Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ruimte vinden in vertrouwen

14/10/2007 - Een dag met kinderen in de manege

Kinderen en ouders uit de lutherse gemeente Tiel waren in de manege. Al een tijd loopt het diaconale projekt van de gemeente. En nu dan een bezoek. Er was veel te doen en veel te zien. En bovenal was het erg gezellig!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/10/2007 - Lutherse predikanten in Lemgo

Een ontmoeting! Het begon ermee, dat er een lutherse minderheid in Nederland is en ook in de Lippische Landeskirche. Omringd door 'reformierte'. Rond het thema 'veranderend beeld van de dominee' waren er lezingen en gesprekken. De problemen verschillen vaak heel erg, en zo ook de oplossingen die gezocht worden. Maar voorop stond de ontmoeting met inmiddels oud-bekenden! In geweldige sfeer en met veel diepgang in de lezingen en discussies!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/10/2007 - Luthers Kerkkorendag


Van Leeuwarden naar Eindhoven, van Schiedam naar Nijmegen - zangers en zangeressen vind je overal in luthers Nederland. Zaterdag 6 oktober waren zij bij elkaar in Tiel om met elkaar te kletsen, eten en vooral zingen. De dag werd afgesloten met een vesper waarin het 50jarig jubileum van de Tielse cantorij centraal  stond en ook  de 40 jaar, dat de gemeente in bezit van de prachtige Caeciliakapel is. De ingestudeerde muziek werd in de vesper uitgevoerd.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/10/2007 - De dominee voorbij

Wat is de rol van de dominee? Welke opleiding heeft hij of zij nodig? Is een academisch opgeleide dominee wel voldoende critisch of gaat het om de grondtalen?
Vragen over vragen. De financiele zorgen zijn de aanleiding voor dit soort discussies. Maar oplossingen zijn uit die hoek niet te verwachten. Er zijn zo veel verschillende dominees. En hoe minder wij domineees weten wie wij zijn - hoe groter de verschillen en het onbegrip zullen worden.
Maar wie ben ik dan?
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/9/2007 - lutheranen en de classis Alblasserdam


Preken van Luther en Calvijn waren het thema van deze ontmoeting. Geen makkelijk gesprek. Je hebt het over hetzelfde - denk je - maar er blijft een afstand. De vorm is anders. En toch ook de inhoud.
Amsterdam met zijn Augustanakerk - daar waren wij te gast.

Het was een werkelijke  ontmoeting, een werkelijk gesprek. En wij zijn partners waar het gaat om serieus christen-zijn. Dat willen wij beiden. Tegen willekeurigheid en tegen evangelisme.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/9/2007 - vredesdienst

Veel voorbereiding en denkwerk - wat is vrede in deze dagen eigenlijk? In tijden van vredesmissies, onverschilligheid, tolerantie en vremdelingenhaat.
Als kerken geven wij over het algemeen ook niet het beste voorbeeld. Een oecumenische vredesdienst is daarbij een mooie uitzondering - al blijft het gebrekkig... Heilig Avondmaal blijkt nog niet mogelijk bijvoorbeeld. En je wilt liever niet in je verwachting worden verstoord...
En toch: een goede dienst!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/9/2007 - Dresden

Een aantal dagen met Lutheranen uit Duitsland, Finland, Lettland en Polen in Dresden rond het thema communicatie en organisatie.

Een prachtige plek en een geweldige groep.

Zo veel nieuwe gedachten en plannen - en een eigen blog!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Vanuit een luthers-protestantse invalshoek staan in de wereld van vandaag

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer