Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Visavonturen van Stefan

Schrik van m'n leven!

01:30, 10/12/2012 .. 0 comments .. Link
Vanavond wezen vissen bij de Hoge Fronten. Dit zijn een aantal wallen/muren waaronder een complex en kilometers lang tunnelstelsel loopt. Al dit is gebouwd in de jaren 1700 nogwat ter verdediging van de stad en hier hebben dan ook de nodige veldslagen plaatsgevonden. Maar genoeg historisch geleuter, het gaat om het vissen! Ik zat al enige tijd zonder een beet gezien te hebben en ondertussen waren mijn handen zo ongeveer er af gevroren. Dit heeft me doen besluiten om te verkassen. Na een heel eind langs de wal te hebben gelopen had ik een mooi beschut plekje gevonden en al snel lag mijn lijn in het water. Nu was er bij die stek een ingang naar het tunnelstelsel achter me en aangezien ik een nogal rare gedachtengang heb (waarschijnlijk wat teveel horrorfilms gekeken) duurde het niet lang voordat allerlei gedachten over de gruwelijkheden en moorden enz. wat zich daar hebben afgespeeld door mijn hoofd begonnen te spoken. Ik probeerde er niet teveel aandacht aan te besteden en me te concentreren op het vissen. Dit ging verder prima totdat ik allerlei geschuifel en gerammel uit de tunnel hoorde komen! Normaal allemaal niet zo erg maar als je daar in het pikkedonker zit met als enige licht een zielige gloed van een breeklichtje wordt het er niet leuker op. Terwijl ik me omdraaide om te kijken zag ik een aantal lichtflitsen in de tunnel. Ik wist ff hiet wat ik hiermee aan moest totdat er ineens een gestalte in de ingang stond! Ik flikkerde bijna van m'n krukje af van schrik! Toen de schrik enigsinds gezakt was heb ik mijn zaklamp op de ingang gericht en daar bleek een in het roze gekleed figuur te staan. Bleek een dakloos iemand te zijn die aan de andere kant van de tunnel zijn tent had opstaan. Na een kort praatje gemaakt te hebben werd ik uitgenodigd in de tunnel en na een korte tocht door de smalle en lage tunnel kwamen we bij een grotere ruimte waar een lekker vuurtje brandde. Hier kreeg ik een bak koffie aangeboden en hier heb ik ook dankbaar gebruik van gemaakt met deze kou! Uiteindelijk is er van vissen niet veel meer gekomen maar ik heb wel lekker bij het vuur met een bak koffie kunnen opwarmen!

Ongeluksdag

22:25, 7/12/2012 .. 0 comments .. Link
Vandaag was echt zo'n dag dat alles fout lijkt te gaan. Ik had een mooie nieuwe snoekbaarsdobber en een aantal stalen onderlijnen aangeschaft en ik kon niet wachten om deze te water te laten. Na alles voorbereid te hebben stond ik al snel langs het water. Het eerste wat ik dan altijd doe is peilen om te zorgen dat de dobber op de juiste diepte staat. Hier begon het gedonder al, ik gooi de hengel uit en ik wil weer inhalen om de dobber te verstellen, blijkt dat ik vast zit aan de bodem. Na wat gerommel en getrek komt het er op neer dat ik alles kapot moet trekken. Uiteraard breekt de lijn boven de dobber, wat resulteerde in een dobber die mooi op de stroom wegdreef! Ik kon hem nog zeker een half uur nakijken! Nadat ik alles nieuw er aan geknoopt had (wat geen pretje is met ijskoud handen) de hengel weer ingegooid en maar ff een sigaretje gerookt tegen de ergernis. De hele avond zitten wachten maar helaas geen vis gezien. Tot overmaat van ramp ben ik tijdens het opruimen op een of andere manier te dicht bij de kant gaan staan wat resulteerde in een natte rechtervoet (inc. schoen en sok). Is toch wel koud zo'n doorweekte shoen in de winter! Wat het verhaal nog compleet maakt is het volgende: bij thuiskomst doe ik altijd gelijk mijn overgebleven aas in de diepvries en dit keer had ik de hengel tegen het keukenkastje staan. Bij het openen van de vriezer stootte ik met de deur tegen mijn hengel, welke met een sierlijke boog niet te zacht de tegels ging bekijken. Dit resulteerde in een gebroken hengeloog. Geluk bij een ongeluk heb ik de nog kunnen repareren maar blij was ik er niet mee! Waar ik wel blij om ben is dat deze dag voorbij is!

Lekker stukje vis!

01:00, 18/11/2012 .. 0 comments .. Link
Zo, mijn eerste stukje! Vandaag de hele avond op snoekbaars gevist bij de sluis zonder ook maar een beet gezien te hebben. Daarop had ik besloten om de laatste paar uur onder de Noorderbrug te proberen, dit levert vaak nog een vis op. Bij aankomst op de stek zag ik een berg spullen liggen, waaronder wat slaapzakken en iets wat leek op een oude matras. Hier heb ik verder geen aandacht aan besteed en ik heb dan ook gewoon mijn hengel ingegooid en ben gaan zitten wachten. Na een goed half uur hoor ik een hoop geroezemoes achter me, blijken 2 personen zich geinstalleerd te hebben met daarbij een mooi kampvuur. Ik ben uiteraard altijd in voor een praatje dus het duurde niet lang voor dat ik bij hun rond het vuur zat. De 2 lieten mij weten dat ze al meer als een jaar dakloos waren en echt moesten overleven door te bedelen. Tijden het gesprek kreeg ik een mooie beet en al snel had ik een mooie snoekbaars van 78cm op de kan liggen. Normaal ben ik echt 100% voor het terugzetten van alle vis maar door het verhaal van de daklozen had ik zo'n medelijden gekregen dat ik hier echt iets aan moest doen. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het is om 2 of 3 dagen niks te eten! Het kwam er dus op neer dat ik de snoekbaars ter plekke heb gefileerd en deze voor hun, met behulp van wat takken, heb klaar gemaakt boven het vuur. De vis werd met smaak op gepeuzeld en de dank was dan ook groot! Het gaat echt tegen mijn principes in om vis te doden maar in dit geval ben ik met een goed gevoel in de auto gestapt en naar huis gegaan!

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Schrik van m'n leven!
Ongeluksdag
Lekker stukje vis!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer