Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wat u en ons opviel in de media Home | Profile | Archives | Friends
Wat u en ons opviel in de media

cbr: oplichters met een monopoliepositie21/1/2006

Uitgegeven: 20 januari 2006 08:21

AMSTERDAM - Rijschoolhouders denken dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) slagingspercentages in bepaalde regio's kunstmatig laag houdt om zich van inkomen te verzekeren.


Waarom verbaast dit me nou niet? Sterker nog, ik roep het ook vaak genoeg als het zo ter sprake komt. Het cbr is een vage club die onterecht een monopoliepositie heeft.

Wel eens iemand zich positief horen uitlaten over het cbr? Dat de examinator inzag dat het door spanningen even wat minder ging? Mooie meisjes zijn de uitzondering die de regel bevestigen. Die slagen wel terwijl het net effe op de rand was. De vraag moet dus zijn; wel eens een gewone puber zich positief horen uitlaten over het cbr? Ik niet.

Persoonlijk ben ik op beide examens, auto en motor, een keer gezakt en beide keren ben ik nog steeds van mening dat het de tweede keer slechter ging omdat ik niet zoveel vertrouwen meer had in de objectiviteit van de examinator. Met de motor maakte ik een inschattingsfout bij een inhaalmanouvre op de snelweg. Die moest snel gaan want na het oprijden van de snelweg moest er snel drie banen opgeschoven worden voor de splitsing dus enige haast was geboden. één auto reed harder dan verwacht en bij het daadwerkelijk naar links gaan, waarbij ook voor de tweede keer in de spiegels gekeken werd, zag ik dat en gaf even gas bij zodat de auto geen hinder had van mijn manouvre ook al reed hij veel harder dan toegestaan. Lijkt mij een goede aktie. Foutjes maken we dagelijks allemaal en dat geeft niet mits goed en op tijd gecorigeerd. Op een examen vind ik het nog minder gek dat iemand een foutje maakt want enerzijds is de persoon bloednerveus en anderzijds heeft de persoon 20 of 30 uurtjes ervaring verspreid over een half jaar dus ervaring en routine is er nog niet. Men mag geen routine verwachten maar hooguit inzicht en voorzichtigheid.

En dat het theorie examen; de vragen worden ook elk jaar gekker lijkt het wel.
- Hoeveel meter voor de afslag moet u richting aangeven op een privinciale weg? En hoeveel meter van tevoren binnen de bebouwde kom? In meters he, niet ongeveer. Die vragen waren er vroeger niet, dat ging op gevoel.
- Hoeveel afstand dient U te houden als U 70km/u rijdt? Als ik me niet vergis de helft van de snelheid plus 10% dus 35+3.5 is 38.5 meter. geen 35 en geen 40, nee 38.5 meter. Laat nu de gemiddelde persoon eens een paar afstanden schatten en er zal blijken dat deze vraag volkomen belachelijk is.
- Is het verstandig om hier 35 km/u te rijden? Wat is dat nu voor vraag op een theorie examen en zeker als gesteld als multiple choice. Als je nu nog je antwoord kan toelichten want tenslotte zijn hier beide antwoorden  goed mits gemotiveerd want de foto laat natuurlijk een hoop vragen open die met een kleine toelichting beantwoord kunnen worden waarna de vraag wel goed beantwoord kan worden. "is het verstandig" vragen mogen best maar dan wel voor één uitleg vatbaar.
- Of de vraag op je motor theorie hoelang de lading achter de aanhanger mag uitsteken. Eerst maken we aparte examens voor auto en motor, dubbel inkomen, en dan vragen we in de één een vraag die in de ander thuis hoort. Natuurlijk kan er een aanhanger achter een motor zoals een kleine één- of tweewieler maar de mensen die dat hebben zijn op één hand te tellen en dergelijke aanhangers zijn dan niet voor het wegbrengen van sloopafval naar de stort maar voor een paar extra sokken op vakantie.

Het lijkt wel steeds gekker te worden met die theorievragen al was het 10 jaar geleden ook al een vreemd verhaal. Ik kan me de vraag herinneren die ik fout had waarbij een motor op een foto stond, moederziel alleen op een boeren landweggetje met niets in de buurt. geen zijwegen, geen boerderijen, niets. Een motorrijder op de motor, het geheel van achter gefotografeerd. "Mag u zo gaan rijden" luidde de vraag. Heel de foto afgespeurd naar bijzonderheden maar niets kunnen vinden. Later bleek dat het niet mocht omdat er een deel van het kettingslot een beetje voor de nummerplaat hing. Nooit gezien. Als de vraag duidelijk had geweest namelijk "mag u rijden met een niet geheel leesbare kentekenplaat" dan had iedereen het antwoord goed gehad terwijl het nu meer een vraag was voor de iq-test om te beoordelen of je voor de hersenen minder relevante informatie toch hebt gezien. Een cursus hersengymnastiek zeg maar. Het kennen van de regels is niet zo belangrijk maar hoe moeilijk het voor sommige mensen is om al deze truukjes te zien en er niet in te trappen. Zolang het cbr maar veel verdient aan herexamens.
2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Kopzorgen over andere aansluiting internet of telefoon14/1/2006

Uitgegeven: 14 januari 2006 10:23

DEN HAAG - Het wisselen van internetprovider, (mobiele) telefoon- en televisieaansluiting is voor veel consumenten een probleem. Ongeveer een op de drie mensen die het afgelopen jaar is overgestapt, heeft daar dusdanig veel moeite voor moeten doen dat ze het niet nog eens willen proberen.


Weinig verbazingwekkend nieuws maar wel triest. Wie kent het niet. Je neemt een dienst af van een bedrijf maar als je vragen of problemen hebt dan begint het met een telefoonlijn van 70ct per minuut waar je zo een half uur aan hangt.

Dit fenomeen was er al wel bij gratis diensten maar dan kan ik het wel begrijpen. Een bedrijf dat gratis email diensten aanbiedt zal kosten vergoed moeten hebben voor het leveren van hulp. Echter wanneer deze dienst een normaal betaalde dienst is dan is een dergelijke service verlening, of liever het achterwege laten daarvan, een trieste zaak. Zo kan een bedrijf dus een concurerende prijs bieden door daarna geen enkele hulp meer te verlenen en dat lijkt me niet legaal. Wanneer je een produkt afneemt voor een redelijke prijs mag je er ook vanuit gaan dat je hulp krijgt als dat nodig is zonder daarvan arm te worden.

Het lijkt wel typisch iets voor bepaalde branches te zijn zoals internet aanbieders, kabel exploitanten en gsm aanbieders. Route mobiel is er daar denk ik ook één van want als puntje bij paaltje komt dan kom je nauwelijks rijdend weg en komen de rekeningen alsnog. Leuk dat ze goedkoper zijn maar zodra je er gebruik van maakt kom je bedrogen uit. Geeft op zich niet zolang ze al deze voorwaarden maar duidelijk vertellen en de klant een bewuste keuze maakt omdat hij bijvoorbeeld niet of nauwelijks denkt er gebruik van te hoeven maken. Dan moet een dergelijk bedrijf alleen niet doen alsof ze hetzelfde bieden.

Datzelfde geldt voor de internet aanbieders. Persoonlijk kies ik dan voor de duurdere omdat ik dan weet dat ik goed zit ook als er eens wat niet goed gaat, ongeacht waar dat probleem dan ligt. Van de goedkoopste in deze branche hoor je toch vaak weinig goeds al is mijn ervaring dat bijvoorbeeld dds daar wel uit springt met een redelijke prijs en een goede service. Het kan dus wel.

Al met al lijkt het een stijgende trent om te doen voorkomen alsof je concurerend bent maar de winst dan stiekum uit andere zaken terug te halen. Vreemd want je zou zeggen dat een bedrijf je binnen wil halen als klant en je dan vast te houden door een goede dienst te verlenen. De klant praat daar positief over en zo groeit een bedrijf. Blijkbaar is dat voor een bedrijf niet nodig en kun je ze ook vast houden door andere middelen (in de tang). Als de klant dan eindelijk zich weet los te wrikken en veel misbaar maakt over dat bedrijf zou je verwachten dat dit ten koste gaat van het bedrijf maar dat is blijkbaar niet zo. Een bedrijf kan bestaan en winst maken zonder populair te zijn.

Een hele leuke is ook goederen of abonnementen ongevraagd of onder valse voorwendselen naar mensen op te sturen en dan later een rekening sturen met als excuus dat je, door niets te doen, akkoord bent gegaan. Deurwaarders en incassobureaus komen dan ook al erg snel ter sprake en lange en dure telefoongesprekken en aangetekende brieven zijn nodig om hier van af te komen.  Blijkbaar toch een gaatje in de wet dat dit zo gebeurt want men verdient er dus aan en de mensen zijn dus de dupe.
Een goed kabinet zou de wet hierop aanpassen en de bewijslast omdraaien. Geen duidelijke overeenkomst dan hoef je niets te doen en kan een dergelijk bedrijf helemaal niets bij je halen. klaar.

Programma's als kassa en radar kunnen hier blijkbaar wel hun zendtijd mee vullen en soms iemand achteraf zijn schade vergoed laten krijgen maar preventief helpt het dus niet want het blijft voorkomen en wordt juist alleen maar meer. De wet een beetje aanpassen lijkt me een goed begin...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Balkenende: kabinet wil naar Afghanistan13/1/2006
Balkenende: kabinet wil naar Afghanistan


Zegt balkende toch eindelijk iets verstandigs; het kabinet gaat naar afghanistan. Hoeven er ook geen militairen naartoe en kan hij toch mooi zijn bruine arm halen bij topcrimineel en massamoordenaar bush. En met een beetje mazzel zijn we dan ook van dit kabinet verlost maar ze zullen dan in ieder geval leren dat oorlog zinloos is en geen winnaars kent.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Niels Bohr28/12/2005

Stukje gevonden op internet en uit andere stukjes blijkt deze student de atoomgeleerde Niels Bohr te zijn geweest.


In het centrum van Eindhoven staat een wolkenkrabber die in Amerika een mistjeuker zou heten. Toch is deze architectonische fallus een van de weinige gebouwen in de regio waarop de Barometerproef kan worden losgelaten, die in natuurkundekringen legendarisch is.

Aanleiding voor de legende is het meningsverschil dat een apocriefe student erover kreeg met zijn professor. De student kreeg de vraag voorgelegd hoe hij met behulp van een barometer de hoogte zou vaststellen van een hoog gebouw.

"Neem een lang touw", schreef de student, "bindt de barometer eraan vast, ga naar het dak, laat het touw zakken tot de barometer de grond raakt. Meet vervolgens de lengte van het touw: die komt overeen met de hoogte van het gebouw."

Neen, neen, wierp zijn hoogleraar tegen. Dat is toch zeker geen natuurkunde?

"Maar 't klopt toch zeker? Ik weet er zo trouwens nog wel een paar", antwoorde de student.

"Een paar nog wel", sneerde de professor. "Noem er nog eens eentje dan?"

De student aarzelde geen moment: "Neem de barometer en een stopwatch mee naar het dak, laat de barometer vallen en meet met de stopwatch hoe lang het duurt eer hij de grond raakt. De formule S=½at² - Waarbij 't' de opgenomen tijd is en 'a' de valversnelling - vertelt hoe hoog het gebouw is."

Dat leek al meer op natuurkunde, maar was niet het antwoord dat de professor wilde horen. Intussen was die wel nieuwsgierig geworden. "Noem er nog eens een", daagde hij de jongeman uit.

"Simpel", zei die. "Je neemt de barometer mee naar buiten op een zonnige dag. Je houdt hem loodrecht met één uiteinde op de grond en meet de lengte van zijn schaduw en van de barometer zelf. Vervolgens meet je de lengte van de schaduw van het gebouw. Die moet zich ten opzichte van het gebouw net zo verhouden als de lengte van de schaduw van de barometer ten opzichte van de lengte van de barometer zelf. Quod erat demonstrandum.

"Nog meer?", vroeg de professor, inmiddels de wanhoop nabij.

"Zeker", luidde het antwoord. "Je hebt natuurlijk de standaardmethode. Je neemt de barometer mee het trappenhuis in en terwijl je de trappen beklimt, markeer je steeds de lengte van de barometer op de muur. Eenmaal bovengekomen heb je dan de hoogte van het gebouw in eenheden van één barometer." "Of je kunt de barometer aan een touwtje binden en gebruiken als het uiteinde van een slinger. De slingertijd is een maat voor de zwaartekrachtversnelling, die afneemt naarmate je je verder van het middelpunt van de aarde verwijdert. Aan het verschil in slingertijd op de grond en op het dak van het gebouw kun je dus de hoogte van het gebouw aflezen."

De professor begroef het hoofd in de handen en verzuchtte: "Wat denk je dat de beste manier is?" "Dat ligt voor de hand", antwoorde de student opgewekt. "Je neemt de barometer, klopt op de deur van de conciërge van het gebouw en zegt: 'Meneer de conciërge, ik heb hier een prachtige splinternieuwe barometer. Die is voor u, als u mij kunt vertellen hoe hoog dit gebouw precies is."
De professor, die alleen maar had willen horen dat de luchtdruk afneemt met de hoogte en dat die afname, en daarmee de hoogte, kan worden gemeten met een barometer, heeft inmiddels naar verluidt ontslag genomen. Hij is conciërge geworden in een hoog gebouw en verzamelt barometers.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

3 jongens slaan jongere dood in deventer28/12/2005
Op eerste kerstdag slaan drie jongeren, tussen 16 en 18, een andere, voor hen onbekende, jongere van 20 dood. Waarschijnlijk net even verkeerde blik gehad.
Zijn vriendin probeerde nog te sussen maar dat lukte niet. Hij kreeg enkele klappen op zijn hoofd en overleed later in een ziekenhuis.
twee dagen later blijkt de doodsoorzaak niet de klappen op het hoofd te zijn maar de klap van zijn hoofd op de stoep toen hij in elkaar zakte na de klappen. Dit zou belangrijk zijn in de rechtbank.
Ik zie het volgende nieuwsbericht al voor me; de jongeren hebben hem dus niet vermoord want hij stierf door zijn eigen val. Zo werkt onze rechtspraak geloof ik. Terwijl het op mij overkomt dat als de jongeren doorgelopen hadden zonder iemand in elkaar te slaan die ander nog geleeft zou hebben dus is hij vermoord. Lijkt me een ééntweetje. Ik ben benieuwd wat we er nog over te lezen krijgen....

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer