Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Visions Home | Profile | Archives | Friends

3% norm26/4/2012

Beste Lezer,

Politiek triggert soms om woorden op te schrijven, die misschien nog niet eens door derden gelezen worden maar toch interessante gedachten kunnen zijn.
De 3% norm die vandaag wordt besproken en de vraag luidt of aan deze norm voldaan moet worden is een vraag die de toekomst kan vormen.
In een economie met verworvenheden die gefinancierd worden met bevolkingsgroei en economische groei is het niet verkoopbaar een hoge staatschuld ook nog eens bij een in verhouding kleiner wordende beroepsbevolking neer te leggen. De kosten van de toekomstige zorg van de generaties die op dit moment nog kunnen profiteren van alle alle ditjes en datjes die door politieke sinterklazen aan deze generaties zijn beloofd zijn een toekomstig hangijzer om de nekken van de dertigers, twintigers, tiener, nullers en minnullers van onze samenleving.

Ik wil een voorspelling doen als partijen grote sommen geld uit blijven geven zonder aan solide begrotingseisen te voldoen. Ik voorspel een clash tussen jong en oud. Ouderen die electoraal gezien alles toe kunnen eigenen maar daarmee jongeren wegjagen. Wat blijft in Nederland is een laagopgeleide groep werkenden die uitgemolken en lamgeslagen is en die niet de kans hebben zich te begeven naar andere oorden waar zij wel een stem hebben en een toekomst. Hoger opgegeleiden zijn vertrokken naar Oosterse, Zuid-Amerikaanse of zelfs Afrikaanse oorden.

De drie procentsnorm is niet alleen een eis maar ook echt een bovengrens want zelfs drie procent per jaar is een te hoge uitgave met een toekomstbeeld waar we naartoe gaan. Het is ronduit crimineel. Men vraagt dan waar is de solidariteit gebleven, dat is een goede vraag alleen met een ander antwoord dan men wil horen. De solidariteit is inderdaad weg richting nieuwe generaties.

Ik hoop dat drie procent gehaald wordt, want Nederland is een prettig land om in te wonen, maar er zijn grenzen.

Groetjes.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer