Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wie ben ik

Nieuwe diagnose&Ontwikkelingen

Oke... Ik heb er weer een "stempeltje" bij. Ze hebben nu ook ADD bij mij geconstateerd!!!! Ik ga dit verder niet uitleggen, wat dit nu precies is. Maar goed, als ik alles achteraf nogeens bekijk en erover nadenk, is het ook wel logisch. Heel veel dingen die erbij horen, daar heb ik ook last van. Althans, last...... Ja, toch wel. Alleen ik heb bij heel veel dingen al buffers ingebouwd, zodat ik ermee kan gaan, grotendeels dan. Nu is het aan mij, wat er verder mee te doen. Gesprekken bij de psy zijn even gestopt. Mede door alle drukte in mijn prive-leven en de naderende vakantieperiode. In September weer een afspraak en dan maar kijken hoe en wat verder.

En verder.... Hoe gaat het met mij? Ja, die "verborgen ik". Die komt steeds meer op de oppervlakte. Voor mezelf dan. Verder weet nog niemand, (op 2 mensen na), wat ik hierin doe en hoe ik hiermee bezig ben. Nu zeg ik 2 mensen, maar 1 van die 2, die ik in mijn eerste blog ("W") heb genoemd, vind ik voor dit moment het belangrijkste, om het te laten weten. En dan zowel bovenstaande als het stukje over mijn "verborgen ik".

Maar wie is nu die "verborgen ik"? In mijn eerste stuk wat ik heb beschreven, staat daar al een heel stuk over in. Het is het feit, dat ik me anders ben gaan voelen. Anders in het leven sta. Maar, dat ik nog wel dezelfde persoon ben en blijf, alleen met andere gedachtes over bepaalde zaken die in de maatschappij leven. 

"W" noemde dit in een gesprek wat ik een hele tijd geleden met haar had, al heel treffend: "Je bent socialer geworden". Nou, zo zou je het inderdaad kunnen noemen. In de tussentijd heb ik ook al een aantal boeken gelezen en ben op internet gaan speuren.... Voorbeelden van boeken die mij verder hebben geinspireerd, zijn, "de eeuw van het dier" en "Meat the truth". 2 goede boeken, waar ik echt veel aan heb gehad. Nu ben ik weer in een nieuw boek bezig, alleen de titel schiet me even niet te binnen...

In mijn vorige stukje had ik het er ook over, dat ik voor het eerst op het punt stond om lid te worden van een politieke partij, kon nog niet kiezen uit 2 partijen. Na veel onderzoek bij mezelf en door middel van sites, links en andere op internet, ben ik hier nu wel uit. Hun programma, visie en standpunten hebben mij verder na laten denken, over de toekomst. De toekomst van zowel ons, mensen, maar ook alles daaromheen. (Ook heeft "W" hier weer een rol ingespeeld, zonder dat ze het zelf weet en zonder dat ik het wist, maar toch). En waarom meteen lid worden? Omdat ik dan pas het idee heb, dat ik ergens aan bijdraag. 

Nu heb ik het hierboven gehad over boeken en over een partij/beweging, waarbij ik het gevoel heb daarbij te horen, maar ook mijn levenswijze probeer ik beetje bij beetje te veranderen. Zo ben ik de laatste tijd steeds minder vlees gaan eten. Puur om het feit dat wij als mensen, best wel wat met minder kunnen. De gedachte om geheel vegetarisch te worden, speelt zeker in mijn hoofd. Al zal dit erg moeilijk worden. En dan bedoel ik meer voor mensen in mijn omgeving. Die zullen dit allemaal niet kunnen/willen begrijpen.... 

Van de psy moest ik op zoek gaan naar mijn eigen identiteit. Dat is gelukt, nadat ik me heb losgerukt uit de greep, die mijn opvoeding op mij heeft gehad. Of, gelukt, dat nog niet. Want ik ben er nog niet. Maar ik weet wel, dat het me gaat lukken. Al die jaren heb ik mezelf voor de gek gehouden, en nu, pas nu, na 36 jaar, kom ik beetje bij beetje, achter mijn ECHTE ik.

Voor nu ga ik stoppen. Binnenkort probeer ik weer een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan dit blog en dus ook aan mijn leven!!!

 

13:23 - 8/7/2013 - comments {0} - post comment

Keuzes&Uitslagen

Het heeft even geduurd, maar hier ben ik weer. Deze keer met een kort stukje. Als het goed is, ga ik dinsdag een uitslag horen van wat testen die ik heb gedaan. Deze testen gingen over het stukje ADD, of ik dat nu wel, of niet heb. Toch best spannend, al kan ik me niet helemaal voorstellen, wat dat nu voor mij in zou gaan houden. Is dat alleen maar een stempeltje erbij...... Of....... Blijf ik mn leven leiden, zoals ik dat nu doe??? Maar goed, hopelijk dinsdag meer nieuws. Verder ben ik veel bezig geweest met mn "nieuwe ik". Of nee, het is meer mijn "verborgen ik". De weg die ik wat dat betreft ben ingeslagen, doet me nog steeds zo geweldig goed! Ik ben, wat dat betreft, hopelijk niet aan het doorslaan. Nee, natuurlijk niet. Ik ben alleen 180 graden omgedraaid. Dit is wat ik wil en dit is wie ik dus echt ben (geworden?). Ik sta zelfs op het punt, om voor het eerst van mn leven lid te worden van een politieke partij. Ik twijfel alleen tussen 2 partijen..... Als ik eruit ben, horen jullie het! Oke, voor nu ga ik er weer mee stoppen. Hopelijk krijg ik dinsdag antwoorden en kan ik ook een keuze maken in het andere....

13:26 - 13/5/2013 - comments {0} - post comment

Introductie

Goed. Daar gaan we dan... Mijn eerste echte blog. Nooit gedacht, dat ik dit ooit zou doen, maar zie, mijn eerste stukje! Maar waarom dan? Nou ja, op dit moment zit ik met heel tegenstrijdige, nieuwe dingen in mijn hoofd. En die wil ik kwijt. Ik ben min of meer op zoek naar mijn "ik". Klinkt heel vaag allemaal, is het ook, maar het is wel iets waar ik allang mee rondloop. Ik hoop, door middel van dit blog, alles wat meer op een rijtje te krijgen. Zodat ik uiteindelijk kan zeggen: "Dit ben ik!!!" Ik zal beginnen bij het begin. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant, uit een klein dorpje. Ik heb hier grotendeels mijn opvoeding gehad. Deze opvoeding was op zich best goed, maar heb altijd het gevoel gehad, gepusht te worden door voornamelijk mijn ouders. Altijd het idee gehad, te moeten voldoen aan hun idealen enz.. Ook ben ik in mijn jeugd veelvuldig gepest, waardoor ik zelfs ook gedachten heb gehad aan de dood. Mede door dit alles, was en is mijn zelfbeeld eg negatief. Heb altijd het gevoel gehad, het nooit goed te kunnen doen.... Desondanks, toch doorgegaan met mijn leventje, waarin ook veel dingen zijn gebeurd en die ik misschien nog weleens vertel. Maar nu ben ik op een punt gekomen, waarop ik op zoek ben naar wie ik nu eigenlijk ben en waar ik voor sta. Mijn opvoeding is vrij conservatief geweest, (in politieke termen; "rechts"). Dit heb altijd aangenomen en meegenomen met de gedachten van, zo is het en niet anders. Maar ik ben op een punt gekomen, dat ik daar steeds meer afstand van wil ga nemen. Zo heb ik de laatste tijd veel dingen gelezen van anderen. Hiermee bedoel ik politieke partijen en waar ze voor staan, maar ook andere groeperingen, die een "links" gedachtegoed aanhangen. En, ik moet zeggen.... Dat voelt ECHT goed. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben blij, dat ik links heb ontdekt!!!!! Nu zijn dit maar woorden, maar ik wil er ook echt wat mee gaan doen! Ik wil me ook meer gaan verdiepen in andere culturen/bevolkingsgroepen en zeker ook met ons milieu. Ik had hier eigenlijk helemaal niks mee, maar zie nu wel in, dat dit de weg is, die ik op moet gaan. Ik weet, ik ben er nog lang niet. Heb hierin nog veel te leren, maar dat is ook wel weer mooi. Wat ik ook wel lastig vind, is dat mijn directe omgeving hier nog niet van weet. Misschien is dit ook wel het meest lastige, om hen hiervan op de hoogte te brengen. Om anderen te laten weten, dat ik ben veranderd! Gelukkig kan ik aan 1 iemand wel een hoop kwijt en adviseert deze persoon mij ook. (Bedankt W ;-) Nu ben ik met alleen dat er echt nog niet. Maar ik vind het een mooi idee, om eerst hierin te veranderen. Daarna komt de rest aan de beurt. Hopelijk kan ik hierdoor alles beter een plek geven in mijn leven!

01:07 - 15/2/2013 - comments {1} - post comment

Description
Een manier om mijn gedachten van me af te schrijven en zo te ontdekken wie ik nu eigenlijk ben en wil worden!

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Nieuwe diagnose&Ontwikkelingen
- Keuzes&Uitslagen
- Introductie

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer