Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Geeft 8!

• 25/11/2013 - Verhuizing

Beste lezers,

Ik ben verhuisd naar een andere locatie. Vanaf nu kunt u mij vinden op: http://whereasblog.wordpress.com/

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/11/2013 - Verbeelding aan de macht

Enkele afleveringen terug heb ik er al over geschreven, de Joint Strike Fighter, maar nu moet ik er toch nog even op terugkomen. Wat is er gebeurd? De PvdA fractie heeft zich gisteren unaniem geschaard achter de aankoop van de JSF. Eerder noemde ik het al een wonderbaarlijke machine, maar bij nader inzien schiet zelfs die kwalificatie tekort. Dachten wij enige jaren terug nog 85 JSF’s nodig te hebben om 211 F-16’s te vervangen, nu volstaan 37! Dat krijg je als de minister van financiën de defensiebegroting vaststelt. Dan gebeuren er magische dingen.

 

Wellicht heeft dit te maken met het fenomeen dat men in militaire kringen force multiplier pleegt te noemen. Een capaciteit die bij toevoeging aan een strijdmacht de gevechtskracht daarvan danig opkrikt. Zoals een bevoorradingsschip voor de marine, waardoor de oorlogsbodems langer op zee kunnen blijven en verder van huis kunnen opereren. In dit geval bestaat die force multiplier echter uitsluitend uit de fantasie – 37:85:211 – van kabinet en parlement. Hoezo geen verbeelding aan de macht?

 

Overigens moeten er nog wel wat kleine hobbels worden genomen. Zo mag de F-35 geen bovenmatige geluidsoverlast veroorzaken én hij mag geen kernwapens afwerpen. Daar is maar één oplossing voor. Niks JSF. We schaffen gewoon een vloot zweefvliegtuigen aan. Die maken én geen enkel geluid én er kan gegarandeerd geen kernbom onder.

 

Blij dat ’s lands veiligheid bij onze politici in zulke goede handen is. Toch?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/11/2013 - Wij waren fout. Punt uit

Hè, hè, eindelijk. Na alle aandacht voor Nederlandse excessen in Indonesië nu ten langen leste ook eens een uitgebreid artikel (in dagblad Trouw) over de Bersiap. De periode direct na de Japanse capitulatie waarin duizenden landgenoten, Indo’s en minderheden als Chinezen door jonge Indonesiërs op gruwelijke wijze werden vermoord. De schattingen lopen uiteen van 8.000 tot 28.000. Dat Jakarta hierover zwijgt, hoeft niet te verbazen. Dat ook Den Haag de lippen stijf op elkaar houdt, wel.

 

Ofschoon, binnen de politiek-correcte ‘elite’ van ons land ligt Nederland als dader nu eenmaal een stuk beter dan als slachtoffer. We verontschuldigen ons gretig voor een veelvoud aan zonden uit het verleden: kolonialisme, slavernij, Zwarte Piet… Heerlijk dat masochisme! Ik zou er niet van opkijken als ze bij Buitenlandse Zaken een college vaderlandse zelfkastijding hadden voor aspirant ambassadeurs! Wie namens de natie het meest overtuigend en nederigst ‘Sorry’ kan zeggen, slaagt cum laude.

 

Er was een buitenlandse historicus, de Amerikaan William H. Frederick, voor nodig om de Bersiap diepgaand te onderzoeken. Nederlandse geschiedkundige instituten krijgen daar van Den Haag – wijselijk? – geen budget voor. “Geen ander land heeft de moord op zoveel medeburgers zo gelaten geaccepteerd als Nederland in de Bersiapperiode”, citeert Trouw Frederick. Te vrezen valt dat hij een roepende in de woestijn zal blijken. Of sterker nog, voorwerp van kritiek wordt. Zoals destijds historicus Piet Emmer met zijn nuchtere essay over de slavernij. Of, alweer in Trouw, arabist Eildert Mulder met een artikel over de roof van Europese slaven door Noord-Afrikanen. Hoe waar ook, het strookte niet met ons wereldbeeld. Nuances, weg ermee. Wij waren fout. Punt uit.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/11/2013 - Luistervinken stinken

Sinds enige tijd is Europa in rep en roer over de afluisterpraktijken van het Amerikaanse National Security Agency. Via PRISM, een zogeheten SIGINT (Signals Intelligence) programma, speelt het NSA sedert 2007 wereldwijd luistervink, zelfs bij de eigen bondgenoten. Logisch. Jozef Stalin, ooit de grote tegenstrever van de VS, zei het al: “Vertrouwen is goed, controle is beter.”

 

Dus zijn de afgelopen jaren via een fijnmazig sleepnet zelfs de meest onbenullige telefoontjes uit Europa binnengehaald. Vanuit het principe: als je de speld in de hooiberg niet kunt vinden, vergaar dan maar de hele hooiberg. En passant luisterden de Amerikanen ook zo’n beetje elke wereldleider af. En daar wringt hem nu net de schoen. Want wie er ook op het lijstje voorkomt, geen Mark Rutte. Dat steekt.

 

Zelfs de Goedheiligman, zagen we op het Sinterklaasjournaal, zet luisterpieten in. En uitgerekend de man in het Witte Huis, de Opperpiet zeg maar, laat het afweten. Staat niet de VS ambassade op een steenworp afstand van het Binnenhof? Zijn de Amerikanen om óns regeringscentrum af te luisteren niet even ideaal gesitueerd als in Berlijn? Nou dan! Waarom wel Merkel en niet Rutte? Tellen wij soms niet mee?

 

Gelukkig is daar Joost Vullings, de wakkere politiek verslaggever van de onvolprezen radiorubriek ‘Met het oog op morgen’. Hij hopt vurig dat ook hier ten lande de Amerikanen over de schreef zijn gegaan en roept onze politici op hen hierover te bevragen. Tijdens een hoogstpersoonlijke spionagemissie heeft hij al de VS ambassade afgespeurd op verdachte antennes en bouwsels. Niks gevonden, natuurlijk.

 

Maar Joost, je gebruikt ook het verkeerde zintuig. Je moet niet kijken, maar ruiken! Luistervinken stinken, weet je wel?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 14/11/2013 - Van paraplu tot valscherm

Gister ‘De Wereld Draait Door’ nog gezien, met dat fragment van Omrop Fryslân? Matthijs van Nieuwkerk kondigde het als volgt aan: ‘Premier Rutte kwam even naar het noorden om de kiezers te overtuigen, maar in plaats daarvan maakte hij een mediablunder van formaat.’

 

Het scenario was als volgt. De premier had zich naar Friesland begeven in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Zeer lokaal allemaal, maar toch. Daar kan een Haagse coryfee met goed fatsoen niet ontbreken. Altijd een mooie gelegenheid voor een Kodakmoment zal zijn spin doctor gedacht hebben. En dus liet Rutte zich overhalen een kijkje te komen nemen bij de bouw van een nieuwe kaasfabriek in Heerenveen. Getooid met fluorescerend jack en dito veiligheidshelm stapte hij parmantig over het terrein. Tot zover alles goed. Totdat een behulpzame ziel hem in de gestaag neervallende regen een paraplu aanbood. De premier, die, zoals de verslaggever ironisch opmerkte, graag stoer wou overkomen, reageerde als door een adder gebeten. “Niet met die camera’s erbij, nee.” En toen de brave borrst aanstalten maakte hem dan maar eigener beweging in bescherming te nemen, volgde nog een bits: “Ook niet boven me houden! Nee.”

 

Zover gaat de imagovorming van onze politici dus. Een premier die voor het oog van de camera’s geen regenscherm durft aannemen uit angst voor een watje te worden versleten. En die, het zou zomaar bij die nuchtere Friezen in het stemhokje kunnen hebben meegespeeld, uiteindelijk over die zelfde plu struikelde: de VVD verloor de verkiezingen en de premier belandde van de regen in de drup. Hoe een paraplu tot valscherm werd.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/11/2013 - Nederland ziet ze vliegen

De kogel is door de kerk. Of toch niet? Bij de PvdA weet je het op defensiegebied maar nooit. Hoe dan ook heeft de defensiewoordvoerder van deze partij, Angelien Eijssink, ooit reuze kritisch qua F-35, zich recentelijk in meer bochten gewrongen dan een paaldanseres. Voorwaar een prestatie!

 

De F-35, oftewel Lightning II (het eerste toestel met die naam was een jachtbommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog, die veel weg had van onze Fokker G.1 jachtkruiser) staat doorgaans bekend als Joint Strike Fighter. Waarbij ‘joint’ verwijst naar het feit dat het toestel door alle krijgsmachtdelen van de VS wordt aangeschaft, in verschillende versies. Het moet een werkelijk fantastische kist zijn, want 37 stuks blijken genoeg om onze dik 40-jaar oude F-16’s te vervangen, waarvan we er in 1990 nog 211 voor onze landverdediging nodig achtten. Toegegeven, toen hadden we ons nog amper aan de slagschaduw van de Koude Oorlog ontworsteld, maar in de woorden van oud-NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer: "Wie denkt dat de wereld veiliger is geworden, moet zich laten nakijken."

 

Goed, een wonderbaarlijke machine dus, want vier daarvan zijn kennelijk voldoende om dagelijks ons luchtruim te beschermen, ervan uitgaande dat de Belgen willen meespelen. Veel meer zullen we er trouwens ook nooit paraat hebben. Immers wanneer, zoals gebruikelijk, een deel van de toestellen dient voor opleiding van de vliegers, een deel in regulier onderhoud staat en, op termijn, een deel wordt gemoderniseerd, is de rekensom gauw gemaakt.

 

Ach, waar winden we ons over op? Per slot van rekening heeft defensiespecialist – u gelieve die kwalificatie met een korrel zout te nemen, maar dat geldt ten aanzien van alle collega Kamerleden – Eijsink nog twee jaar om te kronkelen, dan pas worden de definitieve contracten getekend. Of niet.

 

JSF? Nederland ziet ze vliegen!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 1/11/2013 - Pieterbaas

Sinterklaas, wie kent hem niet / Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet, zong Het Goede Doel in 1982 en belandde daarmee in de top 20. De vraag stellen, is hem beantwoorden, dacht de goegemeente tot voor kort, maar dat blijkt een misrekening. Niet alleen struikelt een aantal nieuwe Nederlanders over deze historische personages, met name over de zwarte sidekick van de Sint, ook vage figuren bij de VN mensenrechtencommissie weten er geen raad mee. Zo verwarde ene mevrouw Verene Sheperd de Sint met een andere bekende filantroop die zich in december duchtig roert, en repte zelfs van een terugkeer naar de slavernij.

Even pas op de plaats, vrienden. Santa Claus is een verbastering van Sinterklaas. Nederlandse immigranten introduceerden de goedheiligman destijds in de nieuwe wereld, waar hij vanaf begin 19de eeuw gaandeweg werd veramerikaniseerd, van nieuwe parafernalia voorzien rendieren, elven en een arrenslee de Noordpool als domicilie kreeg toebedeeld en voortaan alleen rond Kerst mocht optreden. Kortom, een schoolvoorbeeld van schaamteloze annexatie en geschiedvervalsing. De Kerstman is niets meer of minder dan een ordinaire kloon van onze Sint Nicolaas, een feit dat de Amerikanen in diverse Hollywoodproducties overigens laten doorschemeren.

Nu dan de positie van het edele Spaanse duo. Laat ons beginnen met vast te stellen dat wij hier waarlijk met onovertroffen gulheid te maken hebben. Anders dan sommige boze tongen beweren, heeft de lawine aan cadeaus die op pakjesavond over ons land wordt uitgestrooid niets van doen met Spaanse herstelbetalingen in het kader van de Tachtigjarige Oorlog. Nee, de Sint bezit gewoon een exceptioneel genereuze aard, waarvan hij, om onduidelijke redenen, hoofdzakelijk in ons land de teugels laat vieren. Het is niet anders.

Zou zon goedzak er slaven op nahouden? Zotteklap, mensen, apekool, kwaadsprekerij! Sterker nog, van dit duo ligt het zwaartepunt bij Zwarte Piet. Want wie van hen beiden hanteert het symbool van de macht? Precies, Zwarte Piet met zijn gard. Die blijkt hier dus de bovenliggende partij. Niet voor niets betitelt men hem dan ook dikwijls als Pieterbaas. Voor al degenen die het tegendeel beweren, past maar n straf: de roe erover en de zak in. Rakkers!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Persoonlijke kijk op de wereld

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer