Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Project

Afgerond

16:51, 18/11/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Het is afgerond. Het strategische plan is af. Vandaag rond de klok van 1 uur hebben wij het project opgestuurd naar Dhr. Voormanns. De opmaak is gedaan door Femke en Michelle. De inhoudsopgave is gecorrigeerd door Natasja en zij heeft een ene laatste check uitgevoerd. Ik heb voor me rekening genomen; het advies en aanbeveling. Daarbij heb ik het gehele werk nog eens doorgenomen en de dubbele dingen er zo veel mogelijk uitgehaald. Voor een groot deel ben ik tevreden. De samenwerking vond ik af en toe niet optimaal gaan, net zoals de inspanning die bepaalde personen hebben geleverd. Het nadeel van deze groep is dat er weinig tot geen inspanning uit hun zelf kwam. Bij iets extra werk werd er meteen gezeurd. Dit vond ik oprecht jammer, wat nog zachtjes is uitgedrukt. Toch is er een project uitgekomen waar heel veel tijd in heeft gezeten. De schrijfwijze verschilt hier en daar, wat de kwaliteit soms niet ten goede komt. Echter heb je hiermee te maken. De gesprekken waren tijd rovend en speelt vooralsnog een hele grote rol in dit project. Ik vond de gesprekken ontzettend interessant en leuk om te doen, ik heb hier wel ontzettend veel van geleerd. Het project op zichzelf vond ik heel leuk, een kijkje nemen in de ''keuken'' van een bedrijf is ontzettend leerzaam. En helemaal doordat Flevo Staalbouw B.V. zich volledig openstelde. Met plezier heb ik aan al mijn delen van het project mogen werken! De uitdaging voor deze week is nog een engelse samenvatting maken en de voorbereiding van de presentatie, in het engels. We gaan ons best doen en schitteren op 28 November! Met vriendelijke groet, Wesley Jongejans 2MER2. Student bedrijfskunde MER aan de HvA/HES

Afrondingsfase

12:19, 14/11/2011 .. 0 comments .. Link

We zijn aangekomen in de fase van afronden. Alles is compleet, echter wel een enorm niveau verschil in taalgebruik en kwaliteit in de stukken. Helaas. We gaan nu de puntjes op de I zetten, alle dubbele dingen schrappen en de opmaak perfectioneren.

Deze week heb ik foto's gemaakt bij Flevo Staalbouw B.V. Ik heb alles uitgeprint en doorgelezen. Deze zal ik meenemen en laten zien bij onze bespreking.

Deze week gaan we afronden, en zorgen dat het de 21 nagenoeg klaar is.

Groetjes,

Wesley Jongejans
HvA/HES
2de jaar student Bedrijfskunde MER.Rustige week.

18:04, 7/11/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt is er vrijdag niks verschenen, als het om een blog gaat. Excuus, maar ik wachtte tot maandag. Donderdag hebben we naar Meneer Voormanns een voorlopige en rommelige versie opgestuurd. De stukken bevatten veel informatie, waarvan veel kennis in gespreksvorm is opgedaan. Echter vrijdag heb ik geen blog geschreven omdat ik afgelopen week niet veel voor het project hoefde te doen, omdat ik al heel veel werk heb verzet kreeg ik 'vrij'. Helaas lukt mij dat nooit om 'vrij' te zijn, dus heb ik een afspraak gemaakt om foto's te maken van het bedrijf en de producten, zodat ons rapport meer gaat leven. Dit voor afgelopen week. Dit is aankomende week. Vandaag, een groot succes geboekt vind ik! Iedereen heeft de SWOT gemaakt met de uitleg van zijn of haar punten! Natasja heeft goed werk verzet en heeft al veel op de Nederlandse taal gecontroleerd. Iedereen heeft zijn of haar punten die we nog misten ook bij Natasja ingeleverd, zij heeft die samengevoegd. De komende week ga ik naar Flevo voor foto's. We hebben morgen een afspraak om met ze alle een advies en aanbeveling te analyseren en daarbij het definitieve marketingplan. Natasja zorgt vrijdag dat het definitief op Nederlands is gecontroleerd, stuurt dit naar Femke en Michelle voor de opmaak. Ik maak de interview's die we hebben gedaan met Harry, en met ze alle willen we het advies en aanbeveling schrijven inclusief marketingplan. We gaan proberen dit allemaal af te hebben voor maandag! Ik vind dat iedereen nu zijn steentje bijdraagt en dat men zeker wel het eind in zicht gaan krijgen. Vandaag kan ik zeggen dat ik trots ben op onze groep. Ik heb een tijdje het gevoel gehad dat ik dacht dat het niet goed kwam, vandaag is absoluut het tegendeel bewezen. Met vriendelijke groet, Wesley Jongejans Studeert Bedrijfskunde MER aan de HvA/HES.

Inkomende en uitgaande logistiek.

11:59, 31/10/2011 .. 0 comments .. Link

Beste lezer(s),

Afgelopen donderdag zijn Natasja, Michelle en ik weer naar het bedrijf gegaan. Daar hebben we de laatste punten van de interne analyse bekeken en een stukje organisatiecultuur.

Tijdens die dag hebben we gesproken met 3 mensen. De inkomende en uitgaande logistiek hebben wij besproken. Bij alle drie de mensen hebben we ook een stukje organisatiecultuur behandeld wat onder mijn vleugels valt.

Het bedrijfsbezoek was weer ontzettend nuttig en geeft ons opnieuw een goede basis om een duidelijke en heldere analyse te kunnen maken. De vele bedrijfsbezoeken vind ik van eminent belang om een juiste advies en aanbeveling te kunnen schrijven die ook voor de directie handig kan zijn.

Vandaag gaan we weer met het gehele project groep bij elkaar zitten om het vervolg te kunnen besrpeken.

Met vriendelijke groet,

Wesley Jongejans
2MER2 bedrijfskunde MER Intresse

17:08, 22/10/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Afgelopen dinsdag zijn we weer op bezoek geweest bij Flevo Staalbouw. We hebben 'gewerkt'/'meegelopen' en onderzoek verricht. We hebben hierbij vooral gekeken naar de organisatiecultuur die heerst binnen Flevo. Wij hebben met verschillende mensen binnen het bedrijf gesproken en deze uitspraken/meningen getoetst aan de mening van de directeur/eigenaar. Hier kwamen vooralsnog interessante gegevens naar voren, die wij niet hadden verwacht. Diezelfde dag zijn we ook nog naar een bouwplaats geweest, de eind constructie bekeken. De gehele dag duurde van 10 tot 4, we waren met zijn drieŽn; Femke, Guido en ik. Voor mij zelf heb ik een aantal processen in kaart kunnen brengen en ontdekt waar het knelpunt soms ligt. Ook de organisatiecultuur; de sfeer, de omgang met mensen onderling en de communicatie. Onze mening, gedachte gang hierover, kunnen we opnemen in de SWOT analyse en in het 'advies en aanbeveling'. Na deze dagen ben ik direct aan het werk gegaan met de interne analyse. De primaire activiteiten en de cijfers valt onder mijn bewind. De cijfers hebben wij uitgebreid mogen ontvangen. Onze discretie wordt op de proef gesteld. Voor deze week heeft weinig samenwerking plaatsgevonden. Volgende week donderdag hebben we weer een afspraak om te kijken naar de inkomende/uitgaande logistiek. We zijn op de goede koers vind ik. Groetjes, Wesley Jongejans 2MER2 HvA/HES

7-s en organisatie cultuur

14:56, 16/10/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Afgelopen vrijdag zijn Femke, Michelle en ik bij Flevo Staalbouw op bezoek geweest. We hadden daar een afspraak om 11 uur om over het 7-s model en de organisatie cultuur te praten. Deze hebben we in het geheel behandeld aan de hand van een aantal opgestelde vragen. Dit gesprek verliep goed, ieder stelde zo zijn vraag en de andere 2 maakte aantekeningen. Eigenlijk op dezelfde manier als dat we vorige week deden. Wij stelden vragen, Harry begon te vertellen en wij vroegen door. Gezien het feit dat we nog een aantal HRM vragen hadden, kregen we na het gesprek met Harry de mogelijkheid om met de HRM-manager te praten. Deze kans grepen we met beiden handen aan. We hebben het met haar over de selectieprocedure, loopbaanbeleid, arbeidsvoorwaarden en dergelijke gehad. We hebben dezelfde werkmethode gehanteerd als bij Harry. In totaal zijn wij van 11 tot 4 in gesprek geweest. De aantekeningen hebben we gedeeld met elkaar, een klein gespreksverslag moet nog gemaakt worden. Van zowel deze als vorige week, ik ben bij beide aanwezig geweest. Dit zal ik voor mijn rekening nemen. Vandaag ben ik bezig geweest met het beschrijven van de primaire activiteiten. Aanstaande dinsdag gaan wij weer naar het bedrijf toe, om een aantal primaire activiteiten aan de lijve te ondervinden. Tijdens dit bezoek zullen wij ook onderzoeken, hoe men te spreken is over het management en daarbij behorende organisatie cultuur. Deze meningen zullen wij aan elkaar toetsen; Directeur/management t.o.v. het personeel. Deze uitslag zal kenbaar worden gemaakt in het onderdeel/hoofdstuk 'organisatie cultuur'. Aanstaande maandag hebben we een deadline, dan zal de interne analyse af moeten zijn. Met vriendelijke groet, Wesley Jongejans 2de jaar HvA student aan de MER.

Interne analyse

09:23, 10/10/2011 .. 0 comments .. Link

Beste lezer(s),

Afgelopen vrijdag zijn we weer op bezoek geweest bij Flevo Staalbouw. In een groepje van 3(Guido, Natsja en ik), hebben we daar een 3,5 uur duurend gesprek gehad over de interne analyse. We kregen ontzettend veel goede en gevoelige informatie van het bedrijf. We hadden ons goed voorbereid, we hebben open vragen opgesteld en die besproken met Harry.
De samenwerking onder ons 3 ging erg goed, we hebben duidelijk gecommuniceerd en ook tijdens het gesprek ging alles goed. Een persoon stelde de vragen, de andere 2 maakten aantekeningen, zodat de persoon die geen aantekeningen maakte goed kon luisteren. Door-vragen, Harry laten praten, dit ging prima en resulteerde in gerichte informatie.
Echter alleen een gesprek vinden we niet genoeg, we willen kritisch zijn, daarom mogen we bepaalde stukken informatie toetsen met de mening van zijn werknemers. Tijdens de herfstvakantie mogen we daarom 2 dagen, werken/praten met de werknemers. Hierover zal verdere informatie nog volgen.

Vrijdag aanstaande gaan we weer heen. We hebben een afspraak om 10 uur om te praten over het 7-s model. Hier ga ik weer heen, samen met Femke en Michelle.

Deze week vond ik de samenwerking zeer goed, we hebben weer een goede stap in de richting gezet naar ons eind doel. Alle informatie wordt deze week verwerkt.

Met vriendelijke groet,

Wesley Jongejans
Student aan de HvA/Hes  2MER2Weinig

15:10, 2/10/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Helaas heb ik deze week weinig te melden qua project. De samenwerking gaat goed, de 2 meiden in kwestie hebben belooft om in ieder geval te proberen meer hun stem te laten gelden, dus dat is top! Vrijdag aanstaande gaan we weer een bedrijfsbezoek doen, net als die vrijdag daarop. De eerste vrijdag bespreken we een interne analyse, die keer daarop het 7s-model. Dit zullen we in aparte groepen doen, hierbij zal ik wel elke keer aanwezig zijn. Er is ons aangeboden om in de herfstvakantie 1 of meerdere dagen in het bedrijf te 'werken'. Het doel hiervan is om de interne situatie beter te analyseren. Mijn mede projectgenoten staan hier positief tegen over, we gaan dat doen. We hebben weer gekozen voor aparte groepen, waar ik weer bij beide aanwezig ben. We gaan ervoor! Groetjes, Wesley Jongejans Student HvA/HES

Vordering

14:46, 23/9/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Vandaag ben ik weer een goede 4,5 uur bezig geweest met het project. Veel informatie weer opgezocht in zowel boeken als op internet naar de analyse van de markt waar ons bedrijf zich in bevindt. Het bleek dat het cbs erg veel kon beteken. Een groot stuk op schrift gezet, over de markt, de firma en product portofolio volgt nog. Echter mis ik nog veel informatie vanuit het bedrijf zelf, dat krijg ik zo snel mogelijk. Met mijn eigen toegedeelde werk kan ik nu even niet meer verder, dus ik ga zoeken in de map wat ik wel alvast kan doen. Dit zal morgen, zaterdag 24 september plaatsvinden. Het gemaakte werk zal ik vanavond opsturen naar onze project begeleider en morgen even contact met hem opnemen over de marktpenetratie en bruto rendement. Verder verwacht ik van al mijn projectleden dat zij ook hun deel van het project hebben gemaakt, ik zal hier straks een email over versturen. Groetjes, Wesley Student aan de HvA/HES Bedrijfskunde MER

Informatie voorziening

18:53, 21/9/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezer(s), Net even aan het project gewerkt, ik heb informatie gezocht over de analyse van de markt waarin ons bedrijf zich bevindt. Een beschrijving van de firma is ook van belang, daarom heb ik onze contactpersoon gemaild of zij ons hierover meer kunnen vertellen. De bronnen zijn ook verzameld en in een Word document geplaatst. Groetjes, Wesley Jongejans Student aan de HvA/HES. Bedrijfskunde MER

Week 1 2 en 3 in een

09:06, 20/9/2011 .. 0 comments .. Link
Beste lezers, In week 1 en 2 zijn we begonnen met de introductie van het project. We werden geacht om een bedrijf te zoeken om daar een strategisch plan op los te laten. Gezien het feit dat ik toevallig de meeste contacten binnen deze kringen heb, mocht ik dit regelen. Zo gezegd, zo gedaan en ben ik terecht gekomen bij mijn oom, Harry Jongejans. Harry is directeur eigenaar van onder andere Flevo Staalbouw B.V. in Zwaag. Woensdag 7 september ben ik bij hem thuis langs gegaan en heb ik Harry gevraagd of hij hieraan wilde mee werken. Ik heb de bedoeling uitgelegd, de gedachte, het idee en hij stond hier erg positief tegenover. We hadden een bedrijf dus binnen, een goed begin! Week 3: Mijn mede projectleden konden zich niks bij het bedrijf voorstellen. Ze wisten niet met wie we te maken zouden krijgen, hoe het bedrijf eruit ziet, kortom daar moesten we een oplossing voor zoeken. De oplossing was een bedrijfsbezoek te plannen, dit vond plaats op 16 september. Hierin zijn we rondgeleid, hebben we gesproken over de probleemstelling en het vergaren van de informatie. In deze afspraak hebben wij toegezegd Harry op de hoogte te houden over het verloop van het project. Maandag 19 september zijn we weer bij elkaar gekomen en hebben we het werk verdeeld wat gedaan moet worden. Guido gaat over het juist formuleren van onze probleemstelling nadenken, zodat we het plan van aanpak kunnen afronden en opsturen naar zowel Meneer Voormanns als naar Meneer Jongejans. Ik denk dat de lezer(s) nu wel inzicht hebben gekregen in de werkzaamheden. Ik ga weer aan de slag! Tot vrijdag, dan zal er weer een nieuw stukje blog verschijnen over week 4. Groetjes en tot snel, Wesley Jongejans Student aan de HvA/HES te Amsterdam.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Afgerond
Afrondingsfase
Rustige week.
Inkomende en uitgaande logistiek.
Intresse

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer