Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Reconstructie van de linker voorste kruisband

Dag 14t/m 15

{ 14:07, 12/8/2011 } { 0 comments } { Link }

Dag 14, donderdag:

Gelukkig was de pijn smorgens weer weg, pff ik hoop dat ik dat nu heb gehad voor de rest van de revalidatie. Dat was niet prettig. Gister was me op de revalidatie verteld dat ik volgende week op de home trainer mag en dat ik volgende week ook met 1 kruk mag leren lopen... kijk er nu al naar uit! Verder geen problemen.

De strekking is nu bijna 100 % en al liggend op mijn buik kan ik mijn hak ook weer bijna 90 graden richting mijn kont brengen.

Dag 15 vrijdag

Vanaf vandaag mag ik 3 keer per dag de oefeningen doen met een frequentie van 3 herhalingen van 20 keer. En ja dat gaat me tot nu toe eigenlijk nog best goed af. Ik zie wel dat mijn beenspieren wat verminderd zijn, maar de kracht is niet helemaal weg ( te danken aan het vele fietsen wat ik voor de operatie heb gedaan denk ik). Verder begin ik me zo langzamerhand toch wel erg te vervelen, het weer werkt niet mee en het lezen/ internetten op tv kijken heb ik wel een beetje gehad...dag 5 t/m 12

{ 13:56, 12/8/2011 } { 0 comments } { Link }

de 5e dag mocht ik voor het eerst naar therapie. Dit ga ik weer doen in het ziekenhuis waar ik ook de revalidatie training heb gedaan voor de operatie. Deze therapie bestond uit een half uurtje, oefeningen doen die ik thuis ook moest doen. Dit ging allemaal vrij goed. De fysio vond dat mijn knie er goed uit zag en dat ik zo door moest gaan. Ik mag mijn nu 35 % mijn been belasten met het lopen. Mijn aandachtspunten zijn het goed strekken van mijn been tijdens het lopen, en proberen om mijn knieschijf op te trekken wanneer ik op de grond zit.

De rest van de week ging allemaal vrij goed, nog steeds vrij weinig pijn. Vanaf dag 7 mag ik de oefeningen nu doen met een frequentie van 15 keer met 2 herhalingen er zit dus een beetje vooruitgang in.

Maandag (dag 11) voor de zekerheid even langs de huisarts geweest. Ik heb alleen op de dag van de operatie een spuitje voor trombose gehad, ik zou dit thuis ook moeten doen werd mij toen verteld maar de arts vond het blijkbaar niet nodig. De fysio waarschuvwde mij er wel voor goed mijn been in de gaten te houden, en wanneer hij van kleur veranderde of strakker aanvoelde ik maar even langs de huisarts moest gaan. Ik vertrouwde het niet helemaal en dus even voor controle geweest. Het was allemaal goed, toen zijn meteen de hechtingen er uitgehaald anders had ik er nog een keer voor moeten komen (planning was woensdag/ donderdag) maar omdat het er goed uitzag mochten ze eruit. Nou ik kan je wel vertellen dat een hele verlichting is. Het voelt meteen een stuk minder strak aan. S avonds wel wat meer pijn gehad, echt van de felle scheuten door je knie. Gelukkig was het snel weer verdwenen.

Woensdag (dag 12) weer naar therapie, hopend dat ik nu misschien op de home trainer mag... maar helaas dit mocht nog niet. Wederom veel oefeningen gedaan (onderbeen/ bovenbeen/ hamstrings) dit was wel even een teleurstelling omdat ik het iedee heb dat ik al wel veel meer kan dat wat ze me op dit moment laten doen. Na therapie nog wat boodschappen gedaan. Eenmaal thuis weer van die stekende pijn in mijn knie, dit bleef er lang hangen, s avond en s nachts ook veel last van gehad. Misschien toch teveel gedaan vandaag...1 t/m 4e dag na de operatie

{ 13:40, 12/8/2011 } { 0 comments } { Link }

De nacht qua pijn vrij goed doorgekomen, ik had alleen een leuk gezelschap die me wel de hele nacht wakker heeft gehouden pff.  Smorgens kwam als snel de fysio. Wanneer ik mijn been 90 graden kon buigen en ik met de krukken trap op en af kon lopen mocht ik naar huis. En dit ging allemaal vrij goed. Dus mocht ik rond 11 uur het ziekenhuis verlaten..eenmaal thuis eerst de hele dag bij mijn ouders rond gehangen en s avonds toch maar eens proberen om naar huis te gaan, eens kijken of ik thuis ook boven kon komen. Dit lukte eigenlijk allemaal vrij goed.

Zondag ook vrij weinig last gehad, en langzaam aan begonnen met oefeningen doen, dit mag ik 2 keer per dag doen met 2 herhalingen van 10 keer. Alles is nog wel stijf en het volledig strekken blijft nog wel lastig!De dag van de Operatie, reconstructie d.m.v. 2 hamstringpezen

{ 13:31, 12/8/2011 } { 0 comments } { Link }

29 julli 2011 was het dan zover, ik moest me smorgens om 7 uur al melden in het ziekenhuis. Daar kreeg ik als snel de operatie kleding aan, een paar pilletjes voor ontspanning en tegen de pijn en rond half 8 werd ik al opgehaald. Rond 8 uur ben ik geholpen d.m.v. een rugge prik. (dit is me heel erg mee gevallen, ik voelde er bijna niets van). En daar lig je dan, geen gevoel tot ongeveer je navel, er werd aan mij gevraagd of ik mee wilde kijken op een scherm en dat heb ik ook gedaan, best interessant om te zien hoe dat allemaal gaat. Vooral als je een boor hoort, of je voelt dat ze aan het slaan zijn met een hamertje.. na ongeveer 1,5 uur waren ze klaar en vertelde ze me dat de operatie goed gegaan was. Ik heb zelf ook die "nieuwe kruisband" kunnen zien en ik kan wel zeggen dat die er een stuk beter uitziet dan wat er nog zat.

De rest van de dag bestond uit bijkomen van de operatie. Rond 1 uur had ik het gevoel in mijn benen weer terug. De fysio is toen ook nog langs geweest en vroeg of ik mijn been kon op tillen en dit kon ik zonder problemen en pijn.

Later op de avond werd ik nog wel erg misselijk, hier heb ik toen wat voor gekregen via het infuus. Maar qua pijn viel het heel erg mee!Wanneer wist ik dat ik een gescheurde kruisband had?

{ 13:18, 12/8/2011 } { 0 comments } { Link }

In December 2010 ben ik voor 3 maanden naar Oostenrijk geweest om te gaan werken als skileraar. Meteen in de eerste week ben ik hard onderuit gegaan, en daardoor kreeg ik last van mijn knie. Daar in het ziekenhuis wel foto s laten maken maar alles was oke. Ik heb toen besloten om in Oostenrijk te blijven en gewoon mijn mij werk te gaan doen. Een brace aangeschaft en daarmee kon ik mij goed redden. Eenmaal terug in Nederland (eind maart) kreeg ik weer meer last, ik gebruikte de brace niet meer en ik dacht zelf dat het daardoor zou komen.

Toch maar naar het ziekenhuis geweest en een MRI laten maken, ook hierop was niets te zien en ik kreeg een beetje het gevoel dat ze maar vonden dat ik me aanstelde. Hier werd ik verwezen naar de fysio in het ziekenhuis. Daar heb ik 6 weken lang 2 keer in de week een revalidatie training gevolgd, hier zaten ook mensen in die al een reconstructie van de vkb gehad hadden. Eenmaal met hen in gesprek kwamen mijn klachten toch wel veel met die van hen over!

In het begin ging het vrij goed, na 5 weken kreeg ik te horen dat ik er "bijna" zou zijn, maar toen ging ik op mijn werk voor het eerst door mijn knie heen. Ik zat op de rand van het zwembad en wilde "gewoon" op staan. Hierna veel meer pijn, en tijdelijk gestopt met de therapie. Terug naar de orthopeed en toen is er naar aandringen toch maar besloten een kijkoperatie te doen. 10 juni 2011 heb ik de kijkoperatie gehad hieruit bleek dat toch mijn voorstekruisband door midden was, dat had ik eigenlijk wel verwacht maar om het dan definitief te horen is wel wat minder..

Na de kijkoperatie de therapie weer opgepakt om op die manier zo fit mogelijk de operatie in te gaan!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Dag 14t/m 15
dag 5 t/m 12
1 t/m 4e dag na de operatie
De dag van de Operatie, reconstructie d.m.v. 2 hamstringpezen
Wanneer wist ik dat ik een gescheurde kruisband had?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer