Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Was tips


Iedereen moet wel wassen, strijken en soms ook lastige vlekken verwijderen van kleren. Met deze was tips zijn deze taken minder moeilijk

Home | My Profile | Archives | Friends

8 was tips om de berg wasgoed te doen slinken

Posted at 12:45 on 28/2/2012

Heb je het ook zo moeilijk om jouw berg wasgoed op tijd klaar te hebben. Met volgende acht was tips heb je daar geen moeite meer mee.

1. Regel verschillende wasmanden in huis

Het wassen van kleding begint met sorteren. Om dit sorteren te vergemakkelijken kun je het beste een paar wasmanden in huis halen, bijvoorbeeld eentje voor de witte was, één voor de donkere was en eentje voor het bonte wasgoed. Zo gaat sorteren bijna vanzelf en kun je in één oogopslag zien welke kleur was je het best kunt draaien.

2. Stel voor oudere kinderen “de gouden wasregel” in

Niets is zo ergerlijk als op handen en knieën door de kamers van je kinderen te kruipen om vuile was onder bedden en achter stoelen vandaan te halen alvorens je aan de slag kunt. Geef daarom elk kind zijn of haar eigen wasmand en stel de gouden wasregel in: alleen vuile was die IN de wasmand ligt, wordt gewassen!

3. Was alle kleding binnenstebuiten, behalve .. je sokken!

Doorgaans wordt aangeraden om kledingstukken binnenstebuiten te wassen, aangezien dat voortijdig slijtage en verkleuring voorkomt. Als je slim bent, maak je echter een uitzondering voor sokken en kousen; wen je aan om die aan de punt uit te trekken, zodat je na het wassen niet elke sok weer hoeft te keren. Voor een gezin met drie kinderen scheelt dat al gauw ruim 3000 sokken keren per jaar. Of pas de regel toe dat je gewassen sokken aflevert zoals je ze aangeleverd hebt gekregen: binnenstebuit of “buitenstebuiten”.

4. Check na het opstaan eerst je wasmand(en) en zet zonodig de wasmachine meteen aan

Heb je een gezin metmeer kinderen, dan zul je enkele keren per week de was moeten doen. Evenutele wasachterstanden kun je in zo’n geval voorkomen door vlak na het opstaan je wasmanden te checken en zonodig direct de wasmachine aan te zetten. Op die manier zit je er prima bovenop. Bovendien houd je zo voldoende tijd over om later op de dag een extra was te draaien of om ’s avonds bij thuiskomst de was nog op te hangen, in de droger te stoppen, op te vouwen en/of op te bergen.

5. Gebruik je droger als veredeld strijkijzer

Heb je een enorme hekel aan strijken? Gebruik dan deze truc eens: stop kledingstukken die “drogerbestendig” zijn ongeveer 10 minuten in de droger, haal ze er vervolgens uit en hang die hete, dampende T-shirts en spijkerbroeken dan netjes op een droogrek om verder aan de lucht te drogen. Om door een ringetje te halen!

6. Vouw was die uit de droger komt direct op

Vouw was die uit de wasdroger komt direct op; als je er snel bij bent, zijn veel kledingstukken nog nauwelijks gekreukt en kunnen ze zo de kast in. Dat scheelt zeeën van tijd!

7. Draai pas een nieuwe was als de vorige opgevouwen en wel in de kast ligt.

Voor veel mensen begint het wasprobleem pas in de fase van het opbergen: ze doen netjes de was, drogen de natte kledingstukken en vouwen ze vervolgens keurig op, maar dan... blijft alles tot in lengte van dagen in de wasmand of op de stoel in de slaapkamer liggen. Voor je het weet komen daar nieuwe stapels ongestreken, kreukelige was bovenop. Spreek daarom met jezelf af dat je pas een nieuwe was mag draaien, als je de vorige hebt opgeborgen; Zo heb je een goede stok achter de deur, want er komt een moment dat je een schone onderbroek aan wilt !

8. Koop ondergoed en sokken zoveel mogelijk in één kleur en/of stof

Als mooie dameslingerie of exclusief herenondergoed niet je grote passie is, kun je overwegen wat betreft ondergoed en sokken een pragmatische insteek te hanteren. Koop liever tien paar onderkleding in dezelfde kleur dan tien verschillende sets, en kies eerder voor katoen dan voor bijvoorbeeld zijde. Tien katoenen kledingstukken van één kleur wassen, is nu eenmaal een stuk minder bewerkelijk dan tien verschillende zijden kledingstukken apart “behandelen”!

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer