Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vilten! Wat een mogelijkheden!

24/6/2012 - wandkleed

Vandaag ViltKontaktdag bij Tine. In het wijde boerenland in een open boerenschuur. Het was slecht weer maar wij stonden droog. Er waren veel verschillende vachten bij elkaar. Ik had mijn Alpaca meegenomen om uit te delen, er waren veel Ouessantvachten, een Racka, een Gotlandpels en diverse onduidelijke vachten. Iedereen toog aan het werk. Ik heb van 3 soorten wol een wandkleed gemaakt. Het is nog niet af. Nu ben ik zo moe dat ik zelfs de namen van de vachten niet meer weet!
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/6/2012 - Kleine kindertjes

Vanmiddag had ik 6 kleuters in mijn atelier om een afscheidskadootje te vilten voor hun juffie. We gingen lapjes vilten die ik ga samenvoegen tot een dekentje voor in het poppenhuis in de klas. En wat deden ze hun best, ik vind dat altijd weer ontroerend om te zien. En wat maakten ze een kleurrijk werk, de ouders die erbij waren trouwens ook. Het wordt vast een mooi dekentje.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/6/2012 - Devon and Cornwall longwool sheep - Project

Ik kreeg een doosje met wol over de post en de eerste verrassing was de mot die eruit vloog. Oeps, ik was gelukkig niet in mijn atelier...Het is hele stugge, harde, dikke wol met lange lokken. Wel tot 20 centimeter. Als je zo'n mooie lok in je  handen hebt doet  het je denken aan de baard van Sinterklaas. De wol zit goed stevig in elkaar en al helemaal bij de uiteinden.

Ik heb de kaardemolen gepakt en ben gaan kaarden. Maar dat viel niet mee. De machine wil de wol eigenlijk niet pakken en het duurt lang voor je een vlies hebt. En het werd ook een onregelmatig vlies. Hmmm, hier zie ik geen tapijt van komen. Tijd om het internet op te gaan. Ik speurde het net af naar mensen die iets met dit schaap hebben en stelde hen vragen over de vilteigenschappen van dit schaap.

En ik kreeg antwoord! Varierend van ; 'hier kun je heel goed mee vilten' tot 'Devon en Cornwall is altijd moeilijk'. Nou, zie daar maar eens wijs uit te worden. Afgelopen week dus maar zelf proeflapjes van 30x30 gaan maken. een van de gekaarde wol. Ging best aardig maar het resultaat is niet opzienbarend.

En 1 lapje met lokken op een ondergrond van grijze merino. Dan kan ik goed zien wat de wol doet. Het lapje met de lokken is mooi geworden vind ik zelf. Misschien als ik de krullen inpak, dat ze dan nog mooier intact blijven. Ik zal proberen een foto te publiceren! Maar van dit  krullenlapje zou ik geen tapijt willen, dat wordt wel erg hoogpolig.  Maar voor een wandkleed is het wel weer erg mooi. Niet alle krullen worden trouwens wit, sommige blijven een beetje gelig.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/6/2012 - Alpaca

Zo, wat stinkt dat  zo'n Alpaca uit de ruwe vacht vilten. Bah, heel anders dan een vies schaap. Maar dat zal wel komen omdat ik het niet gewend ben wellicht. Ik legde een patroon van dikke plukken bruine, zwarte en witte wol door elkaar en ben dat gaan vilten. Ik moest wel hard werken maar uiteindelijk ging het goed krimpen. Maar het gekke is dat er stukjes zijn die helemaal niet gevilt zijn....

Een volgend keer ga ik dunner leggen, kijken wat er dan gebeurt. Nieuwe wol is altijd weer een nieuwe zoektocht naar de eigenschappen. Leuk, maar de tijd he....

Ik heb ook Alpaca gekaard; nou een grotere tegenstelling met de Devon en Cornwall is er bijna niet. De machine pakt het zo gemakkelijk!

Op de regiodag zal ik de Alpaca die ik over heb meenemen voor de andere dames, zullen ze leuk vinden.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

19/6/2012 - Alpaca

Afgelopen zaterdag kon ik met de kinderen 's middags komen kijken naar het scheren van Alpaca's bij de schoonzus van mijn schoonzus. Ik moest mijn dochter bij de scouting ophalen uit het Loetbos maar na veel heen en weer gerace met de auto waren we precies op tijd. Het zeil lag al op het gras en ze waren net bezig de eerste alpaca uit zijn hok te halen. Dat gaat overigens niet zachtzinnig!

Ik mocht wat wol komen ophalen, van ieder dier kreeg ik de wol van de rug - het mooiste deel.  Het was ook verrassend want ze hadden een witte, een zwarte en twee bruine dieren. 3 kleuren! Zaterdagavond wilde ik al naar mijn atelier om deze wol uit te proberen maar helaas kwam mijn echtgenoot pas om 19.30 uur uit zijn werk....nu ga ik er morgen mee vilten. Ik ben heel benieuwd, het is superzacht. Zou het goed hechten? Moet er merinowol bij? Hoe krimpt het, zou het snel gaan of moet ik morgen hard werken om het te laten krimpen? Vragen waar ik morgen een antwoord op weet...

Morgen kan ik trouwens onafgebroken vilten tot 14.00 uur omdat manlief lekker thuis is en de kinderen uit school ga halen; ik denk dat ik om 8 uur op de fiets zit!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

19/6/2012 - Devon and Cornwall longwool sheep - Project

Ik ben vorige week gebeld door Sjoerd uit de omgeving van Nijmegen. Hij heeft twee vachten van een Devon and Cornwall longwool schaap en zijn vrouw en hij willen een tapijt hiervan vilten. Zij zoeken daarbij hulp en kwamen bij het ViltPaleis uit. We kletsten wat heen en weer over vilten, de zeldzaamheid van deze schapen, het wassen van vieze wol, het tapijt enne....hij zou het met zijn vrouw overleggen.....enne dan zou hij terugbellen - of niet natuurlijk....

En hij belde niet terug, althans niet snel genoeg voor mij! Ik werd namelijk steeds enthousiaster over dit tapijt. Het leek en lijkt mij een leuk project en ik wilde er eigenlijk wel bij betrokken zijn. Dus had ik een plannetje met gesloten beurzen bedacht....ik zou hen een dag komen helpen in ruil voor lokken van de vacht van volgend jaar. Ik belde hem op met dit idee en ze waren direct enthousiast dus we hadden een deal!

Ik heb gevraagd om een doosje van de wol zodat ik kan gaan experimenteren....nou, dat heb ik geweten...maar daarover vandeweek meer.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

19/6/2012 - Bed and Breakfast!

Eind november ga ik een driedaagse viltcursus volgen bij Wolwerkplaatsmoederaarde in Sittard. Shiboritechnieken in vilt, ik ben erg benieuwd; ook om een keer les van Annemie te krijgen. Ik heb net gebeld voor een Bed and Breakfast ergens daar in de buurt. Wat een voorpret alweer, ik kijk er naar uit!
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

17/6/2012 - Vaderdag!

Vandaag vaderdag!  De kinderen hadden de kamer mooi versierd met ballonnen en slingers en zelfs de bank was bedekt met de Nederlandse vlag! Maar vaderdag of niet...na het eten als een speer naar mijn atelier, lekker vilten!

Er lag nog een project van vorige week op mij te wachten. Ik had een leren tas gekocht met een lelijke klep, althans dat vind ik. Nu heb ik een nieuwe klep gevilt van Gotland gekaarde wol en losse Gotlandkrullen. Die kunnen nog behoorlijk in kleur verschillen, van lichtgrijs tot donkergrijs. Mooi! De lap is af, nu moet hij nog op de tas gezet gaan worden...even langs de schoenmaker denk ik.

Daarna alle spullen gepakt voor mijn viltles aan de kinderen van de Brede School in Gouda. We gaan morgen stenen vilten om een stuk schuimrubber heen. Wat een gedoe om dat schuimrubber met een broodmes in stukken te zagen zeg.  Ik ben benieuwd hoe ze het vinden, ik deed het op de Brede School nog niet eerder. Vorige week maakten we bloemen en de kinderen die voor de tweede keer de lessencyclus volgen mogen een dubbele bloem maken. Wat deden ze vorige week hun best om de twee bloemkelken aan elkaar te vilten, het was ontroerend om te zien. Maar helaas, bij 1 kind lieten ze toch los zag ik vanmiddag. Dus gauw de viltnaald gepakt en EHBVO toegepast (Eerste hulp bij ViltOngelukken noemen we dat).

Gister heb ik mijn weblog aangemaakt maar de tekst die ik zo enthousiast had geschreven is toch mooi verdwenen, vanavond even opnieuw!

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Ik schrijf hier de dingen op die ik meemaak in de wereld van het vilten

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer