Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
verslag exploratieweek 1 Home | Profile | Archives | Friends
Welkom op de weblog van Erken Evi en De Roeck Farah uit klas 1CMSd, Vande Weygaerde Valerie en Gubbi Stephanie uit 1CMDa en Batsleer An en Kennes Sarah uit 1CMDS.

Laatste dag27/11/2007

De finishing touch...


Na vijf dagen hard werken, zijn we bijna klaar en is het einde echt in zicht. We ondervonden nog even enkele kleine probleempjes, ondermeer met een niet te openen word-document maar dankzij de nodige experten in de buurt is alles op tijd in orde gekomen.

Toen alle opdrachten af waren, trokken we naar de drukker en 204 prints later was ons werkje volledig klaar.

Nu trekken we voor een laatste keer samen naar de eetzaal en na onze pauze beginnen we aan het ophangen van ons visueel dagboek.

We kijken met dubbele gevoelens terug op deze week. Enerzijds zijn we blij dat het harde werken voorbij is en dat we morgen weer gewoon les hebben, anderzijds was dit een zeer interessante en leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

We zijn er bijna !26/11/2007
Gezien bijna alle opdrachten af waren, spraken we vandaag pas af om 11u. Iedereen was na een deugddoend weekend klaar om er weer helemaal in te vliegen.

Sarah was al eerder aanwezig op school. Zij had namelijk Christian Nikuna (assistent Marketing - Saturn) al geïnterviewd. Nadien was het even sukkelen om dit interview te monteren maar uiteindelijk is het ons dan toch gelukt. Bedankt Ine van het EMI !

Rond de middag zijn we met z'n allen gaan samenzitten en hebben we onze exploratiekaft al eens een keertje overlopen. Bijna alles was af, dus veel werk hadden we niet meer. We hebben onze individuele - en groepsevaluatie ingevuld, samen lekker gegeten in het schoolrestaurant en vervolgens ons visueel dagboek afgewerkt. Al zeggen we het zelf: Het resultaat mag er zijn!


Prentjes knippen en plakken voor het moodboard...

Na ons even uitgeleefd te hebben met het visueel dagboek maakten we de laatste taken af. Het einde was in zicht!

Deze week was ontzettend druk, maar zeker zo leuk! We zaten in een fantastisch groepje met stuk voor stuk leuke en hardwerkende meisjes. Graag wil ik mijn groepje dan ook bedanken omdat we trots mogen zijn op ons eindresultaat. Dat was nooit gelukt zonder jullie hulp !
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 3 in het EMI...23/11/2007

Vandaag verzamelden we rond half tien in de binnenagora om vervolgens naar het lectorenlandschap te trekken. Eerste taak van de dag: gesprek met mevrouw Jespers, onze begeleidster.

Even geen economie

Voor een keertje gaf onze begeleidende lector geen les economie maar waren wij aan het woord. We vertelden haar wat we al gerealiseerd hadden en wat er vandaag nog op het programma stond. Mevrouw Jespers stond ons bij met raad en daad waar nodig. We hadden het ondermeer over de opdracht voor nederlands, het interview. Gisteren twijfelden we nog wie we aan een spervuur van vragen gingen onderwerpen. Zouden we kiezen voor een creative director van een reclamebureau, wetende dat hij waarschijnlijk 'reclame' zou maken voor zijn eigen 'winkel', of zouden we kiezen voor een belangrijke medewerker van Saturn en hem vragen of mensen overtuigd worden door prijzen of door reclame?
Mevrouw Jespers hakte samen met ons de knoop door. Het werd Saturn!

Aan de slag

Na deze korte vergadering trok ons groepje naar het EMI. Farah en Evi legden de laatste hand aan hun advertentie voor Engels en maakten hun taak voor spaans, Stephanie en Valerie bogen zich over de opdracht van economie, An werkte de taak voor frans verder af en ik stelde de vragen op voor het interview en zocht artikels over ons onderwerp 'Goedkope winkelketens: is het de prijs of de reclame die doet verkopen?' in de aanwezige vaktijdschriften.

Weekend

Vandaag heeft iedereen weer hard gewerkt en een weekendje rust is dan ook meer dan welkom!  
Maandag trekken we erop uit om onze Saturn-medewerker te interviewen, maken we onze exploratiemap in orde en werken we ons visueel dagboek af..

Onze economische experten Valerie en Stephanie...

Tot maandag!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 2: Werk, werk en nog eens werk!22/11/2007
Om iets na negen uur vanochtend was iedereen zoals afgesproken aanwezig in de binnenagora. Vandaag ging de exploratieweek namelijk echt van start! Met z'n zessen trokken we naar het EMI waar medeleerlingen al ijverig aan het werken waren.

Tijd om er in te vliegen

Door gisteren de taken te verdelen, wist iedereen wat er vandaag op het programma stond. We namen plaats aan onze gereserveerde computers en begonnen alleen of per twee te werken aan onze opdrachten. Na een lange dag van hard werk zitten we dan ook goed op schema. Duits, Sociologie, Frans, spaans en de hoofdopdracht voor reclame zijn zo goed als klaar.

Een nieuwe dag

Morgen komen we voor het eerst samen met onze begeleidende lector, mevrouw Jespers en trekken we er hopelijk op uit om een interview te regelen rond onze onderzoeksvraag: 'Goedkope winkelketens: Is het de prijs of de reclame die doet verkopen?'. Benieuwd wat experts erover te zeggen hebben...

Vandaag was alvast een productieve dag. Hopelijk kunnen we morgen op hetzelfde elan verder gaan.Ons leuke, hardwerkende groepje dat even pauzeerde voor een foto...
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoe het allemaal begon...21/11/2007

Dag 1:

Kwart voor negen: iedereen kwam nog half slapend binnengestrompeld, maar helaas duurde dit slaapmoment niet lang. We werden volledig wakkergeschud door de eerste proef  en de nieuwe mensen die we leerden kennen, met wie we een groep moesten vormen. Deze proef was moeilijker dan verwacht. ( Dit belooft voor de volgende opdrachten ...) Wie dacht dat puzzels maken simpel was, zat goed fout!  Na deze opdracht was het nog niet afgelopen. Dapper zetten we onze tocht verder in onze stad Antwerpen waar we op zoek gingen naar de plaatsen die op de foto's weergegeven werden. Daarna nog even lekker smullen tijdens een optreden van onze muzikale medestudenten van Plantijn. Na een bondige uitleg over de exploratieweek konden we aan de slag gaan in het overbevolkt EMI waar er precies een uitverkoop aan de gang was.

Tot zover dus onze eerste dag, al bij al een geslaagde start van wat waarschijnlijk een zeer interessante week zal worden...

1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer