Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
What's Cooking

Description

Alles over koken, eten en restaurants.


«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Een goed begin, een recept dat iedereen kan maken, verse TOMATENSOEP!

Soepen zijn in mijn familie een diepgeworteld principe. Iedereen houdt van soep. Weliswaar meestal niet als maaltijd, maar vooral als lunch zijn ze zeer gewaardeerd. Niet dat de soepen die ik hier zal plaatsen als hoofdmaaltijd zouden kunnen dienen, de mannen zijn gewoon erg kieskeurig. Wanneer er soep op het menu staat (als is dit erwtensoep of andere winterse kost) wordt er alsnog altijd gevraagd: "Lekker, en wat eten we verder?"

Soepen zijn altijd de smeerolie geweest in onze familie. Elke zaterdagmiddag werd er soep gegeten bij mijn oma. Met z'n allen aan een grote ronde tafel en een grote pan soep in het midden. Meestal groentesoep, maar een enkele keer ook kippensoep of tomatensoep. Dan was het pas echt feest. Het recept voor deze tomatensoep plaats ik hier nu. Het is een goed eenvoudig recept waar de meeste mensen wel mee uit de voeten moeten kunnen. Het is wel aardig wat werk, maar het loont zeker!


Tomatensoep volgens oma:

Ingrediënten:
•    3 pond tomaten (goede Hollandse pruimtomaten)
•    1 ½ ui
•    125 gr. runderpoulet
•    Kruidenbuiltje voor vleesbouillon
•    150 tot 200 gr. rundergehakt (als u veel balletjes wilt kan men altijd meer nemen)
•    Verse nootmuskaat
•    Klein beetje paneermeel
•    Tomatenpuree
•    Koffieroom

Bereiding:
Breng een pan met ongeveer 2 liter water en het soepbuiltje aan de kook. Let wel er moeten nog tomaten etc. bij dus kies een grotere pan. Laat het water op hoog vuur even doorkoken tot het water een minuut “rolt”. Voeg nu de poulet toe aan het water. Laat dit een uurtje of twee doorkoken.
Snij de ui fijn. Voeg deze aan de bouillon toe. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook. Doe de tomaten er een voor een in met een lepel. Haal de tomaat er uit als het velletje geknapt is en leg op een bord. Als alle tomaten op het bord liggen, haal dan het velletje van alle tomaten af. Doe vervolgens de tomaten in een passeerzeef. Zeef de tomaten boven de bouillon. Laat het geheel nog een uur trekken.
Maak tijden het trekken de balletjes vast klaar. Dit doe je door gehakt te mengen met het beetje paneermeel en nootmuskaat (en eventueel wat zout). Draai hier mooie kleine balletjes van. Niet groter dan een centimeter of 2 in doorsnee. Zet de balletjes zo lang in de koelkast zodat deze stijf kunnen worden.
Voeg na het uur 140 gram tomatenpuree toe. Doe dit schepje voor schepje terwijl er ondertussen in de pan geroerd  wordt zodat er een gladde licht gebonden soep ontstaat.
Zet een steelpannetje met een klein beetje water op. Als het kookt de balletjes uit de koelkast halen en in het water gooien. Als de balletjes rondom gaar zijn de inhoud van het pannetje, inclusief water, bij de soep gooien.
De soep opdienen met een beetje koffieroom, of de koffieroom naar smaak toevoegen aan tafel. Let op de koffieroom mag niet koud zijn want dan gaat de soep schiften.  De koffieroom vervang ik zelf nog wel eens door crème fraîche. Ook deze mag niet koud zijn.




Posted: 14:52, 27/1/2012 in Recepten
Comments (0) | Add Comment | Link

What's Cooking

Welkom op mijn nieuwe weblog waar je alles gaat kunnen vinden over koken, recepten, de nieuwste keukenhulpjes en nog veel meer. Ik ben nog aan het uitvinden hoe alles werkt, maar waarschijnlijk laten de eerste stukjes niet erg lang op zich wachten.

Posted: 13:33, 27/1/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer