Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Vlekwerk

Description

Columns met een actuele en humoristische inslag.


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Ontspoord

 

Afgelopen vrijdag moest ik met de trein reizen en kreeg prompt een melding via mijn mobiel dat de treinen volgens de normale dienstregeling zouden rijden. Een unicum wat bij de ingang van het station gevierd werd, door het uitdelen van blauw gele NS gebakjes. Het perron was versierd met dezelfde kleur ballonnen en bij het binnenkomen van de trein werd een erehaag gevormd door locale NS coryfeeën. In de volksmond worden de NS daarom ook wel Nooit Saai genoemd.


Mijn reis ging richting het zuiden van het land en ik settelde mij in de hoek van een vierzitter gezamenlijk met mijn krant. De man tegenover mij las een gedeelte van mijn voorpagina en reageerde kort met de woorden ''SNS''. Ik dacht eerst dat hij NS zei, gezien het vervoermiddel waarin we zaten, maar hij bedoelde toch echt SNS. De man maakte zich ernstig zorgen over zijn bank en over de situatie in Nederland. Ik merkte op dat ik nog steeds goed zat bij mijn bank, maar kon me zijn ongerustheid wel voorstellen. Hij zei dat het land ontspoort inclusief de NS en hij besloot zoals vele Nederlanders zijn zuurverdiende spaargeld van de bank te halen. Ik vroeg hem waar hij met zijn spaargeld heenging, een oude sok, onder het matras of misschien doorsluizen naar een Zwitserse bankrekening? Nee zei de man, met het spaargeld wat ik nog heb ga ik naar Rome.


De man had een grote rugzak bij zich, goed voor een paar weken Rome. Ik vertelde dat Rome mij ook een prachtige stad lijkt, met z'n vele mooie gebouwen en het aangename klimaat.

Maar de man ging voornamelijk voor de Paus naar Rome. Ik vroeg me af of de Paus ook een allochtoon is, of een Duitse Romein, of toch wellicht een Duitse Italiaan?

De man wilde graag het Vaticaan bezoeken om zo wellicht een glimp van de Paus op te vangen. Ik raadde hem aan om een jeugdkaartje te nemen, want die schijnen daar veel goedkoper te zijn. De man vertoonde een flauwe glimlach op zijn gezicht en staarde wat doelloos naar buiten.

Humor en optimisme merkte ik op, dat is wat dit land nodig heeft. Het consumentenvertrouwen is weg, de mensen hebben überhaupt geen vertrouwen meer. Niet in de politiek, niet in de banken en zelfs niet in de NS. Mensen zijn pessimistisch, negatief en houden hun geld vast. Precies zei de man en daarom ga ik genieten en kijken hoe de nieuwe Paus gekozen wordt. Hoe de witte rook uit de schoorsteen komt, of wellicht bij een donkere Paus zwarte rook.

In Maastricht stapten we allebei uit en namen, bij gebrek aan een railtender in de trein, een broodje hamburger uit de muur op het station. Na de eerste hap proefde het een beetje naar een broodje Salinero, maar ach de trek won het van de smaak. Ik wenste de man veel succes met zijn reis naar Rome en onze wegen scheidden elkaar als twee sporen die elk hun kant opgaan. Mijmerend en lopend over de weer schone wegen na de Carnaval, liep ik richting de binnenstad, op zoek naar een bank...

 

 

 

 


Posted: 21:37, 17/2/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer