Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

meester in het leven.

Sunset Sons, 14-01-2014, Merleyn Nijmegen

13:40, 15/1/2015 .. 0 comments .. Link

Nu 2015 is begonnen gaat er ook weer een heel nieuw muziek jaar van start. Iedereen is druk in de weer om te achterhalen want nou de act van het jaar gaat worden. Misschien is dat Sunset Sons wel. Sunset wie? Hoor ik je denken. Het is niet heel gek als je deze band nog niet kent. Het is namelijk nog niet zo lang geleden dat de band, bestaande uit vier surf vrienden afkomstig uit: Engeland, Nederland en Australië, besloot om niet meer alleen op de planken in het water te staan.  En zo werd op die ene zonnige dag in een bar in Australië de band Sunset Sons geboren. Een band die zomerse, pakkende popsongs schrijven. Vraag hen trouwens niet te kiezen tussen muziek en surfen want voor hen zijn dit de twee belangrijkste zaken in het leven. Maar hoe pakt dit nou live op een podium uit? Voelen ze zich ook een vis op het drogen zoals ze zich voelen in het water of word het een goed geprobeerde poging tot een zomers Caribish feestje?

De eerste gig voor Sunset Sons in Nederland is een feit en zoals de zanger en tevens toetsenist van de band zei: het is voor mij überhaupt de eerste keer in Nederland ooit. De aftrap van hun eerste show vond plaats in Merleyn in Nijmegen. Een zaal dat ruimte heeft voor een mannetje of honderd. De zaal was voor de helft gevuld en iedereen stond nieuwsgierig af te wachten naar wat er ging gebeuren.

De eerste maten waren nog maar net gespeeld of de palmbomen schoten al uit de vloer, de tempratuur steeg naar 35 graden en de lichamen gingen op standje dansen. Er was geen ontkomen meer aan, Sunset Sons waren vast beraden om deze tent om te toveren tot een high quality summer beach party.  De band had een setlist samen gesteld wat wisselt tussen nummer van hun eerste EP “Le Surfing” en hun tweede EP “No Bad Days”, maar waar ook ruimte was voor nieuw werk. Zo word er na het nummer “She Wants”, een nummer dat wel bekend was onder het publiek, het nieuwe nummer “She Comes Again” gespeeld. Ook dit nummer is weer in het zomerse jasje van Sunset Sons gestoken. Het publiek is opgelaten en word, ondanks dat we nog midden in de winter maanden zitten, al helemaal klaar gestoomd voor de zomer. De band gaat voor het avontuur en gooien er nog een nieuw nummer “Medicine”  tegenaan waarbij ze ook vermelden dat deze snel gereleased gaat worden. De avond valt ten einde en de zaal is klaar om nog een keer helemaal los te gaan op het nummer “On The Road” wat toch zeker wel het bekendste nummer van de band is en ook perfect laat zien wie ze zijn. Niet al te verrast werd er aan het einde luid gezongen ‘we want more” en dan zeggen we natuurlijk: hetgeen wat je vraagt is hetgeen wat je krijgt!

Er werden nog wat nummers gespeeld maar eigenlijk was nog niemand klaar om naar huis te gaan. Toch is het moment daar als de lichten weer aangaan en de mensen nog even overdonderd blijven staan. Het besef dat ze misschien zojuist bij een concert zijn geweest van een band die dit jaar nog wel eens kan gaan doorbreken komt langzaam bij iedereen binnen. Het was een concert van hoog niveau waarbij de live uitvoering van de nummers bijna niet te onderscheiden waren met de EP tracks. Dat de muziek de laatste tijd wel de overhand neemt is duidelijk want verder staan ze deze week nog op Eurosonic Noorderslag en heeft BBC hun gebombardeerd tot een van de muzikale tips voor 2015. Sunset Sons is dus zeker een band om in de gaten te houden en de kans dat je een tourbus met surfplanken op het dak tegenkomt in 2015 is dus zeer groot.

*Op 8 maart zal de band hun derde EP “The Fall Line” met het nummer “Medicine” releasen.Kesington - Tivoli Vredenburg,12-12-2014

14:52, 13/12/2014 .. 0 comments .. Link

Kensington, een band waarbij veel mensen zich niet meer kunnen voorstellen dat ze ooit in zalen hebben gespeeld als: EKKO Utrecht of Altstadt Eindhoven. Of toen der tijd in 2007, dat ze behoorde tot de line-up van het door heel Nederland reizende festival Popronde. Nu 7 jaar later hebben ze grote hits als Let Go, Home Again en Streets op hun naam staan, kregen ze goud voor hun albums Vultures en Rivals, spelen ze een uitverkochte clubtour door Nederland, gaan ze begin 2015 touren door 8 landen in Europa en staan ze op 20 februari in een uitverkocht Heineke Music Hall. Het zijn niet alleen maar meer 4 jongens uit Utrecht. Ze zijn in al die jaren gegroeid tot mannen die een icoon zijn geworden in de muziek industrie. Een maand geleden begonnen ze aan hun clubtour door Nederland die tot de verbazing bij elk bandlid binnen 2 maanden was uitverkocht. De tour begon in Rowtown Rotterdam en na 11 shows sloten de tour af in hun hometown Utrecht.

Het geluid van 2.000 man galmde door de zaal toen de eerste noten van All For Nothing werden gespeeld. De refreinen werden rustig aan meegezongen en  het publiek stond er nog wat stijf bij te kijken. Ondanks dat het een knaller van een opening was moest de zaal nog duidelijk op gang komen. Maar het duurde niet lang voordat de hele zaal de voeten van de vloer ging springen. Na wat wisseling tussen oud en nieuw werk gooide de band hoge ogen toen ze het nummer Go Down, afkomstig van het 2e album Vultures, hadden omgetoverd tot een donker mysterieus gitaar klik tussen de zanger Eloi Youssef en gitarist Casper Starreveld. Dit duide perfect de groei en ontwikkeling van de band door de jaren heen aan. In de zaal hoorde je zacht geluister van de mensen die probeerde te achter halen welk nummer ze gingen spelen. Dit haalde het effect van het in een nieuw jasje gestoken nummer een beetje weg. Op die enkele mensen na was de zaal verder muisstil. Mysterieuze klanken dwaalden door de ruimte en de bandleden bewogen bijna slow motion over het podium. Door combinatie van de geweldige licht effecten leek het bijna alsof je aan het wachten was totdat je in een vaart naar beneden ging in de meest enge achtbaanrit van je leven.

Maar desondanks dat de show vanaf het begin al stond als een huis werd de zaal pas echt helemaal ingepakt na hun fenomenale cover Take Me To Church. Donker, maar toch vol kracht. De zanger die zijn moment pakt en opging in het gehele nummer en de zaal vol kippenvel liet kijken door zijn gruizige stem. Door de kracht die het nummer met zich meebracht was het lastig om weer mee te gaan in de nieuwe sound die de band tegenwordig creëert. Maar door de geweldige opbouw van het nummer Don't Walk Away naar het african pop nummer System door naar het, door de gitarist zelf benoemde Lion King achtige nummer, Done With It was de zaal weer klaar om geheel uit z'n dak te gaan tijdens hun eerste hit, die ze pakte in 2010, Let Go. Alles viel op zijn plek. Overal werd in de zaal gesprongen, armen werden op de schouders geslagen, en iederen zong uit volleborst mee als eerbetoon aan de band.

De Volkskrant zei ooit dat niemand de tekst van War zou meezingen. Maar niets  is minder waar als de band vraagt om uit volle brost de longen uit je lijf te schreeuwen. Doormiddel van lachende dirigent aanwijzingen van de gitarist wordt er in het midden van de zaal uit volle borst: we won't go to war gezongen waarna het balkon volgt met een oorverdovende HÉ!. Ook tijdens het nummer is er een echo te horen van hard meebrullende fans. Het nummer knalt live zo hard uit elkaar dat het vocaal af en toe overschaduwt door de instrumentale sound maar dat neemt niet weg dat het ijzer sterk werd uitgevoerd.

Zoals veel mensen al hadden verwacht sluit de band af met hun eerste mega hit Home Again. Een nummer dat altijd zal blijven leven onder de fansingtons. Een nummer dat door iedereen uit volleborst word meegezongen en tijdloos in de set van Kensington zal kunnen blijven staan. De band vraagt dan ook of iedereen nog 1x alles wilt geven. Zingen, springen, en bij elkaar in de nek. Het moet een epische knaller worden zoals de gitarist het zelf zei. En dat werd het ook. Het gebrul bleef nog lange tijd doorgaan zelfs nadat de band het podium al had verlaten. Flauwtjes werden er door een paar mensen in de zaal we want more gezongen en een aantal fans proberen een where do we go when the streets are calling explosie op te zetten. Dit enigszins zonder succes maar wat de band niet weerhield om het podium voor de 2e keer te betreden. De encore werd gestart met het nummer Perfect Family Day. Een nummer wat voorheen alleen nog maar akoestisch gespeeld werd. Tijdens het nummer laat de band weer hun duitsere, donkere, mysterieuze kant zien (die de band ook zeker heeft). Het is een kippenvel nummer wat af en toe een beetje raar in elkaar gestoken is en waar men ook niet zo goed weet wat ze er mee moeten doen. Door het abrupte einde blijft het plubiek een beetje verslagen en overweldigend achter. Maar dat werd al snel doorbroken door de woorden where do we go when de streets are calling die de zanger met zijn ruizige rock stem door de zaal laat galmen. De vuisten gaan de lucht in en een brullende echo van CALLING, CALLING vliegt door de zaal. Ook dit is weer z'n Kensington nummer die vooraltijd tijdloos in hun setlist zou kunnen staan. Het is hard, het is pakkend en boven al heel sterk. Aan het applaus en de overweldigende reacties van het publiek leekt het alsof dit het laatste nummer zou zijn, maar niets is minder waar. De band kiest ervoor om de setlist te eindige met Little Light. Een betere keuze hadden ze niet kunnen maken. De telefoons schieten in de lucht want iedereen wilt dit prachtige nummer voor eeuwig kunnen terug kijken. Het is een nummer dat zowel op het album als live je kippenvel geeft over je gehelen lichaam. Een grijpende tekst die word samengevoegd met de instrumentale sound brengt je in een een soort mengelmoes waarin je alleen maar gelukzalig, overdonderd en enthousiast kunt zijn. De band geeft alle energie nog een keer in het laatste nummer dat aan het einde word uitgebruld gepaard met een oordovend applaus door 2.000 man in de Ronda zaal van Tivoli Vredenburg. Het is een nummer dat zo donder, duister, krachtig en energiek eindigd dat het publiek zowel hongerig naar meer als voldaan achterblijft.

Ondanks dat er een aantal mensen de opmerking hadden dat band er af en toe bijstond alsof ze er geen zin in hadden, waren de meeste reacties: episch, onbeschrijfelijk goed en een optreden van hoog niveau. Alles klopte, van geluidstechnisch tot aan de preformance van de band. Tijdens de clubtour heeft Kensington bewezen dat ze meer dan klaar zijn om Europa te veroveren tijdens hun Rivals Euro Tour.THIS IS HOW WE DO.

14:11, 5/10/2014 .. 0 comments .. Link

YES, vrienden met een vogel is ON AIR!

Een kleine stap voor de internetwereld. Een grote stap voor de mensenheid en gevogelten.

Follow up voor alle heads, chaos en andere intressanten bijzaken.
Maar ook do's and dont's van alle handelingen die een mens maar kan maken.
En dat allemaal nog gepaard met een dagelijkse dosis goede muziek tips om je dag, middag avond en of weekend meer door te rollen.
Oftewel, leed vermaak van de onderste plank!

Ohja en voor dat ik het vergeet, niks staat vast en vertrouw vooral op jezelf!
Ik schrijf het. Jij leest het. Wij nemen het.

Mizzle,
Little E.
 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Sunset Sons, 14-01-2014, Merleyn Nijmegen
Kesington - Tivoli Vredenburg,12-12-2014
THIS IS HOW WE DO.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer