Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vlijmscherp


Wat er speelt in de maatschappij, maar dan volgens mij.

Home | My Profile | Archives | Friends

Louis van Gaal ging op vakantie en nam mee..

Posted at 20:09 on 1/6/2014

Gisteravond heb ik de moeite genomen om de 2e oefeninterland voorafgaand aan het WK voetbal in Brazilië te bekijken. Na een paar minuten opende Robin van Persie de score al. Ik kreeg er ineens een beetje zin in. Maar helaas, mijn goede hoop werd geen werkelijkheid. Een bedroevend saaie wedstrijd eindigde in 'slechts' 1-0 winst voor Oranje. Nu vraag ik mijzelf af: Is dit het sterkste Oranje dat Louis van Gaal bij elkaar heeft kunnen krijgen? Het antwoord daarop weet ik al: nee.
Laten we eens beginnen bij het begin; de doelman. Natuurlijk heeft Jasper Cillessen een goed jaar gehad. Hij begon als reservekeeper bij Ajax, maar na een aantal catastrofale blunders van 1e keeper Kenneth Vermeer mocht Cillessen het proberen. Dat legde Ajax geen windeieren; ze werden relatief eenvoudig kampioen, onder andere door een bijna wekelijks uitblinkende Cillessen. Toch vind ik Cillessen (nog) niet geschikt als eerste doelman voor Oranje. Ik vind dat als je een extreem jong elftal meeneemt naar het WK, dat je op z'n minst een aantal ervaren spelers nodig hebt. In de aanval zijn dat Arjen Robben en Robin van Persie, op het middenveld is dat Nigel de Jong en in de verdedigende linie hebben we als meest ervaren man Ron Vlaar. Nu is die laatste al een twijfelgeval, want Vlaar speelde gisteren tegen Ghana pas zijn 22e interland voor Oranje. Oftewel, achterin is het nog wel wat karig qua ervaring. Ik denk dat we er verstandig aan zouden doen om Tim Krul op doel te zetten. Deze keeper van Newcastle United is al sinds jaar en dag een vaste waarde onder de lat bij de club uit Noord-Oost Engeland, en heeft zodoende een bak aan ervaring. Afgelopen seizoen blonk de doelman van 'the Magpies' zeer regelmatig uit in wedstrijden, en werd regelmatig geprezen bij de Britse variant van 'Studio Sport'. 

Achterin vind ik het nog altijd onbegrijpelijk dat Van Gaal voor zoveel 'broekies' kiest. Waarom zou je in vredesnaam Virgil van Dijk of Douglas thuislaten? Dat zijn beesten achterin, die schrikken spelers ook echt af. Van het puberende gezichtje van Stefan de Vrij wordt niemand angstig hoor. En eerder Veltman en Kongolo oproepen dan Van Dijk vind ik bijna denigrerend naar laatstgenoemde toe. In Schotland geroemd vanwege zijn fantastische eerste seizoen bij Celtic, maar door Louis van Gaal welgeteld 0x (!) opgeroepen voor een interland. Daar kan ik, en samen met mij vele anderen, niet bij.

Maargoed, genoeg gemopperd. Er werd gewonnen, en daar is Van Gaal volgens eigen zeggen voor aangenomen. Dat het bij tijd en wijlen niet om aan te gluren was, vergeten we voor het gemak maar even. En ach, we zijn er tenminste bij in Brazilië. We krijgen in elk geval 3 knotsgekke voetbaldagen in de eerste zomermaand van het jaar. Met z'n allen in oranje kleding en lazerus over straat. Heerlijk om te zien hoe 17 miljoen Nederlanders op zo'n moment allemaal tegelijk veranderen in een bierdrinkende, ongegeneerde pop van 37 graden, met het IQ van een visstick. En ik doe lekker mee!

 

VIVA HOLLANDIA!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer