Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vertaalbureau Spaans

Spaanse taal wereldwijd

09:33, 29/4/2011 .. 0 comments .. Link
Op deze vertaalbureau Spaans blog willen we u op de hoogte houden van interessante nieuwtjes en weetjes met betrekking tot de Spaanse taal en de Spaanse cultuur.
De Spaanse taal wordt maar liefst in 21 landen als officiële taal gesproken. Het land met het meeste aantal Spaanstaligen is echter niet Spanje maar Mexico. In Mexico waren in 2008 meer dan 107 miljoen inwoners waarvan het grootste deel spaans als voertaal heeft. In landen zoals Mexico zijn er naast Spaans ook nog andere officiële talen zoals de indianentalen zoals Guaraní of Maya. In Spanje zelf waren er in 2008 rond de 45 miljoen inwoners. In Spanje worden naast Spaans ook Baskisch, Catalaans, Aranees, Aragonees, Asturisch en Baskisch gesproken.

Naast Mexico en Spanje wordt Spaans ook in de volgende landen gesproken: Argentinië, Peru, Colombia, Chili, Venezuela, Ecuador, Guatemala, Cuba, Dominicaanse Republiek, Honduras, Bolivia, Paraguay, El Salvador, Nicaragua, Puerto Rico, Uruguay, Costa Rica, Equatoriaal Guinea en Panama.
Bij de meeste van de bovengenoemde landen is Spaans de enige officiële taal. Zoals eerder genoemd Mexico, maar ook landen als Peru en Bolivia hebben nog tweede en zelfs derde officiële talen.
Ook in de Verenigde Staten zijn het aantal Spaanstaligen in grote getalen aanwezig. Vele immigranten in de V.S. stammen af van de Spaans-Mexicaanse bevolking, in de Amerikaanse staat New Mexico wordt Spaans zelfs als officiële taal erkend. In Marokko, Brazilie, Belize, Guyana, de Nederlandse Antillen, de Westelijke Sahara en de Filippijnen zijn nog aanzienlijke Spaanstalige gemeenschappen.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Vertaalbureau Spaans
Vertaalbureau Duits Nederlands
Vertaalbureau Blog
Linkbuilding
Internetmarketing

Categories


Recent Entries

Spaanse taal wereldwijd

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer