen, de jongste vraagt nu namelijk al elke keer als ik thuis kom,"papa wat gadde doon, fietse of renne?"

Ook kijkt er bij ons in huis niemand raar op als er een wielrenfiets in de kamer staat, of iemand krachtoefeningen op de vloer voor de tv aan het doen is.

DAAROM beslis je samen om dit te doen, en weet ik zeker dat dit zonder de steun van mijn gezin niet mogelijk zou zijn. Bedankt zeggen is dan ook weer raar, omdat het uiteindelijke finishen net zoveel door het thuisfront is verdient. ik hoef het alleen maar te doen.

Voor de mensen die dit vaag vinden, eerst zelf proberen

Voor de rest heb ik deze week lekker ZZ kunnen trainen, 23,5 uur vooral lopen en fietsen. een een beetje carnaval.

Foto van de week zijn mijn atributen voor kracht-training. het ziet er niet uit als ik er mee bezig ben, maar het werkt wel.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/2/2012 - week 5 voorbij, grieperig, koud, maar met een goed einde

Deze week begon dramatisch, met de overblijfselen van een griep liggen stoeien, maar vanaf woensdag toch weer op niveau kunnen lopen. Donderdag voor de eerste keer met techniek paddles gezwommen, dat is toch wel lastiger dan met normale paddles, je kunt niet corrigeren met je hand dus moet je je hand wel goed door het water halen (af en toe wel irritant, ook volgens Twan).

Na het zwemmen op donderdag nog een heuveltraining gedaan, en de winder is er weer hoor...... als je echt gas geeft koel je hard af door het bevriezend zweet, dat was ook nieuw voor me dus we hebben een z3 z2 afwisselend gedaan.

zataerdag eerst 2 uur oppe mtb, en thuis gekomen eerst 5 minuten naar mijn handen gekeken, met zo'n van pijn vertrokken gezicht, bwaa. het was ook wel avontuurlijk dat mijn freeweel van de mtb bevroren was, dus als ik terugtrapte en dan weer wou aanzetten trapte ik in het ledige, na een paar tellen stil staan ging het dan weer goed. erg bevorderlijk voor de vloekwoorden die je dan ter plekke over je fiets verzint. S'middags ging SUPER met lopen, ik kan er geen ander woord voor verzinnen, alleen is mijn richtingsgevoel bij loopoefeningen met gesloten ogen nog steeds erg slecht (en dat zal zo wel blijven). 's avonds nog kracht gedaan, en daarna naar een feestje voor 25 jaar jubilarissen van de triathlon vereniging venray. Wel veel respect hoor, normaal ben je bij 25 jaar lid vaak al in bezit van een rollator, deze drie doen nog allemaal volop mee !!

en vanmorgen was het veul te koud om buiten te fietsen dus in chronlogische volgorde: 1 uur zwemmen, daarna 2 uur oppe tacx, daarna 1:15 lopen (fartlek), daarna gezin en zo, daarna weer 2 uur tacx. en nu dit nog ff schrijven. Al met al toch een goede week met in totaal een dikke 22 uur trainen. (8,8 zwem, 244 fiets, 78 lopen, 0:45 kracht). gezin en zo,.....................daar zou ik het ook eens een keer over kunnen hebben: next week?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

logboek voorbereiding IRONMAN frankfurt 2012

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
IM frankfurt

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer