Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
hoe gaat het met Wim Home | Profile | Archives | Friends
Onvoorstelbaar, ons leventje staat aardig op zijn kop, sinds Wim maandag 06-01-2014 last van een slapend gevoel in zijn handen kreeg. Ik zal op deze plaats proberen het hele verhaal neer te zetten.

en dan zijn we twee jaar verder5/1/2016

Tja, de titel zegt het al, twee jaar nu inmiddels.. twee jaar van revalideren, vallen en opstaan, incasseren en accepteren maar ook ondervinden wat echt waardevol is. Er is veel, heel veel gebeurd in deze periode. Nu heeft Wim zijn padje aardig gevonden bij de fysiotherapeut en sportschool in Schagen, wordt goed uitgedaagd en steeds meer word er mogelijk. We hebben een nieuwe trap in huis, en nu is het eindelijk mogelijk om weer boven te slapen, bedden uit de kamer en weer "normaal"naar boven. Zittend weliswaar en boven staat een tweede rolstoel klaar om naar de slaapkamer te komen maar wat een luxe! Lopend de trap op wordt hard aan gewerkt maar is thuis nog niet aan de orde. Douchen en aankleden gaat nog steeds niet zelfstandig maar komt wel stapje voor stapje dichter in de buurt. Het arbeidsleven heeft Wim echt op de lange baan moeten schuiven en dat valt niet altijd mee, daar is een hoop acceptatie voor nodig maar met zoveel wilskracht als Wim bezit komt dat wel goed.Het is ook wennen voor ons allemaal dat ik nu veel van huis ben, werken en leren, ontzettend leuk maar ook tijdrovend. Alles moet even in een nieuw patroon vallen, maar dat lukt!

12 januari wordt er een uitzending van klokhuis uitgezonden waar Wim een rol in heeft, vorig jaar november is Wim gefilmd tijdens het lopen in het eskoskelet (robotpak) Wij hebben de beelden al gezien en kunnen wel vaststellen dat Wim ontzettend vooruit is gegaan!

Wij gaan opnieuw met de schouders eronder door, er valt nog zoveel te behalen! Voor jullie allemaal wensen wij jullie een goed, mooi en gezond nieuwjaar toe en om dan mijn motto er maar eens in te gooien...

Gelukkig zijn is 

Genieten van wat je hebt

en Geloven in wat nog komt

 

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

klaar in Heliomare11/10/2015

afgelopen vrijdag is Wim voor het laatst in Heliomare geweest voor therapie, de grootste doelstellingen zijn behaald en dus kunnen we in de buurt verder trainen. Fysio in combinatie met trainen in de sportschool moet Wim nog veel sterker maken. Hopen dat de onderarmen en benen nog verder herstellen en dat de training daar verder op gericht kan worden. Het lopen met de rollator gaat steeds beter, afstanden worden langer en het het gaat gewoon wat gemakkelijker.

Wim blijft onder controle bij de revalidatiearts in Heliomare, toch wel heel fijn om dat lijntje aan te houden. Het is toch gek om na zo'n lange tijd te vertrekken daar. Het heeft die hele periode heel goed gevoeld daar met fantastische zorg en therapeuten! En dan ga je het nu zelf doen, beetje koudwatervrees wellicht. Komt ongetwijfeld goed. 

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

lopen14/9/2015

Wim heeft het voor elkaar gekregen, precies een jaar nadat hij in het robotpak is gaan trainen, heeft hij nu voor het eerst "los "kunnen lopen, in de brug, voor de zekerheid uiteraard. Ontzettend zwaar maar wel mooi gelukt! Dat gaan ze in Heliomare verder trainen. Thuis wordt Wim al steeds handiger met zijn rollator, maar hoe mooi zou het zijn als die straks ook niet meer nodig zal zijn! Zijn spierkracht wordt nog duidelijk opgebouwd, maar over het zenuwherstel is dat lastig te zeggen. Zijn polsen en handen zijn nog steeds een probleem waardoor zelfstandigheid nog heel moeilijk blijft. Maar met een behoorlijke portie wilskracht is er ontzettend veel mogelijk gelukkig! 

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

alweer vier maanden verder12/8/2015

Jeetje, ik startte de computer op en zag dat ik alweer vier maanden niets van ons heb laten horen! Hoog tijd om de stand van zaken weer eens door te nemen dus:-) Wim is dus weer helemaal thuis, en gaat drie dagen per week naar Heliomare waar hij volle therapiedagen heeft. Met de taxi heen en weer (wat dan toch wel weer een heel eindje rijden blijkt..) en gewoon weer lekker thuis! Zijn herstel gaat nog steeds vooruit gelukkig, hij heeft een brace aangemeten die met zijn loopbeweging mee gaat. Prachtig stukje techniek! Hiermee loopt hij minstens een keer of acht per dag een rondje achter een rollator. Zelfs met krukken is hij al aan het trainen. De krachtopbouw gaat wel echt goed vooruit, de fijne motoriek blijft echter nog enorm achter. Wim zijn polsen doen nog nagenoeg niets en daardoor zijn zijn handen nauwelijks te trainen...dat is met zijn enkels en voeten ook zo maar dat is met braces aardig op te vangen. Hulp  bij de dagelijkse gewone dingen is dus nog steeds noodzakelijk, helaas. Toch blijven we positief en zien echt de vooruitgang wel! Wim krijgt het inmiddels ook voor elkaar om zittend een trap op en af te gaan dus de bedden kunnen uit de woonkamer, ware het niet dat onze trap thuis veel te stijl is, onmogelijk om daar op te zitten. Dat wordt verbouwen dus, nieuwe trap realiseren. Waarschijnlijk willen we  binnenkort wat vervangende therapie voor Wim hier in de buurt zoeken, het zwembad heeft hij in Heliomare niet meer zo hard nodig en dan is het praktischer en prettiger om wat dichter bij huis te blijven. 

 Met onze kinderen gaat het gelukkig allemaal goed, Caro geslaagd en klaar voor een nieuwe opleiding en Toon en Ids mooi weer een klas hoger op school, en ik? Ook klaar voor een nieuwe opleiding! Ik ga de uitdaging aan, heb een nieuwe baan als leerling verzorgende IG bij woonzorggroep Samen en start volgende week met de beroepsvoorbereidende periode op het Horizon in Alkmaar. Ontzettend veel zin in!

Het mag dan nu wel lang geduurd hebben, maar af en toe zal ik hier nog een update plaatsen hoor!

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Het is zo ver!13/4/2015

Eindelijk!!! Wim komt 1 mei weer lekker thuis!! Eerst mooi een week bijkomen en dan weer aan de gang, drie x per week naar Heliomare. Voor het eerst in zijn leven ontslag, en we zijn er toch blij mee:-)

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

een nieuwe fase1/4/2015

Afgelopen maandag zijn we weer een dag meegeweest met Wim, goede gesprekken gehad en mooie vooruitgangen gezien! Nu is besloten dat Wim op de wachtlijst komt voor dagtherapie. Hij zal dan weer lekker thuis komen en drie keer per week naar Heliomare afreizen om zo zijn therapie voort te zetten. Wim kijkt er ontzettend naar uit, is er enorm aan toe om weer "gewoon" thuis te zijn. Dat is natuurlijk ook niet zo gek na zo'n lange tijd! Wim wordt steeds creatiever in het zoeken naar allerlei oplossiningen om steeds meer zelfstandigheid terug te winnen. Ingewikkeld, want zijn handen werken nog steeds nauwelijks mee. Het lopen met de rollator gaat gelukkig steeds beter, het opstaan blijft lastig. Al met al positieve berichten!

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

het gaat weer goed15/3/2015

Wim is gelukkig weer op de goede weg, na zijn blessure is hij weer goed op de been, het lopen gaat met flinke stappen vooruit, hij heeft van zijn kamer naar de koffiezaal en terug gelopen. Met de rollator en rechterbeen in de brace. Het gaat zo goed dat hij thuis ook mag gaan lopen als we een geschikte rollator hebben omgebouwd, we zoeken nog een oudje, dus wie er 1 weet?

Afgelopen dinsdag heeft SBS6 een middag met hem meegelopen en hebben een  reportage gemaakt. Doel was om de zorg en de innovatie van Heliomare uit te lichten, ben heel erg benieuwd wat er van wordt uitgezonden, vrijdag 20 maart om 16.00 uur wordt het uitgezonden op SBS6 in het programma Heel Holland Zorgt.  Met zijn klokhuis avontuur wordt het nog eens wat met zijn bekendheid;-) Wanneer die uitzending is weten we nog niet, waarschijnlijk in juni.

Voor nu gaan we weer stug verder!

 

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

dubieuze mijlpaal1/3/2015

Na de eerste stappen werd er weer aardig op de rem getrapt, Wim kreeg ontzettende pijn in zijn rug en dan is het gissen naar de oorzaak, overbelasting van spieren die al zo lang niet gebruikt zijn? Misstap gemaakt en er doorgegaan? Verkeerd matras? Verkeerde slaap/zithouding? Zeg het maar...feit is dat hij twee weken nauwelijks zijn therapie kon volgen, balen! Maar gelukkig zijn de rugklachten weer wat onder controle, ander matras, flinke dosis paracetamol en veel rust. Afgelopen week dus gelukkig weer goed kunnen trainen, zelfs met een rollator uit de voeten, steeds met de brace om zijn linkerbeen, die blijft zwak. Dat bleek wel, 1 klein stapje zonder en ...onderuit! Gevolg; twee dikke knieen, een blauwe enkel, twee zere tenen en een spierpijn....Goed dat hij nog paracetamol kreeg;) Het lopen gaat gelukkig nog gestaag vooruit, doel is om zelf op te kunnen staan en weer te gaan zitten. Als Wim dat voor elkaar krijgt kunnen we  misschien voorzichtig  plannen gaan maken om weer thuis te komen en via dagtherapie door te revalideren. Wie weet voor de zomer? Dat zou een prachtig vooruitzicht zijn. Over vijf dagen verblijft Wim al een vol jaar in Heliomare, dubieuze mijlpaal... 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

de eerste stappen!!2/2/2015

Jaaaa, Wim heeft na keihard trainen, het vandaag voor elkaar gekregen om in de brug zijn eerst stappen te lopen!! Zonder robotbak, zonder parachute tuig...gewoon volledig op eigen kracht!! Rechterbeen nog wel vastgezet, anders zakt hij daar nog door. Hulp met opstaan, veel op zijn armen leunen en ongeveer 5 meter gelopen. We zijn zo blij en trots. En ook enorm opgelucht want het viel niet altijd mee om het vertrouwen vast te houden... Het is een enorme boost om weer door te zetten, Wim komt er echt wel weer. Het duurt nog even, veel langer als dat we ooit hadden gedacht, maar ja, hij komt er wel!!
XIlse

6 Comments | Post Comment | Permanent Link

Een jaar verder5/1/2015

Voor veel mensen is de jaarwisseling een moment om terug te kijken, goede voornemens te overwegen, de balans op te maken wat het afgelopen jaar je heeft gebracht. Dat was voor ons niet anders. Wij kijken terug op een ontzettend lastig jaar, vol onzekerheden, angst voor wat de toekomst zal brengen maar ook een jaar vol bijzondere momenten, steun en hulp uit veel verschillende hoeken. Ook dankbaarheid dat we samen zijn en dit millimeter voor millimeter kunnen gaan overwinnen!

Na de vervelende periode van longonsteking en trombose is er weer een betere tijd gekomen. Weer een beetje sterker. Wim is 10 dagen thuis geweest, kerstvakantie! De dagen zijn omgevlogen, we hebben heerlijk genoten. Met een lijst huiswerk wilden we ook voorkomen dat het tien dagen stilstand zou worden. Dat is gelukt! Door middel van draaien in bed, de rolstoel met zijn benen voortduwen en per dag een flink aantal transfers te maken van zijn stoel naar de auto, of op de bank of nu zelfs naar een douchestoel, bleef hij prima in beweging.Deze transfers maakt hij nog steeds door middel van een glijplank. Een stoelfiets om echt even door te bewegen, een hulpmiddel met een vork, zodat hij zelf wat kan eten, er komt steeds meer zlefstandigheid teug. De krant omslaan lukt inmiddels prima en wim kan zijn linkerpols iets heffen, vooruitgang dus.

Nu met frisse tegenzin weer van huis, volle werkweken naar Heliomare. Voorlopig is Wim daar nog lang niet klaar, er valt nog teveel winst te behalen. Dus wij halen weer heel diep adem, zetten onze blikken weer op oneindig en  gaan er weer voor!

Om nog in de nieuwjaars sferen te blijven wensen wij iedereen een warm, liefdevol, gezellig, gelukkig en bovenal gezond nieuwjaar!

X Wim en  Ilse

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

een vervelende week27/11/2014

Deze week was niet zo erg positief, na een mooi weekend kreeg Wim een erg dik en pijnlijk been, dus huisarts erbij en ja hoor, waar we al bang voor waren...Trombose. Ondanks dat hij het hele jaar al bloedverdunners krijgt toegediend. Maandag de hele dag in het gemini geweest om alles grondig te onderzoeken en maar weer terug naar naar Heliomare met een extra stoot bloedverdunners. Dinsdagavond kreeg Wim echter koorts en zijn ontstekingswaarden in zijn bloed waren te hoog en dat was reden om hem naar het mca te brengen om opnieuw zijn longen te checken. Die waren gelukkig vrij van bloedpropjes maar ze wilden Wim ter observatie daar houden, de ontstekingswaarden waren niet te traceren. Dikke tegenvaller dus! Weer een week achter de wagen... Dat is ook waar hij het meeste moeite mee heeft, in het ziekenhuis kan hij zijn bed niet uit en hij wil zo graag zijn therapieën doen. Gelukkig mocht hij vandaag aan het einde van de dag weer naar Heliomare. Morgenochtend nog even lekker wat doen en dan naar huis! Deze week maar gauw vergeten, weer een mooi weekend er van maken en volgende week weer met frisse moed opnieuw beginnen!

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

weer een beetje vooruitgang12/11/2014

Het tempo ligt beslist niet hoog maar zo langzamerhand komen we steeds meer in de goede richting. Wim kan zich inmiddels helemaal strekken als hij in het zwembad staat, dat is mooi want dat heb je wel nodig wil je ooit weer gaan lopen. De transfers lukken steeds gemakkelijker, van stoel in bed en andersom, in de auto, alles met de plank. zijn armen kunnen ook steeds een beetje hoger komen, polsen en handen blijven nog steeds achter, alsmede de onderbenen en voeten.Het lopen in het robotpak gaat wim steeds gemakkelijker af, ook op de loopband in het parachute tuig gaat het steeds een beetje beter, er kan elke keer een heel klein beetje meer gewicht op zijn voeten worden gezet. Hier in huis wordt inmiddels van alles in het werk gesteld om de boel leefbaar te maken vanuit een rolstoel, drempels eruit, douchebak moet verdwijnen, een buitendeur moet elektrisch worden geopend, beugels opgehangen, het is dan wel aardig gelijkvloers hier maar er komt toch nog wel wat bij kijken. Een evt. lift schuiven we op de lange baan, in de hoop dat we die niet nodig hebben, voorlopig slapen we lekker beneden als Wim thuis is. (hoewel lekker... sinds onze nieuwe pup Saar is gearriveerd, is het gedaan met onze nachtrust;-))

Afgelopen weekend zijn we behoorlijk aan het dokteren geweest, Wim had ontzettende pijn in zijn zij, met pijnaanvallen tussendoor die amper waren te harden, dokter erbij en zondagmiddag richting de EHBO van het gemini. Diagnose, longontsteking! Pffft, tuurlijk, we zijn nu toch bezig! Allang blij dat het geen embolie bleek te zijn, waar de arts voor vreesde. Antibioticakuur en hup, weer naar huis. Te laat om nog naar Heliomare te gaan, dus nog een extra nachtje thuis. Dat is ook weer een voordeel van die transfers, je bent niet meer zo heel afhankelijk van een rolstoelbus!

 Tussen kerst en oud en nieuw komt Wim lekker thuis, vakantiedagen opmaken!

Kus, Ilse 

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

ja hoor, eindelijk wat vrijheid16/10/2014

Het is gelukt! Gisteren met de auto naar Wim om zijn transfer in onze eigen auto te trainen. En dat gaat gewoon! Helemaal top, eindelijk wat vrijheid terug, niet op woensdag al bedenken welke ritjes we in de weekenden willen maken maar gewoon instappen en wegwezen! Het is ff een klusje maar dan heb je ook wat:-) Verder gaat de genezing gestaag vooruit, beetje bij beetje wordt er steeds meer mogenlijk. Maandag hebben we weer een meeloopdag, dan zullen we alle therapiën weer meebeleven en zullen we alle behandelaars weer spreken, dat is altijd wel erg prettig. 

X ilse 

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

de zomer is ook alweer voorbij24/9/2014

De tijd gaat ongenadig door, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Met het verstrijken van de weken heeft Wim wel weer vooruitgang geboekt. lopen in de brug van het zwembad, met het parachute tuig op de loopband, meerdere malen per week staan in een speciale tafel en nu vorige week dan ook eindelijk in het robotpak! Wat een gewaarwording! Heel gedoe voordat dat aan is, afgesteld en ingesteld maar Wim heeft gelopen! Ook is Wim volop zijn transfers aan het trainen. Via een glijplank zelf vanuit de stoel naar het bed en vice versa. Daar zal nog wel een tijd overheen gaan, wil dat helemaal lukken maar het begin is er! Als Wim het zelf zou kunnen, geeft dat natuurlijk enorme vrijheid terug, tillift kan dan de deur uit, zelf naar het toilet, zelf in onze eigen auto...Hier kijken we wel erg naar uit, lang genoeg afhankelijk van alles en iedereen geweest! De genezing zit nu ongeveer tot zijn onderarmen en benen. Zijn polsen, handen en voeten doen nog niets.

Stapje voor stapje komen we er wel maar pfffff....wat duurt het lang

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

verandering6/8/2014

Eindelijk, zeven maanden nadat Wim ziek is geworden, lijken er wat grotere veranderingen op te treden! De millimeters lijken centimeters te worden en Wim gelooft er weer in!

Inmiddels kan Wim zijn bovenarmen en bovenbenen alweer aardig besturen, nu volop kracht opbouwen. Er zijn steeds meer therapieen mogelijk en dat is natuurlijk wel heel fijn, Wim heeft nu echt het gevoel dat hij actief mee kan werken aan zijn revalidatie, dat is een verademing, niet alleen maar afwachten...

De dossiers uit Den Helder en Alkmaar zijn door de specialisten in het Erasmus bekeken en daar is niet veel nieuws uitgekomen. De diagnose klopt, het feit dat het door diarree is begonnen en het feit dat hij in de eerste zes weken geen enkele vooruitgang heeft geboekt, maakt dat hij tot de meest ernstige "gevallen" behoort. Tja, daar waren we al achter. We zullen eerst het volle jaar door moeten voor we eventuele conclusies kunnen gaan trekken. En dan nog is er tot drie jaar nog steeds genezing mogelijk. Dus wederom schouders eronder en doorgaan. Wat ben ik trots op Wim, zo'n groot doorzettingsvermogen, vastbesloten om er alles weer uit te halen. Ondanks hele moeilijke momenten waarin er aan alles wordt getwijfeld.

Vorige week heeft Wim op het strand voor het eerst in een stoel gereden die hij met een joystick wist te besturen, 1 hand erop om gas te geven, zijn andere hand erop om wat te sturen. dat ging goed en heel leuk voor even maar niet om de hele dag in te rijden. Nee dan gisteren... Wim wilde wel in een sportstoel wat proberen en jawel dat lukte! Vanuit zijn schouders tilt hij dan zijn armen op de wielen en door zijn gewicht naar voren te brengen krijgt hij de stoel aan het rijden! Tussen de therapieen door wil hij dus graag in die stoel om te trainen. Geen tijd verspillen graag:) In het zwembad, met drijvers onder zijn schouders loopt hij, en al best goed ook! Doordat zijn bil en bovenbeenspieren weer wat werken, is zitten ook steeds minder een prolbleem gelukkig! Zijn schouders en bovenarmen zijn inmiddels sterk genoeg om een keer in het beroemde robotpak te gaan lopen, hoe goed moet dat voelen!

Ik hoop zo ontzettend dat deze stijgende lijn een beetje door wil zetten, wie weet serveert hij met kerst dan echt wel lopend mijn kerstdiner:)

Kus Ilse  

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

weer eens een update23/6/2014

Ik heb lang niet geschreven, er viel ook zo weinig te melden. Wim heeft een paar erg lastige weken achter de rug, weinig vooruitgang, des te meer twijfels en frustraties. Gelukkig gaat het weer even beter! Wim kan zijn bovenarmen inmiddels aardig aansturen en het handbiken gaat daarmee duidelijk vooruit, zonder ondersteuning wordt er inmiddels 30 minuten gefietst dus de tijd is rijp om er wat weerstand aan toe te voegen. De bilspieren lijken nu ook wat actie te gaan ondernemen, dat is mooi want als dat weer wat sterker wordt, zal het zitten wellicht ook beter moeten gaan. In de therapieen wordt het staan ook wat meer gebruikt, Wim wordt dan omhoog gezet, knieeen en heupen vastgezet en dan staat hij echt. Wim heeft ook gevraagd of het robotpak wat Heliomare in huis heeft (misschien in diverse tv programma's gezien, een aangstuurd pak waarin dwarslaesiepatienten in kunnen lopen) een mogenlijkheid voor therapie is, dat is het zeker maar dan moet hij zijn armen goed kunnen gebruiken om zich staande te houden achter een rollator, zover zijn we dus nog niet.. Ik merk aan Wim dat zijn longkracht ook weer wat begint toe te nemen, hoesten lijkt wat krachtiger te worden dus de angst voor verslikken neemt gelukkig wat af Afgelopen week heeft onze revalidatie arts contact opgenomen met het Erasmus in Rotterdam om hun licht er eens over te laten schijnen. De specialisatie zit daar en wie weet is er een mogenlijk om het genezingsproces te ondersteunen. We wachten het maar af.

Groetjes, Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

elf weken Heliomare19/5/2014

Vandaag was voor ons de eerst meeloop dag in Heliomare. Dat houd in dat we de hele dag bij alle therapieen aanwezig mochten zijn, er een speciaal programma was samengesteld en dat we met alle behandelaars tegelijk aan tafel zaten. Wat een hoop indrukken! Vanmorgen om kwart voor zeven al onderweg om op tijd te zijn voor het zwemmen. Wim gaat in een speciale rolstoel op een lift en zo kan hij eenvoudig het water in, heerlijk 34 graden. Drijvers om zijn polsen en de therapeut houd zijn hoofd in balans en dan even rustig losdraaien. Na verloop van tijd is het de beurt aan Wim om draaiende bewegingen met zijn armen te maken, dat lukt echt goed in het water, bijzonder om weer echt beweging te zien!. Een half uur is dan zo om, afdrogen, naar boven om even lekker te douchen en aan te kleden. Om 10.00 hadden we een voorbespreking met de revalidatiearts, doorgenomen wat onze verwachtingen zijn, of die bijgesteld moeten worden. Maar Wim is aardig realistisch gelukkig. Op naar de volgende therapie, activiteitenbegeleiding. Wim is aan een nieuw schilderij begonnen en heeft er ook lol in. Tafel met klein schildersezeltje vlak voor hem, plateautje met kwasten, verf en water en Wim kan aan de slag. En geloof het of niet, het ziet er echt goed uit! Ook hier is het half uur lang zat, een kwast tussen je tanden is nog best een hele kunst. Op naar zelfstandig oefenen. In een sportzaal werd Wim met zijn handen in de fiets vastgezet, en het programma gestart. 10 minuten laten draaien op de moter en daarna op eigen kracht doorgaan. Dat heeft hij 10 minuten volgehouden,  ontzettend goed! Na zo'n volle ochtend was het echt wel tijd om een tijdje vlak te gaan, Wim naar bed en wij beneden gegeten, het strand opgezocht en de omgeving maar eens verkent. Om 14.00 uur weer kant en klaar op naar de fysiotherapeut, leuke knul die alles heel duidelijk kon uitleggen welke oefening waarvoor dient. De nadruk ligt vooral nog bij de rompbalans, dat is de basis om van daaruit je kracht te kunnen halen. Los van de leuning zitten, naar links en rechts overhellen en weer terug in het midden komen. Loodzwaar om te doen.  Hierna hadden we bijeenkomst met behandelaars. Iedereen ziet duidelijk vooruitgang, gestaag. Laatste medicijn gaat er in de loop van de week af, alleen het slaapmiddel blijft behouden, dat is voor Wim geen optie zolang hij zichzelf niet kan draaien of bewegen in bed. Besproken is dat het erg belangrijk is om zijn handen en vingers goed te blijven doorbewegen, een nieuw schema te maken voor de spalk uren, en ook welke houding hierin. Natuurlijk kunnen er geen vooruitziende blikken worden gegeven, het blijft koffiedik kijken hoe het herstel zich zal voortzetten. Maar zolang Wim vooruitgang boekt zijn we echt op de goede weg. Na het gesprek was het alweer tijd voor de laatste ronde, de ergo therapeut. Daar werden de armen van Wim in banden opgetild en mocht hij voor een spiegel armbewegingen gaan maken, naar binnen gaat erg goed, naar buiten is een stuk zwaarder. Ook hier kregen we lekker uitleg, volgende week willen ze met specifieke handoefeningen gaan beginnen. Ook is Wim nu elke dag ingepland om te zwemmen, het programma wordt mooi vol zo.

Al met al hebben we een prachtige dag gehad, vond het heel bijzonder om na 11 (!) weken ook eens te zien wat daar allemaal gebeurd. Wat een hulpmiddelen, wat een mogelijkheden. Jammer dat je ze nodig hebt maar fantastisch dat het er is!

XX Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

hoog tijd voor een update15/5/2014

De afgelopen periode is er echt vooruitgang geboekt. De zwem therapeut wordt zo enthousiast dat hij Wim het liefst iedere dag in het zwembad wil zien. Jammer dat rust ook bij de revalidatie hoort:) Inmiddels lijken, na de bovenarmen nu ook de onderarmen aan de beurt. Weer contact mee te krijgen en zelf al beweging! Wim heeft afgelopen week weer flink gefietst en met zijn armen heeft hij dit zelf kunnen bewerkstelligen! Starten met de handen vastgezet en de moter aan en nadat Wim wat losgedraaid was, heeft hij het zeven minuten op eigen kracht gedaan, super! Om zijn schouders wat losser te krijgen en weer lengte in zijn armspieren te krijgen, ligt hij nu 3 x een uur gespalkt met gespreide armen in bed, niet echt lekker maar daar kan Wim niet mee zitten, alles voor de vooruitgang! Mentaal gaat het gelukkig erg goed met Wim, vastbesloten te genezen en er zoveel mogelijk uit te halen. Zijn streven is nu om binnen vier weken in een rolstoel te kunnen die hij met een joystick in zijn hand kan aansturen. Vooralsnog redt hij zich prima met de kinbesturing. We gaan gelukkig gestaag vooruit! Maandag hebben we weer uitgebruide artsenbespreking, alle behandelaars steken dan met ons de hoofden bij elkaar... Ben heel benieuwd of ze ook tevreden zijn met de geboekte resultaten en wat er eventueel nog meer binnen de mogelijkheden behoord.

Nog steeds worden we verblijd met bezoekjes, kaartjes, bloemen, lieve aandacht.. Wat is dat fantastisch!  Zijn we ontzettend blij mee en doet ons enorm goed

XX Ilse

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

multimedia28/4/2014

Afgelopen week heeft Wim twee x therapie in het zwembad gehad, dat gaat duidelijk vooruit. Zittend op een kruk in het water, handen op drijvers en dan maakt de therapeut flink "water"en dan is het aan Wim om op die kruk te blijven zitten. Dat gaat zichtbaar vooruit. In de stoel red hij het ook steeds beter om zelf los te komen van de rugleuning, zijn romp wordt dus echt steeds sterker. ook voelt Wim zelf dat er meer en meer contact met zijn spieren terug komt, Ook  de fietstherapie gaat onverminderd verder, zowel met been- als armbeweging maken.  Vorige week zat Wim bij de multimediagroep om te computeren maar dat werkte niet echt lekker, eerst een spraakcomputer, prachtuitvining maar niet voor Wim met zijn engelengeduld;) Ze verstonden elkaar niet en als iemand anders in die ruimte wat zei, was die computer weer van slag... Toen een styluspennetje verlengd om met zijn mond de laptop aan te sturen en dat viel ook niet mee. Zwaar en als je naar het toetsenbord moet buigen, zie je het scherm niet meer. Geen computer dus voor Wim! Maar we hadden buiten onze zwager om gerekend. Het zat hem niet lekker dat daar nou geen oplossing voor was en hij heeft een avondje zitten zoeken en uitdenken en jawel hoor, een pracht uitvinding gemaakt! Met een reep aluminium een passende hoofdband gemaakt, daar aan vast een aluminium pijpje waar een stylus pen in zit, zet het op je hoofd en je kan de laptop en smartphone bedienen!! (ik hoop dat hij er octrooi op heeft aangvraagd, dit moet een doorslaand succes worden!) Fantastisch, weer wat meer vrijheid! Wim is dus vanaf nu via whattsapp bereikbaar:)

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

15 weken22/4/2014

We zijn inmiddels 15 weken onderweg en dat hadden we van te voren nooit kunnen bedenken, de winter is voorbij gegleden, we zitten al weer diep in het voorjaar. Wim doet ontzettend zijn best om de spieren die weer enigzins reageren ook daadwerkelijk aan te sturen maar dat valt niet mee. In het water of met zijn armen in touwen, zodat ze gewichtloos zijn, krijgt hij wat beweging voor elkaar maar "op het droge"is dat nog steeds niet mogelijk. Iedere functie die terug lijkt te komen, wordt in heliomare direct getest en gestimuleerd. Zijn stem wordt weer wat krachtiger en langere zinnen achter elkaar uitspreken gaat hem steeds beter af. Duidelijk meer lucht dus. We zijn met pasen nog even op pad geweest, met de belbus, paaseieren zoeken bij opa in de tuin, prachtig weer, dus heerlijk even buiten gezeten daar . Erg leuk en met anderhalf uur ook weer lang zat. Dan is de energie gewoon weer op. Ze blijven stoeien met zijn stoelkussen, na drie uur zitten moet hij gewoon weer vlak. Door het gebrek aan spierfunctie gaat zitten heel pijnkijk worden dan. Beetje lucht erbij of juist eruit, kijken of dat beter past. Jammer. want vaak voelt Wim zich verder fit genoeg om nog even lekker naar buiten te gaan. Gelukkig weet Wim steeds positief te blijven ondanks momenten van enorme twijfel. Want ook dat steekt natuurlijk af en toe de kop op. De week in Heliomare is niet zo heel lang nu, we hadden natuurlijk tweede paasdag er bij gepikt thuis, lekker lang weekend!

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Page 1 of 3
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer