Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Voetbalkrant Home | Profile | Archives | Friends
Verslagen en achtergronden vind je in de Voetbalkrant!

Jong Sparta pakt koppositie ondanks gelijkspel tegen Roda 21/11/2012

Het is maandag 19 november op Sportcomplex Nieuw Terbregge blaast scheidsrechter Alwin Steeg om 30 minuten over zes voor de start van het duel tussen Jong Sparta Rotterdam en Jong Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in de beloftencompetitie B, de poule met de belofteteams die niet in de top vier konden eindigen tijdens de voorrondes.

 

Sparta is voorafgaand aan het duel één van de koplopers met het volle pond van negen uit drie. De ploeg van trainer Arjan van der Laan deelt die positie met FC Volendam en AZ. Ook die clubs werken vanavond een thuiswedstrijd af. Volendam ontvangt PEC Zwolle en AZ heeft Jong Fortuna Sittard over de vloer op Sportcomplex ’t Lood.

 

De wedstrijd in Rotterdam heeft niet lang nodig om op gang te komen. Vrijwel direct na de start komt Roda-middenvelder Marvin Novotny voor doelman Roy Rondeltap, maar zijn inzet suist over. Ook de tweede kans is voor de Duitse middenvelder, maar dan raakt hij de reclameborden een meter of vier van de doellijn van Sparta.

 

Langs de kant van het veld windt een groepje ouderen zich op over PSV-directeur Marcel Brands zijn reactie op de transfer van de zestienjarige verdediger Riechedly Bazoer naar Ajax.

De Sparta-fans menen dat het gezeik van Brands betreft die zelf overal 14-jarige ventjes weg zou halen.

 

Na een klein kwartier is het Arnaud Sutchuin Djoum die Mitchel Paulissen voor de keeper zet, maar hij stuit op de voeten van Rondeltap en in de rebound mikt Sammy Gomes een paar meter naast. Sutchuin was naast Adil Ramzi en Jimmy Hempte de enige A-selectiespeler in het team van trainer Regilio Vrede, terwijl een ander van blessureleed terugkerende selectiespeler in persoon van Laurent Delorge op de bank plaatsnam. Hij verving Sutchuin in de rust.

 

Sparta trad aan met Toine van Huizen, Henk Dijkhuizen, Paul Gladon en Quenten Martinus als de meest bekende namen. Na een dik halfuur voetballen krijgt laatstgenoemde de eerste mogelijkheid voor Sparta. Voetballend zat er progressie in na de eerste tien minuten aan Sparta-kant, maar de ploeg creëerde aanvallend bitter weinig. De eerste en enige kans die Sparta deze eerste helft krijgt was dan ook niet besteed aan Martinus.

 

Dat terwijl materiaalman Ben Wessels aangaf dat een beetje Spartaan wel tegen kou kan. En koud was het op Nieuw Tebregge maandag. Een kleine 70 man trotseerde de kou om de reserves van Sparta en Roda tegen elkaar in actie te zien. Na de kans van Martinus bloedde de eerste helft dood en eindigde vervelend. Na een keiharde tackle van Sparta-back en jeugdinternational Anas Al Shebani bleef Kevinlee Albertus minutenlang op het ijskoude kunstgrasveld liggen. De actie kwam Al Shebani na teamgenoot Peter Verhoeve als tweede en laatste van de avond op een gele kaart te staan.

 

Uiteindelijk kon hij de strijd toch vervolgen en ging kort daarna de kantineomzet fors omhoog met alle koffie, thee en snacks die de toeschouwers nodig hadden om op te warmen. Mutsen, sjaals en warme truien gingen even uit en er was een kwartier om bij te komen. Toch bleek niet iedereen op dit waterkoude avondje te hebben gerekend, een enkeling had zelfs alleen een zomerse hawai blouse aan onder zijn jas. En ook van het voetbal zal hij niet warm zijn geworden.

 

Roda begon goed, maar kwam daarna ook niet veel meer voor het vijandelijke doel. Bij de start van de tweede driekwartier veranderde er weinig aan het spelbeeld. De eerste doelrijpe kans komt op naam van de bezoekers als invaller Delorge met een splijtende pass Gomes weet te vinden, maar de Germaanse aanvaller kan het doel niet vinden.

 

Die voorzet van Delorge vormde meteen het hoogtepunt van de tweede helft. Met name van Roda-kant was de tweede helft ondermaats. Sparta creëerde nog wel wat kansen, via een scrimmage was Mimoun Mahi tot twee keer toe dichtbij een treffer na een klein uur spelen. Twee minuten later schoot Van Huizen een bijna niet te missen kans over de goal van Randy van Goethem.

 

Tot slot waren Sparta-invaller Pieter Langedijk vijf minuten voor tijd en ploegmaat Huseyin Dogan in de slotseconden nog dichtbij de winnende treffer, maar de brilstand bleef uiteindelijk terecht op het scorebord staan. Zo zagen ook Roda-assistent Rick Plum, Sparta-assistent Pascal Jansen en Jong Sparta-doelman Ricardo Kieboom. Laatstgenoemde is vanwege een blessure aan zijn pink ruim zes weken niet van de partij. Hij had al langere tijd last van zijn kleinste vinger en leerde daarmee leven, maar bij onderzoek in het ziekenhuis bleek er meer aan de hand dan verwacht.

 

Toch is er ook nog goed nieuws voor Sparta. Het matige gelijkspel tegen Roda levert de ploeg wel de koppositie in de beloftencompetitie B op. Medekoplopers Jong AZ en Jong Volendam verloren namelijk beide. AZ ging met 0-2 tegen Fortuna Sittard ten onder terwijl Volendam met 1-7 verloor van PEC Zwolle. Doelman Roy Pistoor werd daar na rust met rood van het veld gestuurd vanwege een handsbal.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Jong PSV imponeert niet tegen Bayer Leverkusen14/11/2012

Het is dinsdagmiddag 14:00 uur als op Sportpark De Herdgang de bal rolt voor een vriendschappelijk duel van Jong PSV tegen de beloftes van Bayer Leverkusen. Een dag voor Nederland – Duitsland wordt in Eindhoven alvast een voorproefje genomen op de oefeninterland in de Amsterdam ArenA een dag later. PSV treedt aan met selectiespelers Mathias ‘Zanka’ Jorgensen, Jürgen Locadia en Peter van Ooijen in de gelederen. Maar het meest verrassende is de terugkeer van doelman Nigel Bertrams onder de Eindhovense lat na zes maanden van blessureleed aan zijn schouder.

 

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd vindt echter voor het andere doel plaats. Doelman Fabrice Vollborn mag na vijf minuten meteen grabbelen nadat smaakmaker Okan Aydin de bal simpel verspeelt en Stef Nijland op aangeven van Locadia de openingstreffer kan inschieten. De enigszins in de vergetelheid geraakte zoon van Groningen-directeur Hans Nijland, was deze wedstrijd vooral verbaal erg aanwezig. Hij was enthousiast, vroeg twee keer drie kwartier om bijna iedere bal en was ook in de coaching richting zijn ploegmaten nadrukkelijk aanwezig, maar hij kon dat niet lang volhouden.

 

Nijland begon de wedstrijd ijzersterk want ook bij het tweede noemenswaardige moment in de elfde minuut is hij de afmaker, maar de bal gaat een meter of acht langs het Duitse doel. Twee minuten later is het aan de andere kant wel raak. Athanosis Mentizis schiet op Bertrams, maar de rebound van Dominik Kohr is niet meer te redden, 1-1. Daarna wordt Leverkusen sterker, maar is PSV dichtbij een doelpunt uit een indraaiende corner. Gianluca Maria weet zelfs te scoren, maar dan heeft scheidsrechter Lorenzo Caïro al op zijn fluit geblazen voor vermeend aanvallen van de keeper.

 

Na een kans voor Mentizis na een knappe verovering van Aydin die op de voeten van Bertrams komt, begaat PSV-back Tufan Özbozkurt een behoorlijke charge op Christoph Siefkes in de zestien meter. Scheidsrechter Caïro die niet de beste wedstrijd uit zijn loopbaan floot wilde echter van niets weten. De eerste helft eindigt met wat kansen over en weer voor Nijland en Özbozkurt van PSV en Junior Fernandez namens Bayer.

 

De wedstrijd werd onder andere bijgewoond door PSV-doelman Boy Waterman, directeur Marcel Brands, keeperstrainer Anton Scheutjens en de assistent-trainer van De Graafschap Richard Roelofsen, de broer van Jong PSV-trainer Marco Roelofsen. Daarnaast stonden bovenaan de tribune assistent Ernest Faber, scout John de Jong en voormalig sluitpost Ronald Waterreus te kijken naar de verrichtingen van hun grote liefde. Zij deden dat de eerste helft samen, maar in de rust vertrok Waterreus die nog veel te doen had.

 

De bezoekers waren sterker de tweede helft, maar na ruim een uur spelen creëerde PSV toch een aantal behoorlijke mogelijkheden. Nijland probeerde het net als in de eerste helft met een stift, maar die ging wederom over en een minuut later schoot verdediger Jagos Vukovic snoeihard op de bovenkant van de lat. Bij het wegwerken zou Locadia tegen de grond zijn gewerkt en aan PSV werd door Cairo wel een strafschop toegekend. De spits, die het grootste gedeelte van zijn opleiding genoot bij Willem II, eiste de pingel zelf op maar raakte daarbij eveneens de lat.

 

In de 73e minuut ging een schot van de lichtvoetige invaller Zakaria Bakkali een aantal meter naast de goal van Volborn. Bakkali viel sterk in en was aan PSV-kant het grootste lichtpuntje. Toch stonden de twee beste spelers bij de opponent tussen de lijnen. In de 76e minuut verzorgden zij ook het doelpunt. Uit een schitterende steekpass van Junior Fernandez schiet Aydin de 1-2 binnen. De midmid met de punt naar achteren in het systeem van trainer Ralf Minge herstelde zich fantastisch van zijn blunder in de openingsminuten. Leverkusen had recht op meer zo vond ook het scorebord op De Herdgang die de prachtige goal telde als tweepunter.

 

Toen Vukovic, nadat Fernandez het duel net niet kon beslissen, een schot van invaller Casper van Beers van richting veranderde en de grensrechter geen buitenspel waarnam kwam PSV op 2-2. Het bord op de Oirschotsedijk gaf toen de eindstand van 2-3 al aan. Carlinhos stak in de slotminuut het hele veld over en maakte op prachtige wijze een slotakkoord aan een vermakelijk potje oefenvoetbal.

 

PSV weigerde collectief indruk te maken vanmiddag, maar ook individueel staken er weinig bovenuit. Selectiespelers Van Ooijen en Locadia speelde geen sterke wedstrijd, ‘Zanka’ mag terugkijken op een aardige pot, maar haalde ook wat rare fratsen uit. De enige ruime voldoende bij de Eindhovenaren geldt vleugelspits Bakkali voor zijn invalbeurt.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Jong Feyenoord zwijnt thuis tegen Heerenveen12/11/2012

Het is maandagavond zo’n 50 minuten voor de aftrap van het duel tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong sc Heerenveen als een witte Opel parkeert op Woudestein. Het betreft de auto van Feyenoord’s hoofdtrainer Ronald Koeman die even later voor een dichte deur van de hoofdingang van het Excelsior stadion staat. Tegenover een steward die hem tegemoet komt beklaagt hij zich over zijn VIP-ingang alvorens hij via de gewone entree met dank aan diezelfde steward alsnog in de catacomben op Kralingen belandt.

 

We zijn op steenworpafstand van het voormalige subtropische zwemparadijs Tropicana dat twee jaar geleden haar deuren moest sluiten, maar waarvan bijna tweeënhalfjaar later de bestemming nog niet duidelijk is. De reden dat hier vanavond wordt gevoetbald heeft alles met water te maken. Vanwege de hevige regenval bleek Feyenoord’s jeugdcomplex Varkenoord onbespeelbaar en daarom biedt het kunstgras op de Honingerdijk uitkomst.

 

Vlak voor de aftrap vraagt een supporter van Heerenveen om een opstelling. De steward die even daarvoor Koeman uit de brand hielp geeft aan dat het moeilijk wordt, maar komt later terug met een stapel papier en ook de fan wordt voorzien van een a4tje. Daarop prijken bij Feyenoord enkel bekende namen. Ook de bezoekers hebben met onder andere Arnold Kruiswijk, Marten de Roon en Doke Schmidt niet enkel de jeugdploeg de wei ingestuurd. Maar de ploeg is een stuk onervarener dan die van de opponent uit Rotterdam en bevat ook spelers die nooit het eerste elftal hebben gehaald in tegenstelling tot die van de thuispartij. Waaraan het enige Excelsior-tintje vandaag de locatie is.

 

Jong Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst gaat van start met elf spelers uit de A-selectie met de opdracht om zich te revancheren voor de 5-2 nederlaag tegen FC Utrecht in de domstad. De ploeg uit de havenstad kwam goed uit de startblokken en met name Anass Achahbar liet zich van zijn beste kant zien. Feyenoord was feller dan Heerenveen en dat betaalde zich uit in een snelle 2-0 voorsprong. In de tiende minuut was het Harmeet Singh die de openingsgoal maakte na een goede passeeractie en pass van Achahbar. Een minuut later raakte diezelfde Singh de paal, maar in de zeventiende minuut was het toch raak. Bij een corner leek Singh net te veel tijd nodig te hebben om uit te halen, maar zijn inzet kon worden verlengd door de man die hem bediende bij de eerste treffer en was daarmee onhoudbaar voor de Friese goalie Jurjan Wouda.

 

Toch is de voorsprong van Feyenoord minder comfortabel dan de stand doet vermoeden. De ploeg van Van Bronckhorst had het meeste balbezit en was agressiever, maar kon niet voorkomen dat ook Heerenveen een aantal veelbelovende aanvallen had. Negen minuten voor de theepauze komen ze dan ook verdiend op 2-1 nadat Arsenio Valpoort zich knap vrijspeelde en het leder met gevoel over Ronald Graafland krulde.

 

De meest luxe stoeltjes op de Henk van Zon tribune blijven vandaag overigens leeg. Die zijn bedekt met een doek en niet bestemd voor het publiek. Alleen de VIPS gebruiken deze plaatsen vandaag met de eerder genoemde Koeman als belangrijkste aanwezige. Tussen het ‘gewone’ publiek bevinden zich de jeugdspelers Brian Thong en Vincent Janssen van de Rotterdammers, maar vooral de tweede helft werd het Feyenoord publiek niet verwend.

 

De thee was nog niet gezakt, het fluitsignaal van scheidsrechter Christiaan Bax had nog niet geklonken of Heerenveen startte een geweldig slotoffensief. Na nog geen halve minuut spelen was het Hakim Ziyech die tien meter over de middenlijn de bovenhoek probeerde te bereiken, maar de afstandspegel kon nog net worden gered door Graafland. Het regende op Woudestein niet alleen druppels, maar ook kansen voor de Friezen. De beste kansen waren voor Slagveer in de 59e minuut en voor verdediger Jens Jurn Streutker in de 76e minuut. Hij werd door De Jonge door het hele elftal geslingerd deze avond. Na rust kwam hij op het middenveld te spelen en in de slotfase werd hij vanwege zijn lengte zelfs in de aanval geposteerd. Slagveer raakte de paal met een niet te missen kans en Streutker kreeg een corner op miraculeuze wijze over de Feyenoord goal.

 

Het enige doelpunt dat Heerenveen deze tweede helft wist te produceren werd na 64 minuten aangetekend door Slagveer, maar in plaats van een goal leverde het Slagveer een gele kaart op vanwege hands. Twaalf minuten eerder was het eerste geel van de wedstrijd Streutker ten deel gevallen. De ander die dicht bij de gelijkmakende treffer was, kreeg zijn gele prent voor commentaar op de leiding.

 

Ook alles of niets pogingen in de slotminuten leverde de bezoekers niets op en dus bleef er een geheel onterechte 2-1 overwinning voor Feyenoord op het scorebord staan. Heerenveen miste door de schouderblessure van spits Mark Uth scorend vermogen en kon ondanks een hele goede tweede helft haar eerste nederlaag bijschrijven. Feyenoord pakt de eerste drie punten deze beloftencompetie, maar vraag niet hoe.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Voormalig Feyenoord-spitsen in de Rotterdamse binnenstad28/10/2012

Het is zaterdag, één dag voor de klassieker Feyenoord – Ajax editie 2012-2013 als in boekhandel Selexyz Donner te Rotterdam een voetbalboek wordt gepresenteerd. Een dikke 20 minuten voordat het festijn van start moet gaan in het theater op de begane grond van de boekwinkel is de Zweed Ove Kindvall al te vinden in de boekwinkel. En dat is ook een aantal supporters niet ontgaan.

 

Kindvall gaat er gewillig op de foto met supporters. Zo ook met een klein kereltje wat als de rust is teruggekeerd op de eerste etage brutaal op de voormalig Feyenoord-aanvaller afstapt. ‘’Bent u een voetballer?’’ klinkt het vertwijfelend uit het kindermondje. Terwijl de legendarische midvoor aan het uitleggen is dat hij een oud-speler van Feyenoord is die in Zweden geboren is roert ook de grootmoeder van het jongetje zich. Ze vraagt Kindvall of hij straks een handtekening in zijn boek mag. Het antwoord van de gentleman laat zich raden.

 

Ondertussen arriveren ook wat mensen van de pers en die melden zich bij de informatiebalie in de Selexyz. Het blijken de geluidsman en cameraman van de NOS te zijn. Ze beklagen zich omdat hen door iemand was aangeraden om te parkeren bij het Hilton Hotel, maar dat blijkt anderhalve kilometer verderop te zijn en met zo’n zware camera valt dat de vrolijke heren niet mee.

 

Even daarna arriveert ook Harry van der Laan, de spitsentrainer van FC Den Bosch is naast Kindvall, Ruud Geels, Nico Jansen en Lex Schoenmaker één van de aangekondigde aanwezigen als schrijver Constantijn Hoffscholte zijn boek Van Kindvall tot Kuijt presenteert. Tenminste dat is de bedoeling als Van der Laan ook het theater in de Selexyz weet te vinden. Nadat hij door de hele winkel is geweest is dat uiteindelijk ook het geval. De ijzig kalme Van der Laan vindt een plaatsje schuin achter collega’s Kindvall, Jansen en Schoenmaker.

 

Kindvall is overigens geen onbekende in de Rotterdamse boekenwinkel. Een kleine zeven maanden geleden was de doelpuntenmaker in de door Feyenoord gewonnen Europa Cup I-finale van 1970 ook te gast bij Selexyz om te signeren. Iets wat hij ook deze zaterdag zal doen samen met zijn collega’s na de boekpresentatie. Op dezelfde plek waar Boudewijn Paans eerder zijn boek Eindelijk invalide presenteerde in aanwezigheid van grote namen als Arnon Grunberg, Kees van Kooten en Wim Brands zit het vandaag vol met Feyenoord-fans voor het boek waarin alle Feyenoord-spitsen tussen 1970 en 2002 worden geportreteerd.

 

In de theaterkelder valt het oog op de afwezige Geels. In zijn plaats meen ik een andere voormalig aanvaller van Feyenoord te herkennen in persoon van Jan Peters. Een dag voor Feyenoord-Ajax was Geels toch wel de meest interessante gast geweest. Die buiten de 89 wedstrijden die hij in Rotterdam-Zuid afwerkte ook 131 keer uitkwam voor de rivaal uit Amsterdam. Maar voor een Amsterdams tintje moeten we bij Jansen zijn. Alhoewel dat geen Ajax-verleden is, maar een verleden bij FC Amsterdam. Het werkvoetbal van Feyenoord paste hem beter vond Jansen die in België woont waar hij tot voor kort de spitsen van Lierse SK nog onder zijn hoede had.

 

Maar de club uit de hoofdstad blijkt een verboden woord in aanloop naar de klassieker een kleine 24 uur later zo merkt ook schrijver Hoffscholte als hij aan het woord komt. Zodra hij uit de doeken wil doen dat zijn vader uit Amsterdam komt, maar hij al heel zijn leven Feyenoord-fan is wordt hij ruw onderbroken door de spreekstalmeester van dienst. ‘’Daar zullen we het maar niet over hebben,’’ stelt Henk die normaal speaker is op Feyenoord’s jeugdcomplex Varkenoord.

 

Timing kan je Rotterdam niet ontzeggen door dit boek een dag voor de klassieker uit te brengen. En welk ander gespreksonderwerp past er beter bij deze sportweek als het woord doping. In de week dat Lance Armstrong al zijn tourzeges verloor vanwege zijn structurele dopinggebruik kon dat niet onbesproken blijven in de boekwinkel omdat Peters in geuren en kleuren uit de doeken doet hoe doping werd gebruikt in zijn tijd bij Feyenoord. Daar herinnerde de uitgever nog even aan voordat het boek werd gepresenteerd. En daar zal ook de massaal opgekomen media met onder meer jakhals Erik Dijkstra van De Wereld Draait Door en Han Kock van Studio Sport wel aandacht voor hebben.

 

Aandacht van de media was er ook genoeg voor de grote Ove Kindvall en de kleine. De kleine zult u zeggen? Ja er is namelijk een grote Feyenoord-fan die zijn zoon Ove Kindvall heeft genoemd. Hoffscholte haalde dat aan toen hij het eerste boek uitreikte aan de voormalig Feyenoord-speler en daarna stond ook de jongeman die vergezeld door zijn ouders aanwezig was bij de boekpresentatie volop in de schijnwerpers.

 

Dat gold ook voor Hoffscholte zelf die voor het boek in Zweden sprak met de oud-voetballer die nog perfect Nederlands spreekt. Daarnaast sprak hij met de spitsen daarna tot Pierre van Hooijdonk die Feyenoord in 2002 de UEFA Cup bezorgde. Hij sprak met die spitsen onder andere over het Kindvall-syndroom. Het boek is te koop voor 17,50 en een aanrader voor de voetballiefhebber.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Supporters fietsen zestig kilometer voor training FC Dordrecht26/10/2012

Donderdag 25 oktober 2012 schoolgaand Nederland boven de rivieren geniet nog een kleine twee dagen van de herfstvakantie als in Dordrecht de plaatselijke FC zich opmaakt voor een trainingssesie. Het is de laatste voor het competitieduel met Go Ahead Eagles nadat de Schapenkoppen in eigen huis de bloemen verdiende door een 0-2 achterstand in een 3-2 voorsprong om te buigen tegen Excelsior, maar uiterlijk toch maar een punt pakte bij de start van de tweede periode.

 

Tegenstander Go Ahead Eagles sleepte op haar beurt een knap gelijkspel uit het vuur thuis tegen titelkandidaat Helmond Sport. Daardoor houden Dordrecht en de Eagles elkaar nu in evenwicht met allebei vijftien punten. Dordrecht mag zich nummer zeven noemen omdat het doelgemiddelde precies één beter is dan de opponent van een dag later.

 

Daarom zal er ook Dordrecht veel aan gelegen zijn om het treffen met de ploeg van trainer Erik ten Hag in winst om te zetten. Op menselijk vlak waren het op zijn minst turbulente tijden in het GN Bouw Stadion. In februari werd Shayron Curiel aangehouden door de politie. De toenmalig FC Dordrecht-aanvaller werd verdacht van een woningoverval in Rotterdam. Uiteindelijk kreeg hij een nieuwe kans nadat hij op borgtocht was vrijgelaten, maar een mand later besloten Curiel en de club toch uit elkaar te gaan.

 

De voormalig jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van Sparta en stond in die tijd nadrukkelijk in de belangstelling van de Engelse grootmacht Chelsea. Curiel besloot toen zelf in Rotterdam-West te blijven, maar moest daar uiteindelijk om disciplinaire redenen vertrekken omdat hij meermaals zonder bericht niet op de training verscheen. De in Willemstad geboren voetballer kwam uiteindelijk tot één duel in het eerste van Sparta en in twee seizoenen op de Krommedijk tot 32 duels, waarin hij vijf keer wist te scoren.

 

Daarnaast moest de FC de afgelopen weken noodgedwongen afscheid nemen van Johan Versluis. De verdediger moest vanwege hartklachten per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Versluis speelde als echte Dordtenaar in acht seizoenen 163 wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij tien keer het net wist te vinden. Zowel technisch manager Marco Boogers als de verdediger zijn welwillend om een vervolg aan de samenwerking te geven door Versluis in te passen in de staf van de jeugdopleiding.

 

En er was natuurlijk het persoonlijk drama rondom de gezondheidssituatie van trainer Theo Bos die getroffen is door alvleesklierkanker. In januari 2012 moest hij noodgedwongen stoppen met het trainersvak vanwege de strijd tegen kanker en in juli moest hij opstappen. Harry van den Ham heeft de honneurs waargenomen als oefenmeester.

 

Hij stond vandaag ook voor de groep tijdens de training. Deze training werd bijgewoond door een kleine tien man. Achter het trainingsveld op de Krommedijk had een groepje vaste bezoekers wat stoelen neergezet om gezellig wat bij keuvelen. Op het rijtje ouderen zat ook een welbespraakte donkere man die de vader van doelman Warner Hahn bleek te zijn. Tussen de supporters liepen ook twee jeugdige fans die een balletje aan het trappen waren.

 

Langs de kant van het veld tref ik twee Dordrecht-fans in zijn meest pure vorm. Het tweetal heeft ruim 30 kilomter gefietst om een oefensessie van Van den Ham en de zijnen bij te wonen. Het duo verloor elkaar tijdens de fietstocht ook nog eens uit het oog toen mevrouw aan het bellen was. Zij zou haar metgezel inhalen door de bewegwijzering richting Dordrecht te volgen, maar miste een bordje en kwam onderweg uit bij een ander voetbalstadion. Uiteindelijk leende meneer een mobiel van een jonge dame en trof het tweetal elkaar weer bij Dordrecht Centraal. Om na een kleine anderhalf uur weer ruim dertig kilometer retour te fietsen, maar nu was het duo wel van plan om bij elkaar te blijven fietsen.

 

 Maar niet voordat ze een spel hadden gezien waarin van beide kanten voorzetten werden gegeven en een duo moest afmaken op doelman Ramon Lujano Benevides. Degene die niet kon uithalen kreeg een bal aangelegd door assistent Virgil Breetveld vanaf de zestien en kon zodoende een punt scoren. Als de voorganger scoorde leverde dat telkens een extra punt op. Dus als er twee keer achter elkaar gescoord werd ging het om een driepunter.

 

Aan de andere kant van het veld was keeperstrainer Rody Hoegee druk met doelman Hahn. De voormalig Ajax-doelman moest tussendoor ook even in het spel aan de bak toen de 20-jarige doelman zich in paniek bij fysio Martijn Michiels meldde dat hij niets meer hoorde aan één van zijn oren. Maar Benevides bleek verder te kunnen. Michiels onderhield zich tijdens de training met Roderick Gielisse die vanwege een dikke knie niet inzetbaar is in Deventer evenals de langdurig geblesseerde Wilmer Kousemaker.

 

De training eindigde met een aantal rondes om het veld behalve voor winnaar van het spel Gary Mendes Rodriquez, de man die als eerste tien punten verzamelde, die met Hoegee en Hahn nog wat spelletjes deed. Na de training werd diezelfde keeperstrainer nog even aan de tand gevoeld door de vader van Warner. Papa Hahn die zelf op basketbal zat gaf uitleg over de afwijking in de knie van zoonlief en beide wisselde van gedachte over de lichaamshouding van de Dordrecht-sluitpost. Waarna ook Hoegee ging douchen en eten op de club, maar ze zullen ongetwijfeld eerder thuis zijn als de twee fietsende fans.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Sparta pakt tweede plaats na zege op FC Volendam24/10/2012

Een dag voordat het faillissement werd uitgesproken over honk- en softbalvereniging Sparta-Feyenoord was de stemming in Rotterdam een stuk vrolijker. Dat had er alles mee te maken dat de voetballers onder leiding van Michel Vonk op Het Kasteel met 2-1 te sterk waren voor de concurrent uit Volendam. De wedstrijd was één van de twee afsluitende duels van de negende speelronde van de Jupiler League.

 

Daar stond maandagavond een hoop op het spel omdat Helmond Sport vrijdag niet wist te winnen van Go Ahead Eagles en Cambuur ten onder ging in Den Bosch. Terwijl koploper MVV wel orde op zaken stelde. Sparta Rotterdam en FC Volendam stonden op voorhand gelijk met ieder 15 punten. En dus kon de winnaar samen met Helmond op een gedeelde tweede stek komen met nog vijf punten achterstand op de lijstaanvoerder uit Maastricht.

Daarnaast was het voor de beide ploegen ook de kans om goed uit de startblokken te komen in de tweede periode.

 

De bezoekers moesten het in dit duel ook nog eens doen zonder de geblesseerde doelman Sonny Stevens. Tijdens de interlandweek tankte het ‘andere oranje’ vertrouwen met Roy Pistoor tussen de palen in een oefenpot tegen FC Lisse. Het was echter geen onbekend terrein voor de sluitpost die afkomstig is uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. In mei speelden beide clubs namelijk een oefenwedstrijd toen Sparta zich voorbereidde op de play-offs op exact dezelfde plek.

 

FC Volendam trad die wedstrijd zoveel mogelijk aan met het team dat in het seizoen 2012-2013 aan de start zou moeten staan. Robbin Ruiter die naar Utrecht zou vertrekken was er dus niet bij, waardoor Stevens werd aangewezen als goalie. Vlak voor rust moest Stevens de kleedkamer opzoeken met een enkelblessure en maakte Pistoor zijn opwachting. De vervanger onder de lat toen was op dat moment nog derde doelverdediger bij Helmond Sport en op proef bij de Wijdbroeken.

 

Nu Stevens opnieuw in de lappenmand verkeert is het dus opnieuw Pistoor die mag keepen op het onderkomen van Sparta, maar lang genieten kan de doelman daar niet van. De bood bij de eerste Rotterdamse aanval nog uitkomst, maar even daarna was het Sparta-spits Sandro Calabro die de openingstreffer aantekende in de achtste minuut. De spits twijfelde geen moment verklaarde hij later. ‘’Ik dacht hij komt voor me voeten en ik haal uit,’’ met trots liet hij zaakwaarnemer Martin van Ophuizen na het duel weten ‘’Ik loop één op één, zes uit zes. Voor mij is het gewoon belangrijk doelpunten maken.’’ Kort daarna noemde hij het streefgetal van 25 doelpunten.

 

 Toen de Sparta-storm een beetje was gaan liggen na een halfuur verzuimde scheidsrechter Jeroen Sanders een honderd procent penalty te geven voor een overtreding op Volendammer Michiel Kramer in de zestien. In het vervolg van de eerste helft kwam Jack Tuyp een aantal keer in scoringspositie, maar het lukte hem nimmer om te scoren. In de tweede helft slaagde hij er wel in om doelman Nico Pellatz te passeren, een stiftje via de onderkant van de lat over de Sparta-keeper heen leverde de gelijkmaker op.

 

Lang kon de ploeg uit het vissersdorp echter niet genieten van die stand. In de 70e minuut wist aanvaller Iliass Bel Hassani op de tegenaanval Pistoor te omspelen en tekende hij voor de winnende treffer. De ploeg van Hans de Koning nam daarna nog wel veel risico, maar het resulteerde nergens in. En zo besliste Bel Hassani met de bondscoach van Marokko onder de 23; Pim Verbeek op de tribune de strijd om de tweede plaats in Rotterdams voordeel. Een andere prominente toeschouwer op Spangen was voormalig trainer van zowel Sparta als Volendam Barry Hughes met zijn familie. Hughes liet zich na afloop, zoals het hem betaamd, ook gewillig fotograferen door de aanwezige fotografen in het stadion.

 

Iemand die duidelijk niet tevreden was over wat hij voorgeschoteld kreeg van zijn liefde Volendam was hoofd opleidingen Richard Stricker. Opvallend genoeg moest vooral doelpuntenmaker Tuyp het ontgelden. Stricker sprak over een vergelijking met Bas Dost. Dat zou de Volendam-spits volgens Stricker in zich hebben als hij harder zou werken. ‘’Hij denkt dat hij alles heeft, maar hij kan zich nooit vrijspelen.’’ Ook de mentaliteit van de huidige generatie kan niet op veel applaus rekenen ‘’Ik was altijd kapot na mijn wedstrijden, maar zij hebben dat niet,’’ aldus de ex-middenvelder die op 30-jarige leeftijd op een hele vervelende manier een einde moest maken aan zijn actieve loopbaan.

 

Voordat iedereen huiswaarts keert speelt zich bij de hoofdingang van het Sparta Stadion nog een opvallend tafereel af. Stevens wil daar de entree betreden richting zijn ploegmaten, maar de beveiliger houdt zich strikt aan zijn orders en laat de doelman letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Waarna een tweetal supporters van Sparta het idee opvatten om de wedstrijd door te nemen met de welbespraakte voetballer die zijn vervanger vandaag twee keer gepasseerd zag worden.  

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Bloemen en een ticket Israel voor Jong Oranje20/10/2012

We schrijven maandag 15 oktober 2012, we zijn op Rotterdam West zo’n kwartier na de wedstrijd tussen Jong Oranje en de opponent uit Slowakije. Oranje is zo net opnieuw met twee doelpunten te sterk geweest voor de ploeg van trainer Ivan Galad. Die cijfers zijn de jeugdinternationals van eigen bodem niet onbekend want ook in Slowakije bleef die marge voor Oranje op het scorebord staan door twee goals van Marco van Ginkel. Die dubbele overwinning is goed voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap in Israel.

 

Dankzij de relatief eenvoudige dubbele overwinning spint de plaatselijke bloemist er garen bij en komt iedereen die maar iets met het jeugdige Oranje te maken heeft naar buiten met een mooie bos bloemen. Toch is er op wat supporters die wat doorgeslagen zijn in versiersels in de kleuren van de Hollandse leeuw na weinig feestvreugde zichtbaar.

 

Die feestvreugde was er natuurlijk wel in de Oranje-kleedkamer waar uiteraard ook champagne werd geserveerd waarvan het merendeel werd gebruikt voor een champagnedouche voor bondscoach Cor Pot. De drank heeft niet heel rijkelijk gevloeid in de kleedkamer van Pot en de zijnen want de spelers zitten zo goed als allemaal in hun motorvoertuig voordat de haren zijn opgedroogd. Bij de hoofdingang van Het Kasteel heeft een groepje fans zich naar binnen geworsteld voor een krabbeltje of een kiekje met één van de Oranje-gladiatoren. Na wedstrijden van de gastheer vanavond is het betreden van die belangrijkste ingang overigens een stuk ingewikkelder.

 

Op wedstrijddagen van Sparta Rotterdam is de bus van de tegenstander te vinden achter een hekwerk en hebben supporters van de uitpartij doorgaans alleen kans op een handtekening of een foto door de tralies van een hekwerk. Alsof niet Jeff Stans poseert, maar iemand met wie hij werkte een paar kilometer verderop in de gevangenis De Schie. Maar vandaag gaat het er gelukkig een stuk meer ontspannen aan toe in het Rotterdamse. Even voorbij de ingang van het spelershome van de Rotterdamse eerstedivisionist prijkt een bus van een bekende reisorganisatie met een geel-zwart logo waarmee de Slowaken naar de thuishaven van Sparta zijn gekomen.

 

Waar de jonge Hollandse spelers worden opgevangen door hun fans staat er bij de Slowaken een Slowaakse fan handtekeningen te verzamelen in gezelschap van wat verdwaalde Hollandse voetballiefhebbers. Met strakke gezichten zien we ook twee spelers met een voetbalhistorie in ons koude kikkerlandje richting de bus gaan. Het zijn Filip Orsula en Milan Lalkovic.

 

Lalkovic speelde twee wedstrijden in het elftal van ADO Den Haag vorig jaar als huurling van Chelsea. Hij werd echter voortijdig teruggestuurd door trainer Maurice Steijn omdat Lalkovic tijdens een wedstrijd van ADO een tatoeage liet zitten en dat via Twitter de wereld in slingerde. Inmiddels komt de rappe buitenspeler die vanavond niet in actie kwam uit voor Vitória Guimarães, eveneens op huurbasis. Hij is daar in gezelschap van voormalig Vitesse goalie Matej Delac, de Kroaat.

 

Een ander bekend gezicht voor voetbalkenners in Nederland is Filip Orsula, de voormalige aanvaller van FC Twente, die in Enschede niet verder kwam dan het belofteteam. Vorig jaar werd hij daar kampioen van Nederland in het team van trainer Patrick Kluivert. Daarna besloot hij zijn contact niet te verlengen en ging hij succesvol op stage in Engeland bij Wigan Athletic. Ook Orsula is een speler met een gebruiksaanwijzing.

 

De laatste keer dat ik hem zag voetballen was eind vorig seizoen in het duel Jong ADO Den Haag tegen Jong FC Twente in Rijswijk. Voordat de bus vertrok naar Oost-Nederland na de wedstrijd moesten de spullen richting de spelersbus worden gedragen. Orsula weigerde echter mee te helpen en wat volgde was materiaalverzorger Gerwin Blokhuis die met overslaande stem en krachttermen een dikke minuut lang losging op de aanvaller, die uiteindelijk toch maar gehoorzaamde. Vanavond stond hij in de basis bij de Slowaken en kreeg hij een goede kans na een paar minuten, maar hij wist doelman Jeroen Zoet niet te passeren.

 

Voor de ingang staat Virgil van Dijk met zijn bos bloemen te wachten op medepassagiers om richting het bovenste deel van ons land te gaan. Ondertussen verlaten ook wat jongetjes van een voetbalclub het stadion en dan ontdekken ze Van Dijk. ‘’Hey Virgil van Dijk, ik ben voor Feyenoord’’, roept de één, terwijl de ander de clubliefde deelt met de verdediger ‘’Ik ben voor Groningen.’’ De verdediger hoort het aan en roept terug: ‘’O is dat zo?’’ Dan vervolgen de jochies hun weg huiswaarts.

 

Dat doen even later ook wat prominenten onder wie KNVB-directeur Bert van Oostveen, Lalkovic’s oude trainer Steijn en zijn ex-ploeggenoot Jens Toornstra, Twente-middenvelder Leroy Fer en ook de journalisten gaan er vandoor. Zoals commentator Leo Driessen, die slecht ter been is, RTL 7-presentator Marcel Maijer en analist Wim Kieft met Sport1-collega John van Vliet.

 

Één van de meest chagrijnige mensen in het stadion vanavond was Kieft. Hij was verre van onder de indruk van het spel van Jong Oranje en ook het rookbeleid in het Sparta Stadion kon zijn goedkeuring niet verdragen voordat Van Vliet en hij een sigaret in brand staken. Maar uiteindelijk kan ook hij tevreden zijn met het resultaat, want voor het eerst sinds de EK-winst in 2007 onder Pot’s voorganger Foppe de Haan is Nederland onder de 21 jaar weer op een Europees Kampioenschap aanwezig.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

PSV herstelt zich met knappe zege op Feyenoord25/9/2012

Zondag 23 september was het erop of eronder voor PSV na nederlagen tegen FC Utrecht en de midweekse miskleun tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk in Europa. De Eindhovenaren namen het in eigen huis op tegen het Feyenoord van Ronald Koeman. Eerder op de dag wist Ajax niet te winnen van ADO Den Haag in de hofstad en was het deze week 100-jarige NAC Breda te sterk voor AZ. Maar koploper FC Twente won dankzij een strafschop wel van sc Heerenveen en staat met de volle achttien punten uit zes wedstrijden torenhoog bovenaan. Om nog enigszins in de buurt te blijven moest PSV dus in eigen huis Feyenoord opzij zetten.

 

PSV-coach Dick Advocaat koos in zijn basisopstelling opnieuw voor Boy Waterman die de voorkeur kreeg boven doelman Przemyslaw Tyton. Daarnaast prefereerde hij voorin Luciano Narsingh boven Tim Matavz, waardoor Jeremain Lens diende als centrumspits. De geschorste Mark van Bommel werd vervangen door Georginio Wijnaldum en de geblesseerden Wilfred Bouma en Jetro Willems werden vervangen door Timothy Derijck en Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker maakte zijn officiële Eredivisiedebuut.

 

Feyenoord voetbalde aanvankelijk nog aardig mee, maar de beste kansen waren voor PSV. De door Koeman vanwege zijn gedrag fel bekritiseerde Ola Toivonen raakte de lat. Daarnaast waren er mogelijkheden voor Atiba Hutchinson, Derijck, Lens en Narsingh. Feyenoord creëerde weinig, maar had wel recht gehad op een strafschop toen Kevin Strootman met geel op zak een onhandige achterwaartse actie beging op Graziano Pellè die wel gewillig naar de grond ging. De gebeden van Pellè vonden geen gehoor van scheidsrechter Richard Liesveld en ook op een later moment besloot hij niet naar de stip te wijzen.

 

Na ruim een uur spelen wist Toivonen op soortgelijke wijze als in de eerste helft wel de kruising te vinden. Daarna was de ban gebroken en werd het door een kopbal van Wijnaldum en een wippertje van Narsingh nog 3-0. Koeman verklaarde na afloop dat zijn ploeg ook met zes had kunnen verliezen, terwijl Martijn Krabbedam, Feyenoord-watcher van Voetbal International zich ook een herhaling van de legendarische tienklapper uit 2010 wel had kunnen indenken. Maar zo erg werd het niet voor de Rotterdammers.

 

Toch was het leedvermaak in en rondom het Philips Stadion er niet minder om. Rondom de spelersbus van Feyenoord verzamelde zich jolige PSV-fans achter de hekken. Met name Koeman en international Jordy Clasie moesten het flink ontgelden voor zij in de bus plaatsnamen. Ondertussen ging iedereen zijn weg richting huis zoals Dick Voorn, mister PSV Willy van der Kuijlen en zijn kleinzonen, Hans Kraay Senior, Martin van Geel en zijn vrouw, Feyenoord’s suikeroom Pim Blokland, demissionair minister van veiligheid en justitie Ivo Opstelten en Danny Blind die zich nog steeds opwond over de ‘ongelofelijke’ eerste helft van zijn liefde Ajax in Den Haag eerder op de dag.

 

Ook de gladiatoren uit Eindhoven kwamen langzaam naar buiten. De eerste die vertrok was wisselspeler Memphis Depay. Daarna liet ook Mathias ‘Zanka’ Jørgensen zich zien voordat hij werd bedolven door fans die met de wisselspeler wilde poseren, deelde hij echter een briefje van 50 uit aan een bekende. In zijn binnenzak zaten er echter zoveel dat de winstpremie zojuist cash leek te zijn uitgedeeld aan de Deen.

 

Terwijl ook journalisten als Theo Reitsma van Eredivisie Live en Bas Ticheler van Langs de Lijn huiswaarts trokken, ging ook Tyton richting zijn auto. Toen hij een krabbeltje uitdeelde op het papier van haar zoon meende een mevrouw: ‘’Zie je… de PSV-spelers zijn veel vriendelijker?!’’  Een andere mevrouw een paar centimeter verderop was het daar volledig mee oneens. Toen Tyton met haar zoon poseerde, maar zo snel wegliep dat de camera het maar net aankon bromde ze ‘’Wat een engerd!’’

 

De meeste spot rondom het Philips Stadion betrof Feyenoord-aankoop Pellè. Maar hij wordt op de voet gevolgd door Stanislav Manolev. Toen de uitgerangeerde PSV-verdediger richting zijn auto ging deelde een supporter lachend met een duo agenten dat hij zelfs als iedereen geblesseerd is niet mag spelen. Volgens de agente had Manolev echter een riante wachtgeldregeling dus medelijden kreeg ze niet met hem.

 

Na de wedstrijd is er ook tijd voor de familie. Zoals Tim Matavz en zijn babytje en Marcelo die met zijn vrouw en zoontje Joga huiswaarts ging allen gehuld in PSV-kleding. Marcelo werd vandaag gehuldigd voorafgaand aan de wedstrijd omdat hij zijn 100e duel voor PSV afwerkte. Daarnaast nam PSV vandaag afscheid van Jan Vennegoor of Hesselink en Khalid Sinouh.

 

Ook onder de supporters was er vrolijkheid alom zoals in de trein richting Rotterdam. Waar een PSV-supporter uit Schiedam die al 23 jaar een seizoenskaart heeft in Vak D, rand strafschopgebied waar PSV meestal de eerste helft naar toe speelt, toevalligerwijs kennismaakte met een supporter uit buurstad Vlaardingen. Voor de Schiedammer moet het mooiste overigens nog komen, het weerzien met zijn collega’s de volgende dag.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Ajax A1 in de lift na moeizame winst op Sparta16/9/2012

Twee weken nadat Ajax A1 een oorwassing onderging tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen/Cambuur ging de ploeg van trainer Fred Grim op bezoek bij Sparta Rotterdam. Terwijl aan de andere kant van de havenstad de A1 van Heerenveen op bezoek ging bij Feyenoord.

 

Op Sparta’s jeugdcomplex Nieuw Terbregge arriveerde de Ajacieden met drie spelers uit de A2 in de gelederen. Stan Bijl, Ricardo Kishna, en Joey Papamelodias namen plaats op de reservebank van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding. Alle drie hadden ze via Twitter al laten doorschemeren dat ze vandaag met de A1 meegingen voor het treffen met Sparta.

 

Sparta ging compact van start en de ploeg van Peter van den Berg probeerde met die strijdwijze de bezoekers lam te leggen en hoopte stiekem op een succesvolle counter. Ajax legde op zijn beurt veel energie aan de dag en dat resulteerde na een klein halfuurtje in de openingstreffer van Sinan Keskin.

 

Vlak voor rust sloeg het noodlot toe voor Sparta. Ajax kwam op 0-2 dankzij een goal van Quincy Menig en alsof het nog niet erg genoeg was, moest Sparta-goalie Bryan Janssen geblesseerd van het veld en mocht B1-doelman Davey van Pelt in zijn plaats zijn opwachting maken.

 

Na rust leek de pijp een beetje leeg aan Amsterdamse zijde en was het vooral voorzichtigheid troef. Ajax grossierde in terugspeelballen en de hoofdrolspeler van de hoofdstedelingen in het tweede bedrijf was Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh die door de veldspelers het meest aan het werk werd gezet de tweede helft. Waardoor de gelegenheidsdoelman van de Sparta A-jeugd Van Pelt een rustige drie kwartier onderging.

 

In het eerste deel van de tweede helft leek de wedstrijd wat dood te bloeden. Sparta probeerde het hier en daar wel, maar bij de ploeg van Van den Berg ontbrak het aan de laatste pass. Tot dan toe speelde het meest opvallende zich buiten het veld af. De wedstrijdbal was in de sloot belandt en Anas Al Shebani deed de grootst mogelijke moeite om de bal daaruit te krijgen. Echter was hij zolang bezig dat Van den Berg hem inmiddels wilde inbrengen, waardoor hij terug naar de dug-out moest worden gestuurd om te gaan invallen en werd afgelost aan de waterkant.

 

Ruim tien minuten voor tijd beging Bas Kuipers, het neefje van astronaut André Kuipers, een onhandige overtreding die hem op geel en een vrije trap tegen kwam te staan. Safan Garden verraste de Ajax-muur over de grond en liet ook doelman Leeuwenburgh kansloos.

 

Daarna ontbeerde het Sparta aan de kwaliteiten om het Ajax echt nog heel heet onder de voeten te maken alhoewel de ploeg van Grim in de slotminuten het spoor volledig bijster was. Ajax liet zich terugdringen op de eigen helft en leed voortdurend balverlies. Langs de lijn was het een komen en gaan van wisselspelers die zich langsliepen voor de vijf toegestane wissels aan beide kanten.

 

Aan de kant van de bezoekers liep onder andere Papamelodias zich warm. Hij werd door bekenden in het publiek op de hoogste gesteld van de rare ontwikkelingen in Den Haag, waar ADO Den Haag A1 en PSV vandaag tegenover elkaar stonden. Daar gebeurde een heleboel met drie rode kaarten, twee voor PSV en één voor ADO, strafschoppen en na 90 minuten stond er 2-2 als uitslag. Papamelodias wist van toeten nog blazen en dacht dat het over het eerste ging, maar hoe vaak spelen die zaterdagmiddag Joey?

 

Papemelodias liep zich uiteindelijk nog warm met teamgenoot Branco van der Boomen die ooit de geruchtmakende overstap van de PSV-jeugd richting Amsterdam maakte. Inmiddels had Grim vier keer gewisseld en was het de vraag wie van de twee nog mocht invallen. Van der Boomen liet Papemelodias stoer weten dat het van hem niet meer hoefde, maar uiteindelijk droef hij toch op voor de laatste zes minuten op Nieuw Terbregge.

 

Langs de kant was men niet onder de indruk van Ajax, maar bleef het voor de meeste Sparta-supporters toch wel bij hoop. Zoals voor Stijn van Beek uit Sparta C1 en zijn vader. Stijn had zijn teamgenoten met 2-1 zien verliezen van de leeftijdsgenoten van Willem II en vond dat vooral de scheidsrechter daarvoor verantwoordelijk was. Terwijl hij dat zijn pa probeerde wijs te maken beweerden ouders van een teamgenoot, die ook naar Tilburg waren afgereisd, het tegenovergestelde. Stijn is herstellende van een griep en een longontsteking en zeven kilo kwijt. Hij zit nog enkele dagen vast aan een antibioticakuur, maar hoopt snel weer over het veld te rennen.

 

Draven over de velden deed Sparta wel en in de slotminuten leek het nog heel even spannend te worden, maar ondanks de Amsterdamse paniek bleef de juiste eindpass uit. En zo konden alle bezoekers huiswaarts in de wetenschap dat Ajax A1 in Rotterdam een hele moeizame zege boekte. Een aantal minuten eerder hadden Hamburger SV-scout Jos van Nieuwstadt en Ajax-fan Henk Spaan al de wandeling richting hun auto gemaakt.

 

Daarna druppelde Nieuw Terbregge snel leeg. Op drie Ajax-fans na die met mobieltjes de jonge voetballers stonden op te wachten in de hoop op een kiekje met de jonge Amsterdamse pupillen. Daarnaast was op Twitter te lezen dat iemand trots vertelde dat zijn broertje deze middag Kenneth Perez had gesproken in Rotterdam. Verder bleef de technische staf van de Sparta-jeugd achter op de Bok de Korverweg waar ze gezamenlijk een barbecue en een lasergame in legerpakken afwerkten.

 

In de Nike A-junioren Eredivisie BV is het er niet minder spannend op geworden deze zaterdag want een aantal kilometer verderop verloor Feyenoord van Heerenveen. De ploeg van Johnny Jansen pakte daarmee zijn eerste winstpartij deze competitie. Daardoor heet de nieuwe koploper nu FC Twente voetbalacademie A1 en is Feyenoord zelfs gezakt naar plaats zeven. Ajax vinden we terug op plek vijf en Sparta staat negende na drie wedstrijden. Alleen nummer drie ADO Den Haag en rode lantaarn De Graafschap hebben een extra wedstrijd afgewerkt.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Magistrale Rosheuvel laat Jong Ajax-defensie slecht slapen14/8/2012

Maandag ging jaargang 2012-2013 van de beloftencompetitie van start met de nieuwe opzet. Dat betekent drie poules van augustus tot en met begin oktober waarbij de eerste vier van alle drie de poules doorgaan naar de reguliere competitie voor de sterkste beloftes.

 

Jong AZ en Jong Ajax zijn daarbij ingedeeld in poule A met sc Heerenveen, FC Groningen, NEC/FC Oss, FC Volendam, FC Zwolle en De Graafschap. Een dag na het treffen van de eerste elftallen in de Amsterdam ArenA troffen de beloftes van AZ en Ajax elkaar op Sportcomplex ’t Lood. Met bij de Amsterdammers de van een blessure revaliderende vleugelspits Derk Boerrigter vanaf de start.

 

Ajax had de eerste helft wat meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. Toch was de eerste kans voor de Amsterdammers na een voorzet van Lesley de Sa, maar Boerrigter faalde jammerlijk. Nog geen minuut later kreeg AZ-spits Ruud Boymans met zijn hoofd de kans op de treffer aan de andere kant, maar zijn kopbal ging naast. Een kwartier later was het dankzij uitstekend voorbereidend werk van Gilliano Wijnaldum wel raak voor de thuisploeg via Steven Berghuis.

 

Daarna waren er over en weer nog wat kansen, maar de rustand bleef 1-0 voor AZ omdat met name Boymans verzuimde om de marge te vergrootten. Het was druk op ’t Lood en dat was ook te merken in het aantal prominente toeschouwers. Behalve de geblesseerde Ajacieden Jip Bartels, Joerie de Kamps en Xandro Schenk kwamen onder meer Floris Tholen, Erik Heijblok, Bryan Roy, Sjaak Swart, Nick van Aart, Martin Haar, Piet Keur en Joël Donald op het duel af. Het broertje van Mitchell Donald was in tegenstelling tot de Otten Cup weer zonder krukken.

 

Daarnaast was ook Ajax-trainer Frank de Boer aanwezig. Hij had een t-shirt aan met een grote één achterop zijn shirt. Wat vanaf de tribune resulteerde in de grap: ‘’één punt!’’, die hem tot goedkeuring van de rest van het publiek werd toegeroepen. Niet tussen de ‘gewone’ mensen, maar op het VIP-dek werd de wedstrijd bijgewoond door AZ-trainer Gertjan Verbeek en Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars.

 

Op het veld was Jong Ajax toch de mindere mede omdat de meer ervaren spelers zoals Boerrigter en Davy Klaassen onder de maats presteerde en de Amsterdammers moeite hadden met AZ-aankoop Mikhail Rosheuvel. In de rust wisselde Ajax-coach Gery Vink gedurfd door verdediger en aanvoerder Sven Nieuwpoort naar de kant te halen voor de van de opponent van vandaag overgekomen spits Gino van Kessel. Daarmee ging Ajax één op één spelen achterin.

 

Aan het begin van de tweede helft moest AZ het antwoord schuldig blijven met een slap schot van Boerrigter en de gelijkmaker van Van Kessel op aangeven van Lesley de Sa tot gevolg. Maar zes minuten na de 1-1 ontsnapte Rosheuvel aan de aandacht van Dico Koppers waarna Boymans AZ weer op voorsprong zette.

 

De wedstrijd die geweldig was om te zien bleef kansen opleveren aan beide kanten. Eerst was het Ajax dat via Boerrigter en Klaassen ver over schoot. Maar nog geen minuut na de kans van Klaassen kreeg Boymans weer een kans via een stift, maar ook zijn kans ging over. Tien minuten later kwam Van Kessel op aangeven van Koppers dichtbij een treffer, maar de van De Graafschap overgekomen goalie Yves de Winter kon er nog net voorkomen.

 

In de slotfase kregen de invallers aan beide kanten nog wat kansen. Kevin Luckassen was twee keer dichtbij namens AZ en aan Ajax-kant schoot Danzell Gravenberch op de paal na een voorzet van de beste Ajacied De Sa. Terwijl De Boer en Swart al in hun auto zaten creëerde Rosheuvel nog een kans om de score nog op te voeren, maar zijn inzet ging voorlangs. Toch trok de ploeg van trainer Dennis Haar de winst over de streep.

 

Onderwerp van gesprek na afloop was vooral het optreden van Rosheuvel. Zo concludeerden ook Jos van Nieuwstadt en Telstar-spits Leandro Resida die ook dit voetbalfeest mochten aanschouwen. Zij trokken in gesprek de conclusie dat Koppers slecht zal slapen vannacht, maar dat kan wel eens gelden voor de gehele Ajax-defensie. Want Rosheuvel speelde zo goed dat ook Stefano Denswil en Roly Bonevacia geen enkele grip op hem hadden. Daarnaast zette hij Koppers en Bonevacia nog een keer volledig voor gek met een kunststaaltje.

 

Aan AZ-kant viel verder Mattias Johansson op die Boerrigter volledig uit de wedstrijd speelde. Ook conditioneel baarde dit optreden van de Ajacied zorgen. En ook Davy Klaassen was zeer ongelukkig deze avond. Jeffrey Ket van de Alkmaarders mocht niet klagen met een gele kaart van Davy Otto na een verschrikkelijke overtreding op het middenveld. En ook zijn gedrag tegenover ex-teamgenoot Van Kessel verdiende niet altijd de schoonheidsprijs. Van Kessel, die overigens aardig inviel, zijn reactie was wel te prijzen.

 

Nadat hij uiterlijk onbewogen Ajax TV te woord had gestaan gaf hij tegenover intimi aan dat hij zich geen zorgen maakt. Jong Ajax is pas vier weken in training, terwijl AZ zes weken geleden de seizoensvoorbereiding is gestart. Terwijl de meeste Ajacieden nog stonden te praten zaten veel van de AZ-spelers alweer op de fiets in het krachthonk. En misschien wel met dezelfde gedachte als iemand twitterde. Roy Beerens moet knokken voor zijn plaats want Rosheuvel komt eraan!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

NEC geniet rustig van de tweede plaats14/8/2012

Na een voor Nederland teleurstellend verlopen Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne en een voor de Hollandse kopmannen slecht verlopen Tour de France werd er voor Oranje-liefhebbers een hoop goedgemaakt gedurende de Olympische Spelen. Chef de Mission Maurits Hendriks had 16+1 medailles als ambitie, maar de Oranje leeuwen brachten er 20 mee terug. Nog voor die Spelen afgelopen waren begon de Eredivisie alweer. Een tzomer om de vingers bij af te likken als sportliefhebber.

 

De competitie ging van start met de Brabantse rivalenstrijd tussen Willem II en NAC die eindigde in een remise. Meteen de volgende dag trad er een grote verrassing op bij een andere derby in Noord-Brabant waar RKC Waalwijk te sterk was voor de titelfavoriet PSV. Zondag begon ook de competitie voor sc Heerenveen en NEC.

 

Marco van Basten stond in het eigen Abe Lenstra Stadion voor zijn rentree in de Eredivisie als trainer van Heerenveen, maar dat feestje werd ruw verstoord door NEC. Voormalig Heerenveen-speler en ex assistent-coach Alex Pastoor was met zijn ploeg met 0-2 te sterk door doelpunten van Melvin Platje en Pavel Cmovs.

 

Een dag later stonden de gladiatoren uit Nijmegen weer op het trainingsveld voor een korte sobere training. Volgens de website zou de training om 10:30 uur aanvang vinden, maar om 10:15 gingen Pastoor en zijn manschappen aan de slag. Op Twitter openbaarde Nick van der Velden hoe het begin van zijn training eruitzag.

 

Hij liet rapper Twan van Steenhoven oftewel Big2 van The Opposites weten dat hij heerlijk in de sportschool bezig was met slapeloze nachten uit de speakers. Op datzelfde medium was meer te doen rondom NEC-spelers omdat doelman Khalid Sinouh reageerde op uitspraken van Ajax-sluitpost Jasper Cillissen, die ook een verleden heeft in Nijmegen.

 

Cillissen liet in een interview optekenen dat hij nooit een kans heeft gekregen in Amsterdam. Collega keeper Sinouh retweete dat bericht met de melding dat hij hem dat ook wel had kunnen vertellen. Toen VoetbalPrimeur om verduidelijking vroeg stelde hij: ‘’ ja stond pas onder de lat bij Nec + met Vermeer heeft 020 een keeper die nog jaren meekan’’

 

Maar er werd behalve getwitterd ook getraind in Nijmegen vandaag al was het weinig noemenswaardig. De nummer twee in de Eredivisie na één speelronde deed het rustig aan terwijl ondertussen op Multifunctioneel Sportcomplex De Eendracht in rap tempo busjes met jeugdspelers aan kwamen rijden.

 

Kort daarna verlieten de meeste spelers alweer het trainingsveld. Met de eerder genoemde Van der Velden als laatste selectielid die het stadion betrad voor een korte douche en de gezamenlijke lunch. Onder aanvoering van aankoop Evander Sno gingen toen de eerste spelers huiswaarts.

 

Hij kwam gelijk naar buiten met Pavel Cmovs, Geert-Arend Roorda en zijn bijrijder Nathaniel Will. De auto’s vertrekken ongeveer gelijktijdig, maar niet voordat Roorda wat opmerkingen had gemaakt over de Jong Oranje tas die hij in de achterbak van Sno zijn hagelwitte Toyota zag liggen.

 

Daarna volgden ook de meeste van hun teamgenoten. Waaronder ook Ricky ten Voorde en de Zweed Admir Bajrovic die in de auto van Ten Voorde vertrokken. Bajrovic geeft wel aan nog wat last van zijn maag te hebben.

 

Over blessureleed gesproken Bram Nuytinck sloeg een uitnodiging van Jong Oranje af voor de wedstrijd tegen Italië. De verdediger bracht een bezoek aan het ziekenhuis en daarom kon NEC vandaag al een persbericht naar buiten brengen dat zijn blessure mee lijkt te vallen. Hij zou naar verwachting binnen een week alweer aan kunnen sluiten bij de groep.

 

Terwijl de Duitse aankoop Marcel Stutter met wat fans poseerde op de parkeerplaats en duidelijk werd dat hij de eerste vier letters van bedankt beheerst duikt ook teamgenoot Youri Loen op in Nijmegen. Vanuit het stadion komt hij naar buiten om uitgebreid een interview te geven. De van een dubbele beenbreuk herstellende middenvelder loopt nog steeds op krukken en liet tijdens het vraaggesprek ook de schroeven en pennen in zijn been zien.

 

Het interview is net op tijd afgelopen als het ergste noodweer uitbreekt. De presentatrice en de cameravrouw rennen en vluchten hun auto in, terwijl Loen bellend schuilt onder de voorgevel van het Goffertstadion, maar op weg naar de tweede Eredivisiewedstrijd tegen Ajax schijnt voorlopig de zon voor de Nijmegen Eendracht Combinatie.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Twintig hoofdcoaches bij twintigste G-voetbaldag en huilen om Peter Houtman10/8/2012

Het is woensdagochtend 8 augustus vroeg in de ochtend. Uit heel Nederland zijn verstandelijk of lichamelijk gehandicapten naar Sportpark De Bongerd in Barendrecht gekomen voor de 20e G-voetbaldag. Naast de band schuin achter het hoofdveld staat Leo Beenhakker onder het genot van een sigaar zijn speech voor te bereiden. Even later is daarin te horen dat Jan Reker dit initiatief 20 jaar geleden bedacht aanvankelijk als eenmalige editie.

 

Vandaag doen er 39 teams mee met bijna 400 voetballers en voetbalsters onthult de wethoudster die het festijn opent. De formule is simpel bekende coaches, clubs en scheidsrechters verlenen hun medewerking en daarnaast zijn er ook nog een aantal talentvolle keepers aanwezig. En dat allemaal met de Olympische gedachte rondom de gehandicaptensport die vandaag centraal staat.

 

Over de gehele dag gezien waren er 20 hoofdtrainers aanwezig op De Bongerd. Frank de Boer, Gertjan Verbeek, Robert Maaskant, Marco van Basten, Alex Pastoor, Steve McClaren, Fred Rutten en Jurgen Streppel schitterden in afwezigheid van de Eredivisie-trainers. De Jupiler League maakte het goed met 12 aanwezigen. Enkel de hoofdtrainers van AGOVV, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Fortuna Sittard, Helmond Sport en SC Veendam ontbraken of heb ik in de drukte de gehele dag over het hoofd gezien.

 

Al die clubs hadden overigens wel andere mensen gestuurd en ook niet de minste namen. Namens FC Twente waren bijvoorbeeld Patrick Kluivert en Paul Bosvelt de gehele dag aanwezig, Feyenoord stuurde ’s middags Gaston Taument en Roy Makaay, naast het bliksembezoek van Ronald Koeman. En ook Stanley Menzo, Jon Dahl Tomasson en Ed de Goeij waren namens de clubs waar ze assistent zijn actief op De Bongerd.

 

De KNVB had vanuit het scheidsrechtersgilde Kevin Blom, Bas Nijhuis, Björn Kuipers, Pieter Vink, Jan Wegereef, Richard Liesveld, Rogier Honig, Karel van den Heuvel, Vivian Peeters, Tom van Sichem en Martin van de Kerkhof onder de rook van Rotterdam gestuurd. Daarnaast toverden ook Raymond van Meenen en Roland van der Hilst voor de gelegenheid hun scheidsrechterstricot nog maar eens onder het stof vandaan. De heren waren allemaal in het grijs. Alleen mevrouw Peeters was in het zwart en Vink had een kanariegeel scheidsrechterstenue aangetrokken. Verbolgen gaf hij aan de dag daarvoor een mail te hebben gehad dat alle kleuren geshowd moesten worden.

 

Maar de scheidsrechters waren vandaag bijzonder ontspannen en kregen de kans om hun zelf te zijn. Ze groeiden net als de bekende keepers en trainers uit tot idolen waar vooral scheidsrechtser Peeters ontzettend leuk mee omging. Zij debuteert volgend jaar in de Topklasse. De hoogst fluitende vrouwelijke scheidsrechter van ons land. De grootste lolbroek van het arbitersgilde blijkt Van Sichem te zijn.

 

Wat wel opvalt, en dat is niet alleen hier en vandaag, is dat handtekeningen vragen met steeds minder respect gebeurd. Menzo maakte dat op een hele fatsoenlijke manier duidelijk aan iemand die een blaadje in zijn hand duwde. Daarnaast hebben fans die op de foto willen vandaag niet altijd een camera bij hun. Waardoor ook Gerry Hamstra, Kevin Moeliker, Frank Kooiman, Alami Ahannach en Honig invalpaparazzi worden, maar vandaag kan alles.

 

 Bij het penaltyschieten waren in de ochtend Martijn de Zwart van ADO Den Haag, Niels Konijnenberg van FC Dordrecht en Ricardo Kieboom van Sparta aanwezig. In de middag was alleen Roy Rondeltap van Sparta aanwezig waardoor Konijnberg nog wat langer moest blijven en dat ging niet zonder slag of stoot. Daar moest zelfs CBV-directeur Gerard Marsman aan te pas komen.

 

Bij dat onderdeel werd Cambuur-trainer Alfons Arts gebeld. Het gesprek ging over een potentiële nieuwe doelman. Waarna hij grapte: ‘’We hebben vandaag ook een goede keeper, die kunnen we ook meenemen.’’ Grappen maakte ook Leo, de kale Feyenoord-fan die eerder deze week besproken werd en vandaag op De Bongerd was net als Stefan. Leo grapte met Geert Meijer die ook één van de aanwezigen was vandaag. Hij had zelfs vier lagen kleding aan waarvan hij er toch maar één besloot uit te doen. Maar de voorspelde 20 graden leverde geen zonovergoten dag op, maar een vieze regenachtige dag.

 

Andere prominente toeschouwers op De Bongerd waren Dick van Egmond, Dick ‘Cookie’ Voorn, Leen Looijen, Jan Reker en Mohammed Allach. Op wie zelfs een fan bijna drie uur stond te wachten voor een foto terwijl Allach in een besloten ruimte aan het vergaderen en later aan het werken met zijn IPad was. Ook de journalisten Emile Schelvis, Cristian Willaert,  Ronald van der Geer en Feyenoord TV-verslaggever Peter Houtman waren present.

 

En juist Houtman leverde vandaag een tranendal op. Het zoontje van de man die vandaag coach is van het team van Barendrecht, dat samen met het door Cor Pot getrainde Jong Oranje en amateurkampioen Achilles ’29 het aantal teams aanvulde, was volledig over zijn toeren in het clubgebouw. ‘’Ik wou de handtekening van die man van Feyenoord TV, maar nu is hij weg.’’ Vader troost hem met de gedachte dat hij vast nog wel ergens is en dat hij anders misschien nog wel even naar de businessclub komt. Vervolgens loopt hij hard naar buiten met zijn zoon om alsnog een handtekening en een foto te verzorgen met de Feyenoord-stadionspeaker die nog wel aanwezig blijkt te zijn.

 

De prijsuitreiking wordt verzorgd door bondscoach Louis van Gaal die deze dag weer een jaartje ouder werd. Hij mocht de winnaars in het zonnetje zetten, maar eigenlijk kent een dag als vandaag alleen maar winnaars. Iedere goal wordt hier gevierd als de winnende in de Champions League finale en je kunt overal op het sportpark zo maar aangesproken worden door een trotse speler die plotseling de oren van je hoofd kletst.

 

Ook zijn er tal van fantastische anekdotes waarmee ik dit hele verslag had kunnen vullen. Voorbeelden zijn Nijhuis die omgekocht wordt om als hij Ajax-Feyenoord gaat fluiten Feyenoord te laten winnen of Art Langeler in innige omhelzing met één van zijn pupillen van vandaag voordat hij naar huis gaat. Maar ook schreeuwende fans achter Kluivert of Menzo aan voor een foto of een handtekening. Je vraagt je af of deze voormalig Ajacieden de andere 364 dagen van het jaar ook zo vriendelijk worden onthaald op een halfuurtje fietsen van De Kuip. Gelukkig kan het zo ook en is dit ook voetbal en zijn er niet alleen voorbeelden zoals de dreigende ongeregeldheden rondom oefenwedstrijden in Nijmegen en Kerkrade afgelopen week.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De gele wondersloffen van Lex Immers7/8/2012

Voor aanvang van de training staat er een grote groep supporters voor Stadion De Kuip te wachten. Ze doen dit in de hoop om een foto of handtekening te vergaren van één van hun Feyenoord-helden, maar bijna alle kameraden worden voor de training teleurgesteld. Slechts een enkeling geeft voorafgaand aan de oversteek richting Sportcomplex Varkenoord gehoor aan de verzoeken van de fans. Waarna spelers en fans gezamenlijk de autoweg overgaan richting het jeugdcomplex.

In vreemde weersomstandigheden gaat de training van start met een warming-up van conditietrainer Toine van de Goolberg. Na twintig minuten arriveert ook Ronald van der Geer die een dag later namens de NOS morgen het verslag doet van het voorronde Champions League-duel van de Rotterdammers tegen Dynamo Kiev.

 

Hij wordt hartelijk ontvangen door een kale fan die hem de oren van zijn hoofd kletst, maar ook als de fan later op een andere plek gaat staan heeft Van der Geer weinig aandacht voor de oefenstof van Ronald Koeman en zijn assistenten. Overigens is op het trainingsveld op Varkenoord alleen de zijde bij de brug waar de spelers het veld betreden en de zijde achter de goal richting de kantine beschikbaar. Waardoor het rijen dik stond en iedereen die niet vooraan stond weinig kon zien.

 

Zo ook supporter Kees, een man met twee geamputeerde benen die de training in zijn invalidenwagen zou willen volgen. Wij, gezonde mensen, hebben nog de luxe dat we op onze tenen kunnen staan of op zakken met betonmortel kunnen klimmen en gaan zitten of staan zoals veel mensen deden die wel iets wilde zien, maar zo iemand kan dat niet. Niemand van de club die zich daar druk om maakt. Sterker nog er loopt iemand van de beveiliging rond die zich druk maakt om kinderen die op het gras zitten een paar centimeter voor de afrastering, maar stel je voor dat je supportersvriendelijk bent die schoen schijnt de traditionele topclubs in Nederland niet te passen.

 

Ondertussen vermaakt Kees zich met mede-supporters en Van der Geer met gesprekken over van alles en nog wat rondom de voetbalwereld. Hij is geen fan van Mark van Bommel en kan zelfs zijn gedrag tegenover Ajacied Theo Janssen een dag eerder niet waarderen. ‘’Hij schopt iedereen voor zijn klote en zelf… Je kan lachen dalijk in de competitie,’’ klinkt het sarcastisch uit zijn mond. De mensen om hem heen vonden het echter wel leuk dat hij erin slaagde Janssen geel aan te smeren door zijn overdreven valpartij, waardoor de Ajax-middenvelder zich liet provoceren.

 

Juist die speler stond voor de microfoon van NOS-verslaggever Bert Maalderink een kleine 20 uur eerder. En net als collega Van der Geer is ook hij op Varkenoord deze maandag, al hebben de twee collega’s geen woord gewisseld. Met een groen visserspetje en een roze overhemd valt hij erg op. Gesprekken aangaan met Bert is verspilde energie want hij kan alleen praten als het rode lampje brandt, maar de vraag brandt toch op je lippen of hij geen spijt heeft van dat interview. Hij vroeg Janssen naar het zwakke Ajax en naar uitspraken van Van Bommel over de wedstrijd, terwijl een clash met Frank de Boer nadert en voor de microfoon van SBS6 bij Hans Kraay Junior wel prikkelende uitspraken werden gedaan.

 

Maar we zijn nu bij Feyenoord waar supporter Kees af en toe aan collega supporter Stefan moet vragen wat er gebeurd omdat hij het niet kan zien. Terwijl Koeman een praatje houdt voor zijn spelersgroep en begonnen wordt aan een positiespel. Het meest interessante volgt daarna met een afmaakoefening met wat opblaasbare poppen als tegenstanders. De groep is in tweeën gedeeld. In de groep die zichtbaar is voor de meeste supporters moeten de voorzetten komen van onder andere aankoop Omar Ellabdelaoui, maar die etaleert geen topvorm deze maandagmiddag. Tot de afmakers behoort Lex Immers die ze wel weet te raken.

 

Zo ziet ook de kleine fan Jesse, gekleed in een oranje shirtje. Dat niet ter ere van Marit Bouwmeester die gelijktijdig in Londen zilver in de wacht sleepte met zijlen. Het ventje is onder de indruk. ‘’Die op die gele schoenen gaat er morgen twee maken.’’ Twee of drie meent zijn vader. Waarna Jesse vervolgt met: ‘’Die andere nul’’, de man met de schoenen is de van ADO overgekomen Immers die scoorde aan de lopende band met afmaken op goal. De andere, ook een Haagenees, naar wie hij verwijst is spits Guyon Fernandez die niet zo makkelijk scoorde.

 

Na de training haasten fans zich om toch nog een krabbel of foto met hun favoriete staflid of speler te verkrijgen. Sommige moeten daarvoor zelfs in de bosjes gaan staan. Vooral rond Jordy Clasie is het erg druk. Terwijl Maalderink wegvlucht voor de mensen en net als collega Van der Geer vergaapt aan zijn zoveelste peuk. Wie niet beter weet zou denken dat de S van de NOS voor Sigaretten staat.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Pantelic maakt glorieuze rentree in Nederland7/8/2012

We pezen zaterdagavond voor de verandering niet op een sportpark, jeugdcomplex of bij een amateurvereniging, maar we komen in het stadion van Willem II terecht. Door het bezoek aan de Otten Cup moeten we de eerste twintig minuten aan onze neus voorbij laten gaan. De stand is dan 1-0 voor Olympiakos. Dat doelpunt viel in de vijfde minuut van de schoen van Rafik Djebbour, de Algerijnse nummer tien van de Grieken.

 

Terwijl we de tribune beklimmen maakt Niek Vossebelt de gelijkmaker op aangeven van Hans Mulder die even daarvoor naast kopte na een prachtige voorzet van Virgil Misidjan. Acht minuten voor rust komen de Tilburgers zelfs op een 2-1 voorsprong als een voorzet van Kees van Buuren tegen de touwen wordt gekopt door Robbie Haemhouts.

 

Volgens de Willem II-site gingen de spelers onder applaus de kleedkamers in, maar dat was mogelijk alleen op de perstribune hoorbaar. Het was ontzettend rumoerig in het stadion en de meeste supporters kwamen ongeïnteresseerd over. De consumptie van bier en patat leek vele malen belangrijker dan de verrichtingen van Jurgen Streppel en de zijnen.

 

Net voor rust maakt een oude bekende in persoon van Marko Pantelic zijn opwachting in het elftal van de Grieken. De spits kwam in 2009-2010 25 keer uit voor Ajax en wist dat seizoen 16 keer het net te vinden voor de Amsterdammers. Één daarvan was op 14 april 2010 in Tilburg en ook in de Amsterdam ArenA wist hij te scoren tegen Willem II. Voor rust kwam hij vandaag binnen de lijnen voor Vasilas Karagounis.

 

Tijdens de rust klonk de muziek van de Rotterdamse band The Kik uit de boxen. Zanger Dave von Raven en zijn kompanen waren eerder op de dag te gast op deze Koningsdag. Behalve de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door was er onder andere nog een wedstrijd tussen Jong Willem II en spelers uit het elftal wat Champions League voetbal behaalde in 1999.

 

Al dat programma stond te boek als de Jan van Roesel Memorial. Zesvoudig international Van Roesel, die 3 juni 2011 de strijd tegen kanker verloor, maakte 152 doelpunten in 168 duels voor de tricolores. Hij maakte deel uit van het ‘gouden Willem II’ uit de gouden generatie uit de jaren ’50. Waarover deze dag ook een film onder de titel Stoere Kerels in première ging.

 

Die andere succesvolle generatie (1999) trapte een balletje met spelers zoals Raymond Victoria, Dennis Schulp, Geoffrey Prommayon, Marcel Valk, Delano Hill en Tomás Galásek. Het team stond niet onder leiding van de toenmalige succescoach Co Adriaanse,. Theo de Jong nam de honneurs waar als oefenmeester.

 

Misschien is al dat programma wel de reden van de enigszins ongeïnteresseerde sfeer op de tribunes en zijn de meeste fans opgebrand door het bomvolle programma en de warme zomertemperaturen in Brabant vandaag. Een klein aantal supporters heeft nog wel energie om de ‘gewone’ plaatsen te verlaten en te verruilen voor plaatsen op het ereterras na een sprong over een hek.

 

Na ruim een uur klinkt het vanaf de tribunes zelfs nog even ‘’Wij gaan Europa in’’ als het erop lijkt dat Willem II de winst in deze oefenwedstrijd over de streep gaat trekken, maar niets blijkt minder waar als Pantelic het op zijn heupen krijgt. De spits groeide toch al uit tot man van de wedstrijd met zeer weinig balverlies en intelligente kaatsen, maar hij is de tweede helft ook cruciaal in het scoreverloop. Doelman David Meul had te veel moeite met een schot van Pantelic en Djebbour kon zijn tweede treffer maken om de score gelijk te trekken. Daarna botvierde het publiek de frustraties zich onterecht op scheidsrechter Serdar Gözübüyük. En kort na een striemend fluitconcert voor de leidman moest hij ook nog naar de stip wijzen voor Olympiakos en Meul van geel voorzien nadat hij een aanvaller bij de benen pakte.

 

Dan lijkt de nummer 23 in persoon van Dimitris Siovas aan te gaan leggen nadat hij de bal op elf meter heeft gelegd, maar hij besluit de bal achteruit te gooien in de richting van Pantelic. Dan neemt het gefluit toe richting de ex-Ajacied die in Tilburg bij sommige mensen dezelfde rivaliteit en agressiviteit oproept als ze tegen NAC Breda hebben. Maar Pantelic stuurt de keeper de verkeerde hoek in en rond onberispelijk af. Zijn lot is een hoop gefluit en een enkele middelvinger.

 

Kort daarna, als de 90 minuten zijn verstreken besluit trainer Leandro Jardim de ster van de avond een publiekswissel te geven. Ditmaal is er boegeroep te horen en maakt de meneer van de middelvinger wegwerpgebaren in de richting van Pantelic. Desalniettemin verliest de favoriete club van de fan; Willem II de oefenpot uiteindelijk met 2-3. Een knappe prestatie van de Tilburgers, maar de zege voor de Griekse kampioen is terecht.

 

Buiten het stadion wordt het gezellig rondom de bus waarmee de Grieken vervoerd moeten gaan worden. Op een enkel jongetje na die tijdens het passeren wat lullige opmerkingen over heeft voor de financiële situatie in Griekenland. De spelers worden met alle egars ontvangen door fans uit Nederland en mensen van Griekse komaf. De spelers nemen daar ook geruime tijd voor.

 

Van Willem II, die overigens eerder op de dag wel signeersessies hadden gegeven, is alleen Misidjan zeer populair. De sterspeler gaat een geruim aantal keer op de gevoelige plaat. Dat hadden veel fans ook gewild met José Holebas van de Grieken, maar hij lijkt daar niet zo’n zin te hebben. Met een banaan, een paar voetbalschoenen en nog wat in zijn hand geeft hij aan eerst richting de bus te willen en zo terug te komen. Een Griek spreekt in het Nederlands uit ‘’Arrogant zeg Holebas!’’, maar hij zal die woorden later in moeten trekken als Holebas na een belletje in de bus alsnog terugkeert richting de fans.

 

Uit het washok van het Willem II komt uiteindelijk Marko Pantelic als laatste Olympiakos-speler tevoorschijn en hij is ook meteen de meest populaire. Ook de Serviër neemt alle tijd voor de supporters om iedereen van een foto of handtekening te voorzien alvorens de bus kan optrekken met de man van de wedstrijd in haar midden.

 

Dan komt het nieuws van het tweede goud van Ranomi Kromowidjojo en het brons van Marleen Veldhuis binnen waarmee het hele kleurenspectrum aan eremetaal binnengesleept is door de Nederlandse zwemsters. In Tilburg wordt de dag voortgezet met een feestavond met Hollandse hits waarvoor wij bedanken en huiswaarts gaan, maar niet voordat een dronken supporter ons nog even het woord van God verkondigt.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Otten Cup 2012: Ajax A-jeugd baart zorgen, PSV-er Rayhi botst met trainer Cocu7/8/2012

Zaterdag stond de tweede dag van de Otten Cup 2012, het internationale A-juniorentoernooi, op de kalender op Sportpark De Herdgang in Eindhoven. Op het jeugdgedeelte wel te verstaan want de plaats waar de selectie van trainer Dick Advocaat traint was hermetisch afgesloten en bewaakt als Fort Knox. U leest het goed na Ajax waarvan de trainingen sinds de komst van trainer Martin Jol alleen op dinsdag toegankelijk zijn voor publiek en pers gaat ook PSV nu met dit soort publieksonvriendelijke onzin beginnen. Advocaat traint enkel nog op maandag, vrijdag en zondag met publiek. Daarmee ontneemt PSV onder andere een vaste groep ouderen, de Herdgang bastards bijgenaamd, hun dagelijkse dagbesteding en kop koffie op het jeugdcomplex. De Brabantse gemoedelijkheid lijkt ver te zoeken.

 

Als we ons door de beveiliging hebben heengeslagen en de drie euro per persoon hebben neergeteld voor het jeugdtoernooi blijkt er toch nog iets van een training zichtbaar te zijn. Het betreft Marco Roelofsen met zijn pupillen. De trainer van Jong PSV werkt een spectaculaire training af met zijn spelers. Hij heeft een circuit uitgezet waar onder andere Jagoš Vukoviæ en de door ADO Den Haag afgewezen Youness Mokhtar hun opwachting maken.

 

In het circuit moeten de manschappen van Roelofsen latje trappen, een bal tussen het vrije trappen muurtje doorschieten, één van de twee kratjes sportdrank in de kruising raken, met effect twee borden raken die in een diagonaal zijn neergezet, de bal over de middenlijn tussen een vierkant van dopjes trappen en een bal van een pion schieten. Ze beginnen allemaal bij de lat en als ze scoren en de trainer ziet het mogen ze naar het volgende onderdeel.

 

De trainingssessie die bij iedereen die nog voetbalschoenen aan kon doen deed jeuken was leuk om te volgen. Zo zag ook teammanager Broer Dost die enthousiast werd begroet door Roelofsen. Tijdens de training was te zien dat Mokhtar veel moeite had met de effecttrap waarbij hij de beiden borden moest raken, Alexander Jakobsen de kruising maar niet kon raken en Gianluca Maria tot frustratie van zijn teamgenoten af en toe een tikkeltje vals speelde. Toen het parcours een aantal keer was uitgevoerd zat de training erop. De van Ajax overgenomen Rik Schouw kwam als beste uit de bus.

 

Ondertussen waren een aantal teams zich aan het opwarmen voor de openingswedstrijden. Daaronder ook de A-junioren van Zenit Sint Petersburg. Meteen werd duidelijk dat de jeugdige spelers vandaag de idolen waren waarop werd gejaagd voor handtekeningen en foto’s. Terwijl ik bij Jong PSV keek weigerde Dmitry Anuchin die ‘’no photo’’ uitbracht te poseren met een fan. Teamgenoot Pavel Kireenko vond dat dusdanig vervelend dat hij snel met die jongen ging poseren, breed lachend met een duim omhoog.

 

Vervolgens stroomde het jeugdgedeelte vol met een mensenmassa op deze zonnige zaterdag. Zo druk dat het zicht bij het hoofdveld slecht was. Daarom heb ik mij vooral gericht op de wedstrijden op het tweede veld. Tot de toeschouwers behoorden onder andere Ajax-stadionspeaker Floris Tholen, keeperstrainer van de Ajax-jeugd René Stam, Raymond van Meenen namens de KNVB scheidsrechterszaken. En een klein deel van de dag FC Eindhoven-trainer John Lammers en PSV-er Jetro Willems. Lammers was overigens geanimeerd in gesprek met Moussa Sanoh. Puur speculatief vraag ik mij af of Sanoh mogelijk de overstap maakt naar het kleine broertje?

 

Op het B-veld werd afgetrapt tussen de A-junioren van Zenit Sint Petersburg en FC Kopenhagen. Daarbij sprong in het oog dat Zenit haar wisselspelers gedurende de wedstrijd, net als tijdens de warming-up, inzette als ballenjongens. Langs elke kant van het veld stonden er twee die keihard gingen rennen als er een bal naast of over vloog. Daarnaast viel Kopenhagen-spits Danny Amankwaa op met zijn spel en met name zijn techniek en fantastische balaannames. Op het hoofdveld verloor thuisploeg PSV met 1-0 van AZ. Vervolgens boekte Anderlecht een overtuigende 1-0 overwinning op FC Twente in een wedstrijd waarin Twente-doelman Timo Plattel wat eerder de douche moest gaan opzoeken dan de bedoeling. Gelijktijdig veegde Barcelona Ajax van de mat met een drieklapper op het hoofdveld.

 

Dan dient de wedstrijd tussen Zenit Sint Petersburg en PSV zich aan. Vlak voor het duel begint komt PSV-speler Mohamed Rayhi naar buiten. Gepakt en gezakt om huiswaarts te keren draagt hij zijn voetbaltas over zijn schouders. Rayhi blijkt niet op speelminuten van trainer Philip Cocu te kunnen rekenen en wil vertrekken. Vervolgens komen er veel gesprekken aan te pas met familie, vrienden, teamgenoot Sanoh en met name looptrainer Gert-Jan van Dijk heeft beulswerk verricht om Rayhi weer terug de kleedkamer in te krijgen. ‘’Je hebt alleen jezelf er maar mee’’ klinkt het van een bekende van Rayhi. Even later komen de spelers het veld op en passeert Cocu zijn pupil zonder hem een blik waardig te gunnen. Maar uiteindelijk komt er toch een happy end, Rayhi gaat zich omkleden en voegt zich bij de wissels van PSV. De Eindhovenaren spelen die wedstrijd in de slotsecondes gelijk dankzij een kopbal van de meegekomen doelman Jesse Bertrams. Terwijl ook AZ en Kopenhagen elkaar in evenwicht houden.

 

Op het hoofdveld gaan de beste jeugdteams dit toernooi; Barcelona en Anderlecht uitvechten wie de sterkste is terwijl Ajax en FC Twente zich klaarmaken voor hun treffen op het bijveld. Twente gecoacht door René Nijhuis en Paul Bosvelt heeft tot op dat moment één punt gesprokkeld van Barcelona, terwijl Ajax nog puntloos is. Trainer Fred Grim is duidelijk met uitspraken zoals ‘’Ze moeten leren opbouwen, maar ook leren wanneer dat niet kan.’’ En ‘’Ze hebben allemaal hun eigen bvtje nu. Het is geen team.’’

 

Het enige mogelijke excuus dat Grim kan aanvoeren is dat hij over acht eerstejaars A-junioren beschikt. Daartoe behoort ook doelman Peter Leeuwenburgh. De lange sterke doelman moet het eveneens ontgelden. ‘’Leeuwenburgh komt uit een moeilijke privésituatie, maar heeft op de training goed staan keepen. Maar hij heeft gisteren al fouten gemaakt en vandaag weer.’’ Grim kiest dan in de laatste wedstrijd dan ook voor Norbert Alblas in plaats van de jeugdinternational. Ook over de samenwerking met Kenneth Perez is Grim duidelijk. Hij is eindverantwoordelijk.

 

De keuze voor Alblas in de goal zal Grim uiteindelijk betreuren. In een mooi duel ziet de rechterkant van de Amstedammers er aardig uit met wat combinaties tussen Boban Lazic en Abdelmalek El Hasnaoui. Achterin valt de bezieling van Darren Rosheuvel op die geen laatste wil worden dit toernooi, maar Alblas gaat herhaaldelijk als een zak aardappels naar de grond en Ajax speelt uiteindelijk met 2-2 gelijk met opvallend genoeg Danzell Gravenberch achterin deze wedstrijd. Waardoor Ajax toch voor die laatste plaats moet gaan strijden en er voor Grim, Perez, Dennis Bergkamp en Wim Jonk nog veel te sleutelen is aan de jeugd van de hoofdstedelingen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Clown voor de groep en de helm van Nico Pellatz4/8/2012

Tot vlak voor de training van Sparta van start gaat is het muisstil rondom Sportcomplex Vreelust. Tot een paar minuten voor het aanvangstijdstip is er geen mens te bekennen. Assistent-trainer Pascal Jansen en de Belgische aankoop Pieter Nys zijn de eerste die de wandeling van het Sparta Stadion naar het trainingsveld maken. Daarna arriveren in groepjes de rest van de manschappen van trainer Michel Vonk. Zo’n drie minuten na het aanvankelijke trainingstijdstip komt Donovan Slijngard aangesjokt als laatste speler. Hij wordt dan ook als eerste aangesproken door op dat moment één van de twee aanwezige fans als de warming-up wat sloom op gang komt.

 

Bij de eerste training waren er bijna 500 supporters aanwezig. Vandaag zijn dit er met de in- en uitloop gedurende de oefensessie ongeveer twintig. Op deze dag in de zomervakantie is de overgrote meerderheid toch van een pensioengerechtigde leeftijd. Als Nico Pellatz zijn hagelwitte schoenen, hoedje onder zijn helm en zijn helm op heeft gaat de training echt van start. In de media werd gerept dat Pellatz het zonder helm zou gaan proberen. Ook de vaste supporters zijn wat verbaasd. Op één man na die een dag eerder van de Duitse doelman al heeft begrepen dat hij ook komend seizoen met bescherming zal gaan voetballen.

 

Al snel wordt duidelijk dat vandaag Jaime Bruinier, Toine van Huizen en Roald van Hout ontbreken net als assistent-trainer Peter van der Berg. De keepers gaan al vrij snel aan de slag met Frank Kooiman, terwijl Mario Bilate met sportverzorger Jan de Jager aan de slag gaat. Desgevraagd als hij eerder het trainingsveld verlaat heeft ‘Bilatelli’, zoals Danny Buijs hem bestempeld, last van zijn lies nadat hij verkeerd neer was gekomen na een luchtduel.

 

De ouderen langs het veld praten honderduit. Daarbij passeren onderwerpen de revue als de aankopen van MVV en Veendam, de nieuwe aanvoerder Danny Buijs en zijn Feyenoord-verleden en potentiële Feyenoord-aankoop Joris Mathijsen. Maar vooral het doelpunt van de naar sc Heerenveen vertrokken Marten de Roon tegen Rapid Boekarest een dag eerder in de voorronde van de Europa League trekt de aandacht. De supporters smullen van de goal van de man die bij Sparta toch bepaald niet aan de lopende band scoorde.

 

Trainer Michel Vonk volgt het gesprek en reageert: ‘’Kijk ik niet meer naar die speelt niet meer bij ons.’’ Om te vervolgen met: ‘’En dat heeft hij allemaal bij ons geleerd.’’ Ook de rest van de training trekt het gevoel voor humor van Vonk de aandacht. Als ik met mijn telefoon in mijn hand sta zegt hij: ‘’Geen lelijke dingen Twitteren nou al hè.’’ Later op de training krijgt Pellatz als hij gokt op het fluitsignaal van Vonk bij sprintjes te horen dat hij gokken moet in het casino en niet op het veld. En bij het einde van de training grapt Vonk sarcastisch tegen zijn groepje ‘’Jullie mogen stoppen want jullie zijn zo moe.’’

 

Ook algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet had behalve zijn paarse overhemd zijn lolbroek aangedaan. Het groepje ouderen naast mij wordt door Vloet begroet met: ‘’Kijk hier staan de kenners!’’ Terwijl hij passeert gaat keihard de ringtone van een ouderwetse telefoon af. Wanneer de supporters Vloet herinneren met ‘’Telefoon’’, gevolgd door ‘’Weer een nieuwe speler.’’ Even later voordat Vloet weer terug naar het stadion wandelt staat hij wat onhandig met zijn bril op te pielen met de toetsen van zijn telefoon. Een scène die doet denken aan beelden van Leo Beenhakker die een sms probeerde te sturen.

 

Één van de supporters die tot het meubilair van Sparta-trainingen behoort is zo trots als een pauw met de opmerking van Vloet. Ondertussen babbelen ze lekker verder over Royston Drenthe die volgens de heren nooit meer aan een club zal komen en op zijn plat Rotterdams ‘’lui is van zijn eigen.’’ Onmiddellijk wordt dan ook de vergelijking met Winston Bogarde in zijn Chelsea-tijd gemaakt gevolgd door opmerkingen als ‘’allemaal hetzelfde die jongens.’’ Als Iliass Bel Hassani en de ramadan wordt besproken wordt echt duidelijk dat de enige politieke partij die past bij de opvattingen van deze heren de Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders is.

 

Na de warming-up volgt voor de veldspelers een oefening met draaien en passen. Daarna zien we de spelers hand in hand onder leiding van Jansen. Dit heeft niets te maken met de Homo 100 die vandaag te horen is op Radio 3FM of met de Gay Pride een dag later, maar het is gewoon een tikspelletje. Daarna volgt een drinkpauze waarin Bel Hassani vanwege de ramadan allen zijn mond even nat kan maken.

 

Die ramadan duurt nog vijftien dagen. Het is zwaar geeft Bel Hassani aan als hij van het veld komt na de training. Waarschijnlijk zal hij de eerste twee wedstrijden ook op de bank zitten zegt hij. Na een als collectief beroerd uitgevoerde passoefening wordt de groep in tweeën verdeeld. Een deel gaat met rondo’s aan de slag en het andere deel gaat afmaken op goal en daar blijkt ook dat Bel Hassani niet de vorm heeft zoals te doen gebruikelijk. Zijn ballen vliegen aan alle kanten naast en over. Hij heeft het zwaar, maar toch blijft hij lachen en uitermate vriendelijk voor de fans.

 

Na bijna een uur en drie kwartier mag iedereen er mee ophouden. Als onder leiding van aanvoerder Buijs eindelijk alle ballen zijn verzameld en spullen zijn opgeruimd kunnen  spelers en trainers gaan douchen en maakt iedereen zich op voor de open dag van een dag later. Daar zal Sparta een oefenwedstrijd afwerken tegen de Belgische tweedeklasser Sint Truiden.  

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Jong Ajax in Den Helder: Swart in de bosjes en de kleine Donald30/7/2012

Gedurende de openingsdag van het Den Helder Maritiemtoernooi 2012 donderdag wist RodaJC van FC Brussels te winnen met 1-0 en was Jong Ajax de meerdere van het Helders elftal gevuld met amateurs van clubs uit Den Helder of spelers die van de meest Noordelijke gemeente op het vaste land in Noord Holland komen. Twee dagen later eindigde het toernooi met de kraker tussen Jong Ajax en Roda JC en speelde het Helders elftal tegen de Belgische tweedeklasser.

 

Dat wil zeggen Jong Ajax trad aan met een ernstig verzwakt elftal omdat Frank de Boer een groot deel van de selectie van trainer Gery Vink mee heeft genomen op een trip naar Engeland. De selectie van Vink en zijn assistent Bosman is daardoor aangevuld met een aantal spelers uit de Ajax Zaterdag.

 

Wanneer de zeven euro per persoon is afgetikt zien we de Ajacieden het speelveld verkennen. Op de bankjes achter het speelveld zitten een aantal spelers van Jong Ajax die geblesseerd zijn waaronder de Belg Mats Rits. Daarnaast is ook Ajax-steward Corine Terlage daar te vinden met een leuke blonde vrouw aan haar zijde. Als de Ajax-keepers Chiel Kramer en Maurits Schmitz zich willen gaan opwarmen krijgt John Bosman te verstaan dat de Ajacieden dat moeten doen op het bijveld. De Roda-keepers Mateusz Prusz en aankoop Filip Kurto zijn daar al bezig met opwarmen. Omdat het net ontbreekt in het doel daar tegenover kiezen de Ajax-goalies het veld daarachter.

 

Later komen ook de spelers van Roda en Ajax het veld op. Bij Roda springen de aankopen Danilo Pereira en voormalig RKC-aanvaller Krisztiàn Nemeth in het oog. Laurent Delorge blijft in een vrijetijdsshirtje van de club geblesseerd aan de kant vandaag. Aan Ajax zijde zijn de van AZ overgekomen Gino van Kessel en de van de Paris Saint Germain aangetrokken Nederlandse jeugdinternational Ilan Boccara de meest opvallende namen. Daarnaast is de Roemeen Christian Gava nog op proef bij de Amsterdammers. Bij Roda geldt dat voor de Zweedse verdediger Mattias Bjärsmyr.

 

Roly Bonevacia, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor NAC Breda is de bekendste naam aan Amsterdamse kant. De opstelling van Ajax wordt aangevuld met Zaterdag-speler Glenn van Zoolingen die tot de B-junioren in de jeugdopleiding van de Amsterdammers zat. De bank is dun gezaaid aan Amsterdamse kant met naast de reserverdoelman Schimitz, die in een eerder stadium nog mocht vertrekken, alleen Zaterdag-spelers met Wouter van de Molen, Kevin de Visser, Melvin de Groot en Bas Vellema die allemaal hun opwachting mogen maken halverwege de eerste helft of in het tweede bedrijf.

 

Langs de kant van het veld waar de opwarming geschiet heeft Sjaak Swart teammanager van Jong Ajax Dick Schoenaker gevonden. Later voegt zich ook keeperstrainer van de Ajax-jeugd René Stam zich bij het olijke duo in keurige pakken. Als de Ajax-spelers opdracht krijgen om zich te richten op hun specialisme gaat Gava op goal knallen met Bosman. Één van de eerste ballen van de Roemeen is een streep in de kruising, maar doordat het net van het goal ontbreekt ligt de bal ergens tussen de bomen. Swart werpt zich naast teammanger Schoenmaker op als reddende engel en gaat de bal zoeken.

 

Na het geven van wat handtekeningen en een aantal keer poseren op de gevoelige plaat neemt Swart plaats op de eretribune boven. Daar zit ook Ajax-stadionspeaker Floris Tholen die nog een hartelijke ontmoeting heeft met Joël Donald. Het broertje van Roda-middenvelder Mitchell, die zelf speelt bij de jeugd van AZ. Dan fluit scheidsrechter Roelof Luinge voor de start van het duel.

 

Een wedstrijd die eigenlijk nooit spannend werd omdat Roda vanaf het eerste moment dicteerde. Binnen no time kon Sanharib Malki na een prachtige actie van Guus Hupperts en letterlijk en figuurlijk uitglijden van Ajacied Mike Busse de 1-0 maken. Kort daarna was het Donald die zijn oude ploeg van afstand op 2-0 achter zette. En ook de derde treffer liet niet lang op zich wachten als Malki vrij als God in Frankrijk kan inkoppen uit een hoekschop en er is niets aan gestolen.

 

Roda is daarnaast veel agressiever dan de Amsterdammers. Het spel van de ploeg van Ruud Brood is op de rand of er soms zelfs flink overheen. Als kuitenbijtertje Joeri de Kamps van Ajax een beetje vervelend is wordt het echt onvriendelijk en krijgt hij een kopduw van Nemeth. Luinge doet het alleen schreeuwend af met een praatje, zoals hij eigenlijk de hele wedstrijd met overslaande stem bezig is. Maar sterk is zijn arbitraal optreden niet vandaag. De Ajacieden De Kamps en Boccara verlaten namelijk geblesseerd het veld door harde overtredingen van Roda-zijde. Met name de tik die Boccara ontvangt zou zelfs in een oefenwedstrijd goed moeten zijn voor donkerrood, maar Luinge floot alleen.

 

Dat is ook het beeld van de tweede helft als Roda voetballend het hoofd een beetje laat hangen na wat wissels. Een gemene tackle van Malki op Ajax-aanvoerder Sven Nieuwpoort resulteert eveneens slechts in een vrije trap. Ajax komt nog wel op 3-1 door de zeer wisselvallige Danzell Gravenberch, maar de Amsterdammers hebben weinig om trots op te zijn. De Amsterdammers spelen zeer matig met Van Zoolingen en Bonevacia als verpersoonlijking, zij werken een abominabele wedstrijd af op Sportpark De Streepjesberg. Alleen Van Kessel verdiend aan Amsterdamse kant een voldoende.

 

Ook de strafschoppen worden verloren door Ajax. Bonevacia en Gravenberch schieten de bal recht door het midden op de handen van Prusz tot frustratie van coach Vink. Terwijl aan Roda-kant alleen Martijn Monteyne weet te missen door ver naast te schieten. De mooiste strafschop komt van PSV-huurling Abel Tamata die met een Panenka-strafschop Kramer verschalkt. Dat onder toeziend oog van zijn zwager Ali B, de rapper en fan van Ajax.

 

Ondanks het onhandige muntensysteem waar niet overal op het sportpark mee betaald kon worden vind de verkoop van gehaktballen, biertjes en waterflesjes gretig aftrek. En ook de spelers van Roda ontdekken de horecagelegenheden op deze zwoele zomeravond. Alleen de consumpties van Roda-speler Mateusz Kuzmicki, die voetballend niet in actie kwam, zouden al genoeg zijn om de horecakraam winstgevend te maken terwijl Brussels en het Helders elftal het toernooi afsluiten met een overwinning voor de Belgen.

 

In de file bij de plasbakken speelt zich een gesprek af wat ik u niet wil onthouden. Een klein, spontaan jongetje spreekt zijn buurman aan en vraagt: ‘’Voor wie was u meneer?’’, waarna de man met een shirtje met een Ajax-logo antwoord: ‘’Kijk is goed.’’ Dan ziet hij het ‘’Voor Ajax!’’ Als hem wordt gevraagd voor wie hij is antwoord Jason Donald: ‘’Voor Roda. Mijn broer Mitchell Donald speelt daar.’’ Dan zegt de supporter ‘’O die heeft ook bij Ajax gespeeld. Dan ben je ook een beetje voor Ajax?!’’ Ja zegt de jongen enthousiast, alvorens hij zijn handen gaat wassen. Het is bewezen niet alleen vrouwen hebben (leuke) toiletgesprekken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Familieman Genee eindelijk met korte vakantie28/7/2012

Woensdagmiddag 25 juli konden de korte broeken, rokken, zonnebrillen en teenslippers definitief uit de kast. Het RIVM waarschuwt voor zonkracht zeven. Binnen zit presentator Wilfred Genee die zich voorbereid op de laatste uitzending van Tour du Jour. Telefonisch is hij te gast in de Coen & Sander Show op Radio 3FM.

 

Het duo belt met Genee naar aanleiding van de laatste Tour du Jour-aflevering, de aanstaande geboorte van zijn zoon en omdat hij bij RTL7 een dagelijks sportprogramma gaat presenteren onder de naam RTL Sport Daily.

 

Van vakantie is voor Wilfred nog niet veel gekomen. Tijdens het Europees Kampioenschap was hij dagelijks vanuit het Kurhaus in Scheveningen te bewonderen met VI Oranje op RTL4 en direct daarna nam hij vanuit het sfeervolle Wilhelminaplein in Naaldwijk het stokje over met Tour du Jour. Beide programma’s waren op de late avond te zien bij RTL4 vanaf 22:30 uur.

 

VI Oranje werd dagelijks gemaakt met vaste kompanen Johan Derksen en René van der Gijp met wie ook de reguliere Voetbal International-uitzendingen worden opgenomen. Dat deel kan op tevredenheid van Genee rekenen. ‘’VI Oranje werd ondanks de slechte prestatie van Nederland goed bekeken. De kijkcijfers bleven constant. Dat is vooral omdat wij ‘voetbaltainment’ maken, je zag bij de concurrentie dat ze er wel last van hadden.’’

 

Bij Tour du Jour vielen de kijkcijfers tegen. Het programma met naast Genee vaste gezichten als Gert Jakobs en Danny Nelissen legde het qua kijkcijfers af tegen De avondetappe van Mart Smeets. ‘’De slechte Nederlandse prestaties hebben wel invloed gehad op de kijkcijfers van Tour du Jour. Je probeert toch een bepaald sfeertje op te bouwen en dat kunnen de prestaties wel stimuleren.’’

 

Toch legt hij de verantwoordelijkheid vooral bij zichzelf. Op de suggestieve vraag van Coen Swijnenberg ‘’Jakobs en Nelissen doen het goed, maar het zijn geen Van der Gijp en ‘de snor’ hè?’’, komt een bevestigend antwoord. ‘’Maar ik leg de kritiek vooral bij mezelf. Ik kan heel kritisch naar mezelf kijken.’’ Verder voert hij problemen met het geluid en het item met de fietsploeg aan als verbeterpunten.

 

Genee gaat nu noodgedwongen toch even kort vakantie houden. Zijn vrouw Lily is namelijk uitgerekend tijdens de Olympische Spelen. ‘’Ik heb er bewust voor gekozen en er ook geen spijt van. Maar toen ik gisteren de beelden zag van het Holland Heineken House ging het toch wel kriebelen.’’ Voor RTL neemt anchor Rick Nieman de honneurs waar vanuit Engeland. Hij zal daarbij vast worden bijgestaan door ex-judoka en Feyenoord-fan Dennis van der Geest, cabaretier en Ajax-supporter Peter Heerschop en ex-volleybalcoach en AZ-commissaris Joop Alberda.

 

Wilfed is verbaast dat de start van het dagelijks sportprogramma nu al uitgelekt is. Of het programma succesvol gaat worden durft hij nog niet te zeggen. ‘’Ik zou het niet weten. Het moet een soort RTL Boulevard voor sport worden.’’ In het persbericht valt te lezen dat RTL Sport Daily tegenover Boulevard en Hart van Nederland wordt geprogrammeerd. In het programma moet het sport- en voetbalnieuws worden gebracht op snelle, prikkelende en humoristische wijze.

 

Een paar uur later arriveren de gasten voor de laatste Tour du Jour-uitzending. Daarin zijn voormalig bokser en voetbalfanaat Arnold Vanderlyde, BNN-presentator Filemon Wesselink en hockeyster, pokerspeelster en Feyenoord-fan Fatima Moreira de Melo te gast naast Jakobs. Allen vermaken zich met poseren voor foto’s en het zetten van handtekeningen. Alleen een babytje waardeert een foto met Vanderlyde minder. De baby begint te krijsen zodra ze opgetild wordt in de grote handen van de bokser.

 

Iedereen die op een leeftijd is dat hij dat kan wordt door de bokser verzocht om de vuist te ballen ‘’fighting spirit’’ terwijl ze op de gevoelige plaat worden gezet. Ondertussen worden de stukjes met Jakobs en de gasten met de fietstaxi in scène gezet. Daarna praten Jakobs en Vanderlyde even bij over de kuit- en scheenbeenbreuk van Jakobs vorig jaar en over de Olympische Spelen waar Jakobs woensdag en donderdag te gast is om wat voor de radio te doen. ‘’Niet in de tv-uitzending, maar dan kan ik lekker een potje bier drinken en kijken van de achtekant. Dat vind ik prima joh!’’

 

Ook ‘Gertje’ moet even later geloven aan wat fanaandacht. Op dat moment komt er een mopperende oudere man voorbij ‘’Dat je er geduld voor hebt joh’’, gevolgd door een scheldwoord die afgekort kan worden met gvd. Jakobs zegt alleen ‘’ja joh’’ en snelt naar het kantoor van de makelaardij waar Genee tot vlak voor de uitzending verblijft. Zelfs de kok van de Rabobank Ben van Beurten wordt fotomodel als hij richting zijn keuken gaat.

 

Even later is het zover en gaat de laatste uitzending van Tour du Jour van start met vooral de Olympische Spelen als thema. Daarin komt Sport1-verslaggever Pascal Kamperman nog even voorbij die Genee nog even pijnlijk herinnert aan het prachtige en grootste Holland Heineken House ooit. Die trip wordt wel gemaakt door zanger Danny Vera en zijn band the Ordinary Men. Zij verzorgen net als bij Voetbal International, VI Oranje en Tour du Jour ook vanuit London de muziek.

 

Jakobs geeft aan dat de batterij net zo leeg is als toen hij de Tour reed. Genee gaf dat ’s middags op 3FM ook toe, maar zegt nu: ‘’Ach je zit een beetje te lullen aan tafel man.’’ Genee is daar nu kort vanaf. Hij heeft even vakantie want over twee weken begint Voetbal International alweer.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

RKC maakt geen indruk bij testcase tegen Den Bosch25/7/2012

Dinsdag 24 juli was een prachtige dag met zomerse temperaturen. Juist die dag kozen veel Eredivisieclubs uit om de degens te kruisen met Jupiler League-clubs of andere eredivisionisten. Zo ontving FC Utrecht FC Oss en speelde NAC Breda tegen PEC Zwolle in Sint Willebrord. Ruim 48 kilometer verderop in Waalwijk bij voetbalvereniging RWB trad RKC aan tegen FC Den Bosch.

 

In de brandende zon kwamen veel bezoekers een klein halfuur voor de start in lange rijen te staan. Daar stond een tweetal heren de vijf euro per persoon te innen, net als een mevrouw in het kassahuisje, maar voorbereid op de drukte was men niet. De toegankelijke plekken op de tribune waren al bij de warming-up bezet tot op de laatste plaats. Verder zijn er rondom het veld alleen maar staanplaatsen en ook daar stond het op vrijwel alle plekken rijen dik in een mum van tijd.

 

Vanavond is wel goed te zien dat voetbal verbroedert. Veel RKC-supporters en redelijk wat FC Den Bosch-fans lopen kriskras door elkaar. Alles en iedereen om mij heen lijkt uit Brabant te komen. Zo ook de leidsman vandaag scheidsrechter Edwin Boot uit Schaijk. In het publiek weet iemand te vertellen dat er geen ‘A-naam’ fluit omdat de KNVB scheidsrechters nu in A-, B- en C-categorieën heeft verdeeld, ook voor oefenwedstrijden, en er voor de grote namen te veel geld op tafel moet komen.

 

Op het veld geeft Den Bosch-trainer Jan Poortvliet een uitgebreid interview. Hij doet dat in een blauw polo-shirt met een blauwe trainingsbroek daaronder. De outfit van de coach kan niet op veel waardering rekenen van een deel van de supporters. Zij hebben het idee dat hij net van de camping komt. Langs de lijn vinden ook wat meer voetbalinhoudelijke gesprekken plaats. Daarbij passeren onderwerpen als het contract van Dennis Gentenaar bij Almere City en de problemen van Dick Advocaat met de instelling van PSV-spits Tim Matavz de revue.

 

Den Bosch gaat de wedstrijd enthousiast van start. De eerstedivisionist is vanaf de aftrap de ijverigste ploeg de eerste helft. Vooral RKC-aanvoerder Ard van Peppen heeft de grootst mogelijke moeite met Enzio Boldewijn. Naast de Utrecht-huurling komen ook Jelle de Bock en Justin Tahapary (FC Eindhoven), Moreno Rutten (Feyenoord), Wouter de Vogel (ADO Den Haag op huurbasis) en Anthony van der Hurk (PSV) de gelederen versterken.

 

Ook bij RKC een aantal nieuwe namen na het vertrek van sterkhouders als Evander Sno, Krisztián Németh en trainer Ruud Brood. Middenvelder Rodney Sneijder wordt gehuurd van Ajax en Peter Jungschläger is terug in de Eredivisie na een avontuur down under. Vooral de voorhoede van de Waalwijkers heeft een metamorfose ondergaan met de komst van Florian Jozefzoon (Ajax), Denzel Slager (FC Utrecht) en Richard Barroilhet van Fullham die bij het tekenen van zijn contract een blessure had verzwegen waardoor hij nu ongeveer een maand aan de kant zit. Daarnaast keert trainer Erwin Koeman terug in Waalwijk. Hij vertrok in oktober bij Utrecht naar eigen zeggen vooral omdat het trainingscomplex Sportcomplex Zoudenbalch te wensen overliet. Daarna kwam hij via een interim-klus bij FC Eindhoven in het hyper moderne Jan Louwers Stadion in de luxueuze omgeving van het Mandemakers Stadion terecht. Het kan verkeren zei Bredero.

 

RKC liet de eerste helft de bal vooral rondgaan in een wandeltempo en grossierde in terugspeelballen. Het aanvallende spel waarmee ze afgelopen seizoen zo’n indruk maakte was geen moment zichtbaar. Doelman Jeroen Zoet was dan ook de beste man aan Waalwijkse kant. En de meeste dreiging naar voren was afkomstig van verdediger Guy Ramos die af en toe een knappe dieptebal lanceerde.  Proefspeler Teddy Chevallier kreeg nog wel wat kansen, maar benutte die niet. Je kunt zien dat hij goed kan voetballen in de combinatie, maar ook hem zou je wat meer fanatisme toewensen op grond van dit optreden. Daarnaast mag hem en zijn collega aanvallers de buitenspelregel nog wel eens worden uitgelegd.

 

Bevlogenheid kan Jeff Stans, Robert Braber en Sander Duits niet worden toegezegd. Toen het drietal binnen de lijnen was de tweede helft werd RKC wat sterker. Jos Peltzer, Jamie Lawrence, Duits en Stans kregen nog wat kansen, maar de ploeg van Koeman verdiende de overwinning dan ook niet. Na de drinkpauze na 75 minuten kakte de wedstrijd wat in en het duel kreeg met 0-0 de uitslag die het verdiende.

 

Ook na het duel bleven de fans keurig van het speelveld en ieder ging zijn of haar weg. RKC-assistenten Roy Hendriksen en Rob Maas gingen flink aan het bier in de bestuurskamer. Henrico Drost bracht nog wat tijd door met de supporters van RKC en Den Bosch-speler De Vogel voorzag zichzelf op weg naar huis van een patatje mayonaise.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Nuchtere Heerenveen-iconen in het overspannen Friese land22/7/2012

Op zaterdag 21 juli gaat het er ontspannen aan toe op Sportpark De Jister in De Knippe. De eerste bus die arriveert in het dorp in de gemeente Heerenveen is een grote bus met stewards van tegenstander Koniklijke Beerschot AC. Vervolgens maakt ook het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef haar entree op het sportpark.

 

Even daarna arriveren ook de spelers van sc Heerenveen één voor één met hun personenauto’s en dan verandert de sfeer compleet. Stewards van Heerenveen schieten compleet in de stress, spannen snel een lint en beginnen met het verplaatsen van de hekken. Omdat er te weinig hekken voorradig zijn moet het ijzerwerk met grote regelmaat verplaatst worden. De stewards, de Nederlandse cq Friese wel te verstaan, doen dit volgens eigen zeggen omdat de spelers geen tijd hebben voor de fans. Dit wordt echter zo obsessief gedaan dat het vrezen is voor lijf en ledermaten. Later komt het hek dan ook tegen het hoofd van een ventje van een jaar of zeven in een Heerenveen-shirt.

 

Een handje vol fans, achter de linten en hekken, is op zoek naar een handtekening of een foto, maar wordt behandeld als een stel zware criminelen. Iemand die voor het hek komt voor het maken van een kiekje wordt met schreeuwerige stem gedirigeerd achter de hekken. Fans mogen zelfs niet meer buiten het sportpark staan van de stewards. Spelers die desondanks worden benaderd door fans ondergaan dat met plezier. Zoals Oussama Tannane, het voormalige probleemkind van Ajax, FC Utrecht en PSV die als vleugelaanvaller al veel speelminuten heeft gemaakt deze voorbereiding, gaat lachend op de foto met supporters.

 

Doke Schmidt maakt een praatje met wat familie, Gianni Zuiverloon wordt welkom geheten. ‘’We zijn blij dat je terug bent Gianni.’’, waarop hij vrolijk antwoord: ‘’Ik ben ook blij om terug te zijn.’’ Maar goed ook dat er meer lint hangt en hekken staan als bij de best beveiligde gevangenis van Nederland want wat een criminelen zijn deze fans! Stel je voor dat ze Marco van Basten of één van zijn spelers te lijf gaan met een fototoestel of een pen en een papiertje.

 

De belangstelling als ‘San Marco’ arriveert geeft overigens te denken. De coach loopt wat onwennig langs de hekken als niemand hem wat te vragen heeft. Gelukkig is daar spits Mark Uth, de geblesseerde spits heeft genoeg te vertellen aan Van Basten en visa versa waardoor de twee geanimeerd staan te praten. Dan duikt Foppe de Haan op. Als je denkt dat ontspannenheid niet meer bestaat in Friesland is hij daar en smelten zelfs de stewards. Foppe mag wel voor de hekken staan en onderbreekt de spitsen in hun gesprek. Wat volgt is een stevige handdruk, Van Basten die De Haan voorstelt aan Uth en een praatje over files en het heerlijke weer. Als Foppe vraagt hoe het gaat zegt Van Basten: ‘’Prima’’ en lijkt het gesprek ten einde. Dan geeft De Haan aan dat hij gaat, maar niet voordat hij zijn vrouw heeft voorgesteld. Dat is echter niet nodig want Marco weet nog goed wie Geke is en herinnert zich zonder nadenken een wedstrijd bij PSV waar hij haar heeft ontmoet. De familie De Haan is content met het antwoord en gaat lachend met de kleinkinderen een plaatsje zoeken.

Dat was overigens nog niet gemakkelijk want zoals gebruikelijk bij oefenwedstrijden van Heerenveen was het ook bij Voetbalvereniging Read Swart stampvol op het sportpark. Picknicktafels bieden uitkomst. Bovenop een picknicktafel bekijk ik de wedstrijd met mijn metgezel. Naast ons een Turkse moeder en haar zoon die gehuld is in een Heerenveen-shirt. Enthousiast bekijken ze de wedstrijd, en de verrichtingen van Alpaslan Özturk van Beerschot. Even verderop ontdekken we ook AZ-coach Gertjan Verbeek, de voormalige Heerenveen-trainer, die de wedstrijd bekijkt en even later komt ook ex-Ajacied Wamberto voorbij. De jongste voetbaltelg Wanderson Machiel Sousa Campos voetbalt bij Beerschot, maar het broertje van Danilo krijgt vandaag geen speelminuten van trainer Adrie Koster. Tot de bezoekers zouden ook ex-Heerenveen voorzitter Riemer van der Velde en Heerenveen-speler Oussama Assaïdi hebben behoord, maar ik heb ze in de drukte niet kunnen ontdekken.

 

Assaïdi speelt nog niet omdat hij nog niet op conditie is en hij heeft net als zijn voormalig collega’s in de voorhoede Luciano Narsingh (PSV) en Bas Dost (VfL Wolfsburg) zijn zinnen gezet op een vertrek uit Friesland. Daarom bestaat de voorhoede van Heerenveen vandaag uit Filip Djuricic, Matthew Amoah en Hakim Ziyech. De eerste grote kans was echter voor Beerschot. Wim de Decker loste een schot en via een katachtige redding kon Brian Vandebussche er ternauwernood nog een corner van maken. Ook Heerenveen kreeg in de eerste helft een goede mogelijkheid ondanks dat de Belgen beter waren. Djuricic ging met een mooie individuele actie op doelman Stijn Stijnen af, maar hij faalde en in de rebound kwam de bal via Tannane bij Ziyech die een niet te missen kans op de lat uiteen liet spatten.

 

In de rust wisselt Van Basten drie keer, maar met de frisse krachten komt Heerenveen niet beter de kleedkamer uit. Ook de tweede helft dicteren de ongewijzigde Belgen die via een knappe treffer van de Zimbabwaan Vusumuzi Nyoni de wedstrijd beslissen. Daarna zijn er aan beide kanten nog wel wat mogelijkheden met de beste man van het veld Hernan Losada van Beerschot in de hoofdrol en ook Heerenveen-invaller Luciano Slagveer krijgt nog een kans, maar hij mist de stootkracht voor de gelijkmaker.

 

Na iets meer dan twee keer drie kwartier vertier onder dreigende wolken die niet tot uitbarsting komen vindt Wegereef het genoeg. Volgens de omroeper zou er voor de fans gelegenheid genoeg zijn tot het vragen van handtekeningen, maar de stewards doen er alles aan om dat te voorkomen. Uiteindelijk bereiken toch wat fans het veld om nog wat Heerenveen en/of Beerschot-spelers te benaderen, waarna de stewards de uitgang van het sportpark blokkeren. Waardoor iedereen om moet lopen om de auto, fiets of bus te bereiken en dezelfde toestanden ontstaan als voor de wedstrijd. Met wat prolaria van Read Swart zien we een tevreden verzamelaar huiswaarts keren. Enkel het spel en het afmaken van zijn grote liefde Heerenveen laat nog wat te wensen over.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer