Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

In Brussel

fini!

07:50, 31/7/2011 .. 0 comments .. Link

Het zit erop! Terugkijkend op mijn stage had ik het eigenlijk niet beter kunnen treffen. Mijn collega's waren heel aardig en geduldig (ze moesten tenslotte naar mijn gehakkel in het Frans luisteren), mijn werk was leuk en heb Brussel, Brugge en Gent beter leren kennen.

Wat was nou echt anders dan in Nederland? Ten eerste de loyaliteit. Bijna niemand die stipt op hetzelfde tijdstip het kantoor verliet, en rustig tot 7 uur op kantoor zaten als het druk was. Ten tweede de grappen. Belgen zijn echte grappenmakers op het werk. Of nee, in het algemeen. Alleen al als je kijkt naar sommige woorden. Een voorbeeld: hagelslag. Dat noemen ze in het Frans van de Wallonie: muisjestront! Ten derde de kus elke morgen. Ik kan er maar niet aan wennen.

Veel geleerd dus! Nu ontspannen voordat het semester weer gaat beginnen. Hierbij is dit dus het laatste stuk wat ik voorlopig hier heb geschreven...Goudvis

12:21, 22/7/2011 .. 0 comments .. Link

Zo nu en dan pobeer ik hard te lopen. Niet altijd even gemakkelijk met het oerhollandse weer dat hier heerst. Toevallig regent het altijd die 3 uur na mijn werk dat het nog licht is en ik zou kunnen gaan hardlopen. Of het regent de hele dag, het effect is hetzelfde. En als het dan eenmaal kan, ren ik door de straten richting park.

Dat alleen al is een uitdaging. De mensen die om half 8 's avonds nog uit hun kantoor komen gerend, houden geen rekening met andere mensen die eventueel kunnen rennen. Lesje is dus snel geleerd, buitenkant van de stoep aanhouden om botsingen te voorkomen.

Dan in het park. Een rondje is slechts 1,3km, dus op z'n minst 4 rondjes om het gevoel te krijgen dat je ook daadwerkelijk gesport hebt. Rondje na rondje het zelfde uitzicht, dezelfde mensen. Continu ben je je jezelf aan het meten, omdat je kan zien aan de plaats waar je mensen uit tegenovergestelde richting tegenkomt of je sneller of langzamer loopt. Altijd een leuk gevoel om mensen in te halen, maar minder leuk als je in ronde 1 wordt ingehaald en in ronde 4 opnieuw door dezelfde persoon.

In de polder heb ik daar helemaal geen last van. Heerlijk, dat ik kilometers kan draven zonder iemand tegen te komen. Altijd is er wat te beleven, een brutale haas die blijft zitten, een gans die laag over gescheurd komt, een heuveltje hier, een bospad daar.

De conclusie na drie weken in een park gerend te hebben: in de polder voel ik me als een vis in het water, in het park voel ik me als een goudvis in een kleine glazen kom...qwerty/azerty

17:35, 15/7/2011 .. 1 comments .. Link

Pas als je in andere landen achter de computer zit, merk je het... QWERTY of AZERTY, that's the question. In Spanje was er QWERTY maar dan op z'n Spaans, maar op mijn stage heb ik een volledige AZERTY. Met dank aan vele uren training, kan ik nu vrij snel op azerty typen. Maar het blijft een omschakeling elke keer. En dat merk ik vooral bij wachtwoorden, want dankzij de sterretjes zie je niet dat je de verkeerde letter hebt ingetypt. Eerst was dit enkel een probleem op mijn stage (=azerty), maar nu ook thuis op mijn laptop. Blijkbaar ben ik zo gewend aan al die letters die op de verkeerde plaats zitten, dat mijn voorkeur toetsenbord is veranderd in azerty! (waar zit het menselijk configuratiescherm? haha)

Gelukkig is dit alleen maar een goed teken, ik krijg 'echte' dingen te doen op mijn stage en ik hoef zelden een rotklusje te doen. Het is echt de stage waar ik op had gehoopt, maar ik had ook verwacht dat ik meer van die 'stage' klusjes zou moeten doen, zoals kasten herinrichten, stapels dossiers archiveren en heel veel koffie halen. Niet dus, en tijd vliegt! Ik ben al over de helft van mijn stage en ben nog geen enkele keer met tegenzin naar mijn stage vertrokken. Heb inmiddels wel een paar keer gehad dat ik niet wilde opstaan omdat ik zo lekker lag, maar dat lijkt me vrij normaal ;)

Waarschijnlijk heb je je het niet gerealiseerd, maar in de bovengaande alinea zijn talloze keren de letters m, z en w te vinden. Om maar niet te spreken over de a's en al helemaal niet over de punten en andere leestekens. Allemaal letters die ergens anders zitten bij qwerty/azerty. Toch snap ik azerty wel. Voor het typen van Frans is het vele malen handiger namelijk. De é, è, ç en à zijn makkelijk te vinden en voor de cijfers is er toch een numpad. Toch denk ik dat één universeel toetsenbord de beste oplossing was geweest. Het blijft namelijk zo lastig met die wachtwoorden...met dank aan het 't Gooi

18:10, 12/7/2011 .. 0 comments .. Link

Elke reisgids schrijft over deze prachtige stad. Eigenlijk woon ik er niet eens zo ver vandaan. Toch was ik er nog nooit geweest, in Brugge.

Duidelijk was ik niet de enige die, aangetrokken door de velende lovende beschrijvingen, met de trein naar Brugge wilde. De hele trein zat vol en stroomde leeg in Brugge. En zo goed de weg is aangegeven in Brussel, zo was er geen spoor te bekennen van een bordje met de richting centrum.

Eigenlijk doe je in Brugge wat alle toeristen doen - je vergapen aan de burgh, je verbazen over die rijk versierde zaal in het stadshuis, door het Groeninge Museum sprinten (slecht en slaapverwekkend). En dan splitst de weg in drieeen. Je kunt Brugge ter voet verkennen, per huifkar of per boot. Als echt waterrat laat het weinig te raden over wat ik heb gekozen (en nee, ik ben er maar niet ingesprongen).

Als echte toerist in zo'n rondvaart bootje gestapt (als laatste, dus zat vooraan met het beste uitzicht!). Ik balen toen ik erachter kwam dat ik vlakbij twee Nederlandse dames zat, uit het Gooi notabene. Het accent en uiterlijk van de dames was precies zoals je zou verwachten van 't Gooi, vooroordelen kloppen soms dus wel. Het Gooise feit buiten beschouwing gelaten, de tourleider was weg van een van de dames...

Het bleek geluk te zijn. Dankzij die vrouw kregen de Nederlanders een veel leukere uitgebreidere tour (kan ik naar alle eerlijkheid zeggen. Verstond ieder woord Engels EN Frans wat hij zei!). En lekker cruisend op het water, kon de toch me niet lang genoeg duren. De tourleider dacht ongeveer hetzelfde, want hij mocht die dame erg graag. Ik durf dus ook best te zeggen dat dankzij die Gooische dame de tour een kwartier langer duurde (officieel duurt zo'n vaart een half uur).

Die boottocht was toch het indrukwekkendste van Brugge. En lekker lang kunnen genieten, met dank aan 't Gooi dus...België

21:22, 9/7/2011 .. 0 comments .. Link

Iets drinken, praten en eten; het recept voor een gezellige middag/avond, bijna gegarandeerd. Dus na naar Musée des Beaux Arts & Musée Margritte geweest te zijn, snel wat geluncht en vervolgens door naar Musée Bruxellois de la Gueuze. Dat klinkt wel als een opsomming van musea, maar dat valt wel mee. De laatste in het rijtje is ook wel bekend onder de naam Brasserie Cantillon...

Als laatste ambachtelijke bierbrouwer in Brussel, verzorgde dit museum een tour door het bierbrouw-proces. Ik was alvast begonnen met het proeven van het bier, want de Amerikaan en Duitse + vriend waren nog verdwaald in de multi-culti wijk waarin dit museum verstopt lag. Dacht met Kriek een veilige keuze gemaakt te hebben, maar het was een stuk minder zoet dan ik me herinnerde. Geen wonder, zo leerde ik later, want alle producten zijn biologisch en zonder toegevoegde suikers.

Een tweede kriek (deze keer de frambozen variant) en een interessant gesprek met een Amerikaan later, druppelde ook eindelijk mijn collega's na elkaar binnen. De tour kon beginnen! Hoewel mijn broertje een expert genoemd kan worden in het brouwen van bier, moet ik met eerlijkheid bekennen dat ik maar een vaag idee had hoe het gemaakt werd. Driekwartier later was ik volledig op de hoogte van verschillende soorten gefermenteerd bier, het verschil tussen Lambic en Gueuze en dat de eerste vijf dagen de vaten met bier niet worden afgesloten i.v.m. explosiegevaar (koolstofdioxide). Het proeven van Gueuze & Faro kon beginnen!

Zoveel bier vraagt om heerlijk vet eten... en dus waren Belgse frieten een logisch gevolg. Daarna een kleine wandeling gemaakt om la grand palace te bewonderen en Manneke Pis te zien plassen (blijkbaar heeft 'ie normaal kleren aan, maar ik mocht hem gewoon naakt bewonderen), om de avond af te sluiten met een andere Belgse specialiteit, namelijk wafels!

Een hele gezellige middag & avond dus! En hoewel dit natuurlijk gewoon het 'drinken, praten en eten' concept bevat, was het toch iets meer; want het bevatte bijna alle culinaire ingrediënten van België waar België beroemd om is!Als ik later groot ben, dan word ik...

18:28, 6/7/2011 .. 2 comments .. Link

Toen ik besloot om internationaal recht te gaan studeren, had ik geen idee wat ik er mee wilde gaan doen. Helaas is er nog steeds geen helder lampje gaan branden wat ik nu wil gaan doen... En heel lang heb ik ook geen idee gehad wat ik kon gaan doen met internationaal recht...

Gelukkig is daar sinds een halfjaar verandering ingekomen. Na een aantal totaal verschillende vakken binnen het internationaal recht gehad te hebben, begreep ik dat ik ruim de keuze had. Door mijn stage besef ik dat ik nog meer keus heb dan ik had gedacht! Ik loop stage op fiscale en juridische afdeling. Ik dacht dat ik een idee had van wat het zou gaan inhouden, fiscaal recht, maar zit er toch een beetje naast. Het zo interessant! Precies wat ik nou zo leuk vind aan recht, mag ik op mijn stage doen. Namelijk complexe dingen uitzoeken (de wereld achter BTW is echt enorm!) en kijken of het mogelijk is om de wet in mijn voordeel uit te leggen.

Het zijn lange en vermoeiende dagen (zoveel Frans, ik ben blij als ik in de pauze kan aanschuiven bij de Amerikaan en de Duitse, lekker gemakkelijk Engels praten), maar heb nu al na 3 dagen het gevoel dat alles wat ik geleerd heb, niet valt te leren tijdens mijn studie. (Behalve dat Frans dan ;) Het is wel wennen aan sommige gebruiken hier, zoals iedereen een hand/kus geven 's ochtends! En ik maar denken dat mijn collega's in Nederland maar zaten te grappen toen ze met veel vermaak zaten te vertellen dat ze elkaar echt 's ochtends een hand of een kus geven in Brussel. En inderdaad, dat doen ze. Weet ik in ieder geval wat me te wachten staat als ik ooit als jurist/advocaat in Brussel kom te werken!Half om half gehakt

20:05, 5/7/2011 .. 1 comments .. Link

Voedsel is altijd al belangrijk geweest voor mij. Herinneringen zijn extra scherp als er lekker eten/drinken in de buurt was. Bepaald voedsel associeer ik ook automatisch met bepaalde gebeurtenissen. Zo staan paella en Rioja garant voor het Madrid-gevoel, terwijl vette friet met smakeloze mayo automatisch London herinneringen doen opkomen.

Uiteraard zijn de vele vakanties in Bretagne samen te vatten in een scala van voedselproducten. Cider brut, Bretonse gezouten roomboter, BonMaman rhubarbre confiture, heerlijke romige pâtés en ga zo maar door. (Vergat ik nu fruit de mer toe te voegen!?)

En dat is nu het rare aan Brussel. Ik heb de hele tijd half het gevoel dat ik in Frankrijk ben. Ik hoor Frans, maar zo nu dan Vlaams er doorheen. (Of Engels, dat hoor je ook niet snel in Frankrijk). Ben je aan het genieten hoe de mensen in Frans tegen elkaar babbelen, op hun gemakje doen, wandelt er een man/vrouw in pak door het plaatje heen (toegegeven, ik ben dus ook zo'n iemand). Baguettes zijn er wel, maar om die vers te hebben moet ik vroeger uit mijn bed, dus eet ik braaf meergranenbrood mét gezouten roomboter.

Half half dus. Ik sport dus ook half. In plaats van heel veel (Nederland) tot niet (Frankrijk), sport nu denk ik 2 keer per week (België). Het vakantiegevoel is er ook half. Met mijn juice d'ananas voel ik me in Frankrijk én Spanje tegelijk, maar daarna is het haasten naar mijn stage. Stage geeft geen vakantie-gevoel natuurlijk, maar als ik dan op mijn dooie gemak sta te wachten op de bus, rustig om me heen kijk hoe alle mensen zich haasten, dan voel ik me weer wel echt op vakantie.

Tot slot ik ben een halve toerist. Ik ga naar sommige attracties (Atomium & Mini Europe), maar heb nog geen tijd gehad om Manneke Pis te bewonderen. Ik ga de buurt verkennen en ik kom uit in een Afrikaanse buurt. Voelde me toch wel erg wit. Gelukkig is dit volgens mijn 'Time Out Brussels' een toeristische attractie. "And if you thought of Brussels as grey and bureaucratic [en dat deed ik], head for its small but vibrant African area, the Matongé." Juist, hoe "vibrant"het ook was, als blondie voelde ik me er niet echt op mijn gemak. Ben er geweest, dus in dat opzicht ben ik een goede toerist, maar ik vond het geen echte toeristische attractie, dus ook dit krijgt de stempel half.

Kennis met Brussel heb ik dus wel gemaakt, half dan. Gelukkig heb ik nog 3,5 week het 'heel' te maken. Gelukkig maar vermaak ik me wel helemaal, en niet half!Sneeuw!

10:47, 2/12/2010 .. 0 comments .. Link

Dik pak sneeuw, heerlijk! Jammer dat het verkeer in Nederland op z'n gat ligt (maar goed, dat gebeurt al bij één vlok sneeuw). Voordeel: ik word er niet down van als het sneeuwt (wel bij regen), ik kan er gewoon in fietsen zonder chagrijnig te worden (afkloppen, ben nog niet gevallen, maar ik word in ieder geval niet zo nat) en het is zoveel mooier dan regen. Dus, ik ben erg happy at the moment. Mijn kamer is door de sneeuw ook zo licht (licht dat is weerkaatst door de sneeuw).

Om mijn blijdschap en de goede momenten (mijn mondeling Frans ging gewoon erg goed, ik vannacht ook 10 uur geslapen en ik heb mijn kamer opgeruimd) te vieren, ben ik nu een eitje aan het koken. Helaas geen chocolademelk in huis, anders was het warme chocolademelk geworden!

Oja, ondanks de tip die AH geeft in zijn blad (niet de allerhande, maar de andere), raad ik je aan vooral niet met kokend water te gebruiken om grote hoeveelheden kaarsvet te verwijderen. Want het lost op en voor je het weet zit het kaarsvet overal. En om de riolering niet vast te 'kaarsvetten', moet je ook nog lang wachten tot de kaarsvet weer gestold (=verwijderbaar) is. Gelukkig heb ik één ding goed gedaan: ik heb flink veel water gebruikt, waardoor het kaarsvet keurig bovenop is gaan drijven. En nu maar wachten...Moppie

21:30, 13/9/2010 .. 0 comments .. Link

Jawel, ik heb een nieuwe Moppie! Na het ten onder gaan van mijn oude Moppie had ik niet gedacht zo snel (na een halfjaar) weer verliefd te worden! Voordat ik uitwijd over mijn nieuwe Moppie, zal ik eerst mijn oude Moppie vereren.

Moppie (oud) bestond al 10 jaar voordat ze werd omgedoopt tot mijn 'Moppie'. Jawel, ik heb het over niets minder dan mijn fiets. Aangezien Moppie me overal naar toe bracht en bewees eigenlijk steviger te zijn dan de nieuwe fietsen van klasgenoten, werd ze vernoemd naar Moppie in het liedje "Moppie, Moppie, Moppie, jij bent helemaal toppie!". Lang heeft ze haar naam eer aan gedaan, tot op een bewuste dag dat ik naar het station wilde fietsen. Halverwege kon ze het niet langer aan... Wat resulteerden in haar laatste rustplaats, het station.

Ondertussen reed ik op een kragge ding dat geen naam verdiende, maar ook die besloot er na een jaar mee te kappen. En dus zat ik aan het begin van het academisch jaar zonder een vervoersmiddel... Na zorgvuldig prijsvergelijken en aanbiedingen checken, heb ik een fiets... die helemaal Moppie-waardig is! Het fietst zo fijn! In tegenstelling tot het oude brak, verlicht deze de wegen die ik be-fiets, heeft deze een jasbeschermer voor het baasje, een fatsoenlijk frame plus dito bagagerek, een werkzame bel, geen versnellingen (dat bespaart zoveel ellende!) en als het goed is wil deze me wel vervoeren op een vroege ijzelmorgen (het oude brak, tja, bevroor en weigerde dienst).

Conclusie: Moppie is gereïncarneerd in mijn huidige fiets!De Wereld achter Pinball

20:12, 31/3/2010 .. 0 comments .. Link

Wie kent het spel niet? Geïnstalleerd op elke Windows XP computer en hoogst verslavend: Pinball! Flipperen op de computer, en helemaal niet veeleisend voor de computer (erg handig; het blijft vervelend als je aan het racen bent, terwijl je met één schermpje per seconde vooruit kruipt).

Vroeger werkte het spel al als een magneet voor mij (buiten racen dan, Need For Speed Most Wanted is nog steeds één van de beste race-spellen!). Uren kon ik het balletje in het spel houden. Op de enige computer in huis probeerde alle gezinsleden elkaar van de beste score-lijst af te werken.

Dankzij de wijsheden geleerd op de middelbare school, kon ik als 16 jarige het spelletje daadwerkelijk begrijpen. Het ging om missies. Je kon ook zo spelen dat elke fout opgevangen werd (zorgen dat de afschietrakketen altijd open zijn, en de center-point moet geactiveerd zijn door in de blauwe baan te schieten). Zo haalde ik 8 miljoen punten. Totdat mijn vader een keer de hoogste score van 16 miljoen punten op de lijst neerzette en hij dus feitelijk onverslaanbaar was. Toen was het spelletje een stuk minder leuk (besef wel hoelang je aan het spelen bent voor 16 miljoen punten! En hoeveel ergernis die nutteloze bezetting van de computer het opleverde!)

Met de komst van Vista was het spel Pinball nog verder in de sloot gezonken. Het was niet automatisch meer geïnstalleerd op de computer, maar gezien de laatste nederlaag (van het hele gezin behalve van mijn vader, maar wat is er leuk aan Pinball als je zelfs voor jezelf onovertrefbaar bent?) taalde niemand meer naar Pinball. Totdat oude koeien uit de sloot gehaald werden (vandaag) en het geïnstalleerd werd op de computer (google maar eens, werkelijk te simpel voor woorden als je een XP computer tot je beschikking hebt). In mum van tijd was het hele gezin weer fanatiek op de pijltoetsen aan het rammen. En hopelijk duurt het weer lang voordat iemand een onverslaanbare score behaalt...{ Last Page } { Page 1 of 5 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

fini!

Friends

dolen
Manon
magda
Hosting door HQ ICT Systeembeheer