Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Carlo Scarpa

18:50, 25/4/2011 .. 0 comments .. Link

De begraafplaats is een monumentaal graf ontworpen voor de Brion familie, oprichter van de BrionVega groep (Italiaans electronica bedrijf). Scarpa zelf is hier ook begraven in een goed verborgen plek in de ruimte tussen de muren van de oude en de nieuwe begraafplaats. De Begraafplaats heeft een een kleine kapel met een speciale ingang voor kisten. 

De begraafplaats bevat vele design kenmerken. De ommuring zijn dezelfde hoogte als de omliggende maïs, die de begraafplaats benadrukken. Het omvat ook een eiland waar de bezoeker kan geen toegang tot (waarschijnlijk een metafoor voor het hiernamaals). De ramen van de ruimte voor meditatie is in de vorm van een 'vesica Piscis', een herhaalde rode draad in de architectuur van Scarpa.

De vesica Piscis is een vorm die het snijpunt van twee cirkel met dezelfde straal, snijdende op een zodanige wijze dat het midden van elke cirkel ligt op de omtrek van de ander. De naam betekent letterlijk de "blaas van een vis "in 't Latijns.Brion-Vega Begraafplaats

18:27, 25/4/2011 .. 0 comments .. Link

De Brion begraafplaats ligt in San Vito d'Altivole in de buurt van Treviso, Italië. Carlo Scarpa heeft een aanvulling op de eerdere begraafplaats ontworpen. 

Hierboven zie je een 3D model en een plattegrond van de begraafplaats ontworpen door Carlo Scarpa.Castelvecchio museum

18:07, 23/4/2011 .. 0 comments .. Link

Castelvecchio museum

Het museum is gelegen in Verona, Itali
ë
Het gebouw is niet helemaal ontworpen door Carlo Scarpa maar voor een deel. Hij heeft het gerestaureerd en nieuwe elementen toegevoegd. Het gebouw is een kasteel dat werd gebouwd tussen 1354 en 1356 in opdracht van Cangrade || della Scala. Het ontwerp is bedacht door de familie en werd zo ontworpen als verdediging van aanvallen en volksopstanden van buitenaf.
Het kasteel is toegangkelijk via de versterkte brug.

Begin 1958 werd de restauratie toevertrouwd aan Carlo Scarpa. Dit resultaat word beschouwd als een van de mooiste van een museum renovatie van na-oorlogse gebouwen in Itali
ë.
Scarpa restauteerde niet alleen de buitenkant van het gebouw, maar ook de inrichting van binnen zodat er nieuwe looproutes onstonden. De reorganisatie van de galerie met sculpturen zorgde voor een evenwicht van architectonische elementen, met de kunstwerken op verhoogde platforms, en oproepende en ruimtelijke voorstellingen.
Het antieke gedeelte van het kasteel kreeg meer structuur van binnenvallen vandaglicht.
Langs de looproute is een scella geplaatst. Dit is een kubus van prun steen omhuld met mozaïk, met verschillende kleuren, dit was geïnspireerd van Mondriaan.

Hieronder is een diagonaal geplaatste brug te zien naar het andere gedeelte met een beeld van een kunstenaar.
 

Op de foto boven is nog een keer de brug met het beeld te zien.
Schets van beeld

Over brug kom je aan in de binnenplaats van het kasteel. Deze tuin is een van de voorbeelden van de hedendaagse tuinen in Verona.
Het kasteel is door de renovatie een mix geworden van oud en nieuw, traditie en moderniteit. Invloeden die terug zijn te zien is de oosterse kunst en het nederlandse neoplastisme ( is een abstracte stijlperiode uit het Modernisme) en organische architectuur. De renovatie heeft een juiste evenwicht gekregen van tussen oud en modern. Hij gebruikte ook elementen uit de tijd waarin het kasteel is gebouwd maar door de toevoeging van moderne elementen kreeg het kasteel een vernieuwde uitstraling.

Hieronder zijn tekeningen te zien van zijn ontworpen elementen aan de inrichting van het museum.
Er zijn nieuwe openingen in de gevel gemaakt voor daglicht. De onderste schets is van voetstukken voor kunstwerken uit het museum.  

Scarpa is geïnspireerd door andere architecten uit het Modernisme zoals, Le Corbusier, Mies van de Rohe en Frank Loyd Wright. Carlo Scarpa keek bij zijn ontwerpen niet naar symmetrie en ook niet naar wiskundige verhoudingen (gulden snede).  Zoals in dit museum  te zien is laat hij eenvoudige elementen terugkomen. Rechthoeken, strakke lijnen maar ook elementen uit de Renaissance waaruit het kasteel stamt.Biografie

11:11, 21/4/2011 .. 0 comments .. Link

Carlo Scarpa (2 juni 1906-1978) was een intaliaanse architect maar ontwierp ook meubels. Carlo Scarpa zat op de acedemie voor beeldende kunst waar hij zich richtte op architectonische studies. Hij is afgestudeerd aan de acedemie in Venetië, waar hij de titel van proffesor voor architectuur kreeg.Analyse gebouwen

11:08, 21/4/2011 .. 0 comments .. Link
  • Brion-Vega Begraafplaats
  • Castelvecchio Museum


Belangrijke gebouwen

10:17, 21/4/2011 .. 0 comments .. Link
  • Restauratie Ca' Foscari, University of Venice, 1935-1937
  • Book Pavilion, Castello gardens, Venice, 1950
  • Restauratie Palazzo Abatellis, Palermo, 1953-1954
  • uitbreiding Canova Plaster Cast Gallery, Possagno, 1955-1957
  • Veritti House, Udine, 1955-1961
  • Restauratie Museo di Castelcechio, Verona, 1956-1973
  • Olivetti Showroom, St. Mark's Square, Venice, 1957-1958
  • Brion Family Tomb, San Vito d'Altivole, Treviso, 1969-1978


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Untitled
Brion-Vega Begraafplaats
Castelvecchio museum
Biografie
Analyse gebouwen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer