Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
katholiek geloof Home | Profile | Archives | Friends
Voor mijn eindwerk ben, heb ik verschillende onderzoeksvragen omtrent geloof bij jongeren, graag had ik ook jullie mening hieromtrent geweten!

jongeren en katholiek geloof28/1/2009

Vele jongeren beweren te geloven in iets, maar als je de vraag stelt naar wat, blijft men eerder vaag. Het woord God is eerder taboe geworden, jongeren zeggen wel te geloven, maar als men God zegt, klapt men meestal dicht.

Als men kijkt naar andere godsdiensten rondom ons lijkt dit probleem toch niet op te duiken. Er zijn vele jongeren die geloven in hun God, bijvoorbeeld moslims. Deze jongeren houden goed vast aan de principes van hun geloof, velen vasten  bijvoorbeeld zelfs. Bij de katholieke jongeren is dat volgens mij ondenkbaar.

Ik vraag me echt af hoe dit komt, is het katholieke geloof niet interessant genoeg voor onze jongeren of ligt het aan de opvoeding en sterke tradities?

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De katholieke kerk en belangrijke gebeurtenissen28/1/2009

De katholieke kerken lopen langzaamaan leeg, er treedt overal vergrijzing op. De jongere generatie gaat zelden naar de kerk en beweert niet in een God te geloven. Wel opmerkelijk is dat vele van deze jonge mensen wel beroep doen op de kerk bij belangrijke gebeurtenissen. Vele mensen willen hun kind laten dopen en vormen. Bij een sterfgeval doen de meeste mensen ook een beroep op de katholieke kerk. Ik vind dit zeer hypocriet, als je enkel de kerk nodig hebt op deze momenten, kan je evengoed deze moment anders invullen, zonder de kerk daarbij te betrekken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer