Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
hoe gaat het met Wim Home | Profile | Archives | Friends
Onvoorstelbaar, ons leventje staat aardig op zijn kop, sinds Wim maandag 06-01-2014 last van een slapend gevoel in zijn handen kreeg. Ik zal op deze plaats proberen het hele verhaal neer te zetten.

vierde weekend thuis13/4/2014

We hebben Wim vanavond weer uitgezwaaid na alweer het vierde weekend thuis. Heerlijk genoten, gezellig aanloop gehad en Wim heeft zelfs een palmpasen gekregen, heel bijzonder! Over de vooruitgang valt helaas erg weinig te vertellen, er gebeurt nog zo ontzettend weinig! Als hij zijn bovenbeen aan wil spannen, "fladderen" er wat spieren en er komt ook minimaal contact met zijn kuit. Dit is alleen in zijn linkerbeen, dat been werdt ook als laatste getroffen, misschien houdt dat verband? Verder nog totaal geen beweging in armen en benen...Wim was voor het eerst thuis in een elektrische stoel met kinbesturing, dat gaat super! Gelukkig wonen we hier lekker ruim zodat bed, lift en stoel niet direct in de weg staan in de kamer, we zullen er nog wel een hele tijd gebruik van moeten maken. Deze periode lijkt wel steeds meer te gaan bestaan uit grenzen opzoeken en vooral weer verleggen. We worden er nog handig in:) Wim heeft in Heliomare op een bank gestaan, heel gek, je gewicht weer op je voeten. Ging gelukkig wel goed, bloeddruk bleef prima dus dat is wel weer fijn! Ook zijn eerste mondschildering is af, grote lol met zijn collega's daar! Ik had zo graag meer positief nieuws willen melden maar het schiet niet op...Maar we zien heel zachtjes echt wel vooruitgang, dus houden gewoon weer moed!

X Ilse

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Weer thuis geweest31/3/2014

We zijn alweer een week verder, ik vergeet gewoon de stand van zaken op te schrijven! Maar geen bericht, goed bericht! Vorige week had Wim een lastige week, doordat de genezing zo traag gaat, is het moeilijk om dat vertrouwen vast te houden.  Gelukkig hebben we vandaag een goed gesprek met de revalidatie artsen gehad, het blijft lastig om het beeld weer te geven hoe de genezing zou moeten gaan, dat is bij ieder persoon verschillend. Ze hopen natuurlijk dat het in een stroomversnelling komt maar vooralsnog is dat niet het geval. Wel moeten we er echt vertrouwen in houden, Wim laat in ieder geval voldoende vooruitgang zien! Wim is het weekend weer lekker thuis geweest, van vrijdagmiddag tot zondagavond, super! Zelfs besloten om een uurtje handbal te gaan kijken bij Caro, die had haar laatste wedstrijd van het seizoen, dus taxi geregeld en "even" heen en weer. Wim wordt voor steeds meer behandelingen ingepland, heeft los op een bank gezeten, om zelf zijn balans te leren houden en zal deze week waarschijnlijk gaan staan, middels een bank die geheel kan kantelen. Zal een gekke gewaarwording zijn, na zo'n lange tijd weer rechtop staan.

X Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wat een mooi weekend!23/3/2014

Hier weer een update van ons, Wim is goed vooruit gegaan, afgelopen week! Heeft het lekker druk in Heliomare met allerlei soorten therapie. Er is een elektrische stoel aangemeten die Wim met zijn kin kan besturen. Tenminste...dat is de bedoeling.... Als je het klemzitten tussen de liftdeuren en het omver rijden van de tafels niet meetelt:) Het vergt dus nog wel even wat oefening! Hij kreeg die stoel dus ook nog niet mee naar huis! Eerst zijn rijbewijs maar eens halen. Ook is  Wim in het zwembad geweest, heerlijk én...in het water kan hij zijn bovenarmen van zich af drukken. Die spieren krijgen dus heel voorzichtig weer wat reactie terug! Goed nieuws dus.  En dan het weekend, wat hebben we genoten! Wim kwam gisterochtend thuis, eindelijk! De reis was erg goed gegaan, dat viel hem gelukkig mee. Hier alleen maar blije mensen en een zielsgelukkige hond, die meteen op schoot is gesprongen en niet van plan om daar weer te vertrekken. Het is ontzettend goed gegaan thuis, zaterdag een lekker kalm dagje gehad en vandaag onze 19 jarige trouwdag gevierd! Taart, bloemen, en familie, feest compleet! Heerlijk even naar buiten geweest, onze beestenboel staan bekijken, de tuin in, super! Dan vliegt zo'n dag voorbij... Dan slaat ineens de vermoeidheid toe en zie je duidelijk dat Wim nog maar heel weinig energie heeft. Die moeten we duidelijk nog leren verdelen, het verplaatsen vanuit bed naar de stoel en vice versa vergt erg veel energie, moeten we niet meer onderschatten. Om 19.00 uur is Wim weer opgehaald en met dubbele gevoelens uitgezwaaid, hopen dat de reis net zo vlot als heen verloopt zodat Wim niet uitgeput aankomt in Heliomare! (dan laten ze hem voorlopig niet meer gaan natuurlijk)

Al met al een heerlijk weekend, gewoon weer lekker vertrouwd thuis! Op naar het volgende weekend? Eerst weer volop aan de bak!

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Weekend naar huis!15/3/2014

Ja hoor, komend weekend gaat het gebeuren, na 10 weken komt Wim een nachtje naar huis!! Wij kijken er ontzettend naar uit, Wim voelt zich, als hij voldoende zijn rust neemt, heel goed. Hij is ook heel positief over zijn herstel, plannen worden alweer beraamd;) Met een rolstoeltaxi zal hij deze kant op komen, ik wordt klaargestoomd om alles hier in huis goed te kunnen organiseren, bed en lift wordt voor hier in huis ook geregeld. Wij zijn er klaar voor!         De spieren in zijn romp worden ook iets sterker, het is Wim gelukt om zelf even los van de rugleuning naar voren te komen. Heel zwaar maar het lukte wel! Verder nog steeds geen beweging in armen en benen...Wel is Wim al lekker gewend in Heliomare, kan zijn draai goed vinden met iedereen die daar rond loopt. Dat is ook wel erg prettig, je moet er toch ook maar wat gezelligs van maken. En voor ons gaat dat toch ook een stukje makkelijker naar huis:)

X Ilse

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

Weekend10/3/2014

 het weekend is in Heliomare een stuk rustiger als door de week, geen therapie, veel cliënten naar huis maar wel ruimer de tijd voor bezoek. Zaterdag dus lekker met Caro en zondag met Toon en Ids naar Wim geweest. Prachtig weer dus bal mee en de mannen een potje voetballen en wij lekker even in het zonnetje langs de lijn. Wim begint aardig te wennen aan het leventje daar, het zitten wordt naar 2 x 3 uur gerekt en hij maakt al plannen om een weekend naar huis te komen. Hij zal dan wel 2 x4 uur moeten kunnen zitten, anders is dat nog geen optie.  Zover is het dus nog niet maar wel een mooi doel om voor te werken! Wim gaat ontzettend goed zonder beademing en kan voldoende hoesten, er hoeven gelukkig geen kunstgrepen te worden gebruikt om zijn longen schoon te zuigen. Eten gaat ook weer prima, alles wat de pot schaft en gister lekker een patatje gehaald. Zijn duim is eergisteren weer even in actie geweest maar dat hebben wij allemaal nog niet mogen aanschouwen. Dat deel van de genezing gaat dus echt nog steeds enorm traag, helaas.

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

gelukkig even beter6/3/2014

Ik kom net weer bij Wim vandaag, en ben een stuk meer opgelucht. Wim was goed te spreken, is twee keer uit bed geweest, verschillende mensen gesproken en dan gaat de tijd ook wat sneller. Morgen zal er inderdaad verhuisd gaan worden naar een eenpersoons kamer vooraan bij de verpleegkundigen post, én met uitzicht! Daar is ook een plafondlift, zodat de transfer van bed naar stoel nog eenvoudiger is. 

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Naar Heliomare6/3/2014

Gisteren, 05-03-2014 was het dan zover, na uitgebreid afscheid te hebben genomen, inclusief bonte avond, zijn we opgehaald en per ambulance naar Heliomare gebracht. Wat een enorme omschakeling. Van enorme intensieve verpleging naar.. tja...Ik weet niet eens hoe ik het goed kan omschrijven..Ontzettend op jezelf teruggeworpen misschien. Wim is naar een twee persoons kamer gebracht, helemaal achter op de verpleegafdeling. Ik geloof nooit dat hij daar lang zal liggen, of de verpleging moet echt gek op lange wandelingen zijn;) Hij heeft nu eenmaal nog echt overal iemand bij nodig. De dag bestond uit veel praten, kennismaken, onderzoeken, maten opnemen voor een stoel en liggen. De hele dag. Wim is niet van bed geweest en dat viel niet mee. Veel, heel veel informatie gekregen waar de helft niet van is blijven hangen. Komt wel weer. Het is wel erg prettig geweest dat we de hele dag samen beleeft hebben, voor het eerst sinds lange tijd konden we een dag samen doorbrengen, samen eten. Nu wordt er gewerkt aan een dagplanning. Zoals het er nu uit ziet gaat Wim voorlopig twee x twee uur per dag in de stoel en meer weten we eigenlijk nog niet. Een rondleiding staat komende week ook nog op het programma, dat is wel prettig want meer dan de kamer hebben we nog niet gezien.. .De artsen, verpleging, fysiotherapeute, hele fijne mensen, goed gevoel over, absoluut!  Het was al met al een zware, vermoeiende dag met veel emoties. Vananvond ga ik weer heen en ik hoop dat Wim vandaag wat positivie verhalen kan vertellen.

X Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

nog meer goed nieuws3/3/2014

Meteen maar weer een update :) De canule is vanmiddag ook verwijderd! Wim blijft ons verrassen. Hoest en slik kracht is nu dus ook voldoende. Lekker hoor, hoe minder toestanden, hoe beter!

X Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag naar Heliomare3/3/2014

Het is zover, Wim kan a.s woensdag het ziekenhuis verlaten om in Heliomare verder aan zijn herstel te gaan werken. Blij dat we er zo snel terecht kunnen, blij dat we een periode af kunnen sluiten. We zijn er nog lang niet, dat zien we echt wel in maar we gaan ervoor!! De canule in Wim zijn luchtpijp blijft voorlopig nog zitten, hoesten is nog niet krachtig genoeg. Sondevoeding is stopgezet, Wim drinkt vloeibaar voedsel en dat gaat prima, de aardappelpuree die ze hem hebben voorgeschoteld nog niet. De sonde zit er voor medicijnen nog in. Gisteren is hij even naar buiten geweest, lekker even in het zonnetje. Mooi nieuws dus:)

X Ilse

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

weer een mooie stap1/3/2014

Wim heeft gisteren met de artsen maar besloten die hele beademing achterwege te laten. Het ging zo ontzettend goed dat de nacht er ook nog wel bij kon! Prima gegaan en bloedgasmonster wees ook uit dat Wim de beademing niet meer nodig heeft! Fantastisch nieuws dus. Morgen waarschijnlijk verhuizen naar medium care en maandagochtend meteen maar contact opnemen met Heliomare of ze daar komende week al ruimte hebben voor Wim. Na acht weken fantastische zorg in zowel Den Helder als in Alkmaar zijn we klaar voor nieuwe uitdagingen. Want dat kunnen we wel verwachten, veel nieuwe indrukken en uitdagingen!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

sneller dan het afbouwschema27/2/2014

Wim heeft de vaart erin gezet, hij heeft de beademing sinds gisteren overdag niet meer gebruikt! Na overleg met onze revalidatie arts zijn er gisteren ook twee artsen uit Heliomare op visite geweest om te kijken hoe de vlag er bij hangt. Wim scoort al aardig en we hebben aanstaande maandag weer contact over het hoe en wat en vooral wanneer we kunnen overplaatsen. Eventuele beademing 's nachts of de canule hoeft geen belemmering te zijn om die kant op te gaan. De verwachting is dan ook dat hij, als de situatie zo blijft, binnen nu en twee weken zal kunnen verhuizen. Het eerste soepie is ook gegeten, ook de slagroom uit een moorkop van zijn jarige zus;-)  De sondevoeding loopt ook niet meer continue , het is de bedoeling dat Wim meer trek krijgt op de eetmomenten. Jammer genoeg kan ik nog steeds niet melden dat er meer beweging komt maar daar moeten we echt vertrouwen in houden. " Het komt goed" krijgen we meer dan regelmatig te horen, daar houden we ons dan maar aan vast!

Xx Ilse

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

dinsdag 25-02-201425/2/2014

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de revalidatiearts uit het MCA, en dat was een zeer prettig gesprek. Doorgenomen wat ons allemaal overkomen is, wat ons nog te wachten staat en wat er op korte termijn kan gaan plaatsvinden. Wim is wel aan een nieuwe stap toe, hij wordt steeds een stukje sterker, praat beter, hoofd, nek en schouders beter en zijn longen hoeven minder vaak schoongezogen te worden. Het afbouwen van de beademing gaat ook super. In dit tempo is Wim a.s. donderdag van 06.00 uur tot 23.00 uur los. Als dat stabiel blijft komt het schema voor de nacht aan de beurt. Het zitten in de stoel blijft nog wat hangen, 1,5 uur per keer is mans zat. Ook lekker naar beneden geweest, rondje restaurant om even wat geuren op te snuiven en zelfs aan een milkshake begonnen!  Lichamelijk dus stapjes vooruit. Wim mist wel steeds meer het dagelijks leven, onze kinderen om zich heen, lekker buiten rotzooien...Het valt dan niet altijd mee om niet te gaan piekeren. Morgen maar eens op zoek naar een leuk luisterboek, kijken of dat een beetje afleiding wil geven, die tv komt hem langzamerhand wel eens zijn keel uit;)

Xx Ilse

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

hogere versnelling22/2/2014

Wim wordt duidelijk wat sterker, het afbouwen van de beademing wordt dan ook vanaf morgen in een hogere versnelling gezet. Het doel is om vrijdag de hele dag los te kunnen. De nacht nog niet. Drinken met een rietje gaat inmiddels ook prima, er wordt zelfs al gesproken over wat vloeibaar voedsel, vla of iets in die richting. Gister is Wim lekker gedouched, op de afdeling is de mogelijkheid om op een speciaal bed te douchen, heerlijk! Vanmorgen vertelde Wim dat een verpleegster hem een rondje mee de gang op heeft genomen, zuurstof mee en gaan. Morgen naar beneden? Helemaal leuk natuurlijk na al die weken hetzelfde uitzicht! Ondanks dat het nu allemaal wat vlotter lijkt te gaan lopen, begint het voor Wim langer en langer te duren. In bed glijdt de tijd nog wat langs je heen, zittend in de stoel kruipen de minuten voorbij. Helaas is er na die bewegende duim van dinsdag niets meer gebeurd, dat is ook erg frustrerend, steeds als je denkt  "nu zet het door" staat het toch weer stil. Niet echt natuurlijk maar zo kan het af en toe wel voelen...Wim wil zo graag weer met zijn handen en armen aan de slag!

Geduld, geduld

XX Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

eindelijk weer praten!19/2/2014

Vanmorgen zorgde Wim voor een super verrassing, hij had al een aantal keer met de spreekcanule geoefend waar ik niet bij was, en toen ik vanmorgen bij hem kwam haalde de verpleger meteen even de beademing eraf, andere canule erin en ja hoor, Wim praat weer!! Pfft, dat was wel even emotioneel.. heeft toch meer indruk op ons gemaakt dan dat we hadden ingeschat. De gesprekken bleven toch wel wat oppervlakkig omdat het communiceren gewoon wat lastig was. Grote opluchting dus! Nu kan Wim elke keer als hij los van de beademing even praten. Het is uiteraard wel weer heel vermoeiend maar dat zal in dit proces nog wel heel vaak zo lopen. Nog meer opluchting, Wim heeft gisterochtend zijn duim iets kunnen bewegen, echt zichtbaar!

X Ilse

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

weer wat vooruitgang16/2/2014

Wim gaf dit weekend aan best wel weer wat te kunnen doorslikken dus dat werd natuurlijk getest. Op het moment dat de beademing los is, kan het ballonnetje rondom de canule even leeg en mocht Wim wat water met blauwe kleurstof drinken. En dat ging erg goed, na het schoonmaken van zijn longen was er geen spoortje blauw te zien, alles keurig doorgeslikt dus! Erg fijn, nu mag hij vaker wat drinken. Ook gaf hij aan, dat als hij zijn vingers probeert op te tillen, hij weer wat spierspanning voelt komen. Dat is voor ons nog niet zicht- of voelbaar maar het feit dat hij zelf wat voelt is natuurlijk een goed teken! Na inmiddels zeven weken totale verlamming is het voor Wim een opluchting om wat actiever te kunnen gaan meewerken. We zijn echt op de goede weg, millimeter voor millimeter..maar wel vooruit!

XX Ilse

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

geweldige steun13/2/2014

Het is lastig om te verwoorden wat de vooruitgang is. Als ik het per week bekijk is er gerust wel wat winst geboekt. Zijn hoofd en gezichtsspieren worden iets sterker, de beademing gaat er per keer al 75 minuten af. Toch wordt steeds duidelijker dat Wim beslist niet bij de snelle genezers zit. Wij worden er voorzichtig op voorbereid dat de IC periode zomaar nog 6, 7, 8 weken kan gaan duren in dit tempo. Wie het weet mag het zeggen. Nieuws waar we niet erg van opknappen maar waar we gewoon weer mee moeten dealen. Diep ademhalen en vooruit blijven kijken. Ik pak ook voorzichtig weer wat meer dagelijkse dingen op, heb weer een paar ochtendjes gewerkt en dat gaat best. Even je gedachten verzetten en weer een beetje ritme vinden. Onze kids zijn er ontzettend stoer onder, we kunnen er gelukkig goed over praten en we worden allemaal zo super gesteund door al jullie lieve hulp, aandacht, bloemetjes en bergen kaarten. Bijzonder dat zoveel mensen met ons meeleven en hoe goed ons dit doet, dank jullie wel! 

X Ilse

3 Comments | Post Comment | Permanent Link

Druk dagprogramma9/2/2014

Na een paar erg matige dagen, zowel lichamelijk als geestelijk, had Wim vandaag een lekker daggie. Hij was opgewekt, blij met het mooie schaatsen van Kramer en Wüst, blij met de winst van Caro met ZAP B1 en blij om ons allemaal samen te zien. We zijn vanavond even lekker met ons gezinnetje compleet geweest, goed voor iedereen! Wim heeft de afgelopen dagen erg veel pijn in zijn schouder gehad, ze waren bang voor een spierscheuring maar dat was gelukkig niet het geval. Zijn darmkrampen zijn helaas ook niet erg minder ondanks andere voeding, jammer. Het opbouwen van het ademen gaat gelukkig wel vooruit, steeds langer houd hij het zelf vol. Het zitten in de stoel is daarentegen is erg zwaar, Wim houd dit maar lastig vol en als hij daarna weer in bed moet worden gelegd, voelt het echt alsof hij een marathon heeft gelopen! Ze maken ook niet heel veel haast met het mobiliseren omdat Wim toch nog niet met zijn revalidatie kan starten. Daarvoor moeten de seintjes naar zijn zenuwen eerst weer aankomen. Tot die tijd is bewegen ook nog onmogelijk. De beweging in zijn heupen, waar ik vorige week nog zo lekker enthousiast over sprak, is ook weer minimaal. Kortom, de verpleging op IC gaat rustig door en wij proberen dan ook maar rustig af te wachten wat de dag van morgen brengt.

X Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

uit bed5/2/2014

Wim heeft gister en vandaag in de stoel gezeten, wat best een vreemd gezicht is, na een maand te hebben gelegen. Hij kan zijn hoofd wat verder draaien dan en ook zijn rug blijft mooi recht. Na een half uur is hij dan echt wel heel moe, dan gaat hij weer vlak en zodra hij weer op krachten is, koppelen ze de beademing weer even af. Iedere dag vijf minuten langer per keer.  Hij heeft hier duidelijk een heel dagprogramma aan. De tijd die in de genezing zit valt hem nu wel heel zwaar, het duurt lang en hij mist "thuis"....

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

een maand verder3/2/2014

Vandaag zijn we een maand verder en wat een geduld moeten we hebben! Wim ligt inmiddels vier x daags 25 minuten los van de beademing en dit zal voorzichtig worden opgebouwd. Het ademhalen op zich lukt dan wel maar slikken blijft het grootste struikelblok. Het is wel erg jammer dat nu alle zenuw en spierpijnen aardig onder controle zijn, hij nu al dagen last heeft van ontzettende darmkrampen. De dietiste is er mee bezig om zijn (sonde)voeding hier op aan te passen maar dat is zoeken en uitproberen. Maar dan het betere nieuws, hij kan zijn heupen iets bewegen! Wim, nooit zo los in de heupen kan uitgerekend als eerste zijn heupen bewegen, dat wordt salsadansen van de zomer:) Pfft, mag ik ook wel wat aan mijn lenigheid gaan werken..Kan natuurlijk niet achterblijven!

X Ilse

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Ijs!31/1/2014

Jawel hoor, Wim heeft vanmorgen wat stukjes waterijs gehad, vroeg hij vorige week al , en eindelijk kreeg hij de verpleging om:) een paar hele kleine stukjes van een raketje, hoe blij kun je zijn! En het ging nog goed ook, super.  Wim geeft ook echt aan zich beter te voelen. Per dag mag hij twee keer een uur rechterop zitten en drie keer zonder beademing, dat is na een kwartier echt klaar maar het begin is duidelijk zichtbaar. Hij is zelf gelukkig ontzettend positief, knap hoor, want het enige wat hij in dit stadium van de ziekte kan is afwachten. Afwachten wat er gebeuren gaat, afwachten wie er langs komt, afwachten of ze je begrijpen, afwachten wat je lijf gaat doen, afwachten of ze de tv wel op de juiste zender zetten;) Ga er maar aan staan! Ik ben in ieder geval enorm trots op hem!

X Ilse

4 Comments | Post Comment | Permanent Link

Page 2 of 3
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer