Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
doorlopend krediet Home | Profile | Archives | Friends
Financieel

Doorlopend krediet7/2/2011
Bij de wens om een lening af te sluiten met voordelige rentepercentages, kan het goed zijn om een doorlopend krediet af te gaan sluiten. Het zal meerdere keren voor kunnen komen dat je wel eens wat extra financiele draagkracht wilt hebben. Met het vroegtijdig afsluiten van een lening, zul je een ruime orientatie periode hebben voordat je voor een aankoop moet gaan beslissen. Met wat extra reserve achter de hand heb je de mogelijkheid om aanschaffingen wat in tijd vooruit te halen.

Met het aanvragen van een kredietlimiet die hoger is dan de geplande uitgaven, reserveer je in een doorlopend krediet een opname ruimte ten behoeve van toekomstige uitgaven. Met het afsluiten van kredietlimiet die extra hoog is kun te tevens je voordeel doen van een rentevoet die lager zal uitvallen. Er zijn verschillende schijven waarover de rente in rekening gebracht zal worden. Indien je een bedrag van 1000 EURO gaat lenen zal dit een stuk duurder zijn als een lening van 20000 EURO.

Het tussentijds doen van aflossingen kun je op een doorlopend krediet doen, de aflossingen zijn zonder limieten en geheel vrij van boetes. Op ieder moment kunnen afgeloste bedragen, uit de kredietruimte, weer volledig worden opgenomen. Gelden die onnodig op jouw salarisrekening staan kunnen op het krediet worden overgemaakt, hierdoor bespaar je geld uit omdat het saldo van je lening dan lager is. Door de limiet op je lening te verlagen, bijvoorbeeld omdat het saldo erg laag is en wat overigens niet is aan te bevelen, krijg je te maken met het berekenen van een hogere rente over de lagere kredietlimiet.

De rente over een doorlopend krediet is variabel, dit in tegenstelling van vaste rentes op persoonlijke leningen en financiële lease contracten. Een hogere te betalen rente zal zorgen voor een langere restlooptijd van en doorlopend krediet. De restlooptijd is een berekening die door de kredietverstrekker op het maandoverzicht zal worden gezet en afhankelijk is van het rentepercentage en de vaste maandtermijnen. Door het extra aflossen op de lening zal deze looptijd verminderen en op het eerstvolgende afschrift komen te staan.

Heb je de voorkeur van een maandelijks vast termijnbedrag en een vast blijvende rente, kies dan voor een andere leenvorm als voor een doorlopend krediet. Opnemen van geld en later weer boetevrij oplossen, dit vaker mogen doen gedurende de looptijd is een belangrijk aspect van een doorlopend krediet. Ook is het bestedingsdoel helemaal vrij en hoef je dit bij opnames niet te vermelden. Je kunt daarom zelf bepalen of er de verbetering van je huis mee zal worden voldaan, of dat een boot of andere spullen worden aangeschaft. Wel zul je om voor een doorlopend krediet in aanmerking te kunnen komen dienen te beschikken over vaste inkomsten en geen negatieve BKR coderingen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer