Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Een dag geen vlees, dat mag!


Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren dat opgegeten kan worden. In een bredere betekenis omvat het alle dierlijke (met uitzondering van vis) en soms menselijke weefsels inclusief de organen. Afhankelijk van de cultuur worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, varkens, mensen, apen en andere "oerwoud-dieren". Mensen die, doorgaans om principiŽle redenen, geen vlees eten noemt men vegetariŽrs.

Home | My Profile | Archives | Friends

Een dag geen vlees, dat mag!

Posted at 20:47 on 13/6/2011

Eet vleesloos

Eet vleesloos Hoe betoverend vlees ook kan smaken, de productie ervan spreekt nauwelijks tot de verbeelding. Zo is het welzijn van de dieren nog steeds in het geding en veroorzaakt de veeteelt een zeer hoge uitstoot van broeikasgassen. Je kunt ook vleesloos door het leven.

'Nothing will benefit human health and increase chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet', aldus Albert Einstein. Hoor wie het zegt.

Een kilo rundvlees veroorzaakt meer CO2-uitstoot en andere vervuiling dan wanneer je drie uur met de auto rondrijdt, terwijl alle lichten thuis nog aan staan. De veehouderij is verantwoordelijk voor 18 procent van alle uitstoot, terwijl het aandeel van de transportsector 14 procent bedraagt. Dat komt met name door methaan en lachgas in mest. Dat zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2. Bovendien wordt bij de productie van vlees nog steeds onvoldoende rekening gehouden met het welzijn van varkens, koeien en kippen.  

Genoeg redenen om vleesloos of vegetarisch te eten. Vegetariërs eten over het algemeen geen vlees, vis en gevogelte. Uiteraard zijn er allerlei varianten mogelijk. Dat hangt ervan af hoe principieel je wilt zijn.

Voldoende studies wijzen erop dat een vegetarische levenswijze gezond is. Zo compenseer je de eiwitten die je zou mislopen door geen te vlees eten eenvoudig door het consumeren van zilvervliesrijst, tofu een plak kaas of een glas melk.

Inmiddels zijn in de meeste supermarkten talloze vleesvervangers vol noodzakelijke voedingsstoffen voorradig, zoals Quorn, Tival en tofu. De bereiding van gerechten uit deze sojaproducten kost echter wel meer energie dan de productie van een gewone karbonade.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Vleesloos recept2!

Posted at 20:44 on 13/6/2011

Pasteibakjes met spinazieragout Gebruikers opties

Bereidingstijd:
0-10 minuten
Gang:
Tussengerecht
Keuken:
Vegetarische keuken
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Tussengerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 2 personen

450 g diepvriesspinazie
1 gesnipperd ui
1/2 bakjes champignons
4 pasteibakjes [of zelf maken van bladerdeegplakjes]
scheutje room
25 g boter
25 g bloem
2 1/2 dl melk
100 g danisch blue

Voorbereiding

Laat de spinazie ontdooien.

Verwarm de oven voor en verwarm de pasteibakjes volgens aanwijzing

Bereidingswijze

Bak een uitje in de pan. Bak champies max. 4 min. mee.

Smelt de boter in een pan. Bak bloem even mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en maak een gladde roux. Voeg verkruimelde kaas scheutje room toe. Voeg ui, champies en spinazies aan de kaassaus toe. Vul de pasteibakjes met de spinazieragout.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Vleesloos recept!

Posted at 20:42 on 13/6/2011

Lasagne met broccoli en kruidenkaassaus 

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Vegetarische keuken
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Ovenschotel
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr. broccoli
2 uien
1 bakje champignons
45 gr. boter
1 teentje knoflook
1 tl kruidenbouillonpoeder
1 tl paprikapoeder
1,5 tl basilicum
1 el tomatenketchup
versgemalen peper
4 stevige tomaten
225 gr. magere kwark
200 gr. geraspte oude kaas
12 plakken voorgekookte lasagne
3 el bloem
3,5 dl melk
150 gr. verse roomkaas met kruiden

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Broccoli in roosjes/plakjes verdelen en ca. 5 min. koken. Afgieten. Uien snipperen, champignons in plakjes snijden. In koekepan 1 el boter verhitten. Ui ca. 3 min. fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 5 min. meebakken tot vocht verdampt is. Erdoor roeren: bouillonpoeder, paprikapoeder, 1/2 tl basilicum en tomatenketchup. Peper erboven malen. Tomaten in plakjes snijden. In kom doen: kwark, geraspte kaas en peper. Door elkaar roeren. Ovenschaal (inh. 3 l) goed invetten. Op bodem helft van tomaat rangschikken. Peper erboven malen. Bestrooien met 1/2 tl basilicum. Afdekken met 6 plakken lasagne. Kwarkmengsel erover verdelen. Broccoli erover verdelen. Champignonmengsel erover verdelen, 6 plakken lasagne erover verdelen. Rest van tomaat erop rangschikken. Bestrooien met peper en 1/2 tl basilicum. In pan 2 el boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot dikke gebonden saus. Roomkaas toevoegen en al roerende smelten. Over tomaat schenken. In midden van oven lasagneschotel in ca. 40 min. gaar en goudbruin laten worden.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer