Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wijnkennis voor iedereen

Rotarians combineren nuttige met aangename

Posted on 15/12/2013 at 12:51

De Roterians in Nederland en België worden geacht de Rotary Foundation te steunen. Wijnpromotor heeft sympathie voor de werken die de ‘fellows’ uit grond stampen en heeft een indirecte ondersteuning opgezet. Wijnpromotor behandelt de wijnproducenten voor het Fair trade principe, zonder dat dit overal naar buiten moet worden uitgestraald. De wijnboer moet goed aan de kost kunnen komen, zodat deze ook in de toekomst mooie wijnen kan blijven maken. Doordat de Rotarians bestellen bij Wijnpromotor krijgen zijn niet alleen een korting van 5% over het aankoopbedrag, maar stort Wijnpromotor € 1,- per bestelde doos wijn van zes flessen. De donatie wordt gedaan aan de Rotary Foundation. Voor de Rotarian is een combinatie van het aangename koppelen aan het nuttige. De wijnen van Wijnpromotor hebben een dusdanig kwaliteitsniveau dat deze wijnen eigenlijk veel duurder moeten zijn. Doordat er een aantal kostenopdrijvende schakels uit het logistieke proces zijn gehaald, kunnen de wijnen tegen de aangename prijzen worden verkocht.

Zodoende is besloten om een pagina te bouwen die alleen voor Rotarians te bekijken is. Deze zal worden gepromoot door Rotarians onder elkaar. Elke bestelling die door een Rotarian wordt gedaan levert € 1,00 (netto) op voor de Rotary Foundation (TRF). Het betreft géén eenmalige actie, maar heeft een doorlooptijd tot 31 december 2014. Om de Rotarians een steuntje in de rug te geven krijgen zij een waardebon van € 12,50 die zij naar hartelust kunnen besteden aan exclusieve topwijnen. De Rotarian kan genieten van topkwaliteit en tevens het goede doel steunen. Dit is een zuivere vorm van het aangename verenigen met het nuttige.

De Rotary Foundation wordt vaak genoemd in de top 5 van beste non-profitorganisaties. Toch verzamelen Rotarians regelmatig geld in voor andere NGO’s. Frans Looijen, voorzitter van de Stichting Rotary Fondsen Nederland vind dit ‘onbegrijpelijk’. Laten we de voorzitter steunen, veel genieten van wijn en ook indirect het RTF steunen. Momenteel zit het gemiddelde bedrag per Rotarian nog op € 27,00 waar het de bedoeling is dat het gemiddeld € 85,00 p.p. zou moeten zijn.

Waarom chardonnay populair

Posted on 15/12/2013 at 12:49

Chardonnay wordt door veel mensen gezien als een drankje. Het gaat uiteindelijk om wijn, maar sterker nog om wijn die gemaakt is van de chardonnay druif. Vaak schrijven ‘chardonay’ ook nog fout. De drinkers vinden een populair ‘drankje’ vanwege de zoete smaak en een hoger alcoholpercentage. Ook champagne kan gemaakt zijn van 100% chardonnay of geblend met de pinot meunier. Wanneer over een 100% chardonnay champagne wordt gesproken, gaat het om een ‘Blancs des Blancs. De druif is bij wijnproducenten zo populair dat deze over de hele wereld wordt verbouwd.  Dit in combinatie met het gebruik van eikenhout. Overigens zijn het niet alleen wijndrinkers, die het brede, toegankelijke, zij het soms moeilijk te omschrijven karakter van een goede chardonnay appreciëren. Het Australian Wine Research Institute concludeerde na analyse van de smaakcomponenten van allen belangrijk druivenrassen dat chardonnay een bijzonder vaag onderzoeksobject was. Zo werden smaakcomponenten aangetroffen die eveneens voorkomen in onder meer frambozen, vanille, tropische vruchten, perziken, tomaten, tabak, thee en rozenblaadjes.

Druiventelers waarderen het gemak waarmee in allerhande klimaatzones relatief hoge opbrengsten gehaald kunnen worden. Niet dat dit perse noodzakelijk is, want een kwaliteitsteler zal veel meer snoeien. Een opbrengst van 80 hl/ha is mogelijk, maar de kwaliteitsteler komt niet boven de 30 hl/ha. De enige zorg die de telers hebben is het vroege knoppen van de chardonnay. Dit gebeurt kort na de pinot noir, waardoor de koelste wijngaarden – zoals in Chablis, Champagne en Chili – gevaar lopen bij nachtvorst in het voorjaar. Ook kan de chardonnay last hebben van ‘coulure’ en soms ook van ‘millerandage’. De vrij dunne schillen zijn gevoelig voor rot bij regen tijdens de oogsttijd. Afgezien daarvan gedijt chardonnay in zowel het koele Chablis in Noord-Frankrijk en Champagne, maar ook in het warme Australische Riverland. Het juiste oogstmoment bepalen is daarom cruciaal, omdat chardonnay, anders dan de cabernet sauvignon, snel aan belangrijke zuren kan verliezen tijdens de laatste fase van rijping. 

Kwaliteitsproducenten van cava willen serieus genomen worden

Posted on 15/12/2013 at 12:47

Stel je bent een cava producent en je streeft een ultieme kwaliteit na. Jij produceert niet op volume, dus jou opbrengst van een ongeveer een derde van de volumeproducenten. Dan zou je wel graag een hogere prijs willen aanhouden en daar zit het probleem. Alle cava’s worden voor het gemak over dezelfde kam  geschoren. De cava wordt in goedkope restaurants gepresenteerd als bubbels van het huis, maar vaak gaat het om goedkope cava. Het kan ook bijna niet anders, want trek de BTW en de accijns er maar eens vanaf en dan zie je dat er weinig marge overblijft. Kortom, de frustratie van de kwaliteitsproducenten is dat zijn een eigen label willen hebben wat wettelijk is vastgelegd. Dit moet hen beschermen tegen speculanten die goede cava maken en de nieuwe term gaan misbruiken. Dit is geen nieuw fenomeen, eerder is dit al gebeurd met bijvoorbeeld de champagne, prosecco en chianti.  Iedere producent gebruikte de benaming te pas en onpas. Dit leverde een devaluatie op voor de kwaliteitsproducenten. Veel cava producenten die hun product gewaardeerd willen zien, stappen momenteel uit de appellatie in de hoop dat ze op termijn een nieuwe term kunnen bemachtigen. Anderzijds mogen ze nu de naam cava ook niet meer gebruiken. De Fransen hadden daar de naam cremant voor bedacht. Wellicht wordt een Spaanse cremant.

De man in de straat
Cava wordt door de gewone man gezien als een goedkope schuimwijn. Wie geen kwaliteits prosecco of champagne kan of wil betalen, grijpt naar de armeluis champagne. En dit is nu net waar het schoentje wringt.  Maar niet alle cava’s zijn hetzelfde, maar de naam cava geeft nu eenmaal de indruk bij de meeste ‘gewone’  mensen die dit via de supermarkt kopen dat het gaat om goedkope bubbels. Feitelijk is er een verkeerd imago ontstaan. Helaas ontstaat er op deze wijze een eenzijdig negatief beeld voor de wijnboeren die wel op kwaliteit produceren.  Er  bestaat er goede cava en slechte champagne. Je moet het kaf van het koren scheiden en dat is voor de doorsnee consument niet makkelijk. Doordat de wijn wordt gedumpt net voor de feestdagen tegen bodemprijzen doet ook geen goed aan het imago van de cava.

Beleggen in Witte wijn?!

Posted on 15/12/2013 at 12:45

Je hoort er niet veel over, maar je kunt ook beperkt beleggen in witte wijn. Het is zeker voor de beginnende belegger niet eenvoudig en al snel kom je uit bij château d’Yquem. En er zijn ook enkele riesling wijnen. Witte wijnen zijn minder favoriet als beleggingsobject, omdat deze wijnen doorgaans minder bewaarpotentieel hebben. Het leuke van beleggen in wijnen is dat de overheid de meerwaarde niet belast.

Uiteindelijk komen de meeste beleggers uit bij rode wijnen. Het is moeilijk om wijnen te vinden buiten een veiling om. Toch is het mogelijk bij Wijnpromotor, waar je vooral moet kijken bij de klassieke wijnen. In het assortiment zitten wijnen die terug gaan in de tijd. Zo zijn er wijnen te vinden van het oogstjaar 1877, maar ook rond de Eerste en Tweede wereldoorlog. Een kistje goede wijn kan een uitstekende belegging zijn. Maar het aantal wijnen om in te beleggen beperkt zich tot zo’n 50 wijnen wereldwijd. Hebben het dan vooral over de châteaux. Een Château Mouton Rothschild van 1945 koop je inclusief BTW in Nederland en België niet onder de € 50.000,00. Een astronomisch bedrag lijkt het, maar het betreft wel een legendarische wijn. Het château bracht in 1945 een drie literfles op de markt. De oorlog was voorbij en dat moest gevierd worden. Als je de wijnen beoordeeld waarin het meest wordt belegd dan zijn dit vooral Bordeaux-wijnen. Omwille van de hoge prijzen raden experts aan om te beleggen in minder bekende namen als Château d’Yquem, Cheval Blanc, Margaux of Lafite Rothschild. Meer groeipotentieel is te vinden in de wijnen als Chasse Spleen, L’Evangile, Smith Haut Lafitte, Prieuré Lichine of Cantenac Brown. Ook zijn er een aantal Bourgogne-wijnen met groei potentieel. Hierbij gaat het om de namen Romanée Conti (biodynamische wijn sinds jaren ‘90), Petrus, Latour, Henri Jayer en Comte de Vogüe. De hoeveelheid waardestijging is moeilijk aan te geven, maar als u de tijd heeft, dan is het de moeite waard. En anders kunt u de wijnen altijd nog opdrinken. Het mooiste is dat een beleggingswijn in een kistje wordt gekocht en deze moet gesloten blijven. Uiteraard moeten de wijnen met of zonder kist geconditioneerd worden opgeslagen.

Rode wijn goed voor het evenwicht?!

Posted on 15/12/2013 at 12:36

Rode wijn zou goed zijn voor het evenwicht, althans dat tonen testen op oude muizen aan. Reseveratrol, een molucule die in de schil van de donkere druiven en rode wijnen zit, hun zin voor evenwicht verbetert. Na vier weken kunnen ze even snel over een balk lopen als de jongere soortgenoten. Zonder voedingssuplement struikelden ze veel vaker. Dit is aangetoond door wetenschappers van de Duquesne Univerity in Pittsburg (VS). De wetenschappers vermoeden dat hetzelfde effect bij mensen kan optreden. De vraag in welke hoeveelheid de stof ingenomen moet worden. Het aantal valpartijen op hogere leeftijd zou kunnen afnemen, doordat de evenwichtsorganen beter functioneren. Het vallen opzich is niet zozeer het probleem bij ouderen, maar wel de directe gevolgen die door een val veroorzaakt kunnen worden.

Er is slechts één probleem met Resveratrol. Het menselijk lichaam neemt deze molecule heel moeilijk kan opnemen. Om voldoen Resveratrol op te nemen zou een volwassen persoon 700 glazen wijn moeten drinken. Pas bij 140 flessen wijn per dag zou het niveau voldoende zijn. Als we het zo bekijken, dan is het middel ernstiger dan de kwaal. De kans op een levercirrose wordt dan groter dan een beter evenwicht. Als je dan al een beter functionerend evenwicht zou hebben, dan wordt teniet gedaan door de grote hoeveelheid alcohol die het lichaam te verwerken krijgt.

Om aan uw financiële gezondheid te denken is het misschien verstandiger om te beleggen in een kistje wijn. Als u de juiste wijn aankoopt, dan kunt u op eenvoudige wijze meer verdienen. Het probleem is echter dat zich ongeveer 50 wijnen bevinden in gratie van de beleggers. Dit is op wereldschaal gezien, waarbij de meeste wijnen uit Europa komen. De grote namen zijn opzich al veel geld waar vanwege hun ‘merknaam’. Voor de beginnende belegger zijn wellicht de iets minder bekende namen interessant om in te beleggen. Denk aan Angelus, Chasse Spleenb, L’Evangile en dergelijke.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer