Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

EEN MENING OVER ALLES

• 12/8/2013 - Supporters

In een overmoedige bui heb ik een seizoenskaart voor AZ Alkmaar aangeschaft. Niet dat ik een aanhanger ben van deze plaatselijke profclub, maar ik vind het leuk om alle eredivisieploegen voorbij te zien komen en het AZ-stadion ligt op 10 minuten afstand. Zodoende dus.

Afgelopen zondag speelde AZ de eerste thuiswedstrijd. Dat was direct al tegen de huidige kampioen van Nederland, t.w. Ajax. Uitverkocht stadion dus en een sfeer alsof vandaag de competitie beslist zou worden. Een seizoenskaart betekent in de regel dat je het hele seizoen naast dezelfde medetoeschouwers zit. Alle seizoenskaarten op een rijtje. Dus eenmaal op mijn plaats gezeten, bekeek ik keurend de mensen direct om mij heen. Juist om te voorkomen dat ik tussen allerlei hooligans terecht zou komen had ik niet bepaald de goedkoopste plaats uitgezocht (vergissing 1) en op het eerste gezicht leken het ook best redelijke mensen (vergissing 2). De eerste aanwijzing dat het wel eens aparte types zouden kunnen zijn was misschien wel dat ze vrijwel allemaal in volledig clubtenue waren uitgedost. Zo leek het meer op een reservebank dan een tribune. Tenminste, qua uitrusting. Qua lichaamsbouw waren de aangeschafte shirts in de maat XXXL toch net even te krap.

Direct bij het eerste fluitsignaal viel ik zowat van verbazing van mijn stoeltje. Deze ogenschijnlijk zo normale mensen begonnen de meest verschrikkelijke verwensingen te schreeuwen naar alles en iedereen die AZ iets in de weg probeerden te leggen. Rene van de Gijp verklaarde in het tv-programma Voetbal International nog nooit "homofielen" te zijn tegengekomen in het betaalde voetbal. Welnu, ik heb nieuws voor hem: volgens de kenners om mij heen bestond de voltallige selectie van Ajax uit "vieze homo's". Bovendien waren het ook nog eens "smerige Joden" en leden vrijwel alle Ajax-spelers aan de meest verschrikkelijke ziektes. Gelukkig was volgens de aanhang van AZ de scheidsrechter toevallig ook homo en een erkend Jodenvriend, anders was de balans wel erg in het voordeel van AZ uitgeslagen.

Mocht je als jonge voetbal-homo hier op de tribune hebben gezeten met de kastdeur al op een kiertje, dan zit die deur nu met 6 sloten weer potdicht. Ik begon me af te vragen waarom ik niet was gewaarschuwd dat dit een speciaal vak voor semi-gevaarlijke minder begaafden was. Waren de inrichtingen vanmiddag leeg zodat het personeel een vrije middag kon opnemen? Was dit soms een nieuwe bezuiniging in de zorg? Nee dus, want in de rust en na afloop van de wedstrijd werd er direct weer normaal gepraat over van alles en nog wat en viel er geen onvertogen woord. Tweemaal 45 minuten waanzin per week dus. Of is het een nieuw soort therapie. In ieder geval niet voor mij. Ik zal me waarschijnlijk nog 16 westrijden enigszins blijven ergeren aan dit idiote gedrag van supporters.

Oh ja, het was trouwens een prachtige wedstrijd.

 

Wim B.   

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 17/7/2013 - Eigen keus

 

Journalisten zijn wat aparte mensen. Tenminste, dat vinden de meesten zelf. Ze hechten enorm aan hun onafhankelijkheid, behalve als het misgaat. Je kan natuurlijk correspondent worden in een land als Engeland, Canada, de Verenigde Staten of zoiets. Maar dat levert geen kick op, niet erg spannend, geen rare dingen behalve dat er af en toe een halve school wordt uitgemoord. Maar zelf gevaar lopen doe je amper. Als je daar wordt ontvoerd heb je gewoon pech. Dat ligt anders als je het avontuur kiest en naar Mali of Jemen gaat. Spanning genoeg en als je daar niet wordt ontvoerd, dan moet je je zorgen maken, want dan mankeert er iets aan je. Ontvoeren is de nationale sport daar, net als het skimmen in Roemenië (wel jammer trouwens dat die alleen maar uitwedstrijden spelen).

Ik heb altijd een beetje problemen met de opwinding in journalistenland als er weer iets is gebeurd met een collega in een schurkenstaat. Een oorlogscorrespondent of cameraman die het slachtoffer wordt in een schietpartij tussen twee partijen die de democratie niet uitgevonden hebben. Het lijkt me toch dat je weet waar je heen gaat en wat de risico's zijn. De twee ontvoerden in Jemen smeken de Nederlandse overheid om actie te ondernemen. Gelukkig heeft die dat al een tijdje geleden gedaan: een negatief reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse zaken. Voor iedereen te raadplegen, dus zeker ook voor nieuwsgaarders. Toch besluiten te gaan is "eigen keus". Als je gaat zwemmen word je nat, als je in de zon gaat zitten verbrand je en als je naar Jemen gaat.................................

Bovendien, zie ook het positieve van de hele situatie. Er zijn twee opties: je wordt gered of je wordt niet gered. Als je wordt gered is het zeker dat bij terugkomst Schiphol uitpuilt van de vrienden en bekenden die het ook allemaal wel wisten dat het zeer onverstandig was om naar Jemen te gaan. De volgende avond zit je bij DWDD en Pauw en Witteman. Daar kun je dan meteen je nieuwe boek aankondigen [werktitel Oh Je(men)]. Kassa!!

Mocht je het niet redden en door de ontvoerders gedood worden, dan valt dat toch zeker onder de noemer "heroïsch". Dat lijkt mij ook positief, want een dergelijke dood is toch ruimschoots te verkiezen boven het in alle eenzaamheid en een poepluier van drie dagen, zo dement als een deur te sterven in een "verzorgings"-instelling in Nederland.  Het klinkt toch best mooi als je tijdens een reis naar een bar oord, als bijvoorbeeld de Himalaya in Noor-India, in een peilloze afgrond bent gestort en je nooit meer teruggevonden wordt. Heroïsch! Ik moet zeggen dat toen ik daar was ik de kans voorbij heb laten gaan, was er waarschijnlijk nog niet aan toe.

Maar, mocht ik ooit in een ver en erg vreemd land ontvoerd worden en in een filmpje op internet alles en iedereen om hulp vragen: niet doen aub!! Het was gewoon mijn eigen keus. 

 

Wim B.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/7/2013 - Een mening over alles.

Is mijn mening belangrijk? Voor mij wel, voor de rest van de wereld waarschijnlijk een stuk minder. Waarom dan deze blog toch. Welnu, af en toe heb ik de behoefte om iets te ventileren over zaken die mij interesseren of waarvan ik al dan niet toevallig iets meer weet. Ook is deze blog voor mij een platvorm om te reageren op dagelijkse onzin in de krant, op tv of op internet. Of het ook gelezen gaat worden is van ondergeschikt belang. Primair doe ik het voor mijzelf.

Uiteraard is het niet mijn bedoeling om mensen of instanties te kwetsen, maar als ze erge onzin uitkramen ben ik bang dat het er toch wel van zal komen. En mocht een verdwaalde lezer het toch buitengewoon oneens zijn met mijn teksten, bedenk dan dat het slechts mijn mening, mijn waarheid is. Pak de Telegraaf of kijk naar RTL Boulevard en alles is weer goed!

Wim B.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

Supporters
Eigen keus
Een mening over alles.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer