Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

UD

Dinsdag 19-10-2010

17:56, 21/10/2010 .. 0 comments .. Link

CIC

Eenmaal aangekomen in Rotterdam, liepen we naar het CIC voor onze eerste uitleg over Rotterdam. Het ging erover dat Rotterdam een stad was die erg gesteld is op architectuur. De presentatie was zeer interessant en nuttig voor de rest van de dag.

Le Medi

Na een kijkje bij de maquette gingen we de regen in om Rotterdam te bekijken. Onze tweede stop was bij Le Medi, een Marokkaanse wijk in Rotterdam. Van de buitenkant leek het een redelijk saai bouwblok omdat het weinig kleur had. Aan de buitenkant kon je wel de Marokkaanse stijl zien. het was een bouwblok met grote binnenplaats. Het was een semiopenbare ruimte die open was van 06:00 tot 19:00. De binnenplaats was een pleintje met veel groen en een watertje. De sfeer aan de binnenkant van het bouwblok was veel leuker omdat er veel kleur was. De parkeergelegenheid was mooi afgewerkt doordat het onder de gebouwen zat. Je kon op een paar plekken naar binnen kijken.

Kop van Zuid

Na een hapje eten bij de Bagels en Beans, gingen we naar onze derde bestemming. Dit was Kop van Zuid. We hebben een kijkje genomen in de binnenplaats van het appartementencomplex waar Eefje woont. De parkeergelegenheid was mooi opgelost. De auto's stonden namelijk niet onder de grond, maar waren overdekt, waardoor het een stuk goedkoper is. De binnentuin was dus een soort groot verhoogt terras, boven de parkeerplaats. Het was niet openbaar toegankelijk, maar alleen voor de mensen die er wonen. 

We liepen daarna een buurtje in waar een aantal huizen om een parkje stonden. Het waren steeds smalle bouwblokken waarin 4 huizen zaten. Het parkje in het midden  vond ik heel mooi door de materialen. Er lagen een aantal rotsblokken en mooie loopvlakken van hout. Uiteraard was er ook veel groen.

Vervolgens liepen we langs de Cruise Terminal Rotterdam en hotel New York. We kwamen uit op een kade waar je een ontzettend mooi uitzicht had op de Erasmusbrug en de Skyline had. Ik heb hier ook een aantal mooie en bijzondere foto's kunnen maken. Er hing een hele ontspannende sfeer die je wel even goed deed na een hele dag lopen. De kade zelf was redelijk kaal, maar het uitzicht was ontzettend mooi, waardoor het van mij toch 5 sterren krijgt.

Pendrecht

In Pendrecht hebben we een uitleg gekregen van Erik. Helaas heb ik hier bijna niks van meegekregen omdat het ontzettend hard regende. Dit vond ik wel jammer, want de gebouwen waren wel interessant. Wat ik wel meekreeg was dat de appartementen op de parkeerplaats waren gebouwd en de appartementen aan de ene kant een balkons aan de andere kant. Dit was omdat de parkeergarage anders uitstak vanwege de beperkte lengte van de appartementen. Dit alles was om geld uit te sparen en de appartementen dus goedkoper te maken.

Conclusie 

Rotterdam is een interessante stad. Het was echt boven mijn verwachtingen, want ik dacht dat het alleen bestond uit lelijke hoge flats en veel industrie. Nu ik er geweest ben kijk ik er heel anders op. De stad was heel netjes en de hoge gebouwen spraken me zelfs best aan. Hoogbouw is niet vanzelfsprekend lelijk en storend, dat laat Rotterdam zien.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dinsdag 19-10-2010

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer